tiistai 17. joulukuuta 2013

VALMISTELUN VAKUUTTELUA SUPERVALHEILLA?

Tiesitkö, että kaupunkimme talouden kannalta merkittävä ja lopullinen positiivinen oikaisu tehtiin jo 2009. Tuolloin syntyi päätös, jonka mukaan taloutemme on pysyvästi kunnossa, ei lomautuksia eikä leikkauksia ainoastaan parempaa palvelua kaupunkilaisille. Tämän päätöksen valtuusto vahvisti äänin 22-21. Äänestystulos pitää paikkansa, mutta siihen em. tapahtuman positiiviset toteutumiset jäävät. Kaikki asiat piti pistää kaupungissamme kuntoon kouluverkkouudistuksella eli kuuden koulun lopettamisella, tätä, välillä talvisodan henkeen ja välillä ukipuolueeseen vedoten, vakuutti entinen hallituksemme puheenjohtaja.

 Nyt kaikki tietävät, ettei kouluverkkouudistuksen myötä mikään tuolloin luvattu toteutunut. Kaikki luvattu jäi toteutumatta ja jopa päinvastoin luokkakokomme kasvoivat ja opetuksenlaatu sekä kouluviihtyvyys romahtivat. 2010 käytiin valtuustossa kovaa väittelyä katulamppujen vaihdosta. Vaihtoälyttömyyttä vastaan esitettiin vahvat argumentin. Kun esittelijä ei muuten pärjännyt, hän totesi: KATULAMPUT OVAT NIIN HUONOSSA KUNNOSSA, ETTÄ NE KAATUVAT IHMISTEN PÄÄLLE. Yhtään lamppua ei ole kaatunut ihmisten päälle, mutta selkeällä enemmistöllä valtuusto päätti upottaa satojatuhansia euroja lampunvaihtoälyttömyyteen.

Valtuustossa käytiin keskustelua bioetanolitehtaaseen lisättävästä kaupunkilaisten rahoilla tapahtuvasta panostuksesta. Valtuustossa esitettiin vahvoja vastaväitteitä utopistista bioetanolitehdasta ja rahojen sinne upottamista vastaan. Tähän esittelijä totesi, että ensiviikolla pistetään nimet paperiin päätoimijan, kotimaisen pörssiyhtiön, kanssa. Niinpä äänin 42-1 etanolitehdashanke sai kuntalaisten rahaa. Meni viikko, meni kaksi..... ja tuli seuraava valtuusto, jossa esittelijältä kysyttiin, minkä yhtiön puolesta nimet pistettiin sopimukseen? Esittelijä sanoi nimenkirjoitustilaisuuden peruuntuneen, koska yhtiön allekirjoittaja oli kuumeessa. Taisi kirjoittaja nyykähtää kuumeeseensa, kun nimi puuttuu yhä papereista.

Jottei vahingossakaan opita eilisestä yhtään mitään, todetaan meillä rennosti: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA - PITÄÄ KATSOA TULEVAISUUTEEN! Nyt olisi viimeiset hetket, oppia eilisestä ja estää kaupungin lopullinen upottaminen: Meidän on suhtauduttava äärimmäisen skeptisesti valmistelumme laatuun ja sen esittämiin perusteluihin. Valmistelijamme ja/tai  valmistelun takana olijat sanot ihan mitä vaan, että asia saadaan päätettyä heidän kannaltaan myönteisesti. Junttaajat käyttäytyy kuin väsynyt, uhmaikäinen lapsi, joka haluaa kaverinsa lelun tai tikkarin- Erona on vain se, että valmistelussamme ei ole kyse leluista eikä tikkarista vaan veronmaksajien rahoista.

Meillä juntataan eteenpäin päätöstä vuokrakerrostalon rakentamisesta. Kaikki tietävät kaupunkimme menettäneen sen parhaista päivistä noin 3 000 asukasta. Siispä hölmömpikin hoksaa, että täällä on pakko olla tyhjiä asuntoja. Mutta kappas vaan, vuokrakerrostalon lanseeraus alkoi, reilu vuosi sitten, yhdellä maailman poskettomimmista väittämistä: MEILTÄ ON HÄVINNYT 900 ASUNTOA. Kun esittelijältä tivattiin kuinka noin iso osa asunnoistamme yli 10% voi hävitä tosta vaan, tuli vastaus: Niin se vaan on, tilastokeskuksen mukaa meiltä on hävinnyt 900 asuntoa. Kaikkihan tietävät etteivät asunnot voi hävitä, on niissä sen verran iso raha kiinni.

