keskiviikko 6. marraskuuta 2013

ONNISTUU VAIN MEILLÄ:TÖRKEÄÄ VALEHTELUA LED-KATUVALOISTA

Natsitiedottaminen ja kommunistien propaganda oli varsin yksinkertaista. Lyötiin tekaistuja/yksipuolisia tilastoja ja/tai kuvia juttujen uskottavuuden varmistamiseksi. Tärkeissä asioissa valjastettiin asiantuntijaksi, joku puoluetta lähellä oleva sammahtanut urheilutähti vakuuttamaan manipulointisanoman uskottavuutta. Lopuksi kaiken vakuudeksi asiaa myötäilevät iloiset kansalaiset naamat virneessä riemuitsevat: NYT ON HYVIN, MISSÄÄN EI OLE PAREMMIN, KIITOS MEIDÄN YLIVERTAISTEN OSAAJIEN! Näin toimitettiin aikoinaan Neuvosto Karjalaa kuten myös Neues Deutschlandia. Propaganda kukoisti ja totuus tallottiin valheen saappailla, jotta valtaeliitti pysyisi vallassa.

Onnistuuko moinen kansan ja sotilaspäättäjien jymäyttäminen enää, no eipä missään, ei edes Kuubassa tai Albaniassa. Ehkäpä Pohjois-Koreassa ja Uu.... levitetään vieläkin poskettomia valheita valtaeliitin aseman pönkittämiseksi. Meillä kerrotaan ettei LED-katuvalot toimi, on se kumma juttu, että näitä asennellaan Turussa ja Naantalissa? Onko heillä paremmat asiantuntijat oikein kokoomuslaiset NBA- asiantuntijat valkkaamassa valovaihtoehtoja vai onko asiantuntijan valintakriteerinä tietämys mm. erilaisista katuvalovaihtoehdoista?

Meillä todetaan asiantuntijoiden voimin, että nykyiset valot eivät väliaikainen säästöratkaisu.Kun samalla todetaan lamppujenvaihdon kustantavan 3 milj. € ja vuodessa tulevan säästön olevan n 4 500€, voi jokainen laskea kuoletusajan energiasäästönä: 666,666666667 vuotta. Aika kestävät lamput katkeavina pylväineen. Melko utopistista uskoa, ettei tuona aikana älyttömästi sijoitteju lamppuja tuhoa lumiaurat ja pysäköivät autot. Meillä nämä jutut uppoavat kansaan ja päätt'jiin kuin virtsa kinokseen.

Onko siis ihme, jos hakkaamme vuodesta toiseen miljoonien miinuksia? Meillä kukaan ei ole kiinnostunut totuudesta. Edes sivulauseissa ei vilahda mikään konkreettinen talouden oikaisu. Meillä tumpelot käyvät toistensa kimppuun haukkumalla toisiaan menemällä henkilökohtaisuuksiin. Tumpelot taistelevat siitä, kuka saa tehdä seuraavat neljä vuotta munauksia kansan piikkiin. Läpyskä siunaa kaiken tämän suoltamalla uusien avustajiensa kanssa silkkoja valheita.

Tässä linkki, josta löydät kaupunkimme ratkaisua puoltavaa tietoa: http://oulu.ouka.fi/tekninen/Suunnitelmat/Nayta_Liite.asp?ID=3049&Liite=Myllyojan%20Oulun%20katuvalaistuksen%20energiatehokkuusprojekti

Näin YLE uutisoi 7.10.2013:

Naantaliin tulossa ensimmäiset LED-katuvalot

LED kuluttaa selvästi vähemmän sähköä kuin elohopeahöyrylamput. Turussa jo aiemmin aloitettu vaihtourakka on puolivälissä.


Katulamppu palaa hämärällä kadulla.
Kuva: Yle
Naantaliin asennetaan ensimmäiset LED-katuvalot. Lokakuun aikana 200 lamppua vaihdetaan LEDeiksi Sammalkallion ja Suopellon alueilla.
Pitkällä aikavälillä on mahdollista, että LEDistä tulee pääasiallinen katuvalo, arvelee Naantalin Energian toimitusjohtaja Pasi Haarala.
- Se ei tapahdu ihan heti, mutta kyllä suunta on varmasti tämä. Se vaikuttaa energiankulutukseen aivan oleellisesti.
Vaihdettavat lamput ovat 140 watin elohopeahyöryvalaisimia. Niiden tilalle asennettavat LED-lamput kuluttavat joko 39 tai 57 wattia paikasta riippuen.
Turussa tämän vuoden aikana tehtävällä 2500 lampun vaihdolla saadaan noin 120 000 euroa säästöä vuodessa. Tähän mennessä lampuista on vaihdettu noin 1000.

