perjantai 6. joulukuuta 2013

ITSENÄISYYDEN LAHJA JA VIHOLLINEN: VARASTETTU DEMOKKRATIA!

Itsenäisyyden saavuttaneiden ja sitä varjelevien suomalaisten kimppuun on tavan takaa käytä purppuralippu hulmuten. Nuo hyökkäykset ovat aina tiukimmilla hetkillä ja kovimmissa koettelemuksissa yhdistäneet Suomen kansan. Aina suomalaiset ovat nähneet hienojen aatteiden läpi niiden takana piilevän itsekkyyden ja diktatuurin pyrkimykset. Vaikeudet ovat saaneet maamme ikäluokat kerta toisensa jälkeen torjumaan vainolaiset ja aronpojat. Vihollista ei ole auttanut sekään, että he jopa ovat saanet ujutettua oman johtajansa lähimpiä Suomalaisen demokratia päättäviin elimiin. Koskaan eivät kuusislaiset, isät eikä tyttäret saaneet suomalaista yhteiskuntaa kaadettua!

Jatkuva, kovallakin hinnalla toteutettu, onnistunut itsenäisyyden puolustaminen synnyttämä yhteishenki jäi elämään ja kaikkien kansalaisten elämistä ja olemista tasa-arvoistettiin. Näin yhteistuumin, demokraattisen väännön jälkeen syntyy kaikki huomioiva terveydenhuolto, tasa-arvoinen maksuton peruskoulu ruokailuineen jne. jne.. Puutteesta ja kurjuudesta huolimatta yhteishenki vei kaikkia eteenpäin, erilaisuudet täydensivät toisiaan ja syntyi yhteiskunta, jossa KETÄÄN EI JÄTETÄ!

Aika ja hyvinvointi lisää turvallisuuden tunnetta ja muuttaa itsenäisyyden arvostamisen niin, että itsenäisyydestä tulee itsestäänselvyys. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa on saavutettu niin paljon, että kaikki alkaa tuntua valmiilta. Ylevät aatteet eivät kiinnosta, marssit ja juhlat kuihtuvat, äänestysprosentti romahtaa. Yhteisöllisyys ja vastuu lähimmäisestä alkaa hiipua. Itsenäisyyden puolustamisen synnyttämä voimakas yhteishenki laimenee ajan myötä.Yritykset, joiden tuloksesta mitattiin tasa-arvon mahdollistanut vauraus, alkavat siivestää ja syödä yhteistä hyvää. Naapuri saa kenkää ja töihin otetaan halpa, riistetty ulkomaalainen. Viimeistään tässä vaiheessa voidaan todeta se, että itsenäisyyden takaama turvallisuus ja huolenpito heikoimmista on hävinnyt. Olemme muuttaneet ajatusmaailmaamme lähtökohdasta: KETÄÄN EI JÄTETÄ lopputulokseen: KAVERIA EI JÄTETÄ, JOS HÄNKÄÄN EI JÄTÄ MINUA.

Miten olemme vapaaehtoisesti antaneet itsenäisyyden seurauksena syntyneen erään maailman tasa-arvoisimman ja KETÄÄN EI JÄTETÄ -yhteiskunnan romuttua? Syy on sama kuin uskonnoissa; Ei ole mitään niin hienoa uskontoa tai ylevää aatetta etteikö sitä alhainen ja itsekäs ihminen voisi pilata. Kirkot tyhjenevät ja aatteet menettävät kannattajansa, kun kansalaiset näkevät saarnaajien olevan itsekkäitä omanedun tavoittelijoita. Itsenäisyyden seurauksena syntyneestä demokratiakoneistosta on tullut vain kehys, jossa kaverit pelaavat valtaa kavereille. Kansa on toivottomana menettänyt luottamuksensa koko järjestelmään ja niinpä äänestysprosentit laskevat ja laskevat. Tämä taas tukee valtaapitäviä, sillä mitä vähemmän on äänestäjiä, sitä todennäköisemmin valta pysyy pienen piirin käsissä.

