perjantai 27. joulukuuta 2013

MENEVÄ VUOSI EI ONNEKSI ENÄÄ KOSKAAN PALAA!

Uudenkaupungin ja sen asukkaiden osalta alkavaan vuoteen lähdettiin suurin odotuksin. Kansa oli menestyksentekijät palkiten äänestänyt uuden valtuuston, joten mannan jako odotukset olivat kaupungissamme suuret.Pian kävi kuitenkin niin, että jokainen hoksasi vaaleissa mainostetun ja tuhansilla makkaroilla juhlitun menestyksen olleen pelkkä kupla. Kupla jonka puhjettua, sen sisältä löytyi yli KYMMENENMILJOONAN €URON TAPPIO!

Alkuvuodesta kaupunginhallitus kokoontui ja totesi realistisin mielin Uudenkaupungin kaupungin taloudellisen tilanteen olevan huonon. Tämä realismi herätti positiivisia ennakko-odotuksia kaupunginhallituksen ja valtuuston toiminnan suhteen. Kun kaupunginjohtajakin puhui kehittämisestä yhdessä suurimman ns. vasemmistopuolueen kanssa, olivat odotukset muutoksesta parempaan suuret. Tuntui jopa itsestään selvältä, että viimeinkin käytettäisiin konkreettisesti hyödyksi kaupungin kirkasta julkisuuskuvaa.

Ikävä kyllä, muutoksen sijaan sama meno jatkui: Palkattiin uusi arkkitehti, valtuutetut eivät perehtyneet tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen, rahan ja vastuiden syytäminen halleihin jatkui vanhaan malliin. Menevän vuoden suurin surun aihe, joka kertoo taantumuksesta tai peräti taka-askelista, on sotejohtajan valinta: Koko valtuusto on yksimielisesti valmis valitsemaan yhdestä esitetystä hakijasta parhaan. Tulee ikävästi mieleen erään Lappeenrannan ja Japanin välistä kadonneen valtion päätöksenteko.

Kuinka tämä on mahdollista, kysyy jokainen asioihin enemmän perehtynyt kadunhenkilö. Joseph Goebbels, tostesi 1930-luvun alussa: Kun valehdellaan, valheen pitää olla niin suuri, ettei kukaan usko kenenkään esittävän noin valtavaa valhetta. Näin meillä on toimittu, näin toimitaan edelleen ja entistä voimakkaammin. Istuva kaupunginhallitus ajoi päätöksellään kaupunkimme printtitiedottamisen monopolitilaan. Kaupunginjohtaja lupasi keväällä valtuuston televisiointien alkavan. Mitään ei ole tapahtunut, tilanne on aivan sama kuin kaupunginjohtajan mainostaman kesällä alkavan virkahenkilöiden ja luottamushenkilöiden välisen nettikeskustelun kanssa. Eipä nähty sitä kesää.

Kaupunkimme mennyt vuosi vei meitä kaksimiljoonaa euroa miinukselle ja sama meno näyttää jatkuvan. Tämän jatkamisen takaa puolueellinen tiedottaminen. Täysin puolueellinen, tasapuolisuutta ja faktoja kaihtava, asioiden uutisointi palvelee luomiskyvytöntä ja tuloksiltaan onnettomaksi osoittautunutta virkakuntaamme sekä sitä sokeasti tukevaa, olemattomalla menestyksellä valtuustoon ratsastanutta luottamushenkilökööriä. Nämä tahot ajat kaupunkimme taloutta alas ja Uuttakaupunkia kohti pakkoliitosta isomman kaupungin kanssa.

Kaupunkimme ainoa pelastus löytyy tasapuolisesta tiedonvälittämisestä, joka takaa totuuden tulon julkisuuteen. Nyt töppäilyjen eteen voidaan vetää valheen verho ja sen turvin sama meno ja samat päättäjät saavat jatkaa onnetonta tunarointiaan. Itse olen ollut mukana kolmessa hankkeessa, joiden turvin voisimme tasapuolisuudella murtaa nykyisen mediamonopolin. On ikävää, että mikään näistä ei edennyt, vaikka yhden kuvion toteutuminen näytti olevan vain viikkojen päässä. Tänä vuonna meidän on saatava muutos mediakenttäämme, muuten nykyiset päättäjät tekevät, kenenkään huomaamatta sen viimeisen päätöksen,  jolla ITSENÄINEN UUSIKAUPUNKI PÄÄTTÄÄ PÄIVÄNSÄ LOPULLISESTI!

108 kommenttia:

 1. http://yle.fi/uutiset/turku_energialta_klassinen_facebook-moka_sensurointi_alkoi_ensimmaisena_arkipaivana/7002151

  VastaaPoista
 2. "Tänä vuonna meidän on saatava muutos mediakenttäämme"
  Ja aikaa on enää kaksi työpäivää, joten kiirettä pitää mutta ei mahdotonta. Olisko ehdotuksia miten ???

  VastaaPoista
 3. Huh huh!!!

  Ja samaa lääpytys se Valkosella vaan jatkuu.

  VastaaPoista
 4. Siellä Kokoomuksessa näyttä päässeen jo toisen tai kolmannen kerran valtuutetti AHTIAINEN. Olisi hyvä tietää mitä hän edustaa ? Ei ole tullut selväksi missään tilanteessa. ? Kerran tapasin ja totesin, että pölö mikä pölö

  VastaaPoista
 5. no niin no. Kyllä näitä kokkareilta löytyy, mutta zombiet on onneksi vasemmistossa. Mutta ne aika ajoin heräilevät...

  VastaaPoista
 6. Hyvä Java ! Älä lähdekään demariien salailuun !

  UUTENKAUPUNKIIN TULISI SAADA POIKKEUSVAALIT, JOIHIN UUDENKAUPUNGINSANOMIEN, ERITYISESTI JUSSILLAN JA HUITTISEN EI PITÄISI SAADA "AMMATTINSA" PUOLESTA OSALLISTUA

  VastaaPoista
 7. Java valehtelee edellisesen jutun kommentissa. Kertoo käyneensä Draculan syntymäkodissa. Ei vampyyrejä ole olemassa. Kyllä voi olla surkea valtuutettu tai ei se edes ole mikää oikea valtuutettu. Vetäis vitu päähänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkälainen ihminen on sellainen oikea valtuutettu? Mitä etuja sellaisesta olemisesta saa, saako rahaa, eläkkeen, rakkautta, niinkö???

   Poista
 8. Kyllä java on rehellliaempiä valtuutettuja,
  Ihmettelen suuresti noita henkeen ja vereen vääryyden puolustajia.

  VastaaPoista
 9. Vai ei vampyyreja olemassa ? Onkohan joulupukki? Et kai vaan Java piruuttasi noita pähkähulluja kommenteja tonne sekaan kirjoittele kirjoittele?

  Muussa tapauksessa olemme tekemisissä Vasemmistoliiton kannattajien kanssa..

  VastaaPoista
 10. Voi Luoja ! Vai ei vampyyreja ole olemassa.. onkohan meidän keskustelussa nyt mukana joku " uuno" ?

  VastaaPoista
 11. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Jätetäänpä alapään viittaukset sikseen. Jos epäilee jotain, aina kannattaa googlettaa.

  VastaaPoista
 12. Tuputa tuputa!

  Voisi jättä pois myös yläpään tyhmyydet ja samoista asiasta jokaisissa aloitetussa uudessa chatissa.