Mielestäni kaikkein karmeinta vuokratalolanseerauksessa oli se, että valtuusto miltei innostui rakennushankkeesta. Jokainen voi todeta, jos hiukan seuraa asuntomarkkinoita, että meillä löytyy riittävästi erilaisia asuntoja eri puolilta kaupunkia. Vuokrakerrostalon hinta, joka on joskus maksettava, on niin iso, että pistää kaupunkimme talouden liriin suuruusluokassa 3 x Tontonmäki: MUUTTAKAA SE PALVELUJEN ALASAJOKSI TAI LOMAUTUSTARPEEKSI! Nyt viimeinkin pitäisi katsoa eiliseen ja ottaa oppia siitä KUKA ON ESITELLYT, KUKA PÄÄTTÄNYT JA KUINKA KUKA ON ONNISTUNUT TOIMIMAAN KAUPUNGIN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI!

P.s Timolla on hyvää juttua Facebookissa, pääsette sinne tuosta lähes just' oikealta klikkaamalla. Olkaa hyvä!

48 kommenttia:

 1. Hörps. Antola jättää Yardian hallituksen puheenjohtajuuden. Näin on merkitty eilen kaupunginhallituksessa tiedoksi. Mutta tiedätkö Java paljonko Yardiassa on ihan oikeaa rahalaitoksista otettua velkaa kontollaan Kerro Tontonmäen velat kolmella niin sitten ollaan lähellä, ja kun lisäät siihen juttuun että yhtiön liikevaihto putosi reilusti yli kolmenneksen viimeisen kahden tilikauden välillä niin onko paikallistelakan hallit ns. hallinassa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailuinnosta ja informaatiosta! Näinköhän joku jätti joukon, kun joku tiesi joukossa joutuvan liriin? Niinpä hän valitsi joukon toisen.

  VastaaPoista
 3. Sen suoraa suoraan ja sanonä toimintaa olen vitusti kännissä. Tämä ei ole rehellistä toiminta poliiikkaaa.
  ><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  Vituuttaaa koko epärehelisysss.......

  Vittuaks minä siitä kärson .eläkkeell 2kk j eläke 2300/kk

  Vituuttaaa kun ei mikkää päätös enää perustu järkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikset nauti keskivertoduunarin eläkkeestä huomattavasti korkeammasta eläkkeestäsi ja pysyisi täältä pois kirjoittelemassa silloin jos olet kännissä? Tai kirjoita edes parempaa suomea. No älä välitä. Kortti tuo, kortti vie.

   Poista
  2. Ompas eläke noussut sitten viime kä(y)nnin

   Poista
 4. Kun laiva uppoaa rotat jättävät sen ensimmäisenä... jos tuota vuokrakerrostalohanketta ei lasketa, taitaa uuden kaupunginjohtajan aika mennä vanhan tekemien raunioiden arvioinnissa.

  VastaaPoista
 5. Rotta lähti polttamana isompaa laivaa

  VastaaPoista
 6. Java se jaksaa levittää ikuisia valheita virkamiehistä.

  VastaaPoista
 7. Jos Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston pj. Jouko Antola, Sdp, jättää Yardian hallituspaikkansa Harto Forssin kirjoittaman blogialustuksen mukaan (17.12.2013) niin jättääkö Antola myös muut luottamuspaikkansa? Tätä on mielestäni perusteltua kysyä sitä taustaa vasten, kun ainakin monen Ukin valtuutetun tiedossa on Yardian tilanne.
  JAa

  VastaaPoista
 8. Mitä sitä täällä spekuloit? Soita sille ja kysy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämän kokoluokan asia ole ihan jo julkinen asia. Mitä onkaan oikeasti taustalla niin olisi mielenkiintoista tietää.