Itsenäisyys vaatii kansalaisilta vaalimista, osallistumista demokratiaan ja omien etupiiriensä toimintaan. Jos kansa ei pidä huolta demokratian välineistä ja siivoa vallasta itsekkäitä pyrkyreitä, karkaavat demokratian välineet kansan käsistä. Tuolloin elämme kuin totalitarismissa, jossa yhteiskunnan kaikkia jäseniä koskettavien todellisten saavutusten, sijaan juhlitaan toinen toisiaan palkitsevia valtaeliitin jehuja heidän ylistäessään kaikille kaverien myötätuella: KAVERIA EI JÄTETÄ!

                                                  JOTTEI TOTUUS UNOHTUISI:

Jokainen meistä voi nyt osallistua taisteluun oman itsenäisyytemme puolesta. Meillä on vielä mahdollisuus vaikuttaa siihen, ettei kaupungistamme tulee suuremman keskuksen, vailla vaikutusvaltaa olevaa, kuihtuvaa periferiaa. Kaupunkimme käy nyt itsenäisyystaistelua suurta vastustajaa vastaan. Kuin Otto-Ville marssitti aikoinaan, on meidänkin valtaeliittiin marssitettu oman aikamme Hertta. Nämä yrittävät omien sieluttomien, asioista mitään tietämättömien, aronpoikiensa avulla valloittaa kaupunkimme ja tuhota tulevaisuutemme. Kuten aikoinaan ylevä aate valjastettiin diktatuurin ja pienen narsistiporukan vallan välineeksi, tänään kaupunkiamme uhkaavat samanlaiset ja samoin naamioidut voimat! On jälleen aika nousta taisteluun itsenäisyyden puolesta punalippuja, vale sosiaalidemokraatteja ja heitä nuoleskelevia sarvipäitä vastaan! Tämän olemme velkaa niille polville, ketkä taistelivat meillä vapaan Suomen, jossa KETÄÄN EI JÄTETÄ!

37 kommenttia:

 1. "ettei kaupungistamme tule suuremman keskuksen, vailla vaikutusvaltaa olevaa, kuihtuvaa periferiaa ". Kyllä tässä se vaara on, voi jopa käydä niin, että sitä yritetään ennen kuin mitään kuntarakennemuutosta edellytetäänkään. Tuo suurempi keskus tekee nyt suurvelkoja ja päättää näköjään omaehtoisesti luopua vuosisataisesta laivanrakennusperinteestäkin. Lyövät mokomat lukkoon kauppoja, joita olisi voinut tehdä pilkkahintaan ostajan ehdoillakin...

  VastaaPoista
 2. Olipa taas valaisu historiaan ja katsaus tulevaan. Ajatuksia herätti. Tänään on muuten mielenkiintoista tv-tarjontaa Tampereen juhlien jälkeen. Mm. Yle Fem klo 21.30: Taistelu Näsilinnasta 1918. Vähän menee päällekkäin Tuntemattoman sotilaan kanssa. Eteenpäin! Hyvää itsenäisen Suomen tasavallan itsenäisyyspäivää kaikille!
  JAa

  VastaaPoista
 3. Mää ainaki osaan ton Tuntemattoman sotilaan melkein ulkoa... enpä taida enää katsoa. Itsenäisyyspäivää vaan kaikille säädyille !

  VastaaPoista
 4. Sataman yhtiöittämisestä se alkoi.......en tiedä haittaks se, mutta meillä on Rauman kanssa yhteinen satama noin vuoden sisällä - tai siis satamayhtiö, jossa Uki on osakkaana. Hyvää itsenäisyyden päivää !

  VastaaPoista
 5. Maailma muuttuu. Forss on seurakunnan pyynnöstä käynyt Pyhämaalla puhumassa, pitänyt siis tavallaan itsenäisyyspäivän puheen. Eipä olisi onnistunut 70- luvulla ei ehkä vielä 80- luvullakaan se, että kaikkein vasemmalla olevan puoleen edustaja olisi oikein "temppelipuhujana"

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenttien jättämisestä! Eiköhän meidän alamäkemme alkanut 90-luvun laman hoidosta, josta maksetaan vieläkin satojatuhansia vuodessa. Tuolloin alkoivat myös huuhaahalli- ja muut huuhaahankkeet. Miljoonat upposivat suuriin seikkailuihin, telakkaseikkailuihin ja näin jatkettiin tahdilla: munaus per vuosi, parhaana kaksi: Tällä menetelmällä on tultu viimeiseen älyttömyyteen eli panimohallikuvioon. Enää nurkan takana odottaa kansi kiinni , vainaja on nähty .vaihe ja viimeinen sinetti. Varallisuus on kääntynyt velkasi, palvelujen alasajo, lomautukset, alibudjetointi ja median levittämä onneton hehkutus tämän päivän realismia. Katsokaa kuinka moni, vieläkin kerman pöydän ympärillä, istuva on ollut alusta asti päättämässä kaikesta tästä!

