lauantai 30. marraskuuta 2013

Talouden vuotokohta löytyi!

Viimeinen vuosi on juustohöyläilty kaikkialta. Umpimähkään on säästetty, mutta kukaan ei ole isommin pohtinut, mistä Uusikaupunki niminen alus falskaa. Viimeinkin aukko löytyy ja jopa miljoonien suuruinen. Meidän sosiali- jaterveyspuoli valskannee miltei tuplaten sen, mitä kaupungin tappio on. Näin tultanee julkistamaan piakoin. Summa on vertailu verrokkikuntiin.
 
Kyseessä on katastrofi, sillä joka päivä kaupunkimme em. sektori tuottaa 20 000€ miinusta verrokkikuntiin verrattuna. Siis viikossa siellä lurahtavat kouluverkon vuoden alasajosäästöt. Muistakaamme vielä se, että kouluverkkoamme pyöritettiin alle valtakunnan keskiarvon.

Nyt on tutkittava, mikä tappiollisella sektorilla tuottaa negatiivisen tuloksen. Onko palvelumme noin paljon parempaa? Hoidammeko jonkun asian päin mäntyä? Oliko juustohöylä säästäminen järkevää? Ajettiinko kouluverkkomme alas hätiköiden?

Samalla pohdintaan on otettava kaupunginhallituksen kyky valvoa kaupungin toimintoja. Jos tuollainen reikä jää hallitukselta huomaamatta, onko kyseessä sokea kuppikunta, jossa osammattomat tyypit ryystävät kahvia kaverihengessä. Löytyisikö kaupunginhallitukselta viimeinkin itsekritiikkiä oman osaamattomuuden suhteen? Voiko hallituksemme enää nauttia valtuuston luottamusta?

15 kommenttia:

 1. Onko tämä kopio vanhasta blogikirjoituksesta parin vuoden takaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tämä on ollut tiedossa vuosia, että sote vuotaa

   Poista
 2. http://java666.vuodatus.net/lue/2010/04/talouden-vuotokohta-loytyi
  Melkein kopiohan se on. Totta! Jo 2,5 vuoden takaa. Mitä toimia asian eteen on tehty? Voisiko joku luetella niitä ranskalailla viivoilla vaikka allekain ja laittaen vielä säästetyn eurosumman lauseen perään. Siitä saisimme näpoärän nopeasti jonkun rahasumman, joka pienentää vuosittaisia käyttömenoja tk:ssa. Ei taida onnistua, väittäisin. Paat sen kun vuotaa edelleen.
  Sitten kysymys, että onko sille estettä jos sotejohtaja olisi samaan aikaan tk:n johtava lääkäri? Jos ja kun sille on jokin lainsäädännöllinen este niin mikä se on?
  Pohtii
  JAa

  VastaaPoista
 3. Kaksi johtajaa ja yksi ihminen. Miksi nyt ei tehdä sellaista päätöstä? Se olisi ensimmäinern kerta jos näin tehtäisi. Mikä sen estää?

  VastaaPoista
 4. Varmaan ammittiyhdistysliike ja KEVA estävät

  VastaaPoista
 5. Joku saman verran ihmisiä työllistäv yritys toimii juuri noin. Pomot ovat tulosvastuussa

  VastaaPoista
 6. Pätevyys ja työkokemus riittää ainakin hyvin. Kannatan. Tästä olisi hyvä lähteä liikkeelle suoraan johtajarakenteisiin puuttuvalla päätöksellä. Toivottavasti ei jokin laki estä asiaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenttien teosta! Tämä on osoitus päättäjien totaalisesta saamattomuudesta. Kolme vuotta on mennyt siitä, kun hallitus sai mainitun raportin. Tumput suorina on oltu ja annettu kuuden miljoonan euron kadota. Eikö viimeinkin ole aika oppia, ettei kauan vallassa olleet eikä heidän hengenheimolaiset ja sukulaiset löydä ratkaisua ongelmiin. Pitäisi ainakin vaihtaa keskeiset päättäjät. Vieläkin samoja tyyppejä toljottaa aina hallitusta ja jopa lautakunnan johtajan jakkaraa myöten vallan huipulla.

  Tämän poppoon saamattomuus on maksanut kaupunkilaisille 20 000€ joka helvetin päivältä. Nyt samat tappion teon ja kansan piikkiin töppäilyn kuninkaat puuttuvat, vääriä tietoja levittäen osaavan ihmisen palkkaamisessa. Vasemmisto ja virkahenkilöt jättävät keskusta tumpelon myötäillessä merkittävän hakijan testauksen tekemättä ja miksikö? Sehän kuultiin jo heti aluksi: EI TESTAAMATONTA VOI VALITA, VOI OLLA VAIKKA NARSISTI!

  Vasemmisto ja virkahenkilöstö voisi viimeinkin lopettaa kähminnän ja likaisen pelin pelaamisen. Meillä on kerrankin mahdollisuus tilkitä kaupungin talouden vuotava kohta, joka losottaa joka ainut päivä 20 000€ turhuuksien ojaan! Onko tuon reiän tukkiminen aivan varmaa? - Eipä tietenkään, mutta se on sata varmaa, ettei näiltä virkahenkilö/vasemmistokähmijöiltä löydy lääkkeitä vuodon tukkimiseen. Jos se heiltä löytyisi, rahareikämme olisi heidän tilkitty aikaa sitten emmekä eläisi nykyisen lomautustarpeen keskellä!

  VastaaPoista
 8. Kerro Jawa paljonko Järvinen maksaa sulle näistä jutuista.

  VastaaPoista
 9. Näin on näreet.

  Yhdistetään samalla tähän Peltarin tulevaan johtotehtävään myös teknillinenvirasto ei tarvitse silloin hakea sinne johtajaa.

  VastaaPoista
 10. naurettavia asianhoitajia30. marraskuuta 2013 klo 16.37

  16:04 kommentaatttori toi blogikeskusteluihin aivan uuden näkökulman. Kuka saatana nyt nyt kunnallispolitiikassa toinen toisilleen mitään maksaa. Jostain valtuuston kokouksista 400-500 euroa vuodessa vai?. Pitäiskö siitä maksaa, että pääse taas jatkossakin valtuustoon? Toisaalta näin pienen kaupungin äänet on oikeastaan ostettavissakin, parit makkarajuhlat torilla - siinä se on ! Eikös niissä viime makkarajuhlissa paistatelluit ainakin tämä "Sanchopanza" Wala. Taisi joku muukin olla kyynärpäät verillä Kosken rinnalla.

  VastaaPoista
 11. Jos Pelttari hoitaa nämä kaksi sektoria (kuten uskon) tuen ajatusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ainaskaan pomo kiusaa alaistaan, tai päin vastoin. Kun on itse myös itsensä pomo!

   Poista
 12. Nämä kiusaamisasiat kokivat U:gissa inflaation, kun niitä käytettiin väärin. Todelliset tapaukset salattiin, koska herran ja ylhäisyyden uskottavuutta suojeltiin

  VastaaPoista
 13. http://www.kauppalehti.fi/etusivu/yksi+kysymys+paljastaa+hyvan+johtajan/201311577045

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!