lauantai 30. marraskuuta 2013

TIEDON SIJAAN HATTIWATIT RATKAISEVAT PÄÄTÖKSET!

Muistelkaapa taannoista Tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen julkaisua. Kun kertomus julkaistiin netissä, alkoi pienen joukon voimin faktoihin liittyvä keskustelu. Julkinen sana ei uutisoinut kertomusta viikkoihin. Kun arviointikertomuksen julkistaminen läpyskässä tapahtui, elettiin valtuustonkokouksen edeltävää lauantaita. Tuolloin suurin osa, aikaisemin hiljaa olleista, valtuutetuista noteerasi arviointikertomuksen ensimmäisen kerran ja he osallistuivat keskusteluun syyttäen tarkastuslautakunnan puheenjohtajaa katkeruudesta ja ajojahdista. Suurin osa valtuutetuista ei välittänyt kertomuksessa olevista faktoista tuon taivaallista!

Syy valtuutettujen enemmistön arviointikertomuskeskustelun faktattomuuteen ja henkilöön menevään syyttelyyn oli yksinkertainen: HE EIVÄT EDES LUKENEET TARKASTUSKERTOMUSTA! Valtuutetuista suurin osa ei edes viitsi perehtyä valmistelussa oleviin asioihin. He lukevat läpyskää ja tottelevat läpyskässä säännöllisesti patsastelevia johtajiaan. Vai ovatko nämä ns. johtajatkin vain muualta ohjattavia sätkynukkeja? Meillä valtuuston enemmistö ei ole edes kiinnostunut tiedosta, vaan uskovat johtajien johtajien johtajan, faktojen vastaiseen, erehtymättömyyteen. Jos toveritar tottelee kiltisti johtajiaan saa hän siitä hyvästä kiitoksena esittää vaikkapa aloitteen, joka julkaistaan läpyskässä. Näin toimii meidän vasemmisto.

Sanotaan että ryhmäkokouksissa käydään keskustelu ja löydetään yhteinen linja, jota yksissä tuumin ajetaan valtuustossa. Tämä ei voi toimia käytännössä mitenkään, kun vastaan tulee ensimmäinen asia, jossa yksi valtuutettu on ennen vaaleja sanonut äänestäjälle: EI! ja toinen valtuutettu: KYLLÄ! Tuolloin on valtuutetun joko valittava se, mitä hän ennen vaaleja sanoi lupasi äänestäjille tai syötävä äänestäjälle antamansa lupaus. Kun vasemmiston huipulla, härskisti valtaa käyttävät isokenkäiset toimivan organisaation entiset tai nykyiset hyväpalkkaiset johtajat tai heidän sukulaisensa käskyttävät asioihin perehtymätöntä, nöyrää joukkoaan, ei voida puhua muusta kuin työväenpuolueen ja demokratian irvikuvasta! Tämä irvikuva ei kestäisi julkisuutta ilman julkisen sanan silottelua, vaikenemista ja valehtelua.

Julkisuudessa vasemmistossa puhutaan muutoksesta ja kaupungin kehittämisestä, mutta todellisuudessa koko porukkaa seisoo täydellä voimalla kehityksen jaa muutoksen jarrupolkimen päällä. Heti kun esiin otetaan joku käytännön muutos/kehitysehdotus, koko vasemmisto on upottamassa sitä ja useimmiten toimimissa vastoin yksittäisten ehdokkaiden äänestäjille antamiaan vaalilupauksia. Vasemmisto on kuin orjakaleeri, jossa hattiwatit soutavat kaupunkilaivaa karilta karille kohti lopullista koskea!

Jo vuonna 2009 valmistui 40 000€ konsulttityö, joka selkeästi kertoi sen mikä terveyskeskuksessamme mättää ja mitä tulisi tehdä. Tuolloin puhuttiin vuotuisesta 1,8 miljoonan euron miinuksesta verrokkikuntiimme nähden. Mitä tehtiin? -Ei mitään tai oikeammin piilotettiin silloisen hallituksen teettämä konsulttityö. Jos konsulttityöhön olisi suhtauduttu vakavasti ja sen mukaiset toimenpiteet olisi tuottaneet ennakoidun tuloksen, tänä vuonna Uudessakaupungissa ei olisi ketään lomautettu, veroäyriä ei olisi nostettu jne.. Nyt meillä leikataan kaikkialta vain siksi,  että yksi osa-alue saa törsiä rajattomasti!