  VastaaPoista
 13. Kiitosta vierailusta ja kiitosta viesteistä! Kumpihan on suurempaa yläpään tyhmyyttä jatkaa samaa miljoonavahingon tekoa vai siihen puuttuminen? Vai pitäisikö moista munaustenmeressä sukeltelua ylistää tai peräti juhlistaa - EIKÖ MAKKARAJUHLAT JA VALHEVAALIT JO RIITÄ?

  VastaaPoista
 14. Vituksi meni viime valtuustokausi ja samaan tyyliin menee tämäkin nelivuotiskausi.Turha on jauhaa sitä vanhaa paskaa jokaisessa plokissa tehtyä ei tekemättömäksi saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni miten meni ja jatkuu samanlaisena. Ei ollutkaan siis pelleosastosta kiinni. Ketkäs vanhat siellä jatkaa vanhaa rataa????

   Poista
 15. Blogit ovatkin ainoa media, missä voi julkituoda toisten rahoilla tehdyt mokaukset. Tontonmäestäkin voisi ja kannattaakin silloin tällöin muistuttaa. Jos jollakulla oli niitä ns. ansioita, meni ne todellakin kyseisen rakennusprojektin mukana viemäristä alas. Edelleenkään motiivista ei ole tietoa ?

  VastaaPoista
 16. Edelleen kannattaa muistaa, että myös Harto Forss kuului Aaltosen ja Valkosen myötä noiden 10 viisaan joukkoon, jotka vastustivat tuon rakennusliikkeen pelastusyrityksen rahoitusta.

  VastaaPoista
 17. Ja selvitti pesän vaikka se ei olisi hänelle kuulunut vaan demareille. Sieltä ei vaan löytynyt kuin Seppo Lambergeja ja Veera Kaitasia. Nyt on Yardia samassa jamassa ja Antola pakeni osaamattomuuttaan. Kuka tollo sinnekin demarien toimesta nimetään? Toista kertaa demarit ei anna Forssin hoitaa heidän jätteitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös siel hallitukses ole ollut muitakin? Tässä vuosien varrella? Kokeneita valtuutettuja. Eikä ollut Forssin ansiota, mitä nyt tehtiin. Kyllä omistajataholle, jota edusti Takala, oli ehdotettu jo aikaa sitten joko konkurssia tai talojen huutokauppaa. Mutta kaikui kuuroille korville.Vasta nyt ymmärsi, että jotain todella on tehtävä. ja tämän raapusti hlö, joka tuntee asiaa, muutenkin kuin huhupuheiden perusteella.

   Poista
 18. Mitä lisäansiota tuo jonkun kiinteistöyhtiön hallitukseen kokenut valtuutettu? Taisi olla Tontonmäen hallituksessa selainenkin virtuoosivaltuutettu joka mainosti omaansa valtuustokokemusta videltä eri vuosikymmeneltä. Nyt sitä kokemusta hyödynnetään satamassa.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käymisistänne ja osuvista viesteistänne! Onhan tilanteemme pahimmillaan juuri noin: ahterilleen meni ja menee tämäkin kausi! Täytyisi vain hoksata se, että todellakin ajaudumme koko ajan pahempaan jamaan ja voimakkaampaan talouden korjaustarpeeseen. Pahimmillaan olemme lopettamassa kotikaupunkimme maallista olemista. Tämän vuoksi asioihin olisi puututtava ja nopeasti!

  Kun virheitä on toistettu samalla tyylillä ja niiden toistoja jatketaan samalla tyylillä, tuntuu asioiden esiin nosto puisevalta. Vaikeneminen tilanteessamme olisi kuitenkin sama, jos jääkiekossa lopetettaisiin jäähyjen viheltäminen pelaajille, kun he kamppaavat ja hakkaavat vastustajiaan koko ajan. Jos näin toimitaan, vaikenemalla hyväksytään filunkipeli.

  Tontonmäen sijaan nostaisin Harton merkittävää roolia siinä, että hän oli primus motor, kun estettiin hullun tönökompleksin syntyminen keskelle kaupunkia. Nyt samaa älyn valoa tarvittaisiin torpedoimaan uusien valmisteluhullutusten läpimeno niin hallituksessa kuin valtuustossa. Realismi ja faktat pitäisi nostaa kunniaan ja päätöksenteon pohjaksi. Tämä kaupunki ei tarvitse enää kuin yhden ison hullutuksen ja olemme sinetöineet kohtalomme pakkoliitokseen ja isomman kaupungin periferiaksi.

  Takala yritti varoitella jo 2009 mihin kaupunkimme on menossa, joten häntä on turha syyttää. Yksikään virkahenkilö ei päätä yhtään mitään ilman luottamushenkilöiden hyväksyntää. Tämä pätee niin nykyiseen kuin entiseen virkahenkilöstöön. Luottamushenkilöiden on kyettävä puuttumaan onnettomaan valmistelun laatuumme. Eivät he ole missään ota tai jätä tilanteessa - ÄLYTTÖMÄN VALMISTELUN VOI AINA PALAUTTAA JA VAATIA LAADUKKAAMPAA VALMISTELUA!

  En voi ymmärtää, jos keskeinen kaupunginyhtiö, jonka taloudellista tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista eivät luottamushenkilöt tiedä mitään, naisitetaan niin, että kilpailevan kaupungin johto saa omilta luottamushenkilöiltä puuttuvan tiedon taholleen. Tämä vaihtoehto torjuttaneen hallituksessa 6-5 äänin. Vai juuri siksikö taustalla touhutaan, jotta äänestystulos toteutuisi toisinpäin?

  VastaaPoista
 20. Hui hai kaikki meni paljasperse vain vilkuu ja Tuppula liitetään joko Turkuun tai Raumaan.Siinä käy,kun Lavian kunnalle pakkoliitetään joko Poriin tai Kankaanpäähän,kun velkaa on ettei paskalle taivu.

  VastaaPoista
 21. Ei pidä Forssin roolia Tontonmäen selvityksissä vähätellä. Kaikennäköistä vuosien mittaan puhuttiin, viimeinen esitys ennen Forssia oli 850 000€ lisää kaupungin rahaa mäelle ja tämä oli vielä viimeistä nuijaniskua vajaa. Sitten otettiin järki käteen ja homma oli klaari parissa kuukaudessa. Kiittää pitäisi myös Veera Kaitasta joka huomasi kyvyttömyytensä ja teki Forssille tilaa. Nyt pitäisi saada demareille painetta ettei valittaisi ketään typerystä vaan katsottaisiin puolueen ulkopuolelle.

  VastaaPoista
 22. Tämä tk:n entisen vastaavan ylilääkärin kirjoitus kannattaa mielestäni lukea tarkkaan:

  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/577360.html

  Muuta huomioitavaa. Paluu päiväjärjestykseen on alkanut ainakin muutamista kommenteista päätellen.
  JAa

  VastaaPoista
 23. java teki useita alotteita tontonmäen myymiseksi jo vuosia sitten. lopulta myynti toteutettiin javan aloitteen mukaan. forss olis voinut aikoinaan nostaa javan alotteen esiin hallituksessa. olisi säästetty satojatuhansia. oliko vaalit liian lähellä vai kielsikö demarit fossia

  VastaaPoista
 24. Tuo Javan osuus asioihin on totta. Mutta myös moni muu kuin Forss olisi aikaisemmin voinut tehdä jotain Tonton tilanteessa. On mielenkiintoista kuinka valokeilaan näissä blogeissa joutuu aina ne, jotka pitävät näitä blogeja. Suurin ongelma viime valtuustokaudella oli kuitenkin se, että esittelyyn ei uskallettu koskaan Kh:n taholta puuttua. Kriittisen taisi olla Tähtinen enkä tarkoita nyt sitä iänikuista Tontonmäkeä. Myös Aaltonen ehti joitakin esittelyjä ottamaan keskusteluun kahden hallitusvuotensa aikana. Forss puolestaan ihmetteli ansiokkaasti sitä, että Tontonmäkeen ei tehty edes koemarkkinointia... loppupeleissä vain Tähtinen ja Varpe vastustivat Koskea julkisesti.

