sunnuntai 15. joulukuuta 2013

UUDENKAUPUNGIN VALTUUSTO EI NOUDATA EDES OMAA YKSIMIELISTÄ PÄÄTÖSTÄÄN!

Päätöksentekomme nojaa likaiseen junttaukseen, jonka läpimenoa höystetään aivan selkeillä valheilla. Ensinnäkin, kun meillä viedään jotain asiaa eteenpäin, sen tiimoilta ei keskustella vaan edetään ns. yhden vaihtoehdon tiellä. Auta armias, jos joku haluaa keskustelua, kysyy vaihtoehtoja tai esittää jotain uutta; Tällainen kysyjä/esittäjä ei saa minkäänlaista vastausta kysymyksiinsä, puhumattakaan siitä, että hänen esittämiään asioita otettaisiin vakavasti ja huomioitaisiin valmistelussa. Päin vastoin päättäjiemme/virkahenkilöidemme/median taholta alkaa kysyjään/esittäjään kohdistuva henkilökohtaisuuksiin menevä massiivinen mollauskampanja: KATEELLINEN, KATKERA, KIUSAAJA, HÄIRIKKÖ, KELVOTON LUOTTAMUSHENKILÖ.

Meillä keskustelu ja vaihtoehtojen esittäminen valmistelusta on kuollutta. Harmaa enemmistö ja mikä pahinta kasvava harmaa enemmistö nielee kaiken virkahenkilöesittelyn ja tuomitsee kaikki vaihtoehdot. Näin olemme menneet munaus munaukselta ja miljoona miljoonalta syvemmälle taloudellisessa ahdingossa. Olemme hukanneet miljoonia euroja, ellemme peräti kymmeniä miljoonia euroja luokattoman valmistelun ja sen hyväksymisen seurauksena. Kaikki kuntalaisille aiheutetut miljoonamokat kuitataan lauseella: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN KUKA VANHOJA MUISTAA, PITÄÄ KATSOA TULEVAISUUTEEN!

Katsotaanpa tulevaisuuteen: Meillä valmistuu oluthalli, lomautetaan kaupungin työntekijöitä, suunnitellaan vuokrakerrostaloja, ajetaan alas kaupunkilaisten palveluja, uusi sotejohtaja astuu virkaan ja ikäihmisillemme valmistuu pörssiyhtiöiden rakennuttamana palvelulaitoksia. Sotejohtajan valinnan yksimielinen valtuusto halusi tehdä tuntematta hakijoita. Vanhuksiamme ollaan siirtämässä pörssiyritysten omistamiin laitoksiin, VASTOIN VALTUUSTON YKSIMIELISTÄ PÄÄTÖSTÄ! Kukaan ei edes puutu tähän jälkimmäiseen asiaan - ei edes media, vaikka kyseessä on valtakunnan uutinen, jonka tiimoilta saattaa häkkikin heilahtaa. Löpsö valtuusto nollaa itsensä, kun ei noudata omia päätöksiään.

On vähintäänkin käsittämätöntä, jos ihmiset haluavat ängetä valtuustoon, mutta eivät ole edes kiinnostuneita päätettävistä asioista. Vielä pöyristyttävämpää on pistää uudelleen lautakunnan johtoon henkilö, kenen aikana po. lautakunta ei ole koskaan pysynyt budjetissa vaan tehnyt miljoonaylityksiä. Jos tällainen lautakunta käyttää 60% kaupungin vuotuisesta budjetista, on henkilövalinta käsittämätön ja kaupungin talouden kannalta kestämätön. Kaikki tämä osoittaa valtuutettujen enemmistön vähät välittämistä kaupunkilaisista, heidän edusta tai säästöjen toteutumisesta.

Valtuusto, joka ei edes noudata omia päätöksiään ja antaa saman alamäen jatkua samana alamäkenä kuin aikaisemmin, on täysin kelvoton tehtäväänsä. Kaupunkilaiset eivät voi elää valmistelun lupaamissa illuusioissa tai läpyskän maalaamissa tulevaisuuden kuvissa, kun ne eivät toteudu. Ainoa mitä kaupunkilaisille jää näistä haihatteluista on maksajan rooli. Minun mielestäni meidän on viimeinkin saatava kärkipäättäjäksi heitä, ketkä oman ja puolueensa edun sijaan ajattelevat kaupungin ja sen asukkaiden parasta.

73 kommenttia:

 1. Näin Järvinen Facebookissa:"Timo A. Järvinen Sosiaaliltk on turha lautakunta. Se käsittelee rutiiniasiat, isot asiat suhmuroidaan taustalla, kuten se että ilman kilpailutusta tai lautakunnan päätöstä ostetaan tehost.palveluasumisen paikkoja Attendolta. Olen asian osalta esittänyt kysymyksen pj:lle ja varapj:lle ja kj:lle. Sopimuksen siirrosta ei voine olla kyse Attendon ostettua Hellän, koska käsitykseni mukaan kaupungilla ja Hellällä ei ollut sopimusta. Tämä asia on pakko tutkia."