Uudenkaupungin päättäjien toiminta 2009 oli salailu ja 2010 määrätyt tyypit halusivat alas ajaa määrättyjä Aluesairaalaan toimintoja, mutta itse ongelma pesäkkeeseen ei konkreettisesti puututtu mitenkään. On lähinnä surkuhupaisaa muistella noita aikoja ja väittämiä: Aluesairaalan tarjoamat palvelut luovat tarvetta niiden käytölle eli esim. toisin sanoen väitettiin: Jos me pystymme hoitamaan Aluesairaalassa katkenneita jalkoja, ihmiset katkovat koipiaan sen vuoksi, että niitä pystytään hoitamaan täällä. Tuolloin Aluesairaalan palveluita olivat karsimassa samat tyypit, jotka viime päivinä ovat julistaneet aivan päin vastaista! Aluesairaalan alas ajo tyrehtyi siihen, kun sairaalan pomotar nousi valtuuston eteen ja kertoi faktat sekä lääkkeet ongelmaamme!

Nyt meillä on tilaisuus tilkitä kaupunkimme suurin rahareikä. Pääsisimme eroon tulevaisuuden lomautustarpeistamme ja voisimme aloittaa kaupunkimme kehittämisen paremmaksi paikaksi asua niin nykyisillä kuin uusille Uusikaupunkilaisille! Nyt oikeisto on oivaltanut tarjolla olevan mahdollisuuden ja ajaa varsin vasemmistolaiseksi miellettyä politiikkaa. Kyse onkin enää siitä, jatkaako vasemmistomme oikeiston oikealta ohi ajamista vai heittävätkö vasemmistovaltuutetut hattiwatinkaavut syrjään ja tulevat omilla kasvoillaan lunastamaan niitä lupauksia, mitkä kasvotusten äänestäjille antoivat!

Näin Facebookissa:
"Maija Junkola-Lehtonen

Sotejohtajan valinnan saaman julkisuuden takia olen ollut yhteydessä Lisa Pelttariin, jonka hallitus valitsi ehdolle sotejohtajaksi. Olen keskustellut hänen kanssaan alustavasti työtehtävistä ja palkkatoivomuksesta. Tämä ei ole normaali käytäntö virkoja täytettäessä, mutta tässä tilanteessa on hyvä selventää asioita jo tässä vaiheessa valintaprosessia.
Pelttari on valmis ottamaan sotejohtajan tehtävän ohella hoidettavaksi myös terveyskeskuksen johtavan lääkärin tehtävän. Johtavan
lääkärin tehtävä on ollut avoinna, eikä hakijoita ole ollut. Terveyskeskuksen lääkärit ovat hoitaneet sitä oman toimensa ohessa, tällä hetkellä
sopimus on 31.12.2013 asti.
Tällä perustella hän esittää palkakseen 6500 euroa sote-johtajan tehtävästä ja sen lisäksi 2500 euroa terveyskeskuksen johtavan lääkärin
tehtävästä. Tässä olisi alkua rakennemuutokselle, jota kipeästi tarvitsemme.
Mikäli valtuusto valitsee Pelttarin tehtävään, hallitus sopii hänen kanssaan työtehtävistä, tavoitteista ja palkasta tarkemmin."

62 kommenttia:

 1. Voi tuota katkeruuden määrää! Sinun lupauksiasi eivät ihmiset uskoneet, ja siksi jäit valtuuston ulkopuolelle. Huutele siis rauhassa, kyllä maailmaan ääntä mahtuu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vierailu aktiviteetista ja viestistä! En luvannut mitään, en valehdellut enkä tarjonnut makkaroita kuten eräät! Käsittääkseni enää ei ääniä tule kenellekään?

  VastaaPoista
 3. Mikä oli Javalle viestin lähettäneen hattivatin nimi. Ai niin ne nimettömi neo on hattivatteja niitä kutsutaan politiikassa demareiksi.