  Nyt olisi demokratian aika, mutta meillä ei oikein ole osaavia poliitikkoja. Näkisin mielelläni KH:ssa Tähtisen, T.A Järvisen ja vaikka Aaltosen uudelleen.
  Lienee poliittisesti mahdotonta, koska on nämä demarit...

  VastaaPoista
 25. Javan aloite käsiteltiin. Ei asioita viedä eteenpäin suuna päänä muita keljuillen. Päätöksen saaminen edellyttää monenlaista näkemystä ja oikeita tekoja oikealla hetkellä sekä olemista oikealla paikalla. Forssin kokemus pääluottamusmiehenä on varmasti tuonut järkevälle miehelle ihmistuntemusta ja osaamista oikeiden ovien aukaisuun. Pääluottamusmieskin on pitkälti henkilökohtaisen osaamisen varassa. Valta on työnantajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Javan aloite käsitelltiin kun huutokauppa oli jo tehty.

   Poista
  2. Kuka on huutanut suuna päänä. Näytä todisteet.

   Poista
 26. lue javan aloitteet uudelleen. niissä ei keljuilla. hyvin perustellaan talojen myynti ja kerrotaan kuinka ne myydä. forss pitäisi vaihtaa partaseen. sitten tulisi vasemmistopolitiikkaa. forss sano valtuustossa ei valtuutettujen tarvitse tietää mihin 800000 menee. java ja haverin kysy tätä. partanen olisi vasemmistolaisena tehny saman. forss on demarein ja virkamiesten takuumies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutokaupasta puhuttiin melkein talojen rakentamisesta asti. Forss toteutti jutut. Miksi tämä erinomainen partanen ei saa äänestäjien luottamusta?

   Poista
  2. Voi hyvänen aika... ei taloyhtiön hallituksen jäsen yksin mitään toteuttanut. Hänen etunsa oli olla myös Kh:n jäsen, ja varmasti myös voimakkasti hengessä mukana. Mutta tosiasiassa hän meni Kaitiasen tilalle Tontonmäen hallitukseen pitkään pohdittuaan ettei joutuisi mihinkään vastuisiin. KANNATTAA MUISTAA NYT, ETTÄ KH TOTEUTTI OMISTAJAOHJAUSTA, eli kuvio oli virkamiesten toimesta jo toteutettu viimeistä pöytäkirjaa myöden.
   En silti halua Forssia mistään moittia, mies paikallaan, mutta en ukilaiseen tapaan ryhdy ylistämäänkään - perustettomasti kuten makkarajuhlien sanakarille tehtiin

   Poista
  3. talot tehtiin vuokrattaviksi. hallituksessa forss hyväksyi sen. ei jussila päästä ikinä vasemmistolaista partasta esiin. herrojen harto saa lehdestä aina tilaa. forss on vanhan vallan takaaja.

   Poista
  4. Mistä tiedät Forssin kauan miettineen? Ole hyvä ja kerro muuten mistä tiedät forssin miettineen kauan? Miten niin forss saa tilaa ukarissa? Käyn usein valtuuston kokouksissa eikä Forssin puheenvuoroja juuri ukarissa noteerata.

   Poista
  5. kai Forss tarkasti, että onko jonkinmoinen riski mennä tällaiseen asuntoyhtiöön...edelleen sanon, että minulla ei ainakan ole hantä mitään vastaan.

   Poista
  6. Tulkkaisin, että Yardiassakin tarvitaan uusia hallituksen jäseniä. Pitäiskös sinnekin sitten ohjata Forss- takaamaan mitä lie? Jos hän yksin
   todistettavasti
   pelkällä osallistumisellaan muutamiin hallituksen pakollisiin (lainsäädännön vaatimiin) kokouksiin saisi Yardiankin asiat sitten kuntoon niin maksaisin hänelle joka vuosi matkan Bosniaan ja pullon Calvadosta viikottain! Joten jotain kohtuutta soisi täältäkin / anonyymeiltä löytyvän.

   Omistajaohjaus ei toimi U:gissa vieläkään riittävästi ja voimassaolevan hallintosäännön velvoitteita kierrellään ja kaarrellaan. Tämä lienee lähimpänä arkitotuutta puhuttaessa näistä kaupungin enemmistöomisteisista oy:istä.
   JAa

   Poista
  7. Varmasti kukaan ei saa mitään asiaa kuntoon osallistumalla pakollisiin kokouksiin. Näin Juha ja muut luulevat asioita hoidettavan. Tontonmäkikin olisi vielä näin myymättä. Yhtään pakollista kokousta ei olisi vielä pidetty Forssin aikana. Otas Juha selvää miten yhtiöiden hallitukset hopitavat tehtäviään.

   Poista
  8. 18:59, et tainnut lainkaan käsittää mitä Aaltonen tarkoitti

   Poista
  9. Kuullun tiedon mukaan kaupunginhallituksen tietystä siivestä alettiin antaa omistajohjaukseen selkeitä neuvoja. Näin eteni tämä Tontonmäki myyntiin nopeammin.

   Poista
 27. satunnainen kommentoija28. joulukuuta 2013 klo 16.00

  Näin pienessä kaupungissa kannattaisi olla puolueessa kuin puolueessa ja tehdä kaupunkilaisten edun mukaista politiikkaa. En ole ollenkaan varma, että sitä politiikkaa tekee vasemmisto !
  Vakavasti harkitsen tarttumista Nikulan haasteeseen facebookissa...

  VastaaPoista
 28. "Demograattista" kunnallispolitiikkaa mitähän sellainen oikein on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siihen on mahdollisuus ainakin Kh:ssa ja on toteteutettukin. kaupunginjohtaja ei ainakaan manipuloi, Kankaan termiä käyttääkseni. Mutta se on demokraattista eikä demograattista

   Poista
 29. Johtaminen ja demokratia28. joulukuuta 2013 klo 17.14

  Johtaminen on vaikeaa!
  Luitteko Sanna Maulan mileipidekirjoituksesta erityisesti sen kohdan, missä tk:n entinen vastaava ylilääkäri kertoi poislähtönsä syitä ( jo toinen vastaava ylilääkäri 2,5 vuoden sisällä ! )
  Ote Sanna Maulan mielipidekirjotuksesta:
  "
  Haluan lopuksi vielä selvyyden vuoksi kommentoida muutamalla sanalla poislähtöni syitä, jotta niitä ei enää tarvitse spekuloida. Epäjohdonmukainen ja tempoileva poliittinen päätöksenteko vei tehokkaasti voimia kehittämistoiminnalta kaiken ajan ja energian kuluessa selviytymiseen. Kaupungin henkilöstöjohtaminen kärsi suunnitelmallisuuden ja työntekijöiden arvostuksen puutteesta: laajoja toimeksiantoja tuli lyhyellä varoitusajalla, mikä edellytti muiden sovittujen asioiden siirtämistä. Odotusarvona tuntuu myös olevan, että esimiesten työaika on rajaton.
  "
  Otoksen Avainsanoja:
  -Epäjohdonmukainen ja tempoileva poliittinen päätöksenteko
  -Kaupungin henkilöstöjohtaminen kärsi suunnitelmallisuuden ja työntekijöiden arvostuksen puutteesta

