lauantai 21. joulukuuta 2013

SURKEASTI JOHDETTU VUOSI VAI UUDENKAUPUNGIN AHDINGON PARTAALLE!

Kun mitään ei tee, niin mitään on turha odottaa. Kaupunkimme eli positiivisen julkisuuden harjalla reilut puolitoista vuotta. Kun muualla maanosassa väkeä lomautettiin ja pistettiin pihalle, meiltä tuli päinvastaisia uutisia. Kaikkialla Suomessa Uuttakaupunkia pidettiin menestyksen Mekkana. Täällä kyllä hoettiin yhdellä suulla momentumia momentumin perään, mutta mitään konkreettista ei tehty. Etsikkoaikamme oli ja meni. Nyt maailma saa lukea koko Vakka-Suomen olevan kriisin partaalla.

Tilanteemme on tukalampi kuin vuosi sitten ja paljon tukalampi kuin kolme vuotta sitten. Satsauksemme ovat olleet yksipuolisia ja pääsääntöisesti illuusionistisia. Kun päätökset Mersusta ja soijatehtaasta tuli, silloin meillä oli saumamme. Jos olisimme tarjonneet kaupunkiamme räväkästi uusille asukkaille ja uusille yrittäjille, paljon paremmassa jamassa tulevaisuuden suhteen.

Hallitukselle esitettiin toimikunnan perustamista kaupungin kehittämisen ja säästötarpeen tiimoilta, mutta aloite hukkui jonnekin, kuten täällä vuosia on ollut tapana. Hallitus on mustasukkainen asemastaan ja pitää siitä kiinni, vaikka varsin hyvin näkee, mihin syöksykierteeseen sen nykyinen johtaminen johtaa. Kun tarkastuslautakuntakin näyttää edeltäjänsä löpsöltä varjolta, ei kaupunkimme osalta voi edes odottaa minkäänlaista muutosta parempaan.

Muutosmahdollisuuksia löytyy kaksi. Kun vasemmisto puhui kaupungin kehittämisestä ja rakenteista, olisi oikeiston kannattanut tarttua kehittämiseen. Siitä olisi ollut hyvä lähteä etsimään toimivaa yhteistyötä, mutta mitä vielä, oikeisto alkoi sättimään vasemmistoa onnettomista avauksista - niin kuin oikeiston avauksissa olisi jotain suitsutuksen aihetta! Toinen merkittävä tilanne, mihin kaupunkimme johdon, tässä tapauksessa hallituksen, olisi pitänyt puuttua oli valtuuston kokous, jossa Nikula kysyi kaupunginjohtajalta: Missä valtuuston istuntoon lupaamasi säästöesitykset ovat? Kun kaupungin johtaja totesi, että lupasin kyllä säästöesitykset valtuuston istuntoon, mutten tähän istuntoon. Yksityisellä sektorilla hänelle olisi lakonisesti todettu: SINULLA ON TUNTI AIKAA SIIVOTA TYÖPÖYTÄSI!

Yleensäkin meidän ongelmamme on kaupungin vetovoimasta vastaava virkahenkilöketju, joka ei ole kymmeneen vuoteen pystynyt saamaan kiekkoa kuin omaan maaliin. Jos keskushyökkääjä vaihtui sellaiseen, joka ei pääse edes kentälle, kun ei osaa osaa sitoa omia luistimien nauhoja, ei se muutos riitä. Meidän täytyy toimia kuten mikä tahansa jääkiekkojoukkue ja vaihtaa koko ykkösketjua. Nyt ei ole kyseessä mikään peli vaan kaupunkilaisten terveys ja tulevaisuus, joten ongelmaan voisi suhtautua jonkinmoisella vakavuudella!

57 kommenttia:

 1. Olisi mielenkiintoista, jos joku media ottaisi haastateltavakseen tämän Matti Jussilan ja Kari Kosken Uudenkaupungin tilanteesta NYT. On tämä todellinen tilanne hieman erilainen kuin nämä herrat suitsuttivat

  VastaaPoista
 2. Onkohan toivomisen varaa myös nyk. kaup. johtajassa? Mitä tekee kaupunkimme hyväksi? Jos vastaus on kielteinen, niin oisko syytä sanoa god bay, kiitos käynnistä!