  VastaaPoista
 4. Valtuustossa asia päätetään. Mikäli vasemmisto loikkariapureineen ratkaisee valinnan 1 äänen enemmistöllä niin eikö sen jälkeen kannata heittää hanskat tiskiin. Demarit ei siis halua rakenteellisa uudistuksia mutta veroja kyllä. Nyt on rakennettu mielenkiintoinen malli sote- ja tk-johtajalääkärin yhdistämiseksi niin miksi se ei kelpaisi. Kerrankin saataisi yksi kallispalkkainen johtaja kenties pois organisaatiosta!
  Mikäli ei niin sitten tk-johtajalääkärin ja sotejohtajan yhteispalkka olisi 8000-10000e/kk +soskulut enemmän kuukaudessa kuin yhdistämällä nämä virat jos on lakien mukaan mahdollista. Vai onko niin että nämä demarit ei osaa sitä kuuluisaa laskentoa kun heillä ei ole valtuustossa insnöörejä edustajinaan.

  VastaaPoista
 5. Taas tuo "katkeruus" - ihminen on vauhdissa. Käyttäisi edes uutta adjektiivia, peittyisi jäljet.

  VastaaPoista
 6. "Voi tuota katkeruuden määrää! Sinun lupauksiasi eivät ihmiset uskoneet, ja siksi jäit valtuuston ulkopuolelle. Huutele siis rauhassa, kyllä maailmaan ääntä mahtuu"

  Yllä kommentti 19:16. Totta on ettei Valkonen ole mitään luvannut, ei edes mainostanut, eikä jäänyt valtuuston ulkopuolelle. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tietääkseni ei päässy valtuustoon! Ehkä on sitten näkymätön, hajuton ja mauton siellä, muuten ei todella! Provosoiva "agitaattori ".

   Poista
 7. hattiwatit... hih-hih. On tuo Jawa ilkiä joskus. Eiköst ne hattiwatit ollet muumilaaksossa sitä epämääräistä porukkaa?

  VastaaPoista
 8. "Päässyt Valtuustoon". Siellähän näyttää istuvan... vähintään silloin tällöin. On siellä näiden hattiwattien joukossa, jotka oikein "Pääsivät Valtuustoon"

  VastaaPoista
 9. Silloin tällöin asioita seurava30. marraskuuta 2013 klo 22.07

  Tosiasia on, että yli kolmekymmentä ns. valtuutettua on niitä hattiwatteja. Ne, jotka istuvat kaupunginhallituksessa tekevät todellisia päätöksiä, jotka perustuvat myös tietämykseen ja ymmärrykseen. Valtuusto on itseasiassa lakisääteinen pakko, jossa ei oikeasti tarvitse seurata asioita. Riittää kun tekee mitä Kh valtuutetut tai ryhmyrit (korkeintan) neuvovat.
  Onkin mielenkiintoista, että jotkut hattiwatit tulevat vuodesta toiseen aina valituiksi tuohon kuvagalleriaan. Ei sieltä näytä tippuvan kuin silloin, jos ottaa julkisesti kaupungin asioihin kantaa. Mitä huomaamattomammin istut laumassasi sitä helpommin siinä pysyt.
  Älkää tulko minulle ainakaan selittämään että tuo ja tuo on hyvä valtuutettu.
  Seuraavaksi luettelen nimiä...- ai niin, Valkonen saattaa olla varavaltuutettuna tehokkaampi ja vaikutusvaltaisempi kuin nuo laumasielut, jotka ovat PÄÄSSEET valtuustoon.

  VastaaPoista
 10. vain niin.

  oikein päääääätöksi???????????????????????????????????????????????????????????????++++

  VastaaPoista
 11. »(Hattivatit ovat) eräänlaisia pieniä haltijoita, selitti Muumimamma. Enimmäkseen heitä ei näy. Joskus he asustavat ihmisten lattioiden alla, ja iltaisin, kun on hiljaista, heidän kuulee tassuttelevan siellä. Mutta yleensä he vaeltavat ympäri maailmaa, eivät pysähdy mihinkään eivätkä välitä mistään. Hattivateista ei ikinä näe, ovatko he iloisia vai vihaisia, surullisia vai hämmästyksissään. En usko, että heillä on tunteita laisinkaan.»

  VastaaPoista
 12. Ennemmin päättäjistä voisi ilmaista lammaslaumana pässit päkättää ja uuhet määkii. Tänään tätä ja huomenna tuota,johdonmukaisuus puuttuu niin johtamisessa,kun asiotten valmistelussa ja päätöksen teossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivallinen kuvaus Javasta. Nykyisin on vain kokoomuksen napinpainajien jatke.