  VastaaPoista
 7. Munat kuumana!

  Uusikaupunkulaiset päättäjät ja virkamiehet munivat jatkuvasti yötä päivää,kana vain kerran vuorokaudessa.

  VastaaPoista
 8. Hoi hoi!

  Nyt sitten tölllö auki klo. 18,05 tulee FOXSILTA Tuppukylän turvaajat.

  VastaaPoista
 9. Ihmettelen suuresti kuika sotejohtan valinta on saatu korkeasti koulutettujen ja vähemmän koulutettujen johdolla näin sekavaksi??
  Miten nämä päättäjät sitten pärjäävät sitten vaikeimmissa asioissa kun näinkin yksinkertainen asia saadaan täysin päälailleen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentoinnista ja vierailemisesta! Joku tuossa Tuntemattomassa sotilaassa on, se pitää nähdä, vaikka sen osaa jo ulkoa ja vaikka elokuva löytyy videolta kuin levyltäkin. Onhan tuo hakuhomma metka juttu. Kaupungin korkein päättävä elin ryhmittyy tekemään valintaa vaikka vain kaksi tai kolme valtuutettua on tutustunut hakijoihin. Tämän hyväksyminen osoittaa valtuutettujen alhaisen tason: ME VAAN PÄÄTETÄÄN VAIKKA EI TIEDETÄ MITÄÄN! Ja jos joku puuttuu päätökseen, me todetaan heti seuraavana päivänä: SITÄ TIKULLA SILMÄÄN, JOKA VANHOJA MUISTAA!

  VastaaPoista
 11. Hyvä masa kirjoitti 6.12.2013 klo 17.56

  Nousin oikein seisomaan , kun Matti poika kätteli pressaa juuri äsken

  VastaaPoista
 12. Siellä on varmaan kaikki tutkivat journalistit paikalla. Sitä tikulla silmään, joka säätiöitä tutkii.

  VastaaPoista
 13. En tiennyt, että Karjlan lennoston lipussa on vielä hakaristi. Mitähän muualla mailmassa asiasta ajatellaan ?

  VastaaPoista
 14. Mää ole ahvena..tähre ova turhi.. enkä mää ymmär kusiaissi ja sammakoi..näin ne pojat ennen tulikastetta. Panssatorjuntatykillä sivalteloo..mennäänpäästuon suon yli että heilahtaa..tankki se on..

  VastaaPoista
 15. Kuuleppas sinä Java- poika. Sote- johtajan virkaan oli selkeät vaatimukset; korkeakoulututkinto ja sosiaalialan tutkinto- sekä tuntemus. Ja kokemus. Yksi hakija täytti ehdot, sekä haastattelussa todettiin parhaimmaksi k.o. virkaan. Se riittää, minulle, valtuutetulle. Luotan täysin haastattelijoiden arvioihin. Jätä sinä ne jorinasi vähän vähemmälle. Aina olet manaamassa. osaatko koskaan mistään asiasta sanoa jotain positiivista?

  VastaaPoista
 16. Ole sitten muiden ohjailtavissa.Tälläisiä juur suurin osa valtuutetuista on, ei mitää omaa ajatusta.

  VastaaPoista
 17. Kiitos vierailujen suorittamisesta ja kommenttiosion käytöstä! Aika kevyt Näsilinna oli Tuntemattomaan verrattuna. Jos etsimme noin tärkeään tehtävään parasta ihmistä ja yksi täyttää kriteerit pitäisi silloin alkaa hälytyskellojen soimaan. Olen nähnyt tässä kaupungissa haastatteluja, hakijoita ja haastattelijoita, joten en näkemäni mukaan voi luottaa valmisteluryhmän kykyihin vähimmässäkään määrin. Ennen tätä kaiken huippu oli kaupunginjohtajan valinta! Jos tältä puolelta etsin jotain positiivista, se lienee psykologien haku koulupuolelle. Joskus hopa niin hankalasti rekrytoitavaan työhön oli hakijoita. Jos joku aina luottaa muihin, kannattaa hänen pohtia omien kykyjensä riittämistä kaupunkilaisten asioita itsenäisellä ajattelulla ajavaksi valtuutetuksi.

