torstai 28. marraskuuta 2013

MEDIA VIE KESKUSTELUN TOTAALISESTI METSÄÄN!

Kuvia tältä päivältä: Roskat lentelevät valtoimenaan jopa satojen metrien päähän kaatopaikasta. Ilmassa leijuu pieni hygienia haitta, johon yritettiin puuttua jo 2009.
Mahtavaa, läpyskän mukaan kansan kiittämää ja Suomen parasta katulamppuremonttia tehdään Uudessakaupungissa. Valopylväs on keskellä kääntyjien kaistaa ja siihen on laitettu tötteröt ympärille. Sitä ei tiedä kukaan ovatko tötteröt ikuisesti pylvään ympärillä, mutta se tiedetään, että tämän suunnittelusta vastaaville tyypeille jaettiin niin kannustinlisiä kuin palkankorotuksia.

Työntekijöiden palkkauksessa on hyvä tietää tarjokkaiden palkkatoiveet. Onhan noloa, jos kaupunkilaisten rahoja pistetään johonkin henkilöön 10 000€/kk vaikka sama osaaminen ja työ olisi saatu toisella henkilöllä 6 500€/kk. Tämän vuoksi on hyvä tutkia, mitä 10 000€ vaihtoehto ja 6 500€ vaihtoehto pitävät takanaan. Jos 10 000€ vaihtoehto pystyy tuomaan kaupungin vuotuisiin menoihin 2 000 000€ oikaisun, lienee 10 000€ kohtuullinen kustannus moisesta talouden oikaisusta. Huomioikaa myös se, että meillä on jaettu viime vuosina kymmenien tuhansien eurojen kannustinlisiä ja palkankorotuksia totaalisista munauksista, kaupunkilaisille aiheutetuista miljoonien eurojen kuluista. Eikö olisi muutoksen aika ja paikallaan maksaa onnistumisista - niin käsittääkseni tehdään siellä, missä menestytään. Vai onko kyseessä liian suuri muutosvaade vuosikymmeniä vallassa istuneille jäärille?

Jos 10 000€ tarjokkaalla on hyvät näytöt paikallisesta aluesairaalasta, niin talouden kuin henkilöstöjohtamisen suhteen, niin eikö hänen valintansa ole silloin selvä juttu? - Ei ole, sillä en minä eikä moni muukaan tiedä sitä, pystyykö 6 500€ tarjokas tarjoamaan samaa. Näiden asioiden selvittämiseksi ja päätöksenteon selkeyttämiseksi perustetaan valitsijaryhmä, joka tekee alkuraakkauksen hakijoiden osalta. Valituista, yleensä viidestä hakijasta, tehdään testit ja valtuutetut päästetään jututtamaan heitä. Tämän jututuksen jälkeen valtuutetuilla on riittävästi tietoa tehdä päätös KAUPUNGIN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI.

Valintaryhmä, jonka piti selkeyttää hakuprosessia, on muninut sen täysin: Kalkkiviivoille valitaan liian vähän tarjokkaita, edes kaikkia todennäköisesti parhaita ei testata ja kaiken huipuksi yksimielisen päätöksen tehneen valintapoppoon jäsen on eri mieltä tekemänsä päätöksen kanssa. Tämä nyyrikkiryhmä on pistänyt koko prosessin täysin sekaisin. He sopivat tehtäviinsä yhtä hyvin kuin sivarit sopisivat upseereiksi rintamalle vastaamaan puolustustaktiikasta.

Mielestäni koko homma on sössitty niin pahasti ahterilleen, ettei tältä pohjalta voi syntyä ratkaisua, jossa toteutuu kaupungin ja sen asukkaiden paras. Tästäkin sessiosta voimme oppia melkoisesti: selkärangattomat nilviäiset eivät voi toimia puheenjohtajien tehtävissä. Valintakriteereinä täytyy olla muutakin kuin, että sinä et ole Wala ja sinä osaat kirkossa. sarvet piilossa, laulaa korkealta ja kovaa! Siis Helvi Heiniö hoitakoon tehtävää maaliskuun loppuun ja hakuprosessi toteutetaan uusin, osaavin voimin uudelleen!