  VastaaPoista
 3. En menisi noin pitkälle. Kyllä Tämä Kari Aabraham Koski teki semmoiset alustukset ettei sitä voi normaaliin seurajaan kontolle jättää . Tovottavasti Vainio selviää. Kari Kosken sanoin: luotan Vainioon kuin vuoreen ! Mitähän hänen luottamuksensa enää auttaa, ei se auttanut aikaisemminkaan, ei edes Poprillin vertaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja Poprilli on tarkalleen mitä...?

   Poista
 4. Ei Javakaan välttämättä huomaa minkälaisen perinnön edellinen Kj meille jätti. Helposti hän vaan yleisesti ottaen mittaa tilannetta.

  VastaaPoista
 5. Statistikjämförelse21. joulukuuta 2013 klo 20.55

  Teollisuus ei näytä ainakaan vielä vetävän riittävästi ja Ukissa työttömien määrä on noussut lokakuusta.
  Maan/ maailman talous näyttää kaapin paikan taas kerran
  31.10.2013 Uusikaupunki
  Työvoima: 7 340 henkilöä
  Avoimia työpaikkoja: 70
  Työttömiä: 727
  Lähde:
  http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/263904/Ty%C3%B6llisyyskatsaus+10+2013.pdf/444477be-128c-4b62-8408-73497238baa1

  30.11.2013 Uusikaupunki
  Työvoima: 7 340
  Avoimia työpaikkoja: 75
  Työttömiä: 759
  Lähde:
  http://www.ely-keskus.fi/documents/10191/263904/Ty%C3%B6llisyyskatsaus+11+2013.pdf/e2d50ed9-cb91-41b0-96d1-85da9d6d2b8d

  Koko maan tilasto:
  http://www.tem.fi/files/38397/MARRAS13.pdf

  VastaaPoista
 6. Kiitos vierailuista ja kirjallisten viestien tänne jättämisistä! Aika hyvin tiedostan entisen kaupunginjohtajan perinnön haasteet ja mahdollisuudet. Ehkä Atson kannalta suurin ongelma on härien kuntaympyröiden lisäksi hallintoperintö: HAJOTA JA HALLITSE! Kun hallitsija lähti, jäi nöyrät nössöt ja hajalla oleva hallinto. Atso ei ole pystynyt täyttämään johtajatyhjiötä vaan valunut pikkuhiljaa taustahahmoksi, joka silloin tällöin, virkansa puolesta, tokaisee jotain itsestään selvää tahikka latteaa.

  Mielestäni Atsolla on korkea aika antaa näyttöjä johtajuudesta. Hänen puolustuksekseen täytyy todeta, että eipä mies ole saanut tukeakaan luottamuspäättäjiltä. Toisaalta eipä hänellä ole mitään pelkoa, koska olen mielipiteeni kanssa yksin. Eikä arkkitehdin kokeneen sivistyspalvelujohtajan töppäilyn hyväksyntä luottamushenkilöiden taholta juurikaan motivoine kaupunginjohtajaa voimakkaamman johtajuuden tielle taapertelemaan. Läpyskä suosikkeineen, muutamalla virkahenkilöllä täydennettynä, johtavat tätä kohti pakkoliitosta!

  VastaaPoista
 7. Alan koulutus ja työkokemus sekä kokemus vaativista esimiestehtävistä olisivat olleet eduksi

  VastaaPoista
 8. Kun hallitsija lähti, jäi nöyrät nössöt ja hajalla oleva hallinto. Tässä se oli. Management by pelko.

  VastaaPoista
 9. Uudenkaupungin taivaallinen malli: luottamusmiehet pysyvät ruodussa, kun otetaan maallinen valta avuksi

  VastaaPoista
 10. heh-heh... näin juuri. Viime valtuustokauden alussa jumala pani luottamushenkilöt ruotuun ilmoittamalla että tässä samassa rakennuksessa on myös poliisilaitos. Älä sinä Java, joka olet saanut tämän kaiken tuta, kaipaile liikaa niitä aikoja. Nykyinen kaupunginjohtaja on aito demokraatti, joka toimii poliittisten päätösten mukaisesti.
  Äänestäjät ansaitsevat sellaiset poliitikot jne....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Java voisi kertoa omat temppunsa mitä tänä vuonna olisi pitänyt tehdä hiekkatekonurmen ja monitoimihallin rakentamisen lisäksi.