  Jos olemme menettäneet kolmetuhatta asukasta, hävittäneet kouluverkon, ajaneet alas muitakin palveluita, nostaneet veroja, saaneet valtion apua puolitoista miljoonaa euroa, hävittäneet kaupunkilaisten omaisuutta miljoonilla, hurauttaneet halleihin miljoonia ja siinä sivussa ajautuneet pohjattomaan kaupungintulevaisuutta uhkaavaan velkakierteeseen niin, mikä on positiivisempaa kuin yrittää katkaista tämä kehitys ja saada kaupunki nousu-uralle? Meillä on hieno uimahalli, Kalannin kentällä järjestetään mahtavia junnukisoja, seuramme tekevät puitteisiin nähden mahtavaa nuorisotyötä, teatterimme on valtakunnan huippua ja istutuksemme sekä puistomme ovat hienoja, oikealla talouspolitiikalla, emme nykymenolla, turvaamme mm. mainittujen toimintojen laadukkaana pysymisen ja kehittämisen.

  VastaaPoista
 18. Mutta valtakunnan tyhmimmät päättäjät nimiä mainitsematta,kun minäkin sen huomaan.

  VastaaPoista
 19. 23:16 kommentin mukaan vain yhdellä oli tarvittava koulutus virkaan... ai tuollaisia meiän valtuutetut ovat. Samalla kyseinen kommentoija sivalsi hieman myös sananvapautta ! Käski Javan olla hiljaa. Totta, olen huolissani valtaosasta valtuutettuja.

  VastaaPoista
 20. Ihmetyttää keskustelun kieltäminen. Ei tiedon pitäis ketään vahingoittaa.

  VastaaPoista
 21. Valtuutettu ei halua tietoa päätöksentekoon. Niin ukilaista ja niin demaria.

  VastaaPoista
 22. Sotejohtajan valintakriteeteistä sen verran, että todellako hakuilmoituksessa vaadittiin korkeakoulututkintoa ja sosiaalialan tutkintoa. Näinkö oli? Jos ja kun näin oli, niin minkä alan ylempi korkeakoulututkinto on lääketieteen lisenssiaatin tutkinto ja sen jälkeen hankittu saman tieteenalan tohtorin tutkinto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei haeta pätevää lääkäriä, vaan pätevää sosiaali alan osaajaa. Siinä on tietty ero.

   Poista
 23. Vastaus on kysymyksessä

  VastaaPoista
 24. Kyllä on häpeällistä kaikkien valtuutettujen puolesta, että joku valtuutetuista tunnustaa äänestävänsä toisten käskystä jaa tai ei ottamati itse mitenkään asioista selvää. Tälläiselle henkilölle ei pitäisi maksaa edes kokouspalkkiota.

  VastaaPoista
 25. Kiitän käväisyistä ja hyvistä keskustelusta! En usko yhdenkään hakijan olevan kelvoton, mutta mielestäni ainoa hakija ketä olen päässyt jututtamaan, omaa lääkkeet kaupunkimme terveyskeskuksen ongelmiin. Hänellä on kokemuksen lisäksi lääkärin auktoriteetti lääkäreihin, minkä puute yleensä on melkoinen ongelma. Lisäksi hakija on paikkakuntalainen ja harva haluaa munata itseään kotipaikkakunnalla ottamalla vastaan tehtävän, jota ei pysty hoitamaan.

  Mutta kuten olen lukuisat kerrat todennut, koko hakuprosessi pitäisi uusia jo siksi, että valitsijaryhmä on kerrassaan onneton po. tehtävään. Ihmettelen suuresti valtuutettuja, jotka hyväksyvät menettelyn, jonka seurauksena heillä valittavana vain yksi tarjokas. Joskus Lappeenrannan ja Japanini välissä oli valtio, jossa tällainen valintakulttuuri oli vallalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelttarilla ei ole minkäänlaista auktoriteettia lääkäreihin. Päinvastoin. Sotessa on muuten muutama muukin töissä kuin lääkäri.