Mikäli meillä olisi osaava media keskustelun pohjana, kansakin puhuisi hakijoiden ominaisuuksista, saavutuksista ja visioista, mutta nyt kaikki tämä jää unholaan. Onneton toimitustyö latistaa keskusteluun käsittämään muutamaa nimeä ja heidän palkkojaan. Demokratia ei voi toimia ilman tietoa eikä tietoa tule, kun toimittajat ovat kyvyiltään varsin rajallisia!

62 kommenttia:

 1. Väärinkäsitysten välttämiseksi kannattaisi aina mainita kannustinlisistä yms.puhuttaessa, että ne tapahtuivat edellisen kaupunginjohtajan aikana. Itse hän rahasti 10 000 euroa. Tässä syntyy helposti uudestakin johtajasta kuva, että hän olisi tällaisten takana.
  Toivottavasti Kokoomuksessa on sen verran älliä, että ainoa vihtoehto ei ole se viime kauden vaihtoehto.

  VastaaPoista
 2. Tiettävästi nuo kannustinlisät (kunnalliset) olivat ainoat laatuaan koko Suomessa. Ehkä Raumalla ne otetaan seuraavaksi käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normaalia kuntatyönantajan toimintaa. Niin duunarit kuin johtajat ja työyhteisöt saavat kannustinlisiä. Raumalla ovat olleet käytössä jo parikymmentä vuotta.

   Poista
 3. Kiitos pistäytymisistä ja jäljen jätöstä! Katteettomien kannustinlisien myöntäjiä istuu nyt hallituksessa. Nyt he tuovat palkkavaatimukset julkisuuteen, kun se on heidän mielestään oikein. Kannustinlisät ja palkankorotukset pyrittiin aikoinaan salaamaan mahdollisimman pitkälle, kuten siunatut töppäyksetkin. Kaupunginjohtaja ei jaa rahaa kenellekään, jos luottamushenkilöt eivät sitä hyväksy. Eiköhän uusi kaupunginjohtaja istuskele hiljaa mukavana miehenä ja odota, muun kaupungin virkahenkilöjohdon kanssa pakkoliitosta Rauman kanssa. Siitä seuraa palkkojen suhteutus ja viiden vuoden turva työnjatkolle.

  VastaaPoista
 4. Täysin järjetön vaihtoehto Uudellekaupungille on liittyä Raumaan. Tuskin näitä liitoshommia edes syntyy merkittävästi Suomessa.
  Kommenttiin 20:34 : Älä nyt tule tänne tuollaista paskaa jauhamaan ! Ei se nyt niin ormaalia kuntatyönantajan toimintaa ole.. Valkoselle sen verran, että on noissa salailuasioissa oikeassa. Muistan hyvin. Hallituksessa on mukavia ihmisiä, jotka nytkin antaisivat kannustinlisiä, kun oikein talkoilla yritetään paikata edellisen johdon välinpitämättömyyttä.
  Keskittyisitte vaan siihen valtionavun hakemiseen

  VastaaPoista
 5. Kuules ny Java. Politiikassa täytyy olla mukava, lehtimiehillekin pitää moikata ja tarjota silloin tällöin kahvit. Virkamiehiä on kunnioitettava. Sehän tälle kansalle opetettiin jo autonomian aikana. Mutta eiköst edellinen KJ opettanut kantapään kautta kuinka käy jos on erimieltä mistään. Poliisillakin pelotteli kauden alussa ja lopulta tarvitsikin omasta mielestään sitä ja mukavat luottamusmiehet olivat sitten samaa mieltä. Forss ei sentään ollut sitä mieltä. Kannuksia toki oli jakamassa.