   Poista
  2. Kiitos analyysistasi! Olen ollut tätä mieltä tästäkin asiasta jo 2010, jolloin Kokoomus oli hieman eri linjoilla. On äärettömän koomista, jos äänestän tietämistäni ehdokkaista parasta vaihtoehtoa kaupunginjohtajaksi, minua syytetään demareiden peesaajaksi. Jos toimin samoin sotejohtajan valinnan suhteen. minua syytetään kokoomuksen peesaajaksi. Päätöksentekoni on loogista ja perustuu tarjottuun tietoon, siksi haluan po. hakuprosessin uusimista niin, että kaikki valtuutetut äänestävät tiedon eikä uskon tai käskytyksen pohjalta.

   Mitä valtuusto käyttäytymiseeni tulee, olen varmasti tehnyt eniten valtuustoaloitteitta ja esityksiä. Kuten kaupungin väestökato ja taloudellinen tilanne osoittaa, eivät aloitteeni tai esitykseni olisi vieneet kaupunkiamme ainakaan huonompaan. Lienen Suomen ainoa varavaltuutettu, josta uutisoidaan jopa se, jos en tule valtuustoon.

   Poista
 13. Kiitos käväisyistä ja ja viesteistä! Ongelma systeemissämme hoitaa asioita lienee se, että se ei ruoki keskustelua, ei tarjoa tietoa päätöksistä, niiden tulevaisuuden vaikutuksista eikä tehtyjen päätösten yhteisvaikutuksista. Lisäksi läpyskä personoi kaikki asiat: Meillä on muutama kiltti kiva ja muutama paha, esittivät tai tekivät nämä mitä vaan niin aina läpyskä uutisoi kaiken em. ennakkoasetelman mukaan.

  Ottakaapa vaikka esimerkiksi katuvalokeskustelu tai Aluesairaalan viime käänteet. Lampuissa ja niiden sijoittelussa ei ole mitään järkeä eikä moisten rakentaminen edes ole perusteltua tässä taloudellisessa tilanteessa, silti niitä markkinoidaan läpyskän uutisoinnissa onnistumisen riemuvoittona. Aluesairaala kirjoittelu on yhtä kornia: He ketkä nyt patsastelevat Aluesairaalan pelastajina, olivat muutama vuosi sitten ajamassa alas po. sairaalan palveluita. Vain median valikoiva uutisointi ja puolueellisuus mahdollistaa tämän.

  VastaaPoista
 14. Läpyskä nostaa esille ne asiat, jotka ovat toteutuneet. Eivät juurikaan kyseenalaista mitään. Esinerkiksi vaikka nuo katuvalot. Mikä kiire niillä ylipäätän oli? Eikö vanhat valot loistaneet enää? Kyseisen lehden toimituslinja on uutisoiva, ei mitenkään tutkiva. Aatteellisesti näkyy päätoimittajan jälki.

  VastaaPoista
 15. Kiitos käymistilasta ja kommentista! Läpyskän uutisointi on varsin valikoivaa. Uutinenhan on yleensä sellainen asia, mitä ei kovin usein tapahdu. Katulamppu-uutisoinnissa todellinen uutinen olisi ollut keskelle kääntyjien kaistaa rakennettu valopylväs. Lamppuprojektista jaettiin häiritsevän yksipuolista tietoa positiivisella hehkutuksella ja jopa muutaman lähikaupungin erilaisista ratkaisuista vaiettiin. Lisäksi led-lampuista annettiin väärää tietoa. DDR-tyylisesti päästettiin muutama kansalainen kertomaan tyytyväisyydestä hienoon lamppuratkaisuun.

  On vähintäänkin arveluttavaa toimituspolitiikkaa, jos uutisoiva ns. toimittaja uutisen vieressä haukkuu aloitteita tehneitä valtuutettuja pelleryhmäksi ja vieläpä väittää näiden toimivan katkeruuden ja koston pohjalta. Kun ns. toimittaja vielä vaikenee siitä, että näiden pelleryhmäläisten väittävät ovat osuneet oikeaan, voidaan pitää uutisointia täytenä vääristelynä, manipulointina ja kaveripiirin vallassa pysymiseen tähtäävänä.