   Poista
 9. Taitaa olla perinteisiä Harton horinoita. Ne ei yleensä pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaupunginhallituksen jäsen kirjoittaa asian blogissaan kokouksessa saadun julkisen tiedon ja nimet mainiten niin se on tuskin horinaa. Jos se olisi horinaa, niin sitten se kaatuu Harton päälle. Täältä sen voi käydä lukemassa
   http://forss.vuodatus.net/lue/2013/12/hallituksen-kokous-16-12

   Poista
 10. Nouseeko hallitukseen nainen samasta puolueesta?

  VastaaPoista
 11. http://www.aluesanomat.fi/uutiset.php?id=2704

  VastaaPoista
 12. Enne ainakin piti olla pätevä syy, jo luopui luottamustoimesta. Esimerkiksi sairaus tai paikkakunnalta poismuutto. Mites U:gissa noin van otetan luottotehtäviä vastaan ja erotaan kun huvittaa.
  Tuo Yardia pitäisi saada eritystilintarkastukseen. Onneksi meillä vasemmistoliittolainen hallituksessa, joka varmaan kantaa asiasta huolta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Kiinteistö Oy Pyhämaan Pientalojen hallitukseen mentiin ovet paukkuen ja tultiin korvat luimussa pois. Edellä mainitut syyt eivät ainakaan päteneet. Ehkä Yardia Oy:ssa on jompi kumpi syy kyseessä.

   Poista
  2. Paitsi Harto Forss joka hoiti nopeasti vuosia vitkutetut hommat. Hänet pitäisi laittaan Yardiaankin eikä mitäänsanomattomia naisia.

   Poista
 13. Harto vasemmistolainen hah salli mun nauraa.

  VastaaPoista
 14. äänetön yhtiömies18. joulukuuta 2013 klo 16.19

  Forss toki meni Pyhämaan Pientalojen hallitukseen, mutta Kh olisi ajat sitten voinut harjoittaa omistajaohjausta omistamansa kiinteistöyhtiön suhteen. Pyhämaan Pientalojen hallitus olisi voitu siis ohittaa yhtiökokouksella paljon ennen kuin se alkoi lainailla kaupungilta avustusta... siis aika muodollinen Forssin siirtyminen sinne oli, mutta hyvä että "vanhempi valtiomies" sinne meni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitkerä pala tähän blogiin Forssin teko on. Kaikkea olisi voinut tehdä ennen Forssia, ei vaan tehty ennen kuin alkoi Pientaloilta tulla selkeitä säveliä. Ei pidä unohtaa Pientalojen hallituksen esittäneen 850 000€ osakepääoman korotusta jonka kh jo hyväksyi ennen Forssia.

   Poista
  2. äänetön yhtiömies18. joulukuuta 2013 klo 17.11

   Ei minulle ainakaan Forss mikään kitkerä pala ole. Ei kai blogi mikään yhtenäinen kollektiivi ole. Kommentoijia voi olla laidasta laitaan. Minua vaan kiehtoo Valkosen provakatiivinen tyyli alustaa asioita. ja jos politiikassa hääräilee, ei voi ainakaan mikään mielensäpahoittaja olla.

   Poista
 15. silloin tällöin asioita seuraava18. joulukuuta 2013 klo 16.28

  Yardia Oy:n takia olisi hyvä nyt saada vähintään 6-5 päätös Kh:lta ja ryhtyä omistajaohjaukseen. Timo A. Järvinen osoittaa sivullaan (Timo A. Järvinen, Harkitkaa ainakin yhtä Muutos- ryhmän jäsentä Yardian hallitukseen. En usko, että ottaa paikkaa vastaan, mutta kannattaa yrittää...mistä tietää jos vaikka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. silloin tällöin asioita seuraava18. joulukuuta 2013 klo 16.34

   .. oho, kylläpäs tämä blogi heiluu. Piti sanomani, että (Timo.A Järvinen Kokoomus ) facebook- sivulla hän tuo verevästi julki kuinka U:gin konsernisijoitukset ovat menneet metsään. Olen tykönäni miettinyt, että jos kunnallisvaaalien alla tämä(kin) kaikki olisi ollut tiedossa ja tiedotettu esimerkiksi lehden välityksellä kaupunkilaisille - olisiko vaalien tulos toisenlainen ? Eipä kai ?
   Johtopäätös: veronmaksajat ovat itse syypäitä kaupungin tilaan.

