maanantai 30. joulukuuta 2013

OIKEISTO TAKAA UUDENKAUPUNGIN HARAKIRIN!

Ihmeellinen kaupunkimme: Missä muualla tämä onnistuisi??? FIKSUUS EI MAKSA MITÄÄN, MUTTA MEILLÄ TYHMYYS KÄY KAIPUKILAISILLE KALLIIKSI!

Vasemmistoa ja etenkin demareita on syytetty kaupungin johdattamisesta ja pitämisestä tuhontiellä. Demarit eivät ole konkretisoineet sitaattejaan rakennemuutoksista tahi kaupungin kehittämisestä. Sen sijaan siltä suunnalta on aina maakuntaradio myöden julisteltu UUDENKAUPUNGIN KOHTALOKSI HARAKIRIÄ! Siihen nähden demarien korulauseet ovat täysin linjassa eli mitäpä teloitettavaa parantamaan saati ehostelemaan - KANSI KIINNI, MONTUUN JA IKEBANA PERÄÄN, SE ON UUDENKAUPUNGIN KOHTALO!

Vasemmiston valtuustopaikoilla tätä kaupunkia ei ohjailla, ei ohjailtu, ei tuhottu eikä tuhota. Uudenkaupungin saattohoitoon ja teloittamisen takuuksi tarvitaan yli 23 valtuutettua, nämä valtuutetut ovat aina löytyneet ja tullevat löytymään jatkossakin. Siis on aivan turha ja valheellista pistää menneisyyttä tai tulevaisuuttamme pelkästään demareiden piikkiin, oikeistostamme löytyi ja löytyy aina tarpeellinen tuki harakirilinjan jatkumiselle Uudenkaupungin hamaan hautaamiseen asti.

Kuulemani mukaan valtuutettu itkee kuinka kaupungissamme salaa suunnitellaan hänen kotinsa lähellä olevien koulujen lopetusta. Kyseinen valtuutettu istui hallituksessa eli on on ollut vuosia nyhertämässä rahaa opetuspuolelta. Sama tyyppi on ollut siunaamassa kohdentamattomia säästöleikkauksia ja nyt sama tyyppi itkee, kun jostain säästetään. Miksei tämä oikeiston tyypähdys vaatinut säästöjen kohdentamista? Vastaus on yksinkertainen: Silloin hän olisi joutunut kantamaan poliittisen vastuun ja mikä kauheinta: HÄN OLISI JOUTUNUT TEKEMÄÄN TÖITÄ PANEUTUMALLA KAUPUNGIN ASIOIHIN. Nyt hän selviä helpommalla ja saa kerätä suosiota syyttämällä kokenutta sivistyspalvelujohtajaa.

Koko touhun tekee kuvottavaksi se, että tämä osaltaan kaupunkimme eutanasian kouriin ohjannut valtuutettu on, mitä ilmeisemmin, itse ollut salaillen upottamassa rahaa halleihin ja kannattamassa päätöksiä, joilla säästötarve Uudessakaupungissa on syntynyt. Kaksinaamaista ja härskiä peliä häikäilemättömältä kaupunkimme talouden terrorisoijalta. Mutta mitä muuta voi odottaa tyypähdykseltä,
joka on jo osaltaan ajanut yhden kotikuntansa manan majoille?

Oikeistossa vaaditaan tarkkaa talouden pitoa ja esiin nostetaan vastuuta, mutta eikö tämä vastuu muutu sen puutteeksi jo henkilövalinnoissa? Jos taksikuski on jo vuosia ajanut kerran viikossa koulukyytinsä ojaan, antaisitko tällaisen tyypin kyyditettäväksi omia lapsiasi? Tuskinpa vaan, mutta katsokaamme kaupunkimme luottamushenkilövalintoja: Noin 60% kaupunkimme kuluista tulee sotepuolelta, joten eikö sinne pitäisi panna takuu varmaa osaamista? Näinhän sen luulisi menevän, mutta meidän talouden tasapainottamista vaativa oikeisto pistää soten luottamushenkilöjohtoon tyypin, jonka näytöt ovat kuin em. onnettomalla taksikuskilla. Sotelautakuntaa johtaa tapaus, kenen aikana kyseinen sektori ei ole yhtenäkään vuotena pysynyt lähelläkään asetettua budjettiaan.

