maanantai 2. joulukuuta 2013

HAKUPROSESSI UUDELLEEN KÄYNTI JA KATSEET TALOUTEEN!

Sotejohtajan hakuprosessi on ajautunut totaaliseen inttämistilanteeseen. Pitkään aikaan ei ole puhuttu, jos ollenkaan on keskusteltu hakijoiden ominaisuuksista. Keskustelu on jämähtänyt palkkaan ja siinäkin junnataan tasolla: kuka sanoi mitä ja kuka lähetti mitä. Tältä pohjalta homman jatkaminen on silkkaa ajanhaaskausta joka päättyy kaupunkilaisen kannalta totaaliseen mahalaskuun keskelle koskea! Ainoa mitä käydystä, spektaakkelitasolle nousseesta valintasählingistä voidaan oppia, on se ettei samaa porukkaa saa valita enää mihinkään vastuulliseen tehtävään.

On valittava uusi valitsijatoimikunta, jossa on edustettuna kaikki valtuustoryhmät vahvistettuna terveyskeskuksen hoitajien ja lääkärien edustajilla. Tämä poppoo tekee esityksen hallitukselle 3-5 hakijasta, jotka testataan ja tuodaan halukkaiden päättäjien jututettavaksi. Tämä on demokraattinen tapa harjoittaa sosiaalisesti kaikki huomioivaa päätöksentekoa - KUKAAN EI LUULE, EI USKO VAAN TIETÄÄ, PIÄTÖKSEN HETKI TULEE.

Nyt meidän on keskityttävä talouteen, jottei tämän vuoden miljoonien miinus toistu. Tulevaan vuoteen ei voida lähteä jollain ungefärillä  prosentti tai henkilöstö vähennys tavoitteella. Valtuuston on perehdyttävä kaupungin talouden vuotokohtiin, jotka on tiedetty jo vuodesta 2009. Emme voi jatkuvasti ajaa alas opetusta, liikunta- ja nuorisopalveluja, heikentää ikäihmisten elinolosuhteita sekä tuhota kaupunkilaisten vapaa-ajan puitteita vain siksi, että muutama kaupungin osa-alue ei pysy talouden kuoseissa. Tämä oli edellisen hallituksen tyyli - vedetään sokeasti juustohöylällä kaikkialta ja loppujen lopuksi ollaan aina seuraavaan vuoteen lähtiessä jääty miljoonien takamatkalle!

Uusi hallitus lähti porkkanoilla liikkeelle. Se tarjosi johtaville virkahenkilöille mahdollisuuden toteuttaa säästötavoitteet itse. Vain sotepuolelta ja sivistyspuolelta saatiin selkeät esitykset. Sen sijaan rahan törsiminen toisaalla jatkui entiseen malliin. Nyt hallituksen on aika ottaa keppi esiin ja käyttää johtajan oikeutta. Nyt on tekojen aika: TULOS TAI ULOS! Talouden tasapainottamisen vaatiminen on vieläpä äärimmäisen helppoa, kun voimme jättää kymmenet vuodet säästökohteena olleen sivistyspalvelukeskuksen sekä ikäihmisten palvelut pois säästölistalta. Jos näin ei toimita ollaan jälleen ensi elokuussa samassa tilanteessa eli lomautukset ja palvelujen huonontaminen on edessä.

Juhan(ei Nevis) kanssa käytiin keskustelua menneestä valtuustokaudesta ja molemmat löysimme yhden mielenkiintoisen piirteen: Lähes aina tulevan vuoden talous jää jonkun muun asian alle! Kouluverkkoja, kiusaamisia jne. käsitellään aina silloin, kun pitäisi keskittyä talouteen. Kun talouteen ei pystytä keskittymään, ovat tulokset olleet sen mukaiset. Tässä on toinen tärkeä syy, nyt vellovan sotevalintaparodian keskeyttämiselle. Meidän on kerta kaikkiaan rakennettava ohjelma, jolla säästäen ja kaupungin vetovoimaa kehittäen pistämme palvelumme kuntoon ja samalla takaamme kaupunkimme asukkaille laadukkaan tulevaisuuden!