  Kysymyksiä:
  1) ketä tätä kaupunkia on johtanut viime valtuustokaudella?
  2) ketkä ovat olleet ne nokkamiehet ja -naiset?
  3) miten ja mitä tietoa päätöksenteosta on välitetty
  kuntalaisille?
  4) olisiko tiedottamisessa ollut jotain parantamista?
  5) tuliko vaalien jälkeen muutos johonkin parempaan?
  6) alkoiko kuitenkin tämän kauden alussa heti edellisen kauden määrättyjen asioiden realisointi ja niiden maksuunpano- muutamien asioiden, joiden esilläpitämisestä syytettiin järjestelmällisesti ja julkisesti muutamia valtuutettuja ilman yhdenkään tuomioistuimen päätöksiä?
  7) voisiko sanoa näin kuluvan vuoden lopulla, että tämä vuosi on saatu tuta poliittista tuomiota?

  Lähde, josta em. mielipidekirjoituksen otos kopioitiin:

  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/lukijanaani/577360.html

  Ko. kirjoituksessa on muitakin isoja "piikkejä" tai toteamuksia, joihin voisi takertua. Ehkä niistä myöhemmin. Kunnallispolitiikkaa ja siitä tiedottamista keskivertoa tarkemmin seuraavat kyllä havaitsivat määrätyt piikittelyt.
  JAa

  VastaaPoista
 30. "Itse toimenpide voitaisiin tehdä yliopisto- tai keskussairaaloissa, joihin on myös mielekästä keskittää kallis päivystysaikainen hoito leikkauksen jälkeisten ongelmien varalle"

  - tämä on myös aika selkeä asia. Voin vain kuvitella mitä maksaa ylläpitää osaavia leikkausryhmiä päivystymässä...

  Mitä edellisen valtuustokauden tiedottamiseen tulee, se oli eräiltä osin ala-arvoista ellei peräti törkeää. Näistä vastasi kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja silloinen kaupunginjohtaja. Kokoomuspuolue on näiltä osin aloittanutkin jo puhdistustoimet.

  VastaaPoista
 31. Aika vaikeaa on toivoa paikkakunnalle toista printtimediaa. Mainostuloja, joilla lehti eläisi, ei seudulta kerry. Mutta yhden miehen sähköinen media voisi hyvinkin toimia, kuten U:gin Uutiset aikoinaan. Parivaljakko Aaltonen / Valkonen, mensikö sivutoimena ?

  VastaaPoista
 32. Siihen lehteen ei mainoksia tulisi. Nokkikaa toisianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainostajien määrän päättää mainosten millimetrihinta ja jaettavan lehden peitto vaikustusalueellaan. Tiedossa on tietysti mikä on kaupungin ja lehden symbioosi, mutta sekään ei jatku ikuisesti.

   Poista
 33. Jos Harto olisi saanut jotain aikaiseksi Tontonmäen suhteen, se olisi mainostanut sitä heti. On se niin itseään täynnä.

  VastaaPoista
 34. Niin, U:gissa on tapana kirjoittaa tekstaripalstoja myöden että välttäkää esimerkiksi "Alueuutisia". olen kyllä sitä mieltä, että kyse on mainostajien vähyydestä eikä niinkään siitä kuka lehteä toimittaa.
  Mutta ei nyt sentään vielä aloiteta parjauskamppanjaa heitä kohtaan, kun eivät kuitenkaan mitään mediaa perusta.
  Jos kommentoija 19:12 saisi päättää, sananvapautta rajoitettaisiin niin, että tämäkin blogi suljettaisiin. Onneksi tuollaiset herkkähipiäiset äärikonservatiivit ovat vähenemään päin - luonnollisen poistaman myötä.
  Mitä itse olen näitä blogeja seuraillut, Aaltonen, Valkonen ja Forss kirjoittavat omilla nimillään. Tietysti yhden tästä kolmikosta ei pidä olla huonoissa väleissä kaupungin (yhä) todellisen johtajan kanssa, jolla on vahvat siteet yrittäjiin, joiden edustaja on omassa blogissaan kaupunginvaltuustossa.

  VastaaPoista
 35. Kun näitä asioita kertaa, tulee pakosti huomanneeksi, että todelliset nokkijat ovat ihan muualla kuin Valkosen poppoossa. Valitettavasti he ovat näitä vallanpitäjiämme, jotka keinoja kaihtamatta (lehden avulla) syyllistyivät aika raukkamaiseen tekstarikamppanjaan.

  VastaaPoista
 36. Se Tontonmäki ei hoitunut taloyhtiön hallituksen päätöksillä, muodollisilla toki. Yhtiökokous päättää aina kuka hallituksessa istuu. Ja se yhtikokousedustaja on se, jonka KH:n enemmistö määrää.
  Sikäli olen samaa mieltä kommentoija 19.38 kanssa, että ei Forss seikkaperäisesti kielläkään urotyötään, jota ei varsinaisesti ole. Lulisi, että edes nimettömänä jotain tänne kirjoittaisi kuten monet muutkin.. tai mistä minä tiedän vaikka kirjoitteliskin.

  VastaaPoista
 37. Johtaminen ja oikea tiedottaminen on taitolaji jota ei opita,kun käytännössä,koulunpenkillä saa vain siitä perustiedot.Kaikista ei tule koskaan hyvijä johtajia jos ei ole siihen lahjoja.

  VastaaPoista
 38. Kiitos vierailemisesta ja viesteistä! Jos medialla on runsaasti katsojia/kuuntelijoita/lukijoita, se saa aina riittävästi mainoksia. Tontonmäki episodista aiheutui kaupungille varmaankin lähemmäs kahdenmiljoonan euron tappio, joten ihmettelen kuinka hallitus hyväksyi moisen miinuksen teon olan kohautuksella. Ainoa mitä Tontonmäestä opittiin lienee se, ettei samoja ihmisiä saa päästää käsiksi kaupunkilaisten rahoihin. Katu totuushan lienee se, että Tontonmäen talot olisi voinut myydä aikaisemmin/parmpana ajankohtana ja paremmalla hinnalla millä kauppa lopulta tapahtui. Vielä keväällä valtuustossa kerrottiin taloille olevan ostaja, joka selviää, kun nimet pannaan elokuussa papereihin.

  VastaaPoista
 39. Aivan turha siitä Tontomäestä on enää jauhaa polittisten päättäjien ja virkamiesten
  elämänsä munaus muniessa elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku uskotteli Tontonmäen hall. jäsenille aina, kun joku heistä ehdotti konkurssia tai huutokauppaa, että juuri nyt on ostajia tiedossa . Mutta kestää hetken, että saadaan asiat hoidettua... Näin ainakin viim. kokouksissa? Kunnes selvisi, ettei mitään kauppoja ole syntymässä...