  VastaaPoista
 6. Tässä Maija Junkola-Lehtosen kirjoitus Facebookista:

  "Maija Junkola-Lehtonen
  Tarkennusta
  Haluan tarkentaa sotejohtajan valintaa koskevaa uutisointia ja keskustelua omalta kohdaltani.
  Sotejohtajan valintaan liittyen valintatyöryhmän päätös on ollut yksimielinen läsnäolijoiden kesken 13.11. (läsnäolleet Merja Koski, Matti Valkeinen, Atso Vainio, Piia Syvänen, Mirva Lambacka). En ole ollut läsnä palaverissa, mutta kysyttäessä poissaolijoiden mielipidettä, ilmoitin 14.11. kirjallisesti, että muistioihin tulisi kirjata mielipiteenäni, että Lisa Pelttari olisi pitänyt lähettää soveltuvuusarvioon, koska hän on tehtävään pätevä ja tarvitsisimme nyt vahvaa muutosjohtajaa.
  Tämän lisäksi pyysin, että muistiot toimitetaan luettavaksi ennen kuin asia menee tiedoksi eteenpäin. Muistiot tulivat sähköpostilla 27.11. ja hallitus teki päätöksen 25.11.
  Olen ollut mukana haastattelemassa kaikkia kolmea hallituksessa 25.11. esillä ollutta hakijaa, jotka kaikki ovat hyviä tehtävään, mutta mielestäni heistä paras tässä tilanteessa on Lisa Pelttari. Selvennyksenä tähän myös se, että en ole vaihtanut mielipidettäni asian käsittelyn aikana. Valintaprosessi on näköjään aina yhtä vaikea. Tekee sitä sitten kuka tahansa."

  VastaaPoista
 7. Facebookissa Seppo Nikula toteaa palkkajutustelusta näin:

  "Seppo Nikula Palkkapyyntöjen julkistamisen aika on hyvissä ajoin ennen valtuustoa, mutta vasta, kun hakija ja kaupungin edustaja siitä yhdessä päättävät ja eurot ovat selvillä. Näin olettaisin molempien, tässä vaiheessa ehdotettujen kandidaattien myös toivoneen. Hakuprosessi on sinänsä julkinen, mutta siihen liittyy vaiheita (keskusteluja, neuvotteluja yms.), joita ei keskeneräisenä tule valmistelun ulkopuolella oleville tahoille ennenaikaisesti levittää. Pahoitteluni itsensä likoon laittaneille hakijoille tästä."

  VastaaPoista
 8. "Tarvitsisimme nyt vahvaa muutosjohtajaa". Samaa mieltä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynneistä ja kommentista! Tänään juuri Juhan(ei Nevis) kanssa puhuttiin asiasta ja hän toi esiin muutosjohtajuuden tarpeen. Ikävää on se, että muutosjohtajaa vastustaa eniten organisaation jäsenet. Harva organisaatiossa haluaa muutosta, sillä tuttu meno on aina turvallisempaa! Kun tarjolla on todella vahva persoona, häntä pelkäävät eniten nynnyimmät nynnyt, jotka liittoutuvat yhteen ja alkavat pistämään kapuloita rattaisiin. Ihmisluonto on sellainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säälittävää Järvisen peesausta. Muutosjohtajasta, puolesta ja vastaan on tässä jo viikko puhuttu. Ennen hallituksen kokousta olisi voinut mielipiteensä kertoa.

   Poista
 10. Harto on yksi helvetin hölösuu ja paskan levittäjä. Kui tollanen tollo voi olla hallituksessa. Ei ihme jos sille muut hallituksen vasemmistolaiset nauraa.