31 kommenttia:

 1. Kovinpa mennään taas ontuen. Eiköhän olisi sittenkin viisainta viedä valtuustoon pari vaihtoehtoa

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja vististäsi! Minä en ainakaan haluaisi olla mukana valinnassa, jossa en tunne valittavia, Mielestäni kaikilla valtuutetuilla täytyy olla mahdollisuus keskusteluun hakijoiden kanssa. Tämä palvelee niin hakijoita kuin valitsijoita. Nykyisen valintajoukkion toiminta ja pelaaminen on vienyt luottamuksen heidän kykyihinsä ja vilpittömyyteen toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi!

  VastaaPoista
 3. menee se aika sekavaksi, jos jokainen hattiwatti rupeaa asiantuntijaksi...ei ihme, että kaikki pian yksityistetään tai ulkoistetaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja näkemyksestäsi! On edes teoriassa oltava mahdollisuus saada tietoa oli sitä vastaan ottamassa minkälaiset hattiwatit tahansa. Aikaisemmin tehtiin niin, että hattiwattien johtajat nöyristelivät johtavaa virkamiestä taluttaen vielä nöyremmän laumansa asiassa kuin asiassa tämän taakse. Jos nyt nykyisillä tiedoilla suostumme valitsemaan sotejohtajan, olemme yhä samassa tilanteessa - tyydymme vajaaseen valmisteluun!

  VastaaPoista
 5. Jos meillä on varaa laittaa tässä taloudellisessa tilanteessa taukotilojen aikaan saamiseksi 350000euroo niin lopettakaa puheet säästöistä tai yleensäkin talouden vuotokohdista.

  VastaaPoista
 6. Naulan kantaan. Ei mitään vastuuta päätöksissä.

  VastaaPoista
 7. Kepu alkaa hajota Ukissa kun Valkeinen tuli kaapista ulos.

  VastaaPoista
 8. Ukilaisten päätöksenteko onkun Pirkan niksi palsta.

  VastaaPoista
 9. Sote johtajan hakuprosessi eteni asianmukaisesti siihen saakka, kunnes eräät tahot alkoivat väkisin runnoa Pelttaria mukaan kuvioihin. Valitsijoita/haastattelijoita on turha tässä asiassa syyttää, kyllä syntipukit löytyy ihan toisaalta. Etunenässä lienee henkilö, joka ystäväänsä
  pyrki "auttamaan" virkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin kommentoiva3. joulukuuta 2013 klo 10.07

   Voisi sen henkilön nimen tässä paljastaa, se kuuluu poliittiseen depattiin ja on täysin hyväksyttävää

   Poista
  2. Mahtaakohan tarkoittaa ystävällä Nikulaa Metson ajoilta?

   Poista
 10. Sorry Valkonen, olet jokseenkin oikeassa. Vasta tänä aamuna sain tietää ketkä siihen valitsijatoimikuntaan kuuluivat. Kokoonpanossa oli lähtökohtaisesti katastrofin ainekset.
  Kun muuten viimeksi vaihdettiin tässä kaupungissa kaupunginhallitus, aloite lähti virkamieheltä!!! Niin se kunnallinen toiminta meni aikaisemmin. Aika uskomatonta vai mitä ? Olisi ollut hyvä, jos luottamushenkilötaho olisi vaihtunut enemmänkin.

  VastaaPoista
 11. Täällä sitä jaksetaan mesota Pelttarin puolesta, vieläkin. Kokoomus ja sen nokkamiehet ovat vetäytyneet koloihinsa jo ajat sitten. Tajusivat kait, mikä virhe tuli tehtyä, kun Pelttaria kannattivat. Nyt ovat hiljaa, jotteivät sotkisi enempää Sekoomuksen asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos se vaan tukee Pelttaria.

   Poista
  2. Onko Java sama asia kuin Muutos? Vai mistä tiedät asian?