   Poista
 40. niinpä. Joku kuittasi jo vahvasti sen siinä valkosen tulevaisuusvisiossa

  VastaaPoista
 41. On tämä politiikka kyllä aika erikoista sivusta katsellen kun tässä ei ole mitään tekemistä edes totuuden kanssa.
  Toiset kieltää toisia tekemästä sitä mitä itse tehdään ja sitten käydään alttarilla juomassa pienet hömsyt, että taas saadaan jatkaa entiseen malliin.
  Toiset kun ei ei eii ei edes viitsi ajatella mikä on mennyt pieleen tai onko päätös kaupunkilaisten edun mukaista.
  Täytyy muistaa: tämän päivän viisaus on huomispäivän tyhmyys.Jokaisen nyt pitäisi tajuta, että joku on mennyt pieleen kukkaroa katsoessa ,sieltä se matti kurkistelee.

  VastaaPoista
 42. Kuulin täällä käytävän keskustelua osuudestani Tontonmäen loppuselvityksiin. En tule tänne lukemaan enkä kommentoimaan muuta kuin tämän. Täällä kirjoittamisesta ei seuraa kuin mielensä pahoitus. Toivoisi kuitenkin hartaasti joidenkin lukevan kirjoitukseni mieli avoimena. Mikäli jotain epäselvyyttä on niin pyytäkää blogissani lisäselvitystä. Siellä vastaan mielelläni. Yllättäviltäkin tahoilta ollaan täysin tietämättömiä siitä miten yhtiöiden hallitukset toimivat. Ensinnäkin yhtiökokoukset ovat parin edustajan tilaisuuksia joissa kirjataan pöytäkirjaan pakolliset päätökset. Tontonmäen yhtiökokous on ollut viimeksi kesällä jolloin minut valittiin hallitukseen. Minulle ei valinnasta ilmoitettu. Muistaakseni elokuun lopulla olimme Sampo Juntin kanssa yhteydessä. Sen jälkeen pidimme useita kokouksia ja olimme e-mail yhteydessä. Edellinen Tontonmäen hallitus oli tehnyt esityksen kaupungille sen ostosta osakkeista 850 000€:lla. Kh esitti muodollisen yksimielisesti asian hyväksymistä valtuustolle. Esitin ettei osakkeita osteta, minua ei kannatettu. Ennen valtuuston kokousta ilmeni etten tulisi jäämään yksin ja asia siirrettiin syyskuun valtuustoon. Tontonmäen hallituksessa esitin, että paneudutaan asiaan vielä ja tehdään esitys kh:lle saadaksemme omistaja ohjausta. Teimme 3:n kohdan esityksen 1. Talot myydään huutokaupalla. 2. Yhtiö asetetaan selvitystilaan. 3. Hyväksytään 850 000€ osakepääoman korotus, jonka merkitsee Ukin kaupunki. Kh pyörsi kantansa osakepääoman korotuksesta ja suositteli meidän esittämäämme järjestystä. Aloimme valmistella huutokauppaa. Tässä tapahtui laittomuus. Asia oli jo valtuuston käsittelyssä eikä meillä ollut oikeutta tehdä mitään ennen sen päätöstä. Ilmeisesti kukaan ei huomannut virhettä tai ajatteli toisin kuin keväällä. Huutokauppa järjestettiin ja yllättävästi oli ostohalukkuutta. Tappiota tuli n. 1,2 milj/€. Loppuselvitys on tekemättä. Ensi vuoden talousarviossa on merkintä tappion maksamisesta, mutta ei miten se rahoitetaan. Puutuin tähän hallituksessa sekä valtuuston ryhmäpuheenvuorossa. Ketään muuta tämä ei kiinnostanut. Muutosta edustanut Juha Aaltonenkaan ei sanallakaan puuttunut tähän talousarvion kohtaan. Ilmeisesti velka tullaan maksamaan kassavirrasta ja summa liitetään kaupungin kokonaisvelkaan. Pyysin selvitystä mihin kaupungin ensi vuonna ottamat lainat käytetään. Selvityksessä oli 1,2 milj/€ vajaus. Siitä ilmeisesti Tontonmäki maksetaan. Se on siten hyväksytty ja normaaliin tapaansa Java syyttää nyt kh:ta. Ei ollut valtuusto yhtään parempi ja se lopullisesti rahan nuiji kiinni.

  VastaaPoista
 43. Kiitos selvityksestä. Kh kuitenkin sitä omistajaohjausta antaa, eli käyttää isännän ääntä, eli määrää hallituksen, jossa aina näemmä istui sentää'n juristi. Kaikenlaista on yritetty ja aikaa on mennyt. Helkkarin hyvä, että oli ostajia. Muutenhan Pyhämaan Pientaloista olisi tullut kaupungin konkurssiin vievä "maksuautomaatti". Nyt kai selvitään noin 1,5 miljoonan tappioilla.
  Askaruttaa sen verran, että miksi sinut valittiin kyseisen taloyhtiön hallitukseen, vaikka siellä oli tämä juristi, joka kaikesta päätellen hallitsee alan juridiikan ? Ei kai tämä Kaitainen mikään vastarannan kiiski ollut ? Eikö tuollaisen hallituksen äänestykset ole päivänselviä kriisitilanteessa ?

  VastaaPoista
 44. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Asia on kuntalain mukaan juuri kuten Euripides toteaa: HALLITUKSEN PÄÄTEHTÄHTÄVIIN KUULUU KUNNAN TALOUDESTA VASTAAMINEN! Edellinen ja nykyinen hallitus katsoi tumput suorina päätä myönteisesti, uskon varassa, pölkylle kumartaen Tontonmäen uskomatonta valmistelua, rakentamista, ylläpitoa, myyntiyrityksiä sekä lopullista myyntiä!

  Totuus on se, että valtuustolle kerrottiin keväällä, että taloille oli ostaja, joka vetää nimen kauppapapereihin elokuussa. Tällä paikkansa pitämättömällä ilmoituksella virkahenkilöt varmaankin turvasivat itselleen lokoisan kesän ilman, että Tontonmäen myynti, pilaisi jo suunniteltuja lomia. Tuli elokuu ja kävi ilmi ettei ostajaa olekaan; tuli Tontonmäen huutokauppa ja kävi ilmi, että taloista kiinnostuneita oli kymmeniä ellei peräti toistasataa. LISÄKSI KÄVI ILMI, ETTÄ TALOISTA OLI TEHTY TARJOUKSIA JO ENNEN VAALEJA. Vaalien takiako talot jätettiin myymättä ajallaan? Miksei rakennusvaiheessa tehty kilpailutusta vaan toimittiin talotehtaan lampaana? Onko totaalisiin älyttömyyksiin uskominen kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi toimimista? Olisin halunnut näiden kysymysten nousevan esiin hallituksessa ja niihin tuotavan vastaukset valtuustolle. Nyt näyttää siltä, että asian selvittäminen jää joko tarkastuslautakunnalle tai mitä todennäköisemmin kaupungin ulkopuoliselle taholle.

