keskiviikko 27. marraskuuta 2013

MIKSI TÄMÄNKIN VIRANTÄYTTÄMINEN MENI INTTÄMISEKSI?!

Jos kaikki saisivat jututtaa kaikkia, puhuttaisiin siitä, mitä kukin jututtaja jututetuista havainnoinut. Puhuttaisiin asioista joilla on käytännön merkitystä tehtävän menestyksekkääseen hoitoon. Jos vielä kansalle järjestettäisiin avoin tenttaustilaisuus, jonka jokainen voisi katsoa netistä, kaikki kaupunkilaisetkin olisivat hakuprosessin suhteen jyvällä. Nyt tehtiin aivan toisin ja tässä ollaan: Puhutaan kähminnästä, palkoista, testeistä jne., mutta kukaan ei vertaile hakijoita näkemänsä ja kuulemansa perusteella.

Hallitus teki suuren virheen valitessaan totaalisen nössölauman esivalitsijoiksi. Jo säästökeskustelujen suhteen virkamiesjohtomme on osoittanut, ettei sillä ole kykyä tai halua noudattaa luottamushenkilöiden toiveita ja toimia kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, MITEN NÄMÄ VOISIVAT TOIMIA TOISIN TÄSSÄKÄÄN ASIASSA? Entäpä valitut luottamushenkilöt? Katsokaa oikeiston kahta puheenjohtajaa! Toinen heistä on niin häilyväinen ja epävarma, että oksat pois. Ja toinen on taas johtanut vuositolkulla lautakuntaansa niin, että joka vuosi on päättynyt miljoonamiinukseen. Pitäisikö viimeinkin hyväksyä se, että omasta puolueesta ei aina löydy parasta ihmistä jokaiseen toimikuntaan ja tehtävään? Pitäisikö joskus ajatella puolueen sijasta kaupungin ja sen asukkaiden etua?

Jos hallitus olisi valinnut haastattelutoimikuntaan jäsenen jokaisesta valtuustoryhmästä, tietäisivät kaikki jotain kaikista tarjokkaista. Tietoa olisi kaikilla valtuutetuilla. Mutta ei kun ei, samat tunarit saavat tunaroida ja niinpä valintajoukkiosta voi todeta, että se sopii tehtäväänsä yhtä hyvin kuin pesemätön peräsuoli makkarankuoreksi. Kyseessä on nyt niin tärkeä virka, että koko valintaprosessi pitäisi vetää uusiksi, muuten olemme samassa tilanteessa kuin kaupunginjohtajan valitsemisen suhteen eli suurin osa ihmisistä äänestelee huhujen ja valheiden varassa ehdokkaita, joita he eivät ole päässet jututtamaan.

18 kommenttia:

 1. http://www.laitilansanomat.fi/uutiset/565956.html

  VastaaPoista
 2. Tuleepa kiinnostava valtuuston kokous. Taitaa mennä inttämiseksi sitä ennen, mutta kuka menee Muutosryhmästä paikalle? Voi hyvinkin olla, että menee yhden äänen varaan. Ja kumpi saa Muutoksen äänen? Onko paikalla Tähtinen vai peräti Aaltonen. Valkonen se varmaan on, joten hänen kantansa tiedetään.

  VastaaPoista
 3. Hän joka antaa valinnassa kannatuksensa Pelttarille ja 10000:n palkkapyynnölle, on sopimaton henkilö hoitamaan kaupungin asioita!

  VastaaPoista
 4. Haiskahtaa hieman siltä, että että tuo palkkapyyntö pitää sisällään "likaisen työn lisän". Alkaa varmaan tapahtua...tuskin se nuorempi ehdokas hoitaisi muuta kuin virkaansa. Onko se hyvä vai huono asia ?

  VastaaPoista
 5. Kokoomustaustaisessa turkkarissa on tänään iso juttu aiheesta. Taustalla voimat ja tuulet puhaltaa.

  VastaaPoista
 6. Ei ihan heti mene jakeluun, että 10 000 tonnin kuukausipalkkaa ei olekaan pydetty (Pelttari sanoo nioin). Kuitenkin Kh käsitteli asia niin, että sitä on pyydettry eikä siitä tingitä ! Mitähän helvetin pelleilyä tämäkin on ? Ei kai valtuusto voi palkata ketään tietämättä palkkaa. Taitaa se 6.500/ kk ihminen ollakin viisainta palkat. Harmi vaan, että hänellä ei ole mitään tietoa terveyspuolelta. Pitäsikö palkata kaksi ihmistä - toinen terveyspuolelle toinen sosiaalipuolelle.