   Poista
 16. Hakusanaksi Googleen
  etanolitehdas yardia
  niin alkaa löytyä asiaa

  VastaaPoista
 17. Kevan lainaa ja isoin laina ja kaupungin takaamana noin 5,24M€. Tämä lainapääoman tilanne 31.12.2013. Yardia lyhensi tätä lainaa 152 000€ vuonna 2012. Tähän lainaan Yardia haki maksuaikamuutos syksyllä 2012. Kaupungin omistusosuus Yardia Oy:sta 89,81 %.
  Yardia Oy omistaa V-S Kuntoputki Oy:stä 25000€ tasolla olleen osuuden. Sen markkina-arvo ei ole enää sijoitetun pääoman suuruinen.
  Kaupungin suoria kassalainoja tms. lainoja / ns. pääomalainoja eli huonoimmalla takaisinsaantivasteella olevia korkeimman riskin lainoja useille yrityksille oli viime vuoden lopussa yhteensä 528 244,55€. Niitä lyhennettiin viime vuonna vain 13 967,65€.
  Tätä taustaa vasten Op:lla ja Kuntoputkella ei ole leijonan osaa Yardian lainoista. Joku vastikemaksuvastuu Yardialla Kuntoputkelle kyllä on, mutta se riippuu Kuntoputken yhtyiökokouksen päätöksistä.

  VastaaPoista
 18. Johtopäätös on ? Ymmärsinkö oikein, että Yardialla on 5,24 miljoonaa euroa velkaa, josta on maksettu viime vuonna 152 000 ecua ?

  VastaaPoista
 19. Kammottavaa Kosken työn mollaamista. Nyt hyökätään kun toinen ei ole täällä puolustautumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmeen mollaamista Kosken työlle? Tätä blogia voi seurata kyllä Raumallakin jos on jotain oikomista niin voi kirjoittaa vastineensa eikä varmaan Java sitä poista tai estä vastineen julkaisemista. Kiinnostaa muuten nyt tämä kommentti että Nouseeko hallitukseen nainen samasta puolueesta? Ymmärtäisin kysmymyksen että Yardian hallitukseen.

   Poista
 20. Takaajan edustaja on viime vuoden elokuussa valtuuttanut Yardia Oy:n hakemaan 2,5 vuotta lyhennysvapaata lainaansa. Sijoittaja-nimimerkin lukuja tulkatessa aika lähelle menee 152000€. Mutta onko Yardialla muita velkoja? Siinä kysymys.

  Täältä
  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20122284-7.HTM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on Yardialla muita velkoja.

   Tilivuosi 2011: Tilikauden voitto 155089,94€
   Tilivuosi 2012: Tilikauden tappio 114971,05€

   Mutta kun katsoo taseesta kohtaa
   -Vaihtuvat vastaavat
   --lyhytaikaiset myyntisaamiset
   ja kun se on ollut v. 2011 ja 2012 ollut tuhatlukutasolla yli 190000€ niin joku voisi jotain selitellä kun
   lyhytaikaiset myyntisaamiset oli v. 2010 "vain" tasolla yli 80000€
   Lisäksi vuonna 2011 oli tullut pitkäaikaisiin saataviin 17500 joka on ollut edelleen 2012.
   Vuonden 2012 tilinpäätöksessä
   Vieras pääoma oli v. 2012 lopussa 5611053,48€
   Eli Kevan lainaa isompi.

   Poista
 21. Kiitos äärettömän aktiivisesta sivulla käynnistä ja loistokommenteista! Varmaankin Antola on ilmoittanut erotessaan syyn luottamustehtävän jättöön. Vai luuluuko jo, että Antola sanoi: Minä en enää leiki teidän kanssanne tai tästä ette sitten kerro kenellekään. Asian uutisointi jättämällä osa kertomatta on törkeää politikointia. Olen ollut Jouko Antolan kanssa kovastikin eri mieltä, jopa tehnyt aloitteen hänen erottamiseksi valtuustonpuheenjohtajan tehtävästä, mutta olen myös tehnyt hänen kanssaan yhteistyötä. Tältä pohjalta arvosta Antolaa ja pidän alhaisena puolitotuuksien uutisointia. Toivon malttia kommentteihin, sillä hänen eronsa syy saattaa olla kaikkea muuta kuin mukava.