  Korostan Harton merkittävää roolia vastaavan älyttömyyden torjunnassa, kun keskelle kaupunkia oltiin saman valmistelijan esityksestä suunnittelemassa tönötyyppisiä taloja. Näiden torppaamiseksi Harto joutui toisenkin kerran puuttumaan valmisteluun. Toinen rakentamisyritys tuli, nykyisen kaupunginjohtajan aikana, joten Kosken syyttelijöiden kannattaa hiukan tarkemmin pohtia: KUKAHAN NÄITÄ VALMISTELUJA JUNTTAA/YRITTÄÄ JUNTATA LÄPI? Mielestäni nyt tulisi torjua aivan älytön vuokrakerrostalohanke ja myöntää etteivät 1960- 1970lukujen menestysmetodit pure 2010luvun yhdistyneessä maanosassamme, jo taloudelliseen suohon vienyt halli/elinkeinopolitiikkamme osoittanee tämän! Olemme maksaneet menneistä munauksista, menneiden vuosien aikana niin suuret oppirahat miljoonien munauksista, että viimeinkin olisi syytä oppia jotain!

  VastaaPoista
 45. 1,2 miljoonaako muka riittäisi Tontonmäen tappioiksi ? Sehän tarkoittaisi sitä, että olisi lyhennetty + virkahenkilöstön antamat lainat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. 1,5 miljoonaa otettiin Kuntarahoitukselta. Sitä ennen synnytettiin kiintestöyhtiö salaisella listalla...no, aika hoitaa. Tai on jo hoitanut.

   Poista
 46. Forss on pari vuotta sivusta seurannut Tontonmäen tappion syntymistä. Lopussa tekee itsestään suuren pelastajan ja syyttää vielä Juhaa. Törkeää oman kilven kiillottamista ja Juhalle kilpailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juha on varavarasylkykuppi... vähän niinkuin huudettaisiin " Tule apuun Anja erään kirjan mukaan.

   Poista
  2. ei ole vain seurannut. lue forssin kommentti. eikä puuttunut mitenkään muuten Juhaan kuin sanomalla ettei Juha sanonut sanaakaan kun Tontonmäki kirjattiin talousarvioon. Puhutaas totta. Lienee tässä blogissa mahdotonta.

   Poista
 47. Harton viha Juhaa kohtaan on sairasta. Itse ei voi myöntää virheitä ja aina pistää syyt muiden niskoille. Yleensä Juha on Harton keljuilun kohde.

  VastaaPoista
 48. Miksei tehty heti Javan aloitteesta järkitoimia. Turha Harton on jälkikäteen tehdä itsestään Tontonmäen pelastajaa. Juha on saanut aina Hartolta törkeää kohtelua, samoin Kangas ja Järvinen. Nyt Harto tuo samat valheet ja keljuilun tänne.

  VastaaPoista
 49. Harto oli syytämäasä panimon kaupunkilaisten rahaa ja salaa. Mikään eimuutu. Mies on demarien leimasin. Seuraavaksi hyväksyy vuokrakerrostalon.

  VastaaPoista
 50. Ei todella pitäisi tänne tulla kirjoittamaan. Lukekaa hyvät immeiset kommenttini ja pysykää totuudessa. Kerroin vain ja ainoastaan tapahtuneen. En kirjoittanut mitään törkeätä Juhasta, Kankaasta tai Järvisestä. Ainoa mitä kirjoitin Juhasta on seuraavassa "Muutosta edustanut Juha Aaltonenkaan ei sanallakaan puuttunut tähän talousarvion kohtaan". Mikäli tuo oli törkeää tai valehtelua, pyytäisin Juhalta kommenttia. Miksi tuon kommentin kirjoitin johtuu Javan kommentista " Tontonmäki episodista aiheutui kaupungille varmaankin lähemmäs kahdenmiljoonan euron tappio, joten ihmettelen kuinka hallitus hyväksyi moisen miinuksen teon olan kohautuksella". Korjasin Javan virheen, valtuusto myös sivuutti asian olankohauksella ja valtuusto päätti asian. Toivottavasti kirjoitetaan vain asiaa ja toivottavasti en enää tule tänne. Törkeät valheet eivät saa millään sormia pysymään poissa näppäimiltä.

  VastaaPoista
 51. Tavallisesti perilläoleva taho29. joulukuuta 2013 klo 13.55

  Ehkä Forss sanoi, että "ei edes Muutoksen J.A" jne. Siinä mielessä erikoista kuitenkin ettei ko. asiaan puuttunut kukaan muukaan, ei edes ne 2 juristia. No niin, ei se nyt niin maailmoja sekoittava asia meidän mittapuumme mukaan ollut. Pelkkä kirjausasia..Ehkä Forss tietää Aaltosen tietävän monia asioita. 16 vuotta valtuutettu, aina valtuutettu... Laitilassa ei edes tiedetty ettei Aaltonen enää ole varsinainen valtuutettu, kun lukivat U:gin sanomista hänen kommenttinsa kyseisessä kokouksessa. Veikkanpa ettei tiedetty U:gissakaan. Politiikasa olevat kuvittelevat yleensä, että kaikki äänestäjät ovat selvillä kaikista asioista. Kauhea harhaluulo. Äänestäjät "tietävät" vaan kelle äänensä antavat, ja sekin menee pikallislehden törkykamppanjoiden mukaan.

  VastaaPoista
 52. Olet seurannut sivustaTontonmäkeä tekemättä mitään. Miksi Harto mikset pannut vauhtia Javan alotteeseen

  VastaaPoista
 53. ... vai pitäisikö sanoa törkylehden paikalliskamppanja. Kyllä hänen äänimääränsä romahti käsittääkseni myös siksi, että jätti demarit. Uki on aina ollut demarien kaupunkin.

  VastaaPoista
 54. Lukekaa nyt törpöt kommentit ennen kuin yritätte loata muita. Forss kertoi selvästi miksi hän tuon lauseen kirjoitti. Pysy nyt Forss täältä poissa täältä ei saa kuin tikkuja perseeseen ja pahan mielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin kommnetoiva29. joulukuuta 2013 klo 14.15

   Minkä lauseen ? Sehän oli kunnon alustus, josta ei edelleenkään saanut selvää. esimerkiksi siitä mikä teki hänen osuudestaan niin erinomaisen kuin joissakin kommenteissa esitetään. Minusta hän tuli "VAIN" hallituksen jäseneksi (Pyhämaalle) ja se hallitus teki tarvittavat päätökset omistajaohjauksen mukaan. Oli se minunkin mielestäni hyvä asia, että kokenut konkari oli tässä mukana, ja lisäksi vielä Kh:n jäsen.
   Meillä ukilaisilla näyttää olevan valtava tarve luoda "batmaneja" tai "mustanaamioita". Ei sellaisia politiikassa ole, sankareita. Eikä virkamieskunnasakan, vaikka hotkittaisiin makkaraa kenen kustannuksella tahansa.

   Poista
  2. Voi helvetti. Lukisit Forssin kommentin.

   Poista
 55. Valehtelijalle ja keljuilijalle käy täällä huonosti. Kommentteja ei poisteta Harton mielen mukaan. Ne jää todisteeksi ikiajoiksi bittiavaruuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä kommentteja poistetaan Harton mielen mukaan? Olet samanlainen selkärankaton valehtelija kuin täällä muutkin. Jos sinulla on jotain Hartoa vastaan, niin mene hänen blogiinsa nimelläsi kuin mies.

   Poista
 56. Harton blogi on sensuroitu, sen tietää kaikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro mitä kommentteja Harto on poistanut, muuten olen valehtelija:

   Poista
 57. Heti jos Harto jää toiseksi alkaa itkeminen ja muiden haukkuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä hän on nyt jäänyt hopealle? Ei hopea ole häpeä.