38 kommenttia:

 1. Tää on juuri niin tätä...

  VastaaPoista
 2. Ihan metsään meni laskutoimitukset. Uudessakaupungissa on vaihdettu 102 valaisinta tähän mennessä. Niistä saatava säästö on 4500 € vuodessa. Jos uusittava määrä olisi 2500 kuten Turussa, niin säästö olisi noin 110.000 € vuodessa. Tää on juuri niin tätä.

  VastaaPoista
 3. TÖRKEÄÄ VALEHTELUA LED-KATUVALOISTA. Kerrankin otsikko kohdallaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja hyvistä kommenteista! Nyt täky tuotti tuloksen eli läpyskän tarjoamilla luvuilla tehty laskuvirhe, pystytään vapaassa tiedotuksessa ja avoimessa keskustelussa oikaisemaan. Toisin on läpyskän ja totalitaarisen tiedotuksen suunnalla, totuuden kertominen, kysyminen ja oikaisu on mahdotonta, siitä tulee rangaistus - valheilla ja vainolla toteutettu julkinen häpäisy.

  Lamppuhomman koko pointti on niiden vaihtojen ajankohdassa ja täysin älyttömässä toteutuksessa. Hallitus ruikuttaa säästöjä ja antaa rahan valua älyttömyyksiin, joihin nyt ei ole varaa. Lamppujen sijoittelun osalta voitaisiin järjestää veikkauskisa: Milloin ensimmäinen valopylväs kaatuu? Minä päivänä ensimmäinen valopylväs kaatuu? Mikä valopylväs kaatuu ensimmäisenä? Mikä kaataa ensimmäisen valopylvään Aura-auto, traktori, autoilija, metsän eläin)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Läpyskän tarjoamalla tiedolla, että 102:n lampun osalta säästetään vuodessa 4500 euroa sähkökustannuksia. Tarkoittaa tosiasiassa sitä, että yksi lamppu säästää 44,12 euroa vuodessa, joka on 12,09 senttiä per vuorokausi. Tästä taas seuraa sellainen mielenkiintoinen asia, että jos lamppuja poltetaan keskimäärin 10 tuntia päivässä (on näillä leveysasteilla yläkanttiin), niin monimetallilamput kuluttavat 100 Wattia vähemmän tunnissa kuin aikaisemmat lamput.

   Taitavat nämä uudet hienot lamput toimia puolittain pyhällä hengellä ;) Nimittäin 70 Watin monimetallilamput kuluttavat 79-94 Wattia per tunti, mikäli uskomme oululaisten tutkimusta (miksi emme uskoisi: kuluttaahan tämän hienon tutkimuksen mukaan esimerkikksi 37 W lamppu huomattavasti enemmän sähköä kuin 47 W lamppu.) Ja 125 Watin elohopealamput kuluttivat 133 Wattia per tunti. Kas kun 133-94 on 37 ja 133-79 on 54. Yksinkertaistettuna 4500 euroa kutistuu todellisuudessa 1650-2400 euroon.

   Kumotkaa jos pystytte

   Poista
 5. Siis virhe oli sinun. Herätys.

  VastaaPoista
 6. Uskaltaisin jopa väittää, ettei kukaan tiedä, mikä polttimovaihtoehto ja varsivaihtoehto ihan oikeasti on kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto 30 vuoden ajalla. Kukaan meistä ei ole asiaa vuonna 2040 enää tarkistamassa. Näin tämä koneisto kulkee.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailuistanne ja kommenteistanne! Tiesin tehneeni virheen, ei kai kukaan voi noin tuloshakuisesti laskea vahingossa väärin. Mielestäni lamppuasiassa on paikallaan odottaa ja antaa muiden maksaa oppirahoja. Varsinkin nyt olisi tehtävä näin, kun rahasta on pulaa. Valopylväitä ei pitäisi koskaan sijoitella niin typerästi kuin nyt tehdään. Mitä Alicenkadun tulevaisuuteen tulee, siellä ei tällä menolla ole yhtään liikettä 30 vuoden kuluttua.