  Nämä kaupungin ihmeyhtiöt ja niiden taustat on viimeinkin avattava valtuutetuille. Pelkäänpä, että valtuusto ei taaskaan halua tietää niistä tuon taivaallista. Näinhän kävi joku vuosi sitten, kun asiasta valtuustossa äänestettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Java ei taaskaan mitä Harto on kirjoittanut blogissaan niinkö?????

   Poista
 22. 20:22 tuli tällainen kommentti: "Kammottavaa Kosken työn mollaamista. Nyt hyökätään kun toinen ei ole täällä puolustautumassa ". Eikö tämä jo todista millaisten idioottien kanssa toimitaan ! Tai sitten se oli feikki.... Kukaan ole Koskesta puhunut sanakaan !

  VastaaPoista
 23. En puhu nyt kyseessä olevasta eroamisesta. Yleisesti ottaen, jos luottamustoimesta erotaan, erotaan kaikista muistakin henkilölle annetuista luottamusutoimista.

  VastaaPoista
 24. Näin itsekkin ajattelen.

  VastaaPoista
 25. Kaupungilla on omistusta tai se omistaa kokonaan erilaisia kiinteistöyhtiöitä eri puolilla kaupunkia. rakennetta kutsutaan konserniksi. Pahin mitä kuvitella saattaa on se, että valtuutetut eivät olisi konsernin asioista kiinnostuneita. Tiliasiat tietysti ovat maallikolle hasteellisia, mutta valtuustossa on osaamista silläkin alueella.
  Asia on sikälikin tärkeä, koska konernivelkamme on asukasta kohden muistaakseni 1600 euroa. Ja se on vasta konsernivelka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän tuo velka on keskimäärin Suomessa? Löysin vain Jkylän 7227€ ja Oulun 35221€

   Poista
  2. Ei kai se Oulussa noin paljon ole?

   Poista
 26. http://www.turkulainen.fi/artikkeli/271271-uusi-u-sairaala-rakennetaan-rautatien-ja-moottoritien-paalle

  VastaaPoista
 27. Meillä on U:gissa myös yksi ulkopuolinen tilimies ja juristi, joka tietää monista veronmaksajien omistamista yhtiöistä enemmän kuin veronmaksajien äänestämät luottamushenkilöt. Esimerkiksi Yardian kohdasta "muut kulut", mitkä eivät aukea julkiseen tietoon

  VastaaPoista
 28. Taivassalossa katuvaloihin led-tekniikkaa.
  Taivassalossa on viisaita päättäjiä.

  VastaaPoista
 29. Tuleeko rouva Koskesta seuraava Yardian hallituksen puheenjohtaja kysynpä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten homma haisee jos tosiaan näin tapahtuu.

   Poista
 30. Tuolla oli edellä linkki kaupunkilehti Turkulaiseen. uudessa Turkulaisessa on myös A-P Pietilän kolumni, joka on hiton hyvä, kuten aina. Harmi etten osaa siirtää nyt linkkiä tänne.(siitä kohtaa)

  VastaaPoista
 31. http://www.turkulainen.fi/artikkeli/270757-joku-vetaa-aina-valista

  Näin. Nenästä vedettävät poliitikot eivät osaa vaalia veronmaksajien omaisuutta.
  JAa

  VastaaPoista
 32. Telakkakiinteistöt Oy (nyk. Yardia) oli 15 vuotta sitten aika tuuletuksessa, kun yhttiön silloinen hallitus kävi "talon rahoilla" Pariisissa. Ehkä siitä jotain opittiin. Uskon että Yardia on nyt ns. sisäpiiriläisten yhtiö, jossa kassavirta riittää muhkeisiinkin kokouspalkkioihin ja kulukorvauksiin.
  Ei siinä sinänsä mitään väärää ole, puolueuskolliset palkitaan milloin milläkin luottamustoimella. Sitäpaitsi yhtiö on aina itsenäinen yhtiö, omisti osakkeita kaupunki tai ei. Kaupunginhallitus on se elin, joka päättää yhtiökokousedustajan - eli sen henkilön, joka viime kädessä yhtiöenemmistöllä päättää keitä siellä istuu. Liekö se nyt Atso Vainio ? Vai onko KH:n joku vanha päätös voimassa ?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!