   Poista
 58. ON TÄSSÄ KUVIOSSA SELLAINENKIN ULOTTUVUUS, ETTÄ HARTO FORSSIA TULLAAN TÄNNE PROVOSOIVASTI ARVOSTEEMAAN, JA AINA AIKA SOPIVASTI. SIROLA OPISTOSSA AINAKIN OPETETAAN TUOLLAISTA TEKNIIKKAA. Näin saadaan tämä blogi näyttämään öykkärimäiseltä.
  En millään jaksa uskoa, että täällä nuo muutamat asialliset kommentoivat ryhtyvät anonyymeinä heittelemään Forssin niskaan noita lyhyitä tokaisuja.
  Nytkään ei ole kyse mistään mitä esimerkiksi minä en käsittäisi, osaan varsin hyvin yhtiöasiat, kunnalisosaamisenikin on tolkunoloista, joten mitä yritätte noilla Forss- kommenteilla hakea? Ja mitä Forss yrittää? Minusta hän teki mitä hänen pyydettiin tekevän Pyhämaan taloissa. Hän sattui oleman asioista myös jotain mieltä. Homma hoidettiin ihan tarkkaan yhteistyössä ja luultavasti Juntti hoiti sen mitä juridisesti pitikin.

  VastaaPoista
 59. Hoitivat hyvin myöhään. Miksei toimittu heti. Venyttely maksoi ja Harto oli yksi viivytelijä. Vaalit oli lähellä, sen annettiin maksaa kaupunkilaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhään kyllä juu. Ja minuakin askarruttaa, että noita ostajia oli kaikenaikaa.. kiusallinen asi ja vaalit, ja varmasti kuviteltiin myös, että saadan täysi hinta, mikä oli hölmöä. No, tällaisen projektin jälkeen ei voi kuvitella mitään kovin järkevää jälkitoimintaa. Iso kysymys on kuitenkin, missä pulpahtaa esiin toinen yhtiö, josta loppuvat tulot ?

   Poista
 60. Kioy Pyhämaan Pientalojen kulungit (ne, jotka jäävät ns. yhtiön piikkiin) ovat jo hahmoteltavissa. Kulunkien maksajatkin ovat pääosin tiedossa: me ukilaiset veronmaksajat. Eksaktia kulunkien loppusummaa ei pysty laskemaan kukaan, koska asia on pyörinyt liian kauan ja liian monen rahoittajarenkaan lävitse pelkästään U:gin kaupungin sisällä. On mainostoimistoa, kiinteistönvälittäjää, alle vuoden rahalainoja. Olisikohan syytä alkaa kaivaa näyttöä joidenkin tahojen tuottamuksellista toiminnasta niin sopii pohtia (vahingonkorvauksia). Tai on jo pohdittu enkä avaa sitä enempää tässä yhteydessä.

  Nyt viimeistään kiinnittäisin suuremman huomion siihen, mitä oikeasti tapahtuu Yardia Oy:ssä. Se on hieman erilainen yhtiö verrattuna "Tontonmäkeen". Yardiasta on nyt lähtemässä toimitusjohtaja ja hallituksen jäsenistä enemmistö -kuuleman mukaan. Toimiiko yhtiö edelleen hallitukseen nimettyjen varajäsenien varassa ja kenestä tulee uusi toimitusjohtaja? Sopii pohtia, ja erityisesti kh:n pitäisi pohtia ja ottaa asia esille seuraavassa kokouksessaan! Julkisessa on jo liian paljon huhuja Yardiaan liittyen sekä faktatietoa velkomustuomioista, jotka liittyvät Yardia Oy:ön.

  Tässä on se ohjesääntö, jota kh:ssa pitäisi noudattaa, mutta miten noudatetaan, sopii taas pohtia:
  http://uusikaupunki.fi/docs/Khall/Konserniohje_kvalt_081012.pdf

  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäyksenä, että suosittelen lukemaan em. ohjeesta vähintään sen, mitä kh:n tehtäviin kuuluu ja myös kj:n.
   Ohjeen otsikkokentät näyttivät olevan aktiiviset eli halutusta kohdasta (jostain otsikosta) hiirellä klikaten avautuu ko. kohta.
   Tommottis.
   JAa

   Poista
 61. Yardiassa näyttää Forsin mukaan olevan aika vilske poispäin päällä, liekö enää ketään vastuullista paikalla. Onneksi Kontu sentään tuli jonkun tilalle.

  VastaaPoista
 62. Mutta TPS... teee peeee äss. Jos Virtala siirtyisi taas Jääkotkiin, voisi se voittaa Tepsin. menee niin heikosti, että tuskin suurvalmentajalle makkarajuhlia järjestetään

  VastaaPoista
 63. Kiitokset vierailuista ja kommenteista! Ei ole todellakaan hurraamista Tepsin touhussa. Kuinka seuraava kausi menee, jos nyt on heitetty pyyhe kehään. Ihmetyttää seurajohdon kuluvan kauden ihmevedot. Kun katsoo PalloSeuran lähisistoriaa jääkiekossa ja jalkapalossa, niin voi vain todeta, että korkealta voi pudota kovaa alas.

  Varsin hyvää asiakeskustelua on täällä käyty tänään, kunnes joku päätti siirtyä keskustelun aiheesta keskustelijoihin ja niin koko homma karkasi lapasesta. Kannattaa pitää mielessä se, että jos toinen ei ymmärrä toisesta rautalangan väännöstä, ei hän ymmärrä kolmannestakaan - on pelkästään provosointimielellä liikenteessä. Huonoin vaihtoehto mitä tuossa vaiheessa voi tehdä, on kaikkien haukkuminen. Arvatkaas naureskeleeko tämä provokaattori koneensa ääressä makeasti?

  Kuten Euripides, Eetu ja Juha yllä toteavat yhteen summattuna: On tehty melkoinen vahinko, jota ei voi sivuttaa olan kohautuksella; lisäksi on syytä tutkia muita kaupungin yhtiöitä ja oppia tehdyistä möhläyksistä!

  VastaaPoista
 64. Javalle on sähköpostia. Niin siinä sitten kävi.

  VastaaPoista
 65. Nyt kuvitellaan, että blogeissa on taas liian kovaa tekstiä. Voi voi sentään...voi poloisia mielensä pahoittajia. Ainoa valonsäde oli tämä Veera Kaitanen. Hänessä oli luonnetta ja huumorintajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veera on muutenkin hyvä tyyppi, uskaltaa olla myös erimieltä asioista.

   Poista
 66. Näin se on.

  Kun kaupungin asioista ovat päätämässä kaikki vaippaperseiset niin tuloksen tietää.