  Viimeistään tämä osoittaa vasemmistomme ja heidän tukijoidensa härskiyden: Valtuustossa, ENNEN VAALEJA, Keskusta, Demarit ja Vasemmistoliitto hehkuttivat: MEIDÄN VANHUKSIA EI JÄTETÄ PÖRSSIYHTIÖIDEN ARMOILLE! Nyt vaalit on käyty, joten sarvet päästetään esiin ja oppia otetaan sarvet päässä saatanan säkeistä: Etenkin vasemmisto on syömässä vaalilupauksensa julkisten palvelujen säilyttämisestä ja päin vastoin se on tekemässä vuosisadan yksityistämistä. Olemme todellakin Demarien viitoittamalla tiellä, joka hävittää Uudenkaupungin Suomen kartalta!

  VastaaPoista
 2. Asia on suhmuroitu taustalla. Kuka on suhmuroinut? Sosiaali ltk: pj ja kj eivät ole vasemmistolaisia.

  VastaaPoista
 3. Demarit ovat neutraloituja. T.A. Järvisen huomio on mielenkiintoinen ja asia on vakava. Ehkä toisessa blogissa taas katsotaan kuka on asian esille tuoja.
  Hyvä kannanotto kommentteineen Valkoselta !

  VastaaPoista
 4. Kai kaupungilla ja Hellällä sopimus on ollut kun kaupunki on sieltä ja monelta muulta taholta paikkoja ostanut.

  VastaaPoista
 5. Tilanne 8.2.2012
  Ympärivuorokautista laitoshoitoa ostetaan 6 paikkaa.
  Ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ostetaan Villa Mariasta, Hoitokoti Hellästä, Ketunkallion palvelukodista, Villa Galandista, Laitilan Terveyskodista ja Hoitokoti Helmestä 41 paikkaa.
  Tavallista palveluasumista ostetaan Rinnekoti Jäsperlästä, Hoitokoti Reimarista ja Ketunkallion palvelukodista 11 paikkaa.
  Ostetaan siis 58 paikkaa ja omia paikkoja on noin 113

  VastaaPoista
 6. Jos kaikki omat paikat ovat täynnä niin silloin on pakko ostaa yksityiseltä kun ei aikaisemmin ole varauduttu tilanteeseen.
  Jonossa on edelleen, kun ei ole niin ei ole paikkoja.
  Tämä käsitys mulla on, voin olla väärässä.

  VastaaPoista
 7. Eiköhän tuo uusi Attendo Hellä pian täyty. Ostivat jo Hoitokoti Hellän ja sen 24 asukasta muuttivat sinne. 60-paikkaisessa Attendo Hellässä Ketunkalliolla on vielä tilaa. Matleenan muutto peruuntui joten pian ostetaan varmaan muutama noista pienistä yrityksistä pois hintoja polkemasta. Niin se on mennyt muuallakin.

  VastaaPoista
 8. Jos omat paikat on täynnä.Minne ylimääräiset laitetaan ja eikä sille mitään voi jos toinen yksityinen ostaa toisen yksityisen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos hyvin alkaneesta keskustelusta ja runsaasta vierailusta! Lautakunnat ovat asiantuntijalautakuntia, niillä on kaikki tieto kaupungin kehityksestä. Kun vielä otetaan huomioon Uudenkaupungin koko, ei isoja yllätyksiä voi tulla sen enempää terveys- kuin sosiaalisektorilla. Siispä lautakunnalla on tiedossa sama väestöennuste, minkä Heiniö esitti valtuustolle. Sen mukaan mitään yllättävää ei ollut vanhuspuolella tulossa.

  Jos jotain yllättävää tulee, se tulee käsitellä lautakunnassa ja valtuustossa. Valtuuston yksimielisen päätöksen yli ei voi kävellä kukaan kähmien tai taustalla pelaten - SE ON AIVAN SELKEÄ RIKOS! On hyvä, että Järvinen puuttuu tarkastuslautakunnan puheenjohtajana asiaan. Koska on epäiltävissä aivan selkeä kuntalainrikkominen, lienee paikallaan tutkintapyynnön jättäminen, sillä viime kädessä valtuusto päättää sen, miten tarkastuslautakunnan selvitykseen suhtaudutaan eli pukit ryhtyvät kaalimaan vartijoiksi. Tähän tyssäsi useat kerrat entisen tarkastuslautakunnan yritykset estää kaupungin vajomista nykyiseen taloudelliseen suohon ja tielle, jonka päässä odottaa pakkoliitos osaksi Raumaa! BUONA NÅTTE!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Attendo osti Helllän. Hellällä oli sopimus kaupungin kanssa. Mikä rikos tapahtui??? Mihin vanhassa Hellässä olleet vanhukset olisi pitänyt sijoittaa?? Nyt haukkasi Java ja Järvinen " paskaa"...