  VastaaPoista
 11. Ellei mikään muutu, nostetaan äyriä. Kyllä kansa maksaa

  VastaaPoista
 12. VOI JUMA!!! Ihmisluonto on sellainen, että kaikki selkäänpuukottajat ja oman puolueen etua ajavat valehtelevat. Ilman Hartoa emme tietäisi mitään Nikulan ja kumppanien juonimisesta. Palkkavaatimus olisi pitänyt kertoa jo aikoja sitten. Onko palkkaneuvotteluja menossa? Kuka niitä tekee? Kysyn tätä Hartolta, te p..housut kirjoittelette vain hänen selkänsä takana. HÄPEÄ JAVA:

  VastaaPoista
 13. Oli se Hartolta törkeä teko kertoa mihin verorahoja käytetään. Mistä nämä Pelttarin palkkarahat otetaan? Ei tällaiseen ole varmastikaan varauduttu? Vähennetään 2 lähihoitajaa, siinä se.

  VastaaPoista
 14. satunnainen kommentoija29. marraskuuta 2013 klo 9.59

  Olen samaa mieltä, että niitä henkilöitä ei pitäisi painaa, jotka ovat avoimuuden asialla blogeineen. Mutta kunta on kaikkialla myös kankea organisaatio, jota on äärimmäisen vaikea muuttaa. On ironista katsella muutama kommentti taaksepäin, kun joku pitää kannustinlisiä ihan arkipäiväisinä. Pitääkö kunnantyöntekijöitä vielä kannustaa palkkansa lisäksi ?
  Katselin eilen tv- ohjelman "Pomo piilossa"(Fox). Kanadassa taita esimerkiksi vanhusten hoito olla kokonaan yksityisen sektorin hoidossa. Tv- ohjelma nyt on vaan tv- ohjelma, mutta hyvin näytti kyseinen firma hommansa hoitavan.
  Tämä ei nyt ollut kannanotto yksityissektorin puolesta. Mutta paikallisia yksityisiä firmoja kannatan kyllä julkisen sektorin tueksi.

  VastaaPoista
 15. No kun väitit että Ukin kannustinlisät ovat ainoat laatuaan Suomessa. Se on vale ja sen hyvin tiedät. Kannustinlisät ovat olleet yleisesti käytössä kuntasektorilla pitkään.
  Noin 80 vanhusta hoidetaan jo nyt yksityisellä kunnan ostopalveluna pienissä paikallisissa hoiva-alan yrityksissä. Ainakin yhden on Attendo jo ostanut.
  Tositeeveellä ei kannata itseään sivistää.

  VastaaPoista
 16. Utelias Uuno.

  Kertokaas nyt minulle kuka tai ketkä tavalliset työntekijät Uudessakaupungissa saa kannustuslisän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien varrella työntekijät eri sektoreilla ovat saaneet eri suuruisia lisiä. Niinkuin muuallakin. Henkilöstöpäälliköltä kannattaa tiedustella asian paikkansapitävyyttä.

   Poista
 17. Forss levittää tahallaan väärää tietoa. S Nikulan mukaan palkkatoiveista ei ole sovittu mitään ja luotan S Nikulan sanaan Forssia enemmän. Miksi Forss va vasemmisto yrittää valheilla ja salailulla estää Pelttarin valinnan? Jos saamme soten ylitykset korjaavan vahvan johtajan, poistuu kaupungin työntekijöiden lomautustarve ja palvelujen alasajotarve. Luulisi tämän olevan kaupungin etu, mutta kuitenkin jotain vasemmistolaista hakijaa ajetaan virkaan ontuvin perustein kuin käärmettä pyssyyn. Vasemmisto voisi viimeinkin lopettaa puoluepolitikoinnin ja kähminnän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sekö ei ole puoluepolitikointi, kun oikeisto kaikin voimin ajaa Pelttaria kyseiseen virkaan.
   "Jos saamme soten ylitykset korjaavan vahvan johtajan, poistuu kaupungin työntekijöiden lomautustarve ja palvelujen alasajotarve." , taidatkin vielä uskoa joulupukkiin? Miksi ao, henkilön palkkaaminen estäisi lomautustarpeen?