   Poista
  2. Einomies Porkkakoski22. joulukuuta 2013 klo 12.04

   Ei noissa viihtyvyysinvestoinneissa sinänsä mitään vikaa ole. Niillä tehdään kaupungista vetovoimainen. Hiekkatekonurmi onnistuisi jäähallin ja hiihtoputken lauhdelämmöllä, samalla onnistuisi umahallin lämmityskin. Nyt ei ole rahaa tällaisiin, joita olisi pitänyt kehitellä jo aikaisemmin. Sen sijaan rahaa oli muihin investointeihin, joita Java Valkonen on jo käsitellyt alustuksissaan.

   Poista
 11. Myös puhuttu monitoimihalli. Sinne vaan samaan kytkyyn. Edes rahoitusta ei kannata miettiä, kun valtion hallinossakin on tälläistä näiden rahoitussuunnitelmien kanssa:
  http://www.hs.fi/kotimaa/Professori+Suomessa+monet+politiikan+apuna+olevat+luvut+vedet%C3%A4%C3%A4n+hatusta/a1387604878168

  JAa

  VastaaPoista
 12. Niin, jos monitoimihalli tarkoittaa myös uutta jäähallia. Ja ilmeisesti tarkoittaa.

  VastaaPoista
 13. Tukipolitiikka
  Julkisen vallan monet tukimuodot yrityksille ovat vailla luotettavia selvityksiä tukien kannattavuudesta. Kannattavatko tuet vai onko niistä taloustieteen perusoppien mukaisesti yhteiskunnalle enemmän haittaa kuin hyötyä?"

  Yllä Aaltosen antamasta linkistä poimittu ykstyiskohta. Kyllä professori nämä asiat tietää. Maailmalla on vaikka kuinka paljon näyttöjä kuinka julkinen tuki vääristää - a. kilpailua b. näivettää yritystä itseään  VastaaPoista
 14. Ei Uudessakaupungissa

  VastaaPoista
 15. Ukilaisten veronmaksajain rahaa on pumpattu kohtalaisesti erinäisten hallien pääomiin sekä hallien suunniteluun. Kuka on laskenut etukäteen tai jälkikäteen, ovatko ne olleet hyviä sijoituksia kaupunkilaisille, selkää lottoamista kaupunkilaisten rahoilla vai osittaista kilpailun vääristämistä? Mutta jos nyt olisi tullut piste uusien hallihankkeiden alkupääomittamiseen ja niiden rakentamislainojen takaajana olemiseen.
  JAa

  VastaaPoista
 16. Blogitutkijat saivat nyt yhden paljastuksenkin edellisessä kommentissa.
  JAa

  VastaaPoista
 17. Paskat tehdään Vehmaat ja Laitilat. Hallit pystyyn ja lopulta Rauma maksaa.
  Änkyrä

  VastaaPoista
 18. Javan joululahja virkamiehille on lopputi. Sinä sen joulumieli.

  VastaaPoista
 19. Kaikille virkamiehille lopputili. Höpö höpö.

  VastaaPoista
 20. Virkamiesten takia kaupunki on kusessa ja niillä on turvattu joulu ainainen.

  VastaaPoista
 21. Täällä sitä on muutenkin joulumieltä. Toistetaan jo 5:ttä vuotta samoja halli kommentteja.

  VastaaPoista
 22. Kertaus on opintojen äiti ja toisto on tehokeino.

  VastaaPoista
 23. Ei tarvitse tehdä muuta kuin seurata valtuuston kokouksia niin käsittää paljon paremmin miksi talous on kuralla ja miksi muutosta ei saada aikaan se selvii ryhmäpuheenvuoroissa ja yksittäisten valtuutettujen puheenvuoroista.
  On perin kummalista jos johtavilta virkamiehiltä kysytään jotain niin valtuutettu rupee vastailemaan ja kieltää kyselemisen, koska hallitus on jo asian käsitellyt.
  Yksi eriskumallisuus, kun uimahalli laitetaan kiinni sesonkiaikana, eikä vuoden hiljaisimpana aikana voisi verrata suksikauppaan pidetään talvet kiinni ja kesät auki.

  VastaaPoista
 24. Kyllä sitä pikkuhiljaa alkaa ymmärtää Järvisen kommentin ugilaisista.

  VastaaPoista
 25. Kiitos vierailemisesta ja viestiosion oivasta käytöstä! Jos bussissa on känninen kuski, pitääkö hänet Joulun nimissä jättää puhalluttamatta ja antaa pahimmillaan suistaa linja-auto matkustajineen ojaa kuolon tielle? Eikö virkahenkilöidemme suhteen ole samoin, heidäthän on palkattu suunnittelemaan ja tuottamaan kaupunkilaisille laadukkaita palveluita? Vai pitääkö Joulun vuoksi ryhtyä valehtelemaan, jotta nuo töppärit saisivat elostella rauhassa?