   Poista
 10. Katsoessa peiliin mitä siellä näkyy ei yhtikäs mitään!

  VastaaPoista
 11. ukilainen tavallinen asukas16. joulukuuta 2013 klo 11.52

  Oli miten oli, kaupunki (valtuusto) on päättänyt toisin kuin "Attendo-.Hellä" antaa osoittaa. Käsittääkseni Valkonen ja Järvinen ovat ihan oikeassa, taustalla on asioiden "annettu olla" ja kehitys menee yksityiseen suuntaan. Tarkastuslautakunta antaa tietysti vaan lausunnon asiasta. Antoi vakavia muistutuksia viime valtuustokaudellakin, mutta Kj ja Kh käveli hymyillen niiden yli.
  Kuulin juuri äsken, että Forss puhuu facebookissa omiaan. Hän väittää, että häntä on uhkailtu"köniin vetämisellä", vaikka täällä näyttää olleen puhe "muistutuksesta" somessa. Kyse oli siitä Aehinmäen tykkäämisestä. Onpa herkkähipiäinen mies ! Arto Nyberg osoitti eilen, että Arhinmäestä eivät kaikkein huono-osaisimmat ainakaan tykkää. U:gin Vasemistoliitossa ei huono-osaisia ole, ei ainakaan puolueessa. Itseasiasa vanhusten hoidon valuttaminen yksityissektorille menee oikealta ohi Kokoomuksenkin.
  Todella hienoa, että tarkastuslautakunnan porvarijohtaja puuttuu asiaan ja osoittaa demarienkin heikkoudet, tai poliittisen pelin.

  VastaaPoista
 12. Paskaa haukkas valtuuston päätöstä vadten toimineet. Ihan selvä juttu on rikottu kuntalakia.

  VastaaPoista
 13. Aivan turhaa paukutatta sitä sontaluukun ovea,mitäs äänestitte sinne näitä mölöjä päättämään yhteisistä asioista.

  VastaaPoista
 14. Hyvä on jos Järvinen pistää ison luudan lakaisemaan ja siivoaa paskat päättäjien pöydästä. Harto on yksi helvetin hienoilla ja ikuinen itkijä.

  VastaaPoista
 15. No oli pakko äänestää, kun lehdessä annettiin ymmärtää ettei Valkosta, Tähtistä ja Aaltosta pidä äänestää. Meille lehti on ukko yliJumala ainoa tie, totuus ja elämä. Ja Valkosta paheksui myös Vasemmistoliitto jättäessän nimensä lehteen kansallissoialismin puolesta.

  VastaaPoista
 16. Ei tässä mitään uutta ole tapahtunut. Kaupungilla on ollut tietty määrä omia hoitopaikkoja ja varmaan 15 vuotta lisäpaikat on ostettu paikallisilta yrittäjiltä. Eli valtuuston päätösten mukaisesti on vanhustyö hoidettu pääsääntöisesti omin voimin. Jos jotain uutta, kylläkin hyvin ennustettavissa ollutta, on se, että nyt meidän verovaroja alkaa valua Attendon kaltaisten yritysten kautta ties minne. Jos valtuutettu ei ole tätä vaaraa ymmärtänyt, kannattais puuhailla jonkin muun kuin kunnallispolitiikan parissa.

  VastaaPoista
 17. Miksei Aaltosen mallia toteutettu. Kulusta olisi tullut kaupungille tulonlähde. Ja Vakka-Suomen kunnat olisivat nyt halukkaita yhteistyöhön. Harto on pudonnut armotta kelkasta. Muut puhuu kaupungin vaikeuksista ja Harto itkee heti, jos ei saa loistaa. Harvinaisen itsekeskeinen tyyppi. Harton masilmassa ei ole muuta kuin hän itse ja Arhinmäki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nyt Harton torpedoiminen lopetettaisi. Hän ei ole tietääkseni kaupunginvaltuuston ainoa vasemman siiven päättäjä. Miettikääpä, minne kirjoittaisitte toisinaan kitkerätkin anonyymimielipiteenne ellei olisi Harton tai tätä Javan blogia? Ukin sanomien mielipide- vai tekstaripalstalle, vai?