  VastaaPoista
 8. Ensi vuonna aiotaan ottaa näemmä peräti 16 miljoonaa velkaa !!!! Koskaan aikaisemmin ei varmaankaan ole otettu näin paljoa yhtenä vuonna. Mihin tämä mahtaakaan johtaa kun yhtenä vuonna mätkästään tonni jokaiselle ukilaiselle vauvasta vaariin.

  VastaaPoista
 9. Kuinka sinne kukaan enää uskaltaa muuttaa.. jos nyt muutama työpaikka tuleekin, asutaan muualla. Liitytää'n Raumaan ! (huom. ironia) Liitos oli kyllä Valkosen erään kirjoituken osateema.

  VastaaPoista
 10. Minusta Rauma teki jo virheen tuossa telakkajutussa. SEN SIJAAN, että oltaisiin neuvoteltu StX:n kanssa, huudettiin ja voihkittiin surkeutta asian vierestä valtakunnan kaikkiin tiedotusvälineisiin. Kuullostaako tutulta, eri asiayhteyksistä ?

  VastaaPoista
 11. Plarin artikkeli oli siis asiallinen ja totuudenmukainen. Sinun laskutoimituksesi ja kustannusvertailusi menivät päin persettä. Kirjoitit niiden perusteella törkeän alustuksen. Siinä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta Mikko Jaloselle naljailu oli todella rimanalitus. Moni on ilmeisesti jo aiemmin päättänyt olla kommentoimatta täällä. Nyt riitti mullekin. Morjens.

  VastaaPoista
 12. Javalle jää toiseksi. Sen takia tänne ei kaikki kommentoi.

  VastaaPoista
 13. Javalle iltalukemista täältä
  http://vnk.fi/julkaisut/listaus/julkaisu/fi.jsp?oid=398870

  VastaaPoista
 14. Java raakkuu täällä, mutta ei uskalla tulla valtuustoon.

  VastaaPoista
 15. Eipä tainnut olla kiinni uskaltamisesta vaan ehtimisestä.

  VastaaPoista
 16. http://yle.fi/uutiset/kunnat_nostavat_veroprosenttejaan_-_miten_se_nakyy_ansioissa/6920999

  VastaaPoista
 17. Hyvä Java anna palaa. Älä hypi kokoomuksen tai demarien käskystä. Usarin juttu jakaa väärää tietoa lampuista. Holmokin näkee sen.

  VastaaPoista
 18. Kiitos piipahteluista ja veikeistä viesteistä! En hypi kenenkään pillin mukaan tai käskystä, kukaan ei ole edes yrittänyt sitä. Muut valtuutetut tankkaavat aamu kahdeksasta saakka tietoa ja meikäläisen, pitäisi, edellisiin kutsumattomana, ummikkona pölähtää illalla päättämään kaupungin asioista , näin toimii demokratia meillä - KIITOS KOKOOMUKSEN! Huomioikaa viimeinkin se, että ryhmällämme tai minulla ei ole luottamustoimeen edellytettävää tietoa. Meidät pelattiin ulos kaikesta päätännästä ja tiedon saannista, kiitos kokoomuksen; tämä ei siis ole valtuutetun vaan tavallisen kulkevaisen blogi!

  Minulla ei ole mitään ketään vastaan, kaikkein vähiten haluan arvostella suorittavan tason kaupungintyöntekijöitä, olenhan tehnyt jopa aloitteita heidän asemansa parantamiseksi. Ne heitettiin roskiin - kiitos kokoomuksen. Alustuksessani kritisoin uutisen amatöörimäisyyden lisäksi kaupunkimme henkilöstön rekrytointia vastaan. Kuten lukuisat esimerkit osoittavat, meillä puoluepolitiikka ajaa aina pätevyyden ohi! Meillä ei ole teknisen puolen johtajaa, kaupungista puuttuu lakimies ja kaupunginjohtajana häärii tehtävään, koko valtakunta huomioiden ennätyksellisen kokematon - kiitos kokoomuksen. Kai me saamme sopivan teknisen johtajan ja juristinkin, kunhan sopiva kokoomuslainen löytyy?