   Poista
 12. Minun mielestä Pelttari voi olla hyvä valinta, samaten laitlilainen

  VastaaPoista
 13. Kaupungin hallituksen toiminta näyttää jo ulkopuolelle kaupunkia aika surkuhupaisalta toimminnalta.Kärsii veronmaksajat ja kaupungin imago jos sellaista nyt enää edes on.

  VastaaPoista
 14. Istuin kuulemassa lähellä, kun Kh:n vaihtoajatus lähti liikkeelle (viime kaudella). Kommentti 10;41 on jäljillä.
  Millä'hän eväillä U:gin Sanomien yleisönosastolla ilmoitetaan jo valmiiksi, kuka pitäisi valita sote- johtoon? Ei sitä nyt sentään joku "keräilyryhmä" päätä !!

  En ota kantaa henkilön valintaan, koska sen päättää valtuusto. Vähän huvittaa, että joku kirjoittaa lehteen kantansa ikään kuin se olisi oikea.ja ainoa.

  VastaaPoista
 15. Aina on useampi vaihtoehto ja yhtä hyvä, harva asia missä on ainostaan yksivaihtoehto ja se oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Javan mielestä oli vain Pelttari

   Poista
  2. niistä vaihtehdoista mitä hän tietää

   Poista
 16. Tämä johtajan valinta onkun joku uskonnollinen herännäisyys kokous.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! En tuntenut ketään muuta hakijaa kuin yhden hakijoista, joten luonnollisesti korostin hänen parhaita avujaan. Ensisijaisesti halusin hakumenettelyn uusimista, koska halusin tietää hakijoista muutakin kuin palkkavaatimukset. Valtuustossa istuu 43 henkilövaaleilla valittua valtuutettua, heidän tehtävänsä on toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. Kuinka tämä toteutuu, jos suurin osa ei edes tiedä mistä päätetään. Valintaporukka oli luokaton peluriryhmä, jonka kykyihin minulla ei ole pienintäkään luottoa!

  Tämä valintasessio on vielä oudompi kuin kaupunginjohtajan valitseminen. Tuolloin vängällä piti saada kaupunginjohtajaksi joku muu kuin demari. Nyt mentiin vielä pitemmälle, jo testausvaiheessa jätettiin jätettiin varteenotettava ehdokas rannalle. Ei ihme jos kaupungin tila on, mikä se on, kun sopivuus ajetaan aina ohi pätevien vaihtoehtojen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Java olen samaa mieltä kanssasi tässä asiassa

   Poista
 18. "jos suurin osa ei edes tiedä mistä päätetään" Laita Java nimiä niin tiedetään ketkä ? Ellei nimiä tule niin kannattaa olla aivan hiljaa.

  VastaaPoista
 19. Kiitos käynneistä ja viestin jätöstä! Tuskinpa monikaan valtuutettu on jututtanut kaikkia hakijoita, kun valinta heitti heti kättelyssä kähminnän ja pelaamisen puolelle!

  VastaaPoista
 20. KYllä se niin on kun java sanoo, että moni ei tiedeä hakijoista mitään äänestävät mitä puolueen johtohahmot sanoo ja sillä siisti.

  VastaaPoista
 21. Kiitos tänne saapumisista ja tänne kirjoittamastasi viestistä! Kun kaupunginjohtajaa valittiin osa valtuutetuista ei halunnut edes jututtaa edes jututtaa kaikkia hakijoita - he suoraan sanoen kieltäytyivät tarjotusta mahdollisuudesta. Nytb ainakin yksi tällainen tyyppi istuu po. valintapoppoossa. Kertoo paljon siitä, että pelkästä pelistä on kysymys ja joillekin on ihan yks halei, onko virkaan valittava hakijoista paras!

  VastaaPoista
 22. Mistä Java tietät mitä muut tietävät ? Java olet nyt heikoilla jäillä arvostellessaan muita. Populismi jota harrastat ei riitä perusteluksi.

  VastaaPoista
 23. Pakko olla samaa mieltä Valkosen kanssa. En nyt aio perustella, ei kukaan muukaan perustele, ei yhdessäkään kommentissa !

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!