   On vain niin, että taustalla on suuremmat voimat, johon suuntaan kannattaisi osoittaa kritiikin piiput. Sitten. Minun ""mallini"", jonka on väänsin jonkun kaupungin jonkin toimielimen esittelytekstistä Ukiin soveltuvaksi, on edelleen täysin toteutettavissa. Siis tämä "malli" ei ole minun keksimääni vaan soveltamaani kuntavetoiseksi tai tässä tapauksessa Uki-vetoiseksi kytkettynä terveyskeskukseen. Sitten on vielä -ehkä- olemassa helpompikin tie tehdä vastaava alv-hyötykuvio. Mutta siitä myöhemmin.
   Oleellisin asia on kuitenkin tämä:
   Tuleva kehitysvauhti on seuraava vuosien 2013-2030 aikajänteellä, Ukissa:

   - yli 65-vuotiaiden määrä kasvaa melkein 10 henkilöllä joka ainut kuukausi seuraavan 18 vuoden ajan!

   - yli 75-vuotiaiden määrä kasvaa melkein 9 henkilöllä joka ainut kuukausi seuraavan 18 vuoden ajan!

   - yli 85-vuotiaiden määrä kasvaa yli 2 henkilöllä joka ainut kuukausi seuraavan 18 vuoden ajan!

   - Samaan aikaan kaupungin väkiluku laskee yli 3 henkilöllä joka ainut kuukausi seuraavan 18 vuoden ajan!

   Väkilukuumme suhteutettuna Wauhti on noin 1,5-kertainen maan keskiarvoon verrattuna!

   Koittakaapa hahmotella asia paperilla ja tehkää vaikka muutama viiva, mihin tämä johtaa semminkin kun omia laitospaikkoja vähennetään ja kotihoidon käsipareja ei oleellisesti olla ainakaan tehdyillä päätöksillä lisäämässä.

   Hyvää päivänjatkoa!
   JAa

   Poista
  2. Huom! JAa

   Oletko huomannut sinun laskuissa on paha virhe osa muuttaa Tuppulasta pois ja osalla luonnollinen poistuma.

   Poista
 18. klo 12.13 kirjoittaa asiaa. Juuri noin minäkin asian olen ymmärtänyt. Valitettavasti päättäjiksi hakeudutaan aivan vääristä syistä, nyt kin taitaa olla vanhimmat jo niin sanotulla kunnallisneuvos suoralla. kaikin osin ei muistikaan enää perlaa - se on huolestuttavaa. Toisaalta äänestäjistä voi sanoa samaa. Uurnilla aktiivisimmin käyvät eläkeläiset.

  VastaaPoista
 19. Saatana että menin ukarin halpaan vaaleissa. Nyt loppuu sen lehden tulo tähän asuntoon.

  VastaaPoista
 20. Hei tänne nousee massiivisia vanhusten hoitoyksiköitä. Pakko niillä on olla sopimus kaupungin kanssa. Hyvä kun java ja Järvinen nostaa asian esille. Tietenkin Hartoa ja muita kähmijöitä keljuttaa.

  VastaaPoista
 21. Aaltosen kannattais ensin miettiä mitä ehdottelee. Esityksessä kun vilisee termit senioritalo, hoivakoti, palvelutalo ja sairaalakaasut suloisesti sekaisin. Tässä olis ollut puolitoista vuotta kehitellä ehdotusta ja perehtyä asioihin. Mutta samaa sekamelskaa tarjotaan edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimellä ei ole tässä vaiheessa väliä. Työnimenä voisi olla tässä vaiheessa vaikka "demarisenioreiden talo". Pallo on jo heitetty suurien puolueiden raatien päätettäväksi ja idoitavaksi virkakoneistoon. Ihan rakennusmestaripohjalta. Ei tähän mitään diplomi-insinöörejä Tampereelta tarvita näitä miettimään.
   Hyvää päivänjatkoa!
   JAa

   Poista
 22. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-toimitusjohtajavaihdoksia-biolanilla-ja-finnproteinilla

  VastaaPoista
 23. Ihmeellistä että puolustetaan selkeää kähmintää .Harto tietenkin ensimmäisen.

  VastaaPoista
 24. Politiikka ole mitään muuta kuin kähmintää ja oman edun tavoittelu.
  Ainoa joka ei ole edellä mainittu on Java Valkonen.

  VastaaPoista
 25. Vad säger han eller hon som är skyldig att betala skatt?16. joulukuuta 2013 klo 14.18

  http://yle.fi/uutiset/stx_myy_telakkansa_raumalle/6987173

  VastaaPoista
 26. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-stx-suhtautuu-myonteisesti-rauman-ostotarjoukseen-telakasta
  http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-kaupungin-tarjous-telakasta-lahella-167-miljoonaa