  VastaaPoista
 16. Yhtä ryhmää johdetaan pelolla ja ryhmäkurilla. Kaupungin palveluksessa toimvat pelkäävät ja arvatkaapa mitä. Siitä kumpuaa äänestyskäyttäytyminen, joka tuskin koskaan eriytyy päättäjien kesken sillä ratkaisevalla hetkellä.

  VastaaPoista
 17. Ja Java on pelkkä kokoomuksen juoksupoika. Muistatteko vielä niin pitkälle, että hän ei olisi ollut kokoomusta tukemassa sanoin ja teoin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta nyt sekoomus varmaan toivoo, että Java vaikenisi näistä " KUUMISTA PERUNOISTA". Rauha punoa juonia Pelttarin palkkaamiseksi? Ovat hiljaa kuin hiiret kolossaan...

   Poista
 18. Java ja Järvinen on veistetty samasta puusta.

  VastaaPoista
 19. Eiköhän asiat ratkaise Valkosen kohdalla. Ajatteleva ihminen, ja vielä itsenäinen ajatteleva ihminen, tekee päätöksensä itse, ottaa asioista itse selvää, luo ympärilleen itse vaikutusvaltaa. Vahinko, että Perussuomalaiset ajoivat ajattelevia ihmisiä U:gissa marginaaliin.
  Kun tarkemmin asioita seuraa, ainakin Kh:ssa on ihan erilainen henkilö Kokoomuksen juoksupoikana. Siihen en osaa ottaa kantaa, onko Kokoomuksen linja tällä kertaa oikea. Työn alla on tutkiminen.

  VastaaPoista
 20. Miten niin tutkiminen? Kokoomus ja Java ovat jo ehdokkaansa valinneet. Jopa ennen hakuajan päättymistä.

  VastaaPoista
 21. Java on häirikkö paska ja Järvinen toinen samanlainen.

  VastaaPoista
 22. Juuri noin. Harto on mies paikallaan.

  VastaaPoista
 23. Java äänestää omantunnon mukaan eikä mielistelläkseen jotain puoluetta.Demarit ajavat vain omaa etuaan.

  VastaaPoista
 24. kommentin 12:15 kirjoittaja1. joulukuuta 2013 klo 13.17

  Jos on ehdokkaansa valinnut, mitä erityistä vielä pitäisi tehdä ? Eikö kaikki ehdokkaat ole sitä varten, että heistä valitaan itselle mieleinen ? On naurettavaa markkinoida muille jotain toista ehdokasta vain siksi, että ehdokas tuntuu itselle mieleiseltä.
  Vai on Java ja Järvinen häirikköjä ja paskoja. Tuokin taitaa olla mielipidekysymys, tosin jos noin väittää kyse on sairaasta mielestä. Ei edes Java ole häirikkö ja paska vaikka tekikin sen natsitaustaisen säätiöaloitteen. Pidän aloitetta poliittisena tekona, jota paikallislehti masinoi mieleiseensä suuntan ja poliitikot keräsivät nimiä yhden päänmenoksi.
  En ole koskaan kuullut vastaavanlaisesa poliittisesta sakinhivutuksesta. Mutta tämäkin tapahtui tietysti meillä. Onneksi nykyään on kaupunginjohtaja, joka ei jahtaa luottamusmiehiä.

  VastaaPoista
 25. Java äänesti demarien jatkeena demarien kjehdokasta. Jos Rake ei mene valtuustoon ja Javan sinne tuolloin mennessä, hän äänestänee nyt ns. oikeiston ehdokasta sotejohtajaksi. Kenen mielestä hän on siis paska, vasemmiston vai oikeiston.

  VastaaPoista
 26. Näin epäpoliittisena henkilönä kusisin kuukauden hunajaa, jos Valkonen ratkaisisi sote- johtajan viran äänellään. Vasemmisto ostaa taas alennusmyynnistä tätäkin "hyödykettä"

  VastaaPoista
 27. Seli seli paska mikä paska ja molemmat.

  VastaaPoista
 28. Asia selvä, paska mikä paska....kenen mielestä ?

  VastaaPoista
 29. Taas kun täällä aletaan ampua viestintuojaa (bloggaria) niin mitä jos kh ottaakin tämän sotejohtaja-asian pois valtuuston esityslistalta ja hakee toisenlaista ratkaisua asiaan. Se on täysin mahdollista ja näiden muutamien hömppäkommenttien perusteella jopa suotavaa.

