sunnuntai 24. marraskuuta 2013

VALTUUSTOALOITE: Sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän on muutettava nimeään!

Uusi hallintosääntö antaa valtuustolle mahdollisuuden puuttua valtuustoryhmien epäasiallisiin nimiin. Kun katsomme niitä saavutuksia, mitä Sosiaalidemokraattinen puolue on saanut Suomessa aikaiseksi, nostaa moni porvarikin hatun päästä ja nauttii demareiden työn tuloksista. Sosiaalidemokraattista puoluetta saamme kiittää kohtuullisista työoloista ja ajoista, lomista ja lomarahoista, tasa-arvoisesta terveydenhuollosta, peruskoulusta sekä laadukkaasta opetuksesta! Sosiaalidemokraattinen puolue on selkeä tavallisen kansa etuja puoltava työväenpuolue.

Sosiaalidemokraatit ovat äärettömän taitavasti kyenneet mittaaman omistavan luokan teettämästä työstä tavalliselle kansalle kuuluvan osuuden. Suomessa yhteiskuntarauha ei ole uudistuksia ajettaessa järkkynyt vaan vahvistunut. Sosiaalidemokraatteja meidän on kiittäminen myös tulontasausjärjestelmästä ja yhteiskunnan roolista elämänlaadun tasoittajana.

Uudessakaupungissa tilanne on kokonaan toinen. Sosiaalidemokratia on vain historiallinen keppihevonen ja rahasampo, jolla joukkio täkäläisiä kerää ääniä vaaleissa. Päästyään valtaan unohtuvat tältä joukkiolta sosiaalidemokraattiset periaatteet, joilla mandaatti kuntalaisilta höynäytettiin. Vastoin puolueen historiallisia perinteitä, Sosiaalidemokraattien nimeä käyttävä, jengi ottaa Uudessakaupungissa tavalliselta kansalta ja antaa rikkaille.

 Samaan aikaan, kun meillä on suljettu lapsilta kouluja, kasvatettu opetusryhmien kokoa, jätetty leikkipaikat ja liikuntapuitteet rempalleen, syydetään kuntalaisten selkähiessä tienaamia ja maksamia veroeuroja yrittäjille. Sosiaalidemokraattien salaisella hyväksynnällä rahaa syydetään yrityksille: tehdään halleja, joissa yritykset saavat olla jopa ilman vuokraa vuositolkulla; kansan piikkiin tehdään tappiollisia taloja, joihin kukaan halua muuttaa asumaan, mutta rakennusyhtiön saatavat hoidetaan kansa kukkarosta; kun muualla satsataan terveelliseen elämään, liikuntaan, nuoriso- ja raittiustyöhön, meillä Sosiaalidemokraattien nimeä kantava joukkio antaa rahaa yrittäjälle, joka valmistaa alkoholia ja kaiken kukkuraksi takaa kansa piikkiin saman alkoholia valmistavan yrityksen velat.

Oma lukunsa ns. Sosiaalidemokraattien taholta on kaupungin työntekijöiden kohtelu: Tavalliset työläiset lomautetaan, mutta lomautuspakkoon kaupungin ajaneet johtajat palkitaan  kannustinlisin ja palkankorotuksin. Kun kuntalaki velvoittaa luottamushenkilöitä toimimaan kunnan ja sen asukkaiden parhaaksi, Uudessakaupungissa Sosiaalidemokraattien hallituksen jäsen uhkaa hävittää kaupunkimme nimen maailman kartalta.

Kun otamme huomioon hallintosääntömme antaman mahdollisuuden  puuttua valtuustoryhmän nimeen, näen aiheelliseksi, että valtuustomme nimeää Sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän nimen uudelleen sen todellista toimintaa kuvaavaksi. On mielestäni kohtuutonta, jos yksi ryhmä voi härskeistä vaalitaktisista syistä ratsastaa jonkun ylevän puolueen nimellä, sen historiallisten saavutusten avulla vaalivoittoon ja käyttää saamaansa valtaa täysin päinvastaisten arvojen ajamiseen. Jos asiaan ei valtuuston taholta puututa, on vaarana, että pian valtuustomme vilisee samanlaisia äärioikeistolaisia ryhmiä, jotka käyttävät nimeä Sosiaalidemokraatit!