  Niin että onko tarjottu hinta telakasta samaa luokka kun kaikkien Ukin omistamien teollisuushallien velat yhteensä? Kari Koskea kauppahinta ei hirvitä kuvatekstin mukaan. Kuis käy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä muuta kuin että hyvinkin arvovaltaiset tahot ovat ihmetelleet miksi Rauma tarjosi itseään ostajaksi ? Telakka-alue olisi tipahtanut Rauman syliin puoplta halvemmallakin, jopa sitäkin halvemmalla. MIkä nyt oli kiireen syy ? Onko esittelijä Raumalla tapojensa vanki ?
   Vaikea uskoa, että koko Rauman valtuusto olisi antanut kaupunginjohtajalle valtakirjan.
   Mitä tuohon Aaltosen U:kiin sovellettavaan malliin tulee, se on hiottavissa ja toteutuskelpoinen. Ensin voitaisiin luopua siitä kerrostalohankkesta, ja olisi pitänyt olla tukematta alkoholinvalmistajia. Mutta hankkeeseen pystytään nytkin.
   Muuten olen sitä mieltä, että Lokalahden merenrantojen myynti oli loukkaus luonnonsuojelua ja jokamiehenoikeuksia kohtaan. Aaltonen oli ainoana valtuutettuna tätä hanketta vastaan, joten hän voisi olla vaikka vihreä.

   Poista
 27. Nää kuulus sarjaha "uskota kaupunkim johtajaa". Hartoki vitut, ku men taas halppaha, täsäki. Nää uut meijä kylä valtuutetu ei ossa eres hävet.

  VastaaPoista
 28. Kiitos vilkkaasta vierailemisesta ja monipuolisista viesteistä! Virkahenkilöiden tehtävänä on valmistella ja toteuttaa luottamushenkilöiden ideoita ja päätöksiä. En ymmärrä, miksi Juhan pitäisi tehdä toteutusta vaillla valmiit suunnitelmat ja piirustukset po. hankkeesta. Siinä missä virkahenkilöillämme on aikaa valmistella kaupunkia tuhoon ajavia tontonmäkiä, oluttehtaita, janhuanniemiä, katulamppuja, kouluverkkoja jne., luulisi heillä olevan aikaa valmistella jotain järkevää ja kaupunkilaisten olemista ja elämistä parantavaa juitsaletta.

  Kunnissa täytyy päätöksenteossa noudattaa lakia: Eihän siitä mitään tule, jos pieni porukka käyttää 15 000 ihmisen varojan omien impulsiivisten halujensa mukaan ja vieläpä SALAA noilta 15 000 ihmiseltä. Käsittämätöntä kuinka joku voi edes puolustella lainvastaista toimintaa.

  Antakaa Harton olla rauhassa. Hän on päättäjien pöydässä vain tottelemassa, joten kritiikin oikea osoite löytyy Harton sijaan käskyttäjistä!

  VastaaPoista
 29. Senioritalolla ja hoivakodilla on vaan melkoinen ero. Kannattaminen on helpompaa jos tietää mitä kannattaa.

  VastaaPoista
 30. Oiva Arkki Pykäläinen, konsultti16. joulukuuta 2013 klo 17.38

  Esitän että maksakaa Aaltoselle hinkuhankkeesta tutut konsulttipalkkiot niin saatte minkä tahansa nimisen talon vaikka jokaisen liitoskunnan keskustaan.
  Kalannissa voisi olla Rosten-koti ja siinä Nevavuori-siipi maanviljelijöille, Lokalahdella Hoivatalo Valkeinen ja siinä myös erillinen Forss-osasto entisille tehtaan miehille, Pyhämaassa palvelutalo nimettäsi sen entisen viinakaupan myyjän mukaan ja varattaisi tilaa sitten laajennusta varten Kaitaselle ja Ukin seniorihoivapalvelutalosta järjestettäisiin erillinen nimikilpailu. Tässä vaiheessa se olisi kolmekerroksinen jossa olisi kerrokset nimetty puolueiden mukaan kuten demari-, kepu- ja kokoomuskerros.
  Käytävä terkkariin kannattaa säilyttää koska siinä piilee oma ideansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs olet ajatellut Muutoksen poppoolle? Lepositeet sänkyihin tietysti, mutta mitä muuta?

   Poista
  2. Oiva Arkki Pykäläinen, konsultti16. joulukuuta 2013 klo 22.43

   Merinäköala huoneista mieluummin etelä-länsi suuntaan olisi kyllä kiva. Olisi sitten siinä mukava lepositeissä sängyissä katsella maisemaa.

   Poista
 31. Sairaalan kappeliinkin pääsee sitä kautta. Kaasuputki vanhustentaloon vähän kyllä arveluttaa. Sitä ei ehkä kannata mainita vuokrasopimuksessa.