  Kukaan ei puhuisi halleista, jos niihin liittyvä päätöksenteko tuotaisiin esiin ja ne taustoineen sekä tuloksineen selvitettäisiin kaupunkilaisille. Mjutta mjeilläpä vaan vaietaan ja TEHDÄÄN UUSIA HALLEJA VÄHÄT VÄLITTÄMÄTTÄ jo aiheutetusta surusta ja taloudellisesta tuhosta. Pitäisikö tätä samojen tyyppien kymmenet vuodet siunaamaa hullutusta katsoa tumput suorina ihaillen vai pitäisikö näitä tuhotöitä jopa juhlia ja kerätä rahoitus turmiontien makkarafesteihin?

  Taidamme olla niin syvällä, että meillä on kaksi vaihtoa, joko jätämme velkamme ja näivettyvän kaupunkimme raumalaisten maksettavaksi tai teemme pramean ja viihtyisä tulevaisuudessakin kasvavan keskuksen, jonka raumalaiset saavat, hiukan runsaskätisemmin, kustantaa. Pitäkää mielessänne se, että pakkoliitoksen jälkeen tänne ei tule enää yhtään mitään - SE ON POLIITTISESTI MAHDOTONTA!

  VastaaPoista
 26. Viimeistä kappaletta kannattaa tarkastella syvällisemmin.

  VastaaPoista
 27. Taitaa Uudenkaupungin peli olla pelattu. Ikävää kuinka Javan ennustukset aina toteutuvat.

  VastaaPoista
 28. Edellisessä kommenttuiketjussa kysyttiin mikä on "Poprilli". No se on makkaramerkki. Anteeksi etten ole ehtinyt aiemmin tänne kommentoimaan tätä vaikeata kompa.

  VastaaPoista
 29. Uudenkaupungin tulisi suuntautua Vakka-Suomeen. Laitila-Vehmaa- Taivassalo- Kustavi saisivat myös sataman. Nuo Rauma- jutut vaikuttavat jonkun kunnianhimoiselta valtapeliltä. Vaikuitusvaltaiset kokoomuslaiset (Järvinen. Junkola-Lehtonen- nikula ym.) tehkää kaikkenne tämän juonittelun estämiseksi. Demareihin ei luota edes heidän äänestäjänsä. En tiedä mitä mieltä Forss on, mutta vaikutusvaltainen hänkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä kepulaiset? He ratkaisevat suunnan.

   Poista
 30. Kiitos vierailuista ja kommentoinnistanne! Liitoksessa kyse ei ole arvovallasta, eikä meidän halustamme vaan kaupunkimme tyylistä suhtautua muuhun Vakka-Suomeen ja ennen kaikkea kyse on huonosta taloudestamme. Me saamme liitoksen myötä maksajan veloillemme ja jatkuvasti kasvava velkataakkamme on liian iso muutaman pienen kunnan hoidettavaksi. Talous pitäisi saada kuntoon kaupunkia kehittämällä ja palvelurakenteita uudistamalla. Jompikumpi ei riitä ja oikeistokin hoksaa ajaa vain toista vaihtoehtoa. Suomen valtion tilanne on niin surkea, että tänne on turha odottaa mitään miljoonien kouluentraustukia tms..

  VastaaPoista
 31. http://yle.fi/uutiset/sananvapaus_kuuluu_myos_tyhmille/6998216

  VastaaPoista
 32. Luulisi olevan päivänselvää, että kaupunkia hoidetaan niin, että itsenäisyys säilyy. Uskon myös, että uusi kaupunginjohtaja pystyy voittamaan menetetyn luottamuksen muuhun Vakka-Suomeen.

  VastaaPoista
 33. Murheita riittää
  http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-putkisto-ja-sahkoasennukset-seisahtuvat-olkiluoto-3n-tyomaalla-melkein

  VastaaPoista
 34. Kiitos vierailijoille ja kommentoijille! Jo laki velvoittaa luottamushenkilöitä toimimaan kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi! Lienee myös myös selvää, että kunta toimii ja kehittyy paremmin 43 oman valtuutetun tehdessä päätöksiä kuin silloin, jos samoja ihmisiä edustaa toisen kunnan valtuustossa viisi ryhmissään vähemmistössä olevia ryhmäkuriin nöyränä alistuvaa valtuutettua. Sama laki määrää hallituksen päätehtäväksi kunnan taloudesta vastaamisen. Eli talous kuntoon ja ollaan itsenäisiä, näin yksinkertaista se on.