   Poista
  2. Siis kuka on vasemmistolainen hakija? Onko sulla siitä tietoa, kun mulla ei ole, vaikka valtuustossa valitsen johtajan.

   Poista
  3. Vasemmiston ehdokas on se, mitä vasemmisto yrittää kieroilla virkaan.

   Poista
 18. Ukin kannustinlisä tavalliselle työläiselle on lomautuslappu ja teatterilippu.

  VastaaPoista
 19. Suomen kieli on vaikeaa joidenkin ymmärtää. Nikula kirjoittaa ettei ole sovittu minkä Forss myöntää. Forss kirjoittaa Pelttarin esittämästä palkkavaatimuksesta mitä halvemmalla hän ei ole käytettävissä. Hieman tarkkuutta, pliis.

  VastaaPoista
 20. Eikö Pelttari ole neuvotellut muiden kuin Harton kanssa? On tuo Harto outo sössijä, tulee mieleen yksi kahvittelu ja sen kieltäminen. Mihin tollasta tolloa tarvitaan. Estämään kaupungin talouden kuntoon laittaminen.

  VastaaPoista
 21. En mäkään ymmärrä Forssia. Hyväksy pois lähtevälle kaupungijohtalle kymppitonnin kannustinlisä ja palkankorotuksen. Nyt ei maksaisi ihmiselle, joka vois pistää terveyskeskuksen talouen kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan sitä nyt palkan suhteen niin avokätisiä että voi pojjaat, kun kyseessä on porvarien kannattama ehdokas.

   Poista
 22. oltiin aikaisemmin vielä avokätisempiä, kun palkattiin miljoona vahinkojen aiheuttaneita vasemmistolaisia. kiitos demarien ja harto

  VastaaPoista
 23. Valitaan Vala soten johtajaksi sillä kun on johtajuutta ja vielä majuri

  VastaaPoista
 24. Väärää tieto.

  Anonyymi joka kirjoittaa29.11.-13 klo 11.47 että kaupungintyön saavat erilaisia lisä ei muuten pidä paikkaansa.Voin ilmoitaa,että olin kaupungilla töissä 36 vuotta ja ainoat lisät oli ikälisä joka koski valtakunnallisesti kaikkija ja vuosittaiset valtakunnalliset palkankorotukset. Ei pidä levittää sellaista tietoa joka ei pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
 25. Köyhät kannustinlisien ja palkankorotusten saajat on Koski, Takala, Parvianen, Arvala-Helleen ja arkkitehdin alaiset johtajat. Tavalliset kaupunginduunarit ei ole saaneet mitään ekstraa vain lomautuslapun ja teatterilipun. Tähän päädyttiin Walan ja Antolan johtamalla selkeällä valtuuston enemmistöllä. Forss oli mukisematta kaikessa mukana.

  VastaaPoista
 26. Jotkut kehuu Forssia ihan sokeasti. Se saa valehdella ja kähmiä ihan miten paljon vaan, silti muutamat tyypit pitää Forssia hyvänä valtuutettuna.

  VastaaPoista
 27. Minä en ymmärrä miksi puolueen etu ajaa kaiken edelle. Ilman puolueita politiikka olisi parempaa.

  VastaaPoista
 28. KVTES 2/8§
  Kannustinlisää ei tietenkää makseta kaikille

  VastaaPoista
 29. No mutta, täällähän on kivaa kuin Kiuruveden kinkereissä! Kiitos vierailu ja kommentointi motivaatiosta! Haukkumisen sijaan kiittäkää Hartoa syntyneestä keskustelusta. Ennen blogeja kaikki olisi tapahtunut salassa läpyskän manipuloinnilla. Nyt Harto sai jopa bloginsa bousemaan maakuntalehden sivuille. Kun juttukin, jossa blogi mainittiin, oli niin tökerö, että se kaikessa tökeröydessään nosti jutun lukuarvon korkeaksi, näkyy jutun vaikutus täälläkin rajuna kävijämäärän kasvuna.