Oikeiston on siis nykyisellä tyylillä toimiessaan aivan turha syyttää vasemmistoa tai pelkästään demareita kaupunkimme talouden kaaoksesta, kun itse antavat kaupungin ylivoimaisesti suurimman taloussektorin vetämisen tyypähdykselle, jonka näytöt puhuvat selkeän epäonnistumisen puolesta. Oikeiston pitäisi ensin ottaa tukki pois omasta silmästä ennen kuin alkavaa etsimään rikkaa vasemmiston räpsyistä. Vai onko paikallispolitiikka valtuutetuille vain hauskaa peliä, kivaa kokoustamista mukavassa porukassa  ja lystiä yhdessä oloa ilmaisten kahvien matkailun merkeissä? FIKSUUS EI MAKSA MITÄÄN, MUTTA TYHMYYS KÄY KAUPUNKILAISILLE KALLIIKSI!

22 kommenttia:

 1. Jos vanhoissa rintamalinjoissa mennään, meilläkin on oikeisto, keskusta ja vasemmisto. Mutta keskustahan on aina ollut oikeistoon kuuluva, se taantumuksellisempi siipi - samaa perintöä kantavat kuin edeltäjänsä, jotka intohimoisimmin, loppuun saakka vaativat mm. aseveljeyden ylläpitämistä Hitlerin Saksan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Onko Uudessakaupungissa sotelautakunta ? Onko faktalähteesi tässä asiassa 'Kuulemani Mukaan' vai 'Mitä Ilmeisimmin' ?

  VastaaPoista
 3. Kiitoskeynnaistä viestistä ja kysymästä! On!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään sote- lautakuntaa. On sosiaaliltk ja terveysltk. Ja Java, jättäisitkö sinä vanhukset ja sairaat hoitamatta? Entä apua tarvitsevat lapset? Ei sos. lautakunnan budjettia paljon voi ohjailla, pakolliset menot on maksettava. Oli sitten puh. joht. vaikka suuri kaikkivoipa Java itse...

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! En olisi syytämässä rahaa turhuuksiin, kuten halleihin, hönöjen palkankorotuksiin tai tontojen mäkiin, jotta ne riittäisivät SOTE-toimintaan!

   Poista
  3. Kustannusten pienentäminen ei tarkoita auttomaattisesti palvelujen heikentämistä.

   Poista
 4. Taisi nyt jäädä jollain alustuksen juju huomaamati, sano.
  JAa

  VastaaPoista
 5. Sä kun mokaat, ne on koukkuja. Java kun mokaa, ne on jujuja. Muut kun mokaa, se on käsittämätöntä tyhmyyttä josta muistutetaan joka alustuksessa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käväisyaktiivisuudesta ja viesteistä! Kaikki mokaa joskus, mutta harvat aiheuttaa miljoonien vahinkoja ja hävittävät kotikuntansa maailmankartalta. Silti nämä tyypit saavat jatkaa vallan kahvassa vuodesta toiseen ja vuosikymmenestä toiseen. Näin toimii meidän demokratia, kansa äänestää, kun ei tiedä.

  VastaaPoista
 7. Hyvä Java ! Taisit osua kipupisteeseen...

  VastaaPoista
 8. Kuka täss nyt mokannut on ei ainakaan java.
  Suurin syy on asioitten helvetin huono valmistelu ja tiettyhin juttuhin on jo hakattu tolkuttomasti rahaa kun vasta haetaan hyväksyntää valtuustolta.,

  VastaaPoista
 9. Nyt sitä tulee. Momentum on vaarassa. Ukin sanomiin lukemaan. Tuonne oikealle kirkosta katsottuna. Ja sitten vasemmalle huutelemaan.