  Kokonaan toinen tilanne on silloin, jos kansa luulee kaupungin talouden olevan mestarillisessa kunnossa ja menestyksen kolkuttelevan kaupungin ovia. Kun kansa luulee noin, he äänestävät luulonsa mukaan luulemansa menestyksen tekijöitä. Tiedotuksella on perustavaa laatua oleva asema demokratiassa. Kun kansa tietää se saa, mitä haluaa ja ansaitsee. Kun kansa tieto vaaleissa muuttuu luuloksi, aivan joku muu kuin kansa saa, mitä haluaa ja joku muu kuin kansa ansaitsee. Jos meilläkin olisi vaaleihin menty tiedon eikä luulon varassa, olisiko vaalitulos ollut aivan toinen ja torilla järjestetyt vaalikemut olleet makkarajuhlien sijaan lynkkausjuhlat?

  VastaaPoista
 35. Forssin blogissa ollaan kärvistelty tarkoittiko T.A Järvinen Fb kirjoituksessaan kaikkia kaupunkilaisia. Ja sitä, kuka on aasi. Timohan epäili ettei U:gista löydy kolmea viisasta miestä, mutta aasi löytyy.
  Olisikohan sittenkin pitänyt vääntää rautalankasta ja "rajata tuo kolme viisasta miestä" valtuutettuihin. Blogissa ollaan muka närkästyneitä kaupunkilaisten puolesta. Anna mun kaikki kestää...ja siellä sentään kirjoittaa vasemmistopoliitikot.

  Tiedotuksella on ilman muuta iso merkitys vaalien tuloksiin. Valitettavasti myös vaihtoehdot olivat äänestäjillä melkein samat kuin edellisissä vaaleissa. Kokoomuksessa niitä oli , ja se näkyy. Kestämistä T.A Järviselle,
  Kai arvaat kuka siellä lynkkausporukassa se tosikko oli !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai pelkästään päättäjiin, mutta millään siitä ei voi tehdä sellaista tulkintaa, että kaikki kaupunkilaiset ovat pelkkiä aaseja.

   Poista
  2. Kannattaa lukea uudestaan TimoAJ:n pläjäys. Jos kirjoitetaan kolmesta viisasta ja pelkästään yhdestä aasista, niin miten ihmeessä siihen saadaan liitettyä kaikki ukilaiset?
   Mutta se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa.

   Poista
 36. Täällä kirjoittaa oikeisto politikot ja nähdään miten itseään täynnä ja sivistymättömiä he ovat. Ei varmaankaan missään muussa blogissa ainakaan Suomessa Herjata nimeltä näin raskaasti kuin täällä. Kirjoitukset ovat kieliasultaankin sellaisia, että pitää olla sivistynyt oikeistolainen saadakseen nappuloilta tuollaista tekstiä.

  VastaaPoista
 37. Johtaa oli joulumieltä edellisellä. Konnaksi sinun kanssa ei tarvitse viettää Joulua. Olet hiukan itseesi täynnä.

  VastaaPoista
 38. Olen eri mieltä. Esim: Harto Forsiin itsenisyypäivän puhe oli siihen asti todella hyvä kunnes tekstin loppuosassa syylistyttin henkilökohtaiseen herjaamiseen ja vielä julkisesti, eikä pelkästään Blokis.
  Minua kyllä askuruttaa mikä oli kirjoittajan henkilökohtainen motiivi näin tehdessä ja pilatakseen hyvän kirjoituksen.

  VastaaPoista
 39. Kysy häneltä äläkä täällä selän takana kirjoittelet. Harto vastaa aina reilusti hänelle tehtyihin kysymyksiin. Sivistymättömät kirjoittelee selän takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin jo harton blokis, ja vastaus oli saan kirjoittaa mitä haluan tai jotain sinne päin. Motiivi jäi avoimeksi ei selvinnyt ainakaan mulle.

   Poista
  2. Kysy uudestaan asiallisesti, ehkä sitten ymmärrät vastauksen.