  VastaaPoista
 30. Muutaman hömppäkommentin perusteellako hallitus tekee päätöksiään?

  VastaaPoista
 31. Kyllä tuo Junkola-Lehtosen (siteeraus) ihan järkeenkäyvä juttu on. Jopa kunnalliselle puolelle toteutettuna nerokas.

  VastaaPoista
 32. Terveiset Hakametsän koulusta ja koripallon junnuturnauksesta! Kiitän vierailijoita ja viestinjättäjiä! Ensinnäkin minä haluan ensisijaisesti uutta valintaprosessia, joka kohtelee tasapuolisesti kaikkia hakijoita ja päättäjiä, vasemmiston ja heidän lakeijoidensa härski pimittäminen ja kähmintä ei saa ratkaista näin tärkeän viran valintaa!!

  Toiseksi Järvinen on ahkera ja työteliäs ihminen, jonka tienesteistä jää kansalle jaettavaa, Minä taas olen laiska ja aikaansaamaton ihminen, joka haluaa kansalle kuuluvan osuuden jaettavan kansalle reilusti heikoimmat ensin huomioiden. Jos olemme Järvisen kanssa samasta puusta veistettyjä, olemme ainakin puun rungon eri puolelta kasvavista oksista veistettyjä. Meille yhteistä on se, että pyrimme saamaan kaupungintalouden kuntoon.

  Jos minä olen paska, niin parempi sekin kuin hajuton tuhnupieru, jonka joku voi huomaamattaan niellä.

  VastaaPoista
 33. Noh noh Java otas nyt vähän selvää. Vasemmisto ei ole mitään pimittänyt. Oikeisto kähmii ja syyttää Forssia ties mistä. Hakijat on käsitellyt ryhmä joka on ollut yksimielinen esityksessään. Kähmintä, salailu ja syyttely alkoi hallituksen esityksen jälkeen. Sun ensijaisuutes muuten tunnetaan. Ilmoitit jo ennen mitään tietoa muista hakijoista olevasi Pelttarin kannalta. Hänen jouduttua valtuutettujen joukossa vähemmistöön sinä kuten muutkin äärioikealla hakevat jos mitä konsteja saadakseen Pelttarin läpi ja nyt suunnitellaan jo uutta hakua.

  VastaaPoista
 34. Java ajattelee omilla aivoilla mikä on kaupunkilaisten kannalta parasta. Demereita on 15 valtuutettua vain yhdet aivot käytössä.

  VastaaPoista
 35. Klo 18.56 kommenttiin totean seuraavaa, että valtuutettujen vähemmistö selviää vasta päätöspykälän tultua nuijittua loppuun. Ja sitten haluaisin kysyä, ketkä ovat äärioikealla olevia?

  VastaaPoista
 36. Java on sika joka on pettänyt kannattajansa. Puolustaa kokoomuksen tekoja jotka ovat avoimuutta, kuntalaisten ja kuntalain vastaisia.

  VastaaPoista
 37. 20:41 kommentti on täysin perusteeton. Olisi jo uskottavuuden kannalta järkevää jättää nuo eläinvertaukset pois.

  VastaaPoista
 38. Kiitos saapumisista ja jäljen jätöstä! En ymmärrä 20.41 logiikkaa. Perustelen esittämiäni omia näkökantoja avoimesti ja loogisesti! Jos vasemmiston ainoa omilla aivoilla ajatteleva Pertti Haverin äänesti oikeiston porukassa, tuolloin kannattaisi pohtia vasemmistomme punajuntan tilaa!

  VastaaPoista
 39. Olet oikeassa Java Haverinen voi jopa kannattaa Pelttaria, täytyy muistaa Haverinen vastusti oikeiston rintamassa veroprosentin nostoa.

  VastaaPoista
 40. 20.41. Missä päätöksessä on rikottu kuntalakia? Anna joku vinkki.

  VastaaPoista
 41. Oskari on kaatanut torin kuusen.