  VastaaPoista
 10. Ei voi olettaa, että keskeiset poliitikot osallistuvat aktiivisesti kaupunginhallituksen asioiden valmisteluun, mutta ainakin voi olettaa, että keskeiset poliitikot ovat Kh:ssa arvioimassa esittelyn mielekkyyttä. He siivillöivät valtuustoon vietävät asiat tai päättävät siinä pöydän ympärillä mitkä heidän vallassaan ovat. Sille ei sitten mitään voi, jos valtuusto sattumanavaraisesti päätöksiä muuttelee tai lähettää takaisin valmisteluun.
  On huolestuttavaa, jos valtuustoon syntyy ryhmittymiä, jotka ovat ennalta-arvaamattomia. Päätöksistäkin syntyy silloin sattumanavaraisia.

  VastaaPoista
 11. Noin se menee. Viime kaudella Kh:ta vietiin kuin pässiä narusta. vain Rainer Tähtinen ja Varpe olivat itsenäisiä. Ja Tähtistä sitten muistettiin muistuttaa U:gin Sanomien tekstaripalstalla hyvinkin herjavasti.
  Kaupunkilaisille tarkoitetti tekstariplsta muka oli noin tarkkaan selvillä KH:n sisäisitä asioista. Miten lehti voi käyttää näin härskisti kansankanavaa omiin tarkoituksiinsa. ?
  Mikä sitten oli Tähtisen virhe? Hän oli keskeinen omistaja Aluesanomissa ja pani eriävän mielipiteen Tontonmäen päätökseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jälleen niitä toiveajatteluun perustuva kommentti jolla ei ole mitään yhtäläisyyttä totuuteen.

   Poista
 12. Menetettiinkö Momentum? Tänään siitä on kirjoitettu näin.
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/paakirjoitus/578407.html

  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/mielipide/tastvinkkelist/578391.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki johtuu asioitten huonoista valmisteluista???

   Poista
 13. Kiitos kommenteista ja käynneistä! Eetu on oikeassa siinä, että luottamusthenkilön ei kuulu osallistua liian aktiivisesti valmisteluun. Virkahenkilöille maksetaan laadukkaasta, vaihtoehtoja sisältävästä valmistelusta. Jos em. ei toteudu, on luottamushenkilöiden silloin perehdyttävä valmisteluun kääntymällä esim. vastaavanlaisten menestyvien kuntien vastaavien virkahenkilöiden ja päättäjien puoleen. Itse olen joutunut tekemään näin esim. opetus-, sosiaali- ja teknisensektorin asioissa.

  Jos valmistelu pysyy jatkuvasti laaduttomana ja sitä ajetaan jopa valheilla läpi, on luottamushenkilöiden kyettävä vaihtamaan valmistelijoita. Valmistelijat on palkattu kuntalaisten parhaaksi eikä viettämään mukavaa virikerikasta luppoaikaa kuntalaisten kustannuksella. Jos luottamushenkilöt eivät kykenen laadukkaan valmistelun takaamiseen, on luottamushenkilöt vaihdettava. Suuri ongelma, toimimaton demokratia, syntyy viimeistään silloin, jos luottamushenkilöiden toiminnasta ja se laadusta ei vaalien alla anneta totuudenmukaista kuvaa. Tällöin kaikki jatkuu entisellään eli laaduttoman valmistelun laaduton siunaus!

  Eiköhän meidän momentum lurahtanut käsistä jo vuosi sitten. Kaupunginjohtajalla on ollut aikaa näyttää kyntensä. Nyt alkaa olla korkea aika rehellisesti ja kiihkottomasti arvioida sitä, onko hän mies paikallaan vai kenties kynsien pureksijaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko jo nyt java muutosta EI SAADA AIKAAN.
   Sen osoitti hyvin viime valtuuston kokous ainoa valtuutettu joka saa sitä kokouksesta jokseenkin puhtaa paperit on Pertti Haverinen.

   Poista
  2. Vielä edelliseen lisäyksenä, että miten onnistuu MUUTOS yksi vastaan 42 valtuutettua.

   Poista
  3. Kiitos käynneistä ja viesteistäsi! Taidamme olla todellakin jo liian pitkällä, liian syvällä ja pakkoliitos odottaa kulman takana!

   Poista
  4. Mistä voi lukea kaupunkin tulavaisuus suunnitelman, Esim. investointien osalta
   Voitko antaa java osoitteen

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!