Kohtuuden nimessä Uudenkaupungin Sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän nimen takana lymyilevälle hämäräporukalle itselleen on ensin annettava mahdollisuus uuden nimen valitsemiseen. Mikäli ryhmä ei itse löydä toimintaansa kuvaavaa kelvollista nimeä seuraavaan valtuustonistuntoon mennessä, esitän nimitoimikunnan perustamista ko. asian tiimoilta.

12 kommenttia:

 1. Jo on Javalla jutut. Isopyörä heittää...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista ja vierailuvilskeestä! Väitätkö että Sosiaalidemokraatit ei ole työväenpuolue?

  VastaaPoista
 3. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288624298215.html

  http://www.marjutsassi.fi/

  Onk Java Ukist mittä?

  VastaaPoista
 4. Voi tokkiisa!

  Oikeinko "työväenpuolue" voihanse olla mutta ei pienipalkaisen ja pieneläkeläisen! Joskus oli mutta ei enää ainakaan 40 vuoteen.

  VastaaPoista
 5. Java. Päätös on jo julkinen eli katso saamasi tekstari.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja viesteistä! Otetaan se käsittelyyn hiukan tuonnempana!

  VastaaPoista
 7. Allekirjoitan uuden päivityksen eräin ehdoin: uskon vahvasti, että demarit tulivat höynäytetyiklsi viime kaudella ainakin yhdessä asiassa. Pyhämaan suunnassa. Tuski kukaan heistä ymmärsi mitä ollaan tekemässä.

  VastaaPoista
 8. Salainen!

  Satakunnan Kansa kirjoittaa 24.11.2013.

  Salailun kultuuri nostaa päätään nyt Eurassa.

  Reaktio: Hoitohenkilökunnan kritiikkiin vastattiin hautaamalla se hallinnolliseen jargoniin ja julistamalla vastine salaiseksi.
  Euran kunnanhallitus ei jukistanut viime maanantaina perusturvajohtaja Sanna -Tuulia Lehtomäen vastinetta terveyskeskussairaalan 16 työtekijän lokakuussa tekemään valituskirjelmään.
  Mitä terveveyskeskuksessa tapahtu,miten Lentomäki puolustautuu vakaviin syytöksiin uhkailusta ja epäasiallisesta,alentavasta,epäoikeisuudenmukaisesta ja epätasa-arvoisesta kohtelusta?
  Kyaymykset jäivät vaille vastausta,sillä avainasiakirja julistettiin salaiseksi julkisuuslakiin vedoten.

  Selvää on, ettäheppoisin perustein ei mikään työyhteisö lähde kirjelmöimään esimiehestään,eikä varsinkaan jos vallalla on pelon ilmapiiri.Euran tapauksessa kirjelmä viittaa siihen,että jonkinlainen johtajakriisi on terveyskeskussairaalassa aidosti meneilään.
  Nyt julkisuuteen on saatettu kuitenkin vain toinen puoli asiasta.Pitäisikö kuntalaisten saada tietoonsa myös asian toinen ppuoli?