  Kyseinen lehtijuttu läpyskässä oli alkeellinen ja väärää tietoa levittävä. Alustuksessani on kärkevyyttä lukuarvon takaamiseksi, mutta myös linkki, joka tasapuolisuuden nimissä puolustaa kaupunkimme tekemää lamppuratkaisua. Kaivakaa jostain 1980-luvun Neuvosto Karjala ja verratkaa niiden juttuja läpyskän vastaaviin ja havaitsette: SAMAA KOULUKUNTAA OVAT! Pahoittelen, jos joku jättää blogin kommentoinnin, joten : KIITOS VIITSELIÄISYYDESTÄ JA HYVÄÄ JATKUMOA!

  VastaaPoista
 19. http://www.sss.fi/uutiset/557514.html

  VastaaPoista
 20. Niin vaan että Walan johdolla kokoomus teki ainakin viime kaudella kaikenlaisia järjestelyitä kuten muutamia henkliökunnan sijoituksia kauniisti sanoen. Onkohan nyt sitten asioita tullut päivän valoon ja linjaa on muutettu.

  VastaaPoista
 21. Kiitos käymisistä ja kommentoinnista! Menneestä hyssytellään, mutta eipä mitään ihmeellistä ole tehty tai edes yritetty: OIKEISTON TIETÄMÄTTÖMYYS, JA SAAMATTOMUUS TUKEE VASEMMISTOSSA HALLITSEVIA TAANTUMUKSEN VOIMIA!

  VastaaPoista
 22. Täältä löytyy paljon tuttuja nimiä kun verolistaus menee aina 120000 euron tasolle. Olkaa hyvät
  http://www2.aamulehti.fi/verot/?Varsinais-Suomi

  VastaaPoista
 23. Miksi Javan, Rainerin tai Juhan edes pitäisi olla hirveän aktiivinen kunnalisasoissa ? Vituttaa ja ihmetyttää, etteivät vanhat konkart Forss ja Haverinen kunnioittaneet demokratiaa ja antaneet valtuustopaikan saavuttaaneelle ryhmälle luottamustoimia? Hekin siunasivat paikkoja Vihreille, joilla ei ole kaupungissa edes kannatusta!
  Kokoomus antaa esimerkiksi Turussa aina demokraattiseti paikkoja valtuustokannatuksen mukaan. Demarit ovat luku sinänsä, heillä on liikaa ns. kenttätyöntekijöitä, joita pitää palkita vaikka olisivat mielisairaalan kirjoissa.Näin Ilmeisesti myös U:gissa.
  On varmaan totta, että U:gisssakin Kokoomus jätti Muutos-ryhmän yksin, mutta silloin taisi vaikuttaa vielä "Vanha Kokoomus", joka on koripalloilun isä, mikä on ainakin minulle poliittisesti tuntematon termi!

  VastaaPoista
 24. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ei ollut Haverisesta ja Fossista kiinni meidän paikat. Eikä muutenkaan vasemmalla suhtauduttu nihkeästi meihin, pikemminkin päin vastoin. Nikula on selkeästi todennut, että meitä kohdeltiin väärin paikanjaossa, uskoisin Järvisenkin olevan jokseenkin samalla linjalla. Pääosin Kokoomuksessa on muuten samat tahot kuin aikaisemmassa valtuustossa. Kannattaa muistaa Ankelon, Walan ja Vainion pettäneen meidät paikanjakosopimuksen suhteen. Tilanne saattaisi olla aivan toinen, jos vuosi sitten Kokoomuksessa olisi ollut toinen paikallisjohto, mutta tämä on vain sitä jos. jos.

  Juhan kanssa ollaan miltei päivittäin juttusissa kaupungin asioissa, mutta tiedon puutteen vuoksi se on mutu juttelua. Rakella on uusi työ ja kirjanjulkistamis kiireet, joten hänen kanssa olen vähemmän juttusissa. Ei heidän aktiivisuudessa ole mitään valittamista. Mutta milläs olet aktiivinen, kuten välineet eli tieto ja foorumi puuttuu. Vähän kuin innokas pyöveli, mutta minkäs teet, jos tuomittu ja kirves puuttuu - ei oikein homma suju!

  VastaaPoista
 25. Selvä. Siis Ankelo, Wala ja Vainio. Etkö nyt unohda demareita, joita minä ainakin pidän siinä kaupungissa salaseurana, varsinaisina vapaamuurareina. Mutta sama se. Olet masokisti luonteeltsi, puolustat viimetingasssa aina jokaista, kuten Juhakin.