   Poista
  3. Kysyin asiallisesti mielestäni ja vastaus oli mitä oli.Ymmärrän kyllä piikittelyn ja asioista olemisen erimielisyyden, mutta ei mietenkään sovi itsenaisyypäivän puheeseen ja kun sillä pilattiin erittäin hyvä puhe.

   Poista
 40. Täällä kirjoittelevat raukat, ryhdistäytykää edes jouluna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harto on kova jätkä verrattuna tähän pieneen pelleosastoon. Siltähän aina neuvoa kysytään kun oma ymmärrys ei riitä.

   Poista
 41. Kiitos vierailemisesta ja kommentoinnista! Jos ei pärjää Järvisen kanssa sanailussa, on ihmeellistä ja todella tyhmää lähteä levittämään tuota tappiota laajemmalle. Kun katsoo kaupunkimme asioiden hoitoa, voi todeta rehellisesti ettei päätöksentekomme ole nerokkuuteen nojannut, joten Järvisen letkaus/siteeraus viisauden puutteesta ja aasimaisuudesta istuu päättäjiimme loistavasti, sitä ei faktoilla kumota - SE AASI ULUHTAA, MITÄ RUOSKA SIVALTAA!

  Totuushan on se, että meidän vasemmistomme käytännön toimet ovat niin äärioikealla, että Chilen sotilasjuntta on vasemmistollemme oiva vertailukohta. Meillä perinteinen oikeisto-vasemmisto vertailu ei tämän vuoksi ole toimivaa. Kannattaisi jonkun hiukan pohtia omien älyn eväiden ja herkkähipiäisyyden riittämistä poliittiseen toimintaan ja julkiseen keskusteluun. On varsin hiekkalaatikkomaista keskustelua, vedota kateuteen, katkeruuteen, huonoon käytökseen tms., kun omilla faktoilla ei pärjää. Suoraan sanoen on tyhmää ja aasimaista huutaa näillä foorumeilla päivästä toiseen: ÄITI TUU IKKUNAAN, TIMO KIUSAA!

  VastaaPoista
 42. Taas ääliömäinen "täällä kirjoittaminen selän takana kirjoittamista". Missä selän takana tämä nyt sitten on? Toinen ääliön väite on se, että täällä haukutaan nimillä. Juurihan Järvistä haukuttiin nimellä siellä "opikeassa blogissa"

  VastaaPoista
 43. Ja miksi Fors tuotiin nimenomaan tähän keskusteluun, joka alkoi (8.57) kommentilla ? Siinähän vaan viitattiin hänen blogiinsa ja sen aktuelliin sisältöön.

  VastaaPoista
 44. Niinpä niin. Tuttua ja turvallista. Jotkut aktiiviAnonyymit alkavat toisinaan sydäntäsärkevästi "itkeä", kun joku kertoo nimellänsä ajatuksensa julki.
  Kuten Java totesi ja itse sitä hieman vielä viritän, niin kannattaako kunnallispolittiikkaa edes harrastaa tai yrittää roikkua päättäjien porukoissa ellei itsellä ole mitään julkista mielipidettä. Mitä helvettiä varten "siellä joikoissa" sitten roikkuu mukana, kun luottamustoimista ei edes saa keskivertokorvausta käytetystä työtunnista.

  VastaaPoista
 45. U:ki on vähän niin kuin Thaimaa. Vaalit ei muuta mitään, koska Pohjois-Thaimaan oppimaton maaseutuväestö äänestää aina sitä, joka tuo seudulle "makkaraa"

  VastaaPoista
 46. "Täällä kirjoittaa oikeisto politikot ja nähdään miten itseään täynnä ja sivistymättömiä he ovat. Ei varmaankaan missään muussa blogissa ainakaan Suomessa Herjata nimeltä näin raskaasti kuin täällä. Kirjoitukset ovat kieliasultaankin sellaisia, että pitää olla sivistynyt oikeistolainen saadakseen nappuloilta tuollaista tekstiä." (kommentti 11:43)

  MITÄ LUOKKASOTAA YLLÄOLEVAN KOMMENTIN KIRJOITTAJA KÄY? Mikä sinua ressukkaa niin paljon loukkasi ? Huomasitko lainkaan olevasi ensimmäinen kommentoija, joka toi tähän ketjuun eripuraa ? Tiedätkö, että tämäkin blogi on internetissä ja että tähän voi kommentoida vaikka Kapkaupungista? Ja miksi sinä aiheettomasti loukkaannuit Forssin puolesta ?
  Vastaa

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!