  VastaaPoista
 32. äänetön yhtiömies16. joulukuuta 2013 klo 19.18

  Kyllähän näistä voi vääräleuat väännellä, mutta ydin noissa visioissa lienee kuitenkin yhtiöt, jotka julkisessa omistuksessa aikanaan pärjäisivät myös vapailla markkinoilla. Kuten nyt jo kova sektori joillakin paikkakunnilla yhtiöinä tekee.
  U:gin päättäjät eivät kyllä näin erilaisia asioita tajua. Kuitenkin Eu:n myötä tähän ollaan menossa.
  Viittaan vielä tuolla ylempänä olevaan "Keijo Pummin" kommenttin, koska arvelen näiden vääräleukaisten edustavan tätä viiteryhmääi:

  "klo 12.13 kirjoittaa asiaa. Juuri noin minäkin asian olen ymmärtänyt. Valitettavasti päättäjiksi hakeudutaan aivan vääristä syistä, nytkin taitaa olla vanhimmat jo niin sanotulla kunnallisneuvos suoralla. kaikin osin ei muistikaan enää perlaa - se on huolestuttavaa. Toisaalta äänestäjistä voi sanoa samaa. Uurnilla aktiivisimmin käyvät eläkeläiset".


  VastaaPoista
 33. Mitä tarkoitat pärjäämisellä vapailla markkinoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äänetön yhtiömies16. joulukuuta 2013 klo 19.57

   Jos aiotaan ylläpitää vanhuspalveluita omana työnä, ei enää voi mitään "kunnan vanhainkotia" perustaa. Kunnankin on tehtävä tehokkaita palveluyhtiöitä, se direktiivi tulee jo EU:sta. Siihen se satamankin yhtiöittäminen perustui, ei siinä muuten olisi ollut järjen häivääkään.
   No, jos kerran täytyy esimerkiksi jokin pehmeän sektorin palvelu yhtiöittää, voi myös olettaa sen pärjäävän kilpailussa jonkun monikansallisenkin kanssa. Eihän yhtiöittämisessä muuten mieltä ole. Esimerkiksi Turusa Kuntec Oy antaa jo tarjouksia tarjouksia vapaillakin markkinoilla vaikkla on Turun 100 prosenttisesti omistama. Näin kuulin sikäläiseltä tuttavaltani.
   Toki voidaan tehdä poliittinen valinta ja antaa kaikki yksityisille. Toisaalta 1-2 hengen kotipalveluyrittäjiä kannattaa suosia, niiden tulot jää paikkakunnalle ja pari henkilöä saa töitä.

   Poista
  2. Siis kaupungin omistama yhtiö kilpailisi kaupungin ostopalvelusopimuksista esim. Attendon kanssa. Eihän muita asiakkaita käytännössä ole.

   Poista
  3. äänetön yhtiömies16. joulukuuta 2013 klo 21.05

   Siihen tämä maailma menee...tosin kaupungilla ei ole vielä mitään yhtiötä tällä osa-alueella. Mutta jos kaupungilla on yhtiö, jollakin osa-alueella, pakko silloin kilpailla - hankintalait yms. tulevat vastaan. Osakeyhtiö on liikeyritys, omisti sen kuka tahansa.
   Tietysti kaupunki voi vielä hoitaa vanhuksena ja sairaansa kuten tähänkin asti. Mutta taitaa olla kunnilla jo resurssit rajalliset.Kova sektori ainakin mene jo menojaan isommissa kaupungeissa.

   Poista
 34. Kiitos käynneistänne ja kommentoinneistanne! Valtuusto on pääsääntöisesti hyväuskoisten hölmöjen hallinnassa. Kuten paikalla käyneet tietävät, faktat eivät paina mitään. Yleensä siihen on syynä, totuuden ja faktojen vastaisen käskytyksen edessä, jopa innolla ja kieli ruskeana tapahtuva nöyrtyminen tai kertakaikkinen ymmärryksen tason riittämättömyys käsiteltävissä asioissa. Eikä näihin ruskeakielisten ruotuun kannata pelkkiä demareita liittä, sillä todelliset pitkän linjan, tyhmyyden turuilla linttaan tallatut stövlarit löytyvät keskustan riveistä. Ainoastaan Kokoomuksessa on keskitytty valtuustoryhmän jäsenhygieniaan ja nostettu itsenäisen ajattelun ja sisäisen keskustelun tasoa

  VastaaPoista
 35. äänetön yhtiömies16. joulukuuta 2013 klo 20.00

  Olen samaa mieltä hra Java

  VastaaPoista
 36. Minus miel.stä ei ole oikein mikään muuttunut

  VastaaPoista
 37. Esimerkiksi miten pelttaria yritettiin ajaa soten johtoon, en kyseealaista pätevyyttä varmaan olisi ollut soviva valinta vaan sitä tapaa miten yritettiin tuoda keittiön kautta.

  VastaaPoista
 38. On muuttunut. Muutos on tullut tekstaripalstaan. Tämä siis viitteenä kunnallispolitiikasta kirjoitettaessa. Nyt ei ole enää vaadittu esimerkiksi vahingonkorvauksia suoraan nimellä mainituilta valtuutetuilta kaupungin tuhoamisesta ja ties mistä. Se oli oikeasti villiä kirjoittamista. Saavutettiinko tavoite niin mielestäni ei. Nyt vedellään 6-5 tai 22-21 äänestyksillä. Ennen oli 38-5 tai 42-1 tyylillä valtuustossa.