   Poista
  2. Kun muutamat muutama vuosi sitten olivat ajamassa alas Aluesairaalamme toimintoja, silloinen, sairaalan toiminnot kuntoon laittanut, pääjehutar pisti pisteen alasajolle. Hänen auktoriteetti riittä tuolloin, miksei tänäänkin. Po. hakijan tuolloinen valtuustossa käynti pisti pisteen alasajopuheille. Meidän kaupunkimme suurin ongelma on terveyskeskus, joten se on saatava kuntoon, muu sote on käsittääkseni jokseenkin hyvässä kuosissa!

   Poista
 26. Slaget om Näsilinna 1918 oli kieltämättä pienoinen pettymys. Muita itseäisyyspäiväillan huomioita sen verran teeveestä, että naiset olivat pääsääntöisesti kauniita itsenäisyyspäivän juhlissa. Mutta, mutta. Taas kerran suuri(n) osa tv-ajasta menee siihen, kun haastellaan naisten pukujen tekijöitä ja niiden kantajia, siis näihin pukuihin kietoituneita naisia. Joopa joo. Ehkä tämä on sitten sitä oikeaa itsenäisyyden sanoman julistusta. Vertailun vuoksi, kuinka monta minuuttia tuli eilisillan mittaan tv-lähetystä vaikkapa Hurstin juhlista Helsingistä? Sommoro siis. Näin Suomi tänään.
  JAa

  VastaaPoista
 27. Kiitos käynneistä ja kommenttiosioon kirjoittamisesta! Juha on harvinaisen oikeassa- Tänään itsenäisyys näyttää olevan yksi juhla ja siihen pukeutuminen. Kekkuloiva kermamme on separoinut itsensä erilleen tavallisesta kansasta, joten ei ihme, jos protestia putkahtaa pintaan.

  VastaaPoista
 28. Java huutaa täällä, mutta valtuustossa Javan penkki on tyhjä. Ei pitäisi arvostella muita, itse ei tule edes päättämään asioista.

  VastaaPoista
 29. Toista kertaa MUUTOKSEN, EI MINUN jakkara ei jää tyhjäksi. Maanatain valtuustoon tulee Aaltonen!

  VastaaPoista
 30. Hyvä ! Ainakin mies tietää ja tuntee asiat. Mielenkiintoista seurata mitä hän valtuustossa tekee: ehdottaako uudelleen valmistelua kenties? Jos ei saa kannatusta tai kukaan muukaan ei ehdota uudellen valmistelua, onko Pelttarin puolella ?

  VastaaPoista
 31. Kiitos käynneistä ja kysymästä! Muutos on muutoksen kannalla myös johtajuutta silmällä pitäen! Asioista on Juhan kanssa puhuttu ja yhteisymmärrys löydetty, mutta vastatkoon hän, mitä tekee. Juha on koko valtuustoa ajatellen ylivertainen kokemukseltaan ja avoimuudeltaan kaupungin taloutta käsiteltäessä, joten oli itsestään selvää, että hän menee tähän kokoukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan. Mielenkiintoinen kokous luvassa. Käy pian vielä niin, että ns. Muutosryhmä ratkaisee viikkoja blogeissa hiertäneen asian. Vai oletteko vielä Muutos- 2011 puolueen ryhmä ? Huomasin vaan taannoin, että Aaltonen ei oikein lämmennyt tälle James Hirvisaraen linjalle.

   Poista
  2. Kiitos vierailuista ja viestistäsi! Olen Aaltosen kanssa samaa mieltä Muutoksesta!

   Poista
 32. Tarkennetaanpa taas. Rake on tällä tietoa maanantaina reissussa ja Javalla on sovittuja töitä siossa pitkin maakuntaa. Soviteltiin asia nyt sitten näin aikamme jalostettua , mitä teemme. Ja sitten vielä totean, että sotejohtajan valinta saattaa vaarantaa koko vuoden 2014 budjetin asiapitoisen ja ruotivan käsittelyn. Minua ei haittaisi yhtään jos kh vetäisi koko valintapykälän pois valtuuston listalta.
  JAa

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!