  VastaaPoista
 42. Haverinen on tervejärkinen mies. On ihan järkevää vastustaa veroäyrin nostoa. Te demarit elätte kuin pellossa ja veronmaksajat maksavat, niinkö? Julkisen sektorin on pakko panna itsensä kilpailukykyiseksi niin pian kuin mahdollista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. " Valtaosa Suomen kunnista joutuu nostamaan vero äyriä ensi vuonna". Äyrin k.a. Suomessa on n. 20,00 ensi vuonna. Näin siis muuallakin Suomessa on ollut pakko kiristää verotusta, joka taas kolahtaa pahiten pieni tuloisiin. Näin as. tuntija Sailas aamu teeveessä. Ovatko demarit vallassa kaikkialla Suomessa? EETU?

   Poista
  2. Sailas taitaa olla demari. Totta kai on pakko nostaa verotusta ellei muuhun PYSTYTÄ. Katsokaa isompia kuntia, joissa alkaa kunnallistekniset sektorit olla pian jo yhtiömuotoisia. Lopulta siinä on kyse kilpailusta yksityisektorin kanssa. Sama tilanne on pehmeällä sektorilla edessä. Näin Eu meitä johdattelee yhtiödirektiiviensä kanssa.
   Jos kunnan rakenteet muokataan tehokkaiksi, ei se välttämättä negatiivinen asia ole. Se voi olla jopa keino pitää yllä kunnan palveluja, joita tuolla napuriblogissa niin toivotaan.

   Poista
  3. Mitä sillä on väliä, mikä Sailas on ? Silti totta puhui. Kysyn taas, määräävätkö demarit kaikkialla Suomessa?

   Poista
  4. lue sinä vastaukseni. En tiedä määräävätkö demarit kaikkialla Suomessa. Onhan oikeistollakin näitä ikuisia luottamusmiehiä, jotka eivät näe metsää puilta.
   Sailas tietysti puhuikin totta. Juuri noin käymässä. En minä sitä kieltänyt. Mutta lue silti mitä yritin sanoa...vai onko mahdoton pyyntö?

   Poista
 43. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/567843/Myrsky+kaatoi+torin+joulukuusen+ja+katkaisi+Saaristotien

  VastaaPoista
 44. Kysymys?

  Pystyttikö kuusen yksityisyrittäjä vain kaupungintyötekijät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs me sillä tiedolla tehdään??

   Poista
  2. kiinnostaa ,kun haetaan sitä maksajaa

   Poista
  3. Mitä ihmeen maksajaa? Älä ny ihan hölmöksi heittäydy. Vakuutukset tuollaiset vahingot maksaa, eikä ole kyse suuren suurista summista.

   Poista
  4. Mikähän on Herralla vakuutuksen nimi "metsävakuutus" vain.

   Poista
 45. Olet oikeilla jäljillä, käsittääkseni. U:gissakin olisi nyt mahdollisuus rakenteellisiin muutoksiin ainakin ykkösvirkamiehen suhteen. Viime valtuustokautta hallitsi virkamiehet, tai ykkösvirkamies, jonka tekemisiin ei ollut veronmaksajien edustajilla asiaa. Kuten olemme nähneet, ne johtivat poliisitutkintaan.
  Ihme ettei yhtäkään tiedotusvälinettä kiinnosta, että ne ovat olleet siellä jo kaksi vuotta

  VastaaPoista
 46. http://www.laitilansanomat.fi/uutiset/567943.html

  VastaaPoista
 47. Kiitoksia vierailualttiudesta ja viehkeistä viesteistä! Luottamushenkilöt päättävät ja virkahenkilöt esittelevät. Hallituksessa ja valtuustossa virkahenkilöillä ei ole yhtään ääntä, joten valta on luottamushenkilöillä elleivät he anna sitä suosiolla pois. Meillä koko viime valtuustokausi meni tyyliin viisi vastaan loput ja tässä ollaan!

  VastaaPoista
 48. Oli äänestykset mitä tahansa niin silti tässä ollaan.

  VastaaPoista
 49. Ollaan niin. Kuin ei oltaiskaan. Ja onhan meillä kai se valtionapuhakemus vetämäsä? Sitä saatiin jo K.Kosken aikakaudella, vaikka koko valtakunta piti Ukia erinomaisena ja vireänä paikkauntana. Erityisesti yrittäystävällisenä, mikä sinänsä ei ole huono asia. Mutta oliko tuo yltiöpositiivinen tiedottaminen hyödyllistä tavalliselle kuntalaiselle...!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!