  VastaaPoista
 26. p.s kun oli 18 vuotias, jäi isäni auto parkkin (työväentalon eteen) ja lähti itsestään liukumaan kohti työväentaloa, kun olin itse tansseissa. Nyt on tuntunut siltä, että ei tuntuisi pahalta vaikka auto olisi ollut räjähteitä täynnä. Vituttaa jo puoluetuet ja suojatyöpaikat sen verran.

  VastaaPoista
 27. Kiitos käynneistä ja Jormalle viesteistä! En minä ketään puolusta, yritän kertoa asiat kuten ne muistini mukaan ovat. Mafia ei rajoitu pelkästään demareihin, ehkäpä pitkällä aikajanalla tuota poppoota kuvaa parhaiten nimitys haapanevavuorelaiset! Taitaa mainitsemasi talo olla aika kaukana Forssan julistuksen opeista!

  VastaaPoista
 28. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-uki-irtisanomassa-yhteistoimintasopimuksen

  VastaaPoista
 29. Kiitos käynneistä ja linkistä! Tässä se linkkaamatta:

  "U:ki irtisanomassa yhteistoimintasopimuksen

  Rauma ja alue | Länsi-Suomi | Päivitetty 7.11.2013 klo 14:20 | 0

  Uudenkaupungin kaupunki haluaa määräysvallan yhteistoiminta-alueen terveyspalveluihin.

  Toimintaa on tähän asti hallinnoitu isäntäkunta-mallilla ja käytännön rutiinia on pyörittänyt 13-jäseninen terveyslautakunta. Pyhärannalla, Kustavilla, Vehmaalla ja Taivassalolla on ollut enemmistö lautakunnassa. Nyt Uusikaupunki haluaa tähän muutosta.

  Sekä Pyhärannan että Taivassalon kunnanhallitukset ovat aikaisemmin ilmoittaneet Uudellekaupungille, etteivät ne halua neuvotella sopimuksesta.
  Neuvotteluissa Uusikaupunki on ilmoittanut irtisanovansa sopimuksen, mikäli kunnat eivät muutoksiin suostu. Sopimuksessa on kolmen vuoden irtisanomisaika."

  VastaaPoista
 30. VakkaSuomenSanomien eilisestä artikkelista saa sen käsityksen että Ukissa ontuu nyt asuntotuotanto. Mitäs nyt neuvoksi kaupungille kun tässä ei palkinnot kaulassa auta nyt liiemmin.

  VastaaPoista
 31. Hiio hoi!

  Eihän tässä nyt muu auta kun vaihtaa politikkojen sormea perseessä tai kutsua Himanen apuun

  VastaaPoista

 32. Lainanhoitojärjestelyjä
  http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132403-9.HTM

  VastaaPoista
 33. Naapuriblogissa sanottiin, että olet haukkunut / arvostellut U:gin Sanomia. Vanhus oli taas epätarkka. Menimme oikein porukalla läpi ja huomasimme, että käyttänyt sanaa Uudenkaupungin sanomat vaan "Läpyskä".

  Katsotaan nyt, pian tule mahdollisesti julkisuuteen seikkaperäinen selitys kuinka läpyskä ja entinen elinkeinojohtaja toimivat käytännön tasolla. Katsotaan nyt...

  VastaaPoista
 34. Kiitos käynneistä ja linkistä sekä viesteistä! Pahoittelen aktiivisuuteni puutetta, mutta nyt on hiukan muita kiireitä. Odotan mielenkiinnolla selkeää selitystä em. tahojen yhteisistä sumplimisista!

  VastaaPoista
 35. aika huikeata luettava tuokin: kommentti 8. marraskuuta klo 15:04...

  VastaaPoista
 36. Tuohon kommenttiin 22:24. Siihen tulee seikkaperäinen selostus tähän blogiin kunhan saadaan lupa. Lupa tarkoittaa täsä tapauksessa sitä, että mahdollisiin poliiaitutkimisiin tulee heti vastine asianomaislta, jota olivat kärsijöitä.

  VastaaPoista
 37. ..,. siis vastapuoli saattaa tehdä tutkintapyynnön, johon asianomaiset vastaavat valaehtoisesti. Eli todistavat, että näin toimittiin silloin, joskus. Mikä heijastuu eritoten viime valtuustokaudelle.
  Itse olen tutustunut kirjoituksiin ja vastineisiin toimitukselle enkä voi niistä vielä kommentoida.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!