  VastaaPoista
 39. Kuinka mies osoittaa suunnittelevansa tulevaisuuttaan? -Hän ostaa kaksi koria olutta

  Miksi naimisissa olevat naiset ovat lihavampia kuin sinkut? -Kun sinkkunainen tulee kotiin, hän katsoo mitä on jääkaapissa ja menee sänkyyn. Kun naimisissa oleva nainen tulee kotiin, hän katsoo mitä on sängyssä ja menee jääkaapille.

  Mies sanoo Jumalalle:” Jumala, miksi teit naisesta niin kauniin?” -Jumala vastaa: ” Jotta te miehet rakastuisitte naisiin.” ” Mutta Jumala”, mies jatkaa,” Miksi sitten teit heistä niin tyhmiä?” Jumala sanoo: ” Jotta hekin rakastuisivat teihin.”

  Mitä eroa on miehellä ja naisella? Nainen haluaa yhden miehen tyydyttävän hänen kaikki tarpeensa, mies haluaa kaikkien naisten tyydyttävän hänen yhden tarpeensa.

  Miksi on hienoa olla nainen? Voit säikytellä miespuolisia työkavereita selittämällä poissaolot mystisillä gynegologisilla ongelmilla. * Jos ostat vibraattorin, se on jännittävää ja villiä. Kun mies ostaa puhallettavan nuken, se on säälittävää. * Näytät hyvältä poikaystäväsi vaatteissa. Miehet näyttävät idiooteilta sinun vaatteissasi. * Et ole koskaan himoinnut sarjakuva- tai tietokonepelihahmoa. * Et näytä sammakolta tehosekoittimessa kun tanssit.

  Miksi on hienoa olla mies?
  Perseesi ei ole arvosteluperuste työhönottohaastattelussa. * Orgasmisi ovat aitoja. Aina. * Autotalli on kokonaan sinun. * Kukaan ei salassa mieti, nieletkö. * Automekaanikot kertovat sinulle totuuden. * Et välitä hevon helvettiä, vaikka joku huomaisikin uuden hiustyylisi. * Häävalmistelut hoitavat itse itsensä. * Voit pitää valkoista paitaa vesipuistossa. * Sama työ… enemmän palkkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti et toimi kaupungin päättävillä paikoilla!

   Poista
 40. Eu: tarkoitusperät ovat sellaiset, että jos on jokin toiminto minkä voi joku muukin kuin kunta/ kaupunki voi tehdä, silloin kilpailutettava.

  VastaaPoista
 41. Ei todellakaan. Hankinnat ,myös esim. sote palvelut, tulee kilpailuttaa. Ei sentään omia töitä.

  VastaaPoista
 42. Vesi näyttää olevan sellainen monopoli, että sitä ei tarvitse kilpailluttaa. Esimerkkejä on ainakin 15 kunnan/kaupungin osakeyhtiöistä. Hämeenlinnan seudulla yhtiön omistaa 7 kuntaa. Ehkä joitakin muitakin strategisia aloja on. Mutta sitä olen ihmetellyt, voiko sataman kilpailluttaa ? U:killa kauhia kiire yhtiöittää satama.
  Mitä tuohon vanhupalvelujen yhtiöittämiseen tulee, se olisi jo pitänyt aloittaa, mielellään muutaman kunnan yhteistyönä. Kunnilla on kuitenkin resurrssit vastata viranomaisten vaatimuksiin. Kilpailukykyä ei niinkään.

  VastaaPoista
 43. Kunnan omistamille laitospaikoille on 100% varmuudella asiakkaat taattuna seuraavaksi 30 vuodeksi.

  VastaaPoista
 44. Toivottavasti. Muuten menee verorahat hukkaan.

  VastaaPoista
 45. Olis pitänyt käyttää elinkeinohössötykseen tuhlatut miljoonat kaupunkilaisten hyväksi eikä pään menoksi.