  VastaaPoista
 7. Forss tuntuu uskovan, että jos valtuusto valitsee Pelttarin, kh määrää myöhemmin palkan. Ei se niin voi mennä, pitäähän valtuuston palkka tietää.

  VastaaPoista
 8. Java sekottaa tätäkin asiaa tarkoituksella. Hallitus on määrännyt haastattelijat ja he ovat työnsä tehneet. Mitä joku varavaltuutettu itkee ettei tiedä kaikkea. Ei oikeatkaan valtuutetut kaikkea tiedä. Javan pitäisi tyytyä demokraattiseen päätöksentekoon niin tekevät muutkin.

  VastaaPoista
 9. Tyytykää diktatuuri demokratiaan. Suurin osa valtuutetuista tiedä mistään mitään ja äänestävät mitä muut määrää.

  VastaaPoista
 10. On se noinkin, kun 14:08 tarkoitta, mutta voihan yksi valtuutettu toisen kannattamana ehdottaa ketä tahansa virkaan ns. "mustana hevosena". Jos haluaa protestoida, rintamaan valtuustossa sitten vaan. En väitä, että sellaista olisi nyt tapahtumassa, mutta sellaista on muualla ainakin tapahtunut.
  Nyt kun kaupunginjohtajana on selvästi demokraatti, joka ei "merkkaa" toisinajattelijoita, yksittäinen valtuutettukin uskaltaa kai toimia ilman, että on pelkoa poliisitutkinnasta.

  VastaaPoista
 11. Vassarit äänestää mitä harto määrää, ainostaan Loven oli poikkeus valitettavasti hän jäi pois. Sellaisia valtuutettuja vassarit kaipaa.

  VastaaPoista
 12. En usko, että Forss määrää, mutta saa varmaan oman esimerkkinsä tuntumaan oikealta... tai siis vasemmalta tietenkin.

  VastaaPoista
 13. Forss tekee kuten demarit käskee ja demarit toimii Koskien tahdon mukaan. Tähä lisätään Wala, Vahtera ja kristillinen jo löytyi valtuuston enemmistö.

  VastaaPoista
 14. Raumalla meni jouheasti kaupunginjohtajan valinta: demarit valitsi demarin, joka vielä sikäläisen naisdemaripomon mielestä mukava mieskin. En tiedä oliko oikein soveltuvuustestien kautta punnittu.
  Täällä on paljon puhutti "Koskista" monikossa. Tarkoitatteko, että K.Koskella olisi jokin missio U:gin liittämiseksi Rumaan? Se tarkoittaisi tietysti jonkiunlaista valmistelua asiasta, johon tarvittaisiin jonkinlainn "neuvoa-antava" kansanäänestyskin. Itseni on vaikea uksoa, että valtuustot sen noin vaan päättäisi.
  Mutta voi tietysti olla että tästä ei ole edes kysymys, vaan että naapurikaupungin johtaja on vaan muuten kiinnostunut kotikaupunkinsa asioista. Todennäköisesti on.

  VastaaPoista

 15. liian paljon epävarmuustekijöitä kirjoitti :Minua kiinostaa nuo Pelttarin kannattajat, että mitä muutosta hän tuo sote johtamiseen, että saadaan huomattavia säästöjä?
  Ei minua vakuuta, että löytyy johtajuutta, varmasti löytyy, mutta minkälaista.
  Valaltakin löytyy johtajuutta sentään majurin arvonen mies, kaiki näkivät mikä oli lopputulos.Talous kuralla ja kauheat ermielisyydet miten kuuluu johtaa.
  Varmaa on sekin, että yksin ei muutosta aikaan saa.
  Sekin on mahdollista, että soteen tulee kaaaaaaaaaaaaos????????????????????????

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistänne ja viesteistänne! Epäilen, että kaupunkia ajetaan siihen kuntoon, että se on pakko liittää huomattavasti suurempaan kaupunkiin. Siinä tilanteessa ei varmaankaan täällä äänestellä. Muistakaa se, kuka pisti aluesairaalan kuntoon ja kuka puolusti aluesairaalan asemaa muutama vuosi sitten, kun eräät halusivat siirtää sieltä toimintoja pois! Samaa henkilö ja hänen johtamistaan ylistivät tuolloin nimeen omaan paikalliset DEMARIT!

  VastaaPoista
 17. Uskotko Java että muutaman vuoden kuluttua voit kirjoittaa:
  Muistakaa se, kuka pisti terveyskeskuksen kuntoon ja kuka puolusti terveyskeskuksen asemaa muutama vuosi sitten, kun eräät halusivat siirtää sieltä toimintoja pois!

  VastaaPoista
 18. Ihme touhua koko politiikka, demarit haukkuu toisia samanlaisesta toiminnasta mitä itse harrastavat.Me saamme tehdä te ette.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!