  JULKISUUSLAIN henki on selvä.Hallinnon käsittelemät asiat ja asiakirjat ovat julkisia,ellei niitä jonkun muun lain perusteella ole salattu. Yleensä salaisusperusteet liityvät viranomaisen toimintaedellytyksiin,yksityisiin liikesalaisuuksiin ja yksityisyyden suojaamiseen.Myös oikeusprosesseihin liityviä asiakirjoja voidaan salata.
  Asisakirjat ovat kuitenkin ensisijaisesti julkisia,ja salassapito on poikkeus,johon tarvitaan laintasoisia perusteita.Se,että asia on kiusallinen,ei riitä salassapitopäätökseen.Jos niin olisi,suuriosa valtion jakuntien päätöksistä voitaisiin mielivaltaisesti julistaa salaisiksi.
  Euran tapauksen erityistä mielenkiintoa herätää se,että valituksen kohyeena oleva perusturvajohtaja on myös kunnanjohtajan tytär.
  Olisiko vastaavaa salaspäätöstä tehty jonkun muun johtavan viranhaltijan osalta? Onneton salauspäätös jätää runsaasti tilaa spekulaatiolle,ja kääntyy jopa itse päätöksen perusteita vastaanEuran hallitus vetosi siihen,että tiedon antaminen asiakirjasta olisi "vastoin julkisyhteisön etua työnantajana".Nyt kunta vahingoittaa omaa imagoaan jättämällä kertomtta,mistä oikein on kyse.
  Lehdistöllä on vallan vahtikoirana tärkeä rooli kertoa ihmisille,miten verovaron kustannettu julkishallinto toimii.Juuri sen vuoksi päätöksenteon ja hallinnon läpinäkyvyyson ensisijaista,ja siitä voidaan poiketa vain erityisen painavilla perusteilla.
  Euran tapauksessa on mahdollista,että perusturvajohtajan vastine paljastaisi epäkohtia myös terveyskeskuksen toiminnasta.Jos niin on myös niistä pitäisi kunnan asukkailla olla tietoa.
  Viime viikkoina vellonut keskustelu johtajien etuisuuksista on herättänyt syvää epäluuloa kansan syviin rivveihin.Hyvä veli-järjestelmiä ja suoranaista korruptiota nähdään nyt kaikkialla.
  Paras lääke tämän kitkemiselle on hallinnon läpinäkyvyys ja julkisuus.Salailu sen sijaan ruokkii epäiltyjä entisestään.
  Kuntien ja kaupunkien hallinnosa on vuosikausia pyritty avoimen tiedottamisen kultuuriin.Eura on tähän asti ollut hyvänä esimekkinä siitä,mutta nyt kunta ottaa reippaasti taka-askeleita.

  Ukilainen kommenti: Varmaankin Eura on ryhtynyt ottamaan mallia meidän kaupungin "hyvästä johtamistavasta sekä tiedottamisesta" valtaa pitävän paikallislehden välityksellä

  VastaaPoista
 9. Valintaan on tullut musta hevonen.

  VastaaPoista
 10. 9.55 kommenttiin. Eikö edes johtamiskulttuuri ole meillä muuttunut, vaikka kunnanjohtaja vaihtui ? Lehti toimii miten toimii, mutta ei ainakaan enää ole kolmessa numerossa perkkäin kaupunginjohtajan kuvaa kertomassa esimerkiksi etanoli- tehtaan varmasta tulosta paikkakunnalle, tai rouvan kuvaa samassa lehdessä ties mistä erinomaisesta asiasta, mikä ei ainkaan kuulutuksen arvoinen olisi.

  Java Valkoselle: en minäkään ole nähnyt noiden ikääntyvien demareiden toiminnassa mitään erityisen kehumisen arvoista. Vlitettavasti nämä pönöttävät yhä siellä määräten muita, ehkä nuorempiaan. Ennen oli demareillakin helpompaa, kun "pääjehu" hiippaili kuin saunatonttu salaa työväentalolle kertomaan mitä tehdään.

  Tee aloite, jossa saavat pitää nimensä, mutta joutuisivat käyttämään esimerkiksi keltaista hihamerkkiä kokouksissa...

  VastaaPoista
 11. http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-vain-yksi-eripuran-aihe-rauman-valtuustossa

  VastaaPoista
 12. Joskus sisäpiiriläinen25. marraskuuta 2013 klo 17.27

  Edelliseen: Jos tarkoitetaan Kari Koskea, niin hän on sosiaalidemokraatti. Kyllä hän usein kävi demareiden kokouksissa. Hän kävi myös paljon lautakunnan kokouksissa kaupunginjohtajan oikeudella. Ne eivät ihan tervehdyskäyntejä tainneet olla.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!