  VastaaPoista
 46. äänetön yhtiömies17. joulukuuta 2013 klo 15.16

  klo 15.30 sanoo "toivottavasti." Katsoppa väestökehitystä. En muista oliko tämän kommenttiketjun puolessavälissä. Ainakin eläkeläisten osalta ennuste on faktaa, Ja poismuuttaneiden osaltakaan ei voi luetteloa epäillä. Ei meillä ole työllisyyden kannalta mitään dramaattista tapahtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko Vieno Armias Toivoinen17. joulukuuta 2013 klo 16.47

   Täältä sivulta 7. Tekstit ja numerot ovat todella tylyä luettavaa.
   http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132411-8-1.PDF

   Poista
  2. Tilastokeskuksen ennusteesta17. joulukuuta 2013 klo 17.11

   Näin Ukissa tilastokeskuksen mukaan
   yli 64 vuotiaat I 20 - 64 vuotiaat
   3481 v. 2011 I 9089
   3687 v .2012 I 8843
   4178 v. 2015 I 8248
   4802 v. 2020 I 7487
   5158 v. 2025 I 7010
   5465 v. 2030 I 6597
   ____________________
   1984 lisääntyy I -2492 vähenee
   vuosien 2011-2030 aikana.
   Lähde: budjettikirja s.7 (11)

   Poista
  3. Noi tilastot ei nyt liity tähän asiaan mitenkään

   Poista
 47. Jos on laitospaikkoja, on toivottavaa, että niiden käyttöaste on lähellä sataa.

  VastaaPoista
 48. Forssia kehutaan taas. Kirjottappas Java mieltäsi helpottavat kommentit kahvikekkereistä ja bosnian saunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotamme sinulta Java viiltävää kommenttia näistä jutuista. Olet vasta 4-5 vuotta niistä toitottanut. Nämä olivat sellaisia rötöksiä että niistä pitää puhua toistuvasti ainakin 10 vuotta ja sinultahan se Java Kademieli onnistuu.

   Poista
 49. Jokaista ihmistä on oikeus kehua jos on aihetta tai päinvastoin.Harto on ollut mies paikallaan joissakin asioissa ja sitten taas joissakin mennyt ihan överiksi ei eds tajua mikä on peruste äänestämiseen jaa tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä viisas ihminen kerro missä on mennyt överiksi ja missä Forss ei ole tajunnut äänestämisen perustetta?

   Poista
 50. Näin Ukissa
  "Pukkilan valtuusto varasi viime viikolla ensi vuoden lotonpeluuseen 1 872 euron määrärahan. Maanantaina kunnanhallitus joutui toteamaan päätöksen laittomaksi. Taustalla oli muun muassa Kuntaliiton asiantuntijoiden näkemys, jonka mukaan kunnan varoja ei voi käyttää spekulatiiviseen toimintaan."

  Heh - onneksi Ukissa on harjoitettu vain pomminvarmoja juttuja, kuten bioetanolitehdashanke 485.000 euros, Tontonmäki 1.700.000 euroa, vuokrasopimukseton pressuhalli 325.000 euroa...

  Tämän puki sanoiksi Timo AJ Facebookissaan

  VastaaPoista
 51. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jättäkää se Harto nyt rauhaan. Laitan pian uuden alustuksen!

  VastaaPoista
 52. Jätämme toki eläkemiehen rauhaan, jolla sentään on valtuuston kovin ääni.

  VastaaPoista
 53. E kukaan olöe Hartoa kiusannut, vaan Arhinmäkeä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 54. Onneksi tämän palstan kommentoijat eivät ole valtuustossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Silloin kaiveltaisiin jälkiviisaana vain vanhoja, eikä omasta repusta löytyis mitään rakentavaa ja toteuttamiskelpoista ehdotelmaa tulevaisuutta silmällä pitäen. Rakkikoirapoliitikkoja ei saa (tai saisi) päästää koskaan päättäjän asemaan missään organisaatiossa.

   Poista
 55. lening bieden

  Je bent op de hoogte dat de heer Jame Hook MD Foundation momenteel het geven van leningen aan particulieren en zakelijke lichaam en de lage rente van 1% affordate tarief.

  We ons kunnen veroorloven om u de lening en deze lening zal u helpen een hoop in je leven

  Je bent in financiële moeilijkheden of opgeven? Bent u ooit afgewezen door banken of wilt u uw schuld te vereffenen betalen van uw factuur voor eens en altijd, wilt u uw rekeningen te betalen. Hier is een geweldige kans waar u uw lening sneller kunnen krijgen en gemakkelijk kunt u uw eigen rêvedevient eigenaar van een onafhankelijk bedrijf op te bouwen en wordt een persoonlijk ondernemer.

  Voor meer informatie, bezoek ons ??op Mr. Jame Hook LENINGEN STICHTING jame_financialloanfirm2@hotmail.com e-mailadres hierboven. Wij staan ??garant voor een transparante en efficiënte service die ik kan u helpen met een lening.

  Kredietnemer in de informatiemaatschappij.

  Volledige namen ..........
  Je beroep ..........
  Sex ........
  Jouw land ......
  Status .........
  Maandloon .........
  Het geleende bedrag Needed ..........
  Terugbetalen TERUG duur ..........
  telefoon nummer ..........
  Leeftijd .............

  Jame_financialloanfirm2@hotmail.com

  Dankjewel
  Mr. Jame Hook MD

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!