  VastaaPoista
 67. Ihmettelen, että joku tietää Yardian kokouspalkkioiden summan. Se kertoo ainoastaan kirjoittajan sisäpiiriläisyydestä. Yardia on yksityinen yhtiö, jossa kaupunki on pääosakkaana.
  Aaltonenkaan ei voi tietää muuta kuin mitä julkisuudessa on tietoa saatasaatavilla, esimerkiksi kohta "muut kulut". Se oli kerran noin 150 000 euroa, oliskohan ollut vuonna 2009.

  mielenkiintoinen oli myös tuo Forssin ilmoitus, että Pyhäman Pientalot Oy PYYSI omistajaohjausta. Kai se pöytäkirjoilla muodollisesti niin menee, mutta kai tämänkokoisessa kaupungissa ja yhtiön tilanne tuntien sitä annettiin jo pyytämättäkin. Väitän siis, että ei mitään sankaritekoja ainakaan yklsittäinen hallituksen jäsen suorittanut. Onhan tietysti mairittelevaa kuulla, että "on pannut Tontonmäen asiat kuntoon".
  Olet istunut kaupunginhallituksessa kyseisen yhtiön syntyhetkiltä saakka ja varmasti tiedät kuinka paljon asiassa on vetkuteltu.
  Sinun syytäsi se ei tietenkään ole kuten ei ole koko Tontomäen synnyttäminen. Kiinteistöyhtiötähän valmisteltiin salaisella listalla, koska mukaan osakkaaksi "juntattiin" yksityinen rakennusliike - joka sai talonsa kaupaksi bruttohinnoin.
  Kertoo aika paljon myös U:gin viime valtuustokauden hallintokulttuurista. Synnytettiin julkiin varoin tarjontaa jolle ei ollut kysyntää ! Kuullostaako tutulta tämän päivän tilanteessa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Harto Forss kirjoitti 30.12.2013 klo 12.08
   Tuohon Yardian niin kyllä Aaltonen tietää Yardian viime vuoden tilinpäätöksen ja siellä on kohta palkat ja kokouspalkkiot n. 7000€.

   Poista
 68. Harto Forss kirjoitti 30.12.2013 klo 12.06 Tuhoa

  Minäkin olen ollut aika kauan kh:ssa eikä sinä aikana ole annettu kertaakaan taloudellista omistajaohjausta ilman pyyntöä ja pyyntöjä ei ole ollut muuta kuin nuo kertomani Tontonmäen pyynnöt. Kaupungin yhtiöistä kh tietää erittäin vähän. Aikanaan Juhan kanssa saatiin ekan kerran tilinpäätökset hallituksen jäsenille. Tänä vuonna saatiin toisen kerran useiden pyyntöjen jälkeen.
  En osaa sanoa onko Tontonmäessä vetkuteltu, taloyhtiöllä on ollut näkemyksiä jotka eivät ole toteutuneet. Raju mainoskampanja, alennusmyynti jne. Nämä eivät johtaneet toivottuun tulokseen ja yhtiön hallitus pyysi keväällä 850 000€ osakepääoman korotusta. Nähdäkseni pakon edessä. Tontonmäen yhtiö oli konkurssitilassa ja tästä eräs kansalainen teki aloitteen yhtiön saattamiseksi lailliseen tilaan. Tästä mielestäni sikisi pyyntö 850 000 eurosta.

  VastaaPoista
 69. tästä eräs kansalainen teki aloitteen yhtiön saattamiseksi lailliseen tilaan. Tästä mielestäni sikisi pyyntö 850 000 eurosta.
  Näihän se meni, toisaalta laki kieltää rahan punppamisen konkurssikypsään yhtiöön.

  VastaaPoista
 70. Kiitos Forssille vastauksesta. Vaikea kuitenkin kuvitella, että Pyhämaan Pientalojen tilanteesta ei olisi "TIEDETTY" ennen kuin sen hallitukseen pantiin kokenut valtuutettu ja KH:n jäsen. Sitä vaan koetan perätä jo kahdessa blogissa. Ehkä en osaa tuoda asiaani kunnolla julki.
  Muodollisesti tietysti pitää täyttää joku paperi, joka on Pyhämaan Pientalot Oy:n hallituksen pöytäkirja, jossa pyydetään omistajaohjausta ! Toki ymmärsin sen 850 000 euroa, jota tässä nyt on pyöritelty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tiedettiin niinku kaikki ugilaiset tiesi. Tontonmäjen hallitus halusi tilanteen ratkaisemiseksi 850 000€ minkä kh jo myönsikin. Forssin tultua Tontonmäen hallitukseen sieltä tulikin muita vaihtoehtoja. Miten tämä on vaikea ymmärtää? Siksikö että kysymys on siitä mitä Forss teki. Forss on kertonut tapahtumat kommentissaan selkeän loogisesti. Ei minulla ainakaan ole vaikeuksia ymmärtää miten asia eteni.

   Poista
  2. Jos kerran kaikki tiesi kaiken, eikö Kh silloin halunnut Forssin tekevän mitä teki. Kai Forss tuon olisi ehdottanut KH:ssakin, jos se hänen ikioma ajatuksensa oli ? Eikö silloin ole yhdentekevää kuka Pyhäman Pientalojejn hallituksessa istuu, kun omistajan ääni puhuu?
   TOISINSANOEN: OLIKO KYSEESSÄ FORSSIN KUNINGASAJATUS, joka ei ollut tullut vahingossakaan aikaisemmin kenenkään mieleen ?

   Jos näin on, lopetan tyytyväisenä kirjoitteluni ja nostan hänelle hattua. En vaan jaksa uskoa, että maallikko näitä keksii porukassa, jossa on juristejkin. Mitä jollakin JUntilla tehdään, jos meillä on entinen pääluottamusmies, joka ratkaisee asioita ?

   Poista
 71. http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/578399.html

  VastaaPoista
 72. Kiitos vierailemisesta ja kerrassaan asiallisesta kommentoinnista! Tontonmäen ohdakkeinen tie ja talousvaikeudet olivat selvät jo ennen rakentamispäätöstä, niin epärealistinen oli koko hankesuunnitelma. Tontonmäen suunnitelmia rukattiin varsin pian, kun mikään päätökseen johdattelussa ei pitänyt kutiaan. Jos seitsemän taloa tönöttää tyhjillään vuositolkulla, niihin rakennellan pihoja ja tehdään tuloksetonta myyntiä vuositolkulla, ei tarvinne olla finanssinero hoksatakseen, että tappiota tulee. Käsittääkseni pelkkä talojen näkeminen riitti tähän kuusivuotiaalta ohikulkijalta.

  Tontonmäen kuviot olivat niin ihmeelliset ja niiden myötä aiheutui siinä määrin mittavat tappiot kaupungille, jottei asiaa voi unohtaa perinteisellä tyylillä: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOHOHOJA MUISTAA - TÄYTYY KATSOA ETEENPÄIN. Eteenpäin on kuitenkin katsottava, mutta niin ettei samoja mokaajia päästetä enää mokailemaan.

  Vasemmisto ja etenkin demarit ovat saaneet tuhdisti siipeensä blogissa, joten lienee paikallaan keskustella myös oikeiston säästötoiminnasta. Laitan tästä pian uuden alustelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lopeta jo vouhkaaminen yhdestä tontomäestä ja hakeudu hoitoon tai hae apua ongelmaasi oireet viittaa ...........................................................

   Poista
  2. Ei Tontonmäen toteutus ollut yhdentekevä asia. Jos tästä kaupungista löytyy sisua, syylliset joutuvat korvausvastuuseen. Se ei ollut ollenkan mitään normaalia poliittista toimintaa. Mutta ei tuollainen (18.35 kommentoiva) mitään asioita seuraa, satikka niistä jotain ymmärtäisi.

   Poista
  3. On varsin ikävää, kun joillekin ongelmallisten asioista keskustelu on vouhkaamista. Kunpa kaupunkimme olisikin taloudellisesti niin vaffa, että voisimme heittää miljoonia töppäysten mereen.

   Poista
 73. Ryypätää, ryypätään (ensivuonnakin)30. joulukuuta 2013 klo 18.18

  http://personal.inet.fi/private/niq/cassa.jpg

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!