  VastaaPoista
 30. Minäkin meinasin tuohon kuvaamaasi tolppaan törmätä ennen kuin se merkittiin. Tuollaisesta työstäkö maksetaan suurta palkkaa joukolle (liian suurelle) kaavoittajia ja suunnittelijoita? Ja huolestuttavan moni noista uusista ökyvalaisimista on jo pimeänä, mahtoiko olla susi hankinta?

  VastaaPoista
 31. Kiitos vierailutiheydestä ja viestistä! Noissa lampuissa on suurelta osin syy lomautuksiimme. Menkääpä Vertekin luo katsomaan, kuinka toimivat jo joku vuosi sitten vanhalla tekniikalla rakennetut led-katuvalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuteenkaupunkiin ei onneks tullut led-valoja vaan monimetallivalot

   Poista
  2. Vertekin edessä olevat katuvalot ovat saamieni tietojen mukaan led-valot. Ihme ettei meille rakennettu kaasuvalo verkkoa ja palkattu virkahenkilöitä valojen sytyttäjiksi!

   Poista
 32. Pelttaria ei voi valita koska palkkäpyyntö on liian suuri muuten kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai pyytää saa vaikka 50.000 euroa. - Aiemmin on kyllä tehty niin, että ensin valitaan ja sitten valitulle KH vahvistaa palkan ym. edut. HARTOn blogissaan kertomasta saa sen käsityksen, että KH jo olisi sitoutunut Pelttarin 10.000 palkkapyyntöön, josta ei senttiäkään tingata ? - Onko näin ?

   Poista
  2. Harto nyt horisee mitä vaan kun ei enää ymmärrä kaikkea kuulemaansa. - Uutta verta pitäisi vassareittenkin jo keksiä hallitukseen, rupeaa toi haaaaartoooo olemaan siinä ja siinä että pitäisikö ottaa Mörnen avaimet ja ajokortti pois ......

   Poista
 33. Hehe
  Java kirjoitti 16.12.2012 klo 16.11
  Kiitos hienoista mielipiteistä ja jämäkästä tiedosta! Led-valotekniikka on kehittynyt suurin harppauksin. Viisi vuotta sitten ne eivät pystyneet korvaamaan asunnoissa käytettäviä hehkulamppuja. Nyt ne toimivat asunnoissa ja antavan saman valotehon vähintää kymmenen kertaa pienemmällä kulutuksella. Lisäksi led-lamppujen keston osalta puhutaan jopa kymmenistä vuosista. Edistyneen kunnat ja kaupungit ovat siirtyneet led-valaistukseen esim. jää- ja urheiluhalleissa.

  java valkonen29. marraskuuta 2013 15.55
  Kiitos vierailutiheydestä ja viestistä! Noissa lampuissa on suurelta osin syy lomautuksiimme. Menkääpä Vertekin luo katsomaan, kuinka toimivat jo joku vuosi sitten vanhalla tekniikalla rakennetut led-katuvalot!

  Anonyymi29. marraskuuta 2013 16.44
  Uuteenkaupunkiin ei onneks tullut led-valoja vaan monimetallivalot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertekin edessä olevat katuvalot ovat saamieni tietojen mukaan led-valot. Ihme ettei meille rakennettu kaasuvalo verkkoa ja palkattu virkahenkilöitä valojen sytyttäjiksi!

   Poista
 34. Kyllä on. Pelttari esitti palkkavaatimuksen eikä mitään toivomusta. Valitessaan Pelttarin hallitus sitoutui tuohon palkkaan. Harto on moneen kertaan selvittänyt kokousta. En tiedä Harton valehdelleen. Olen kysynyt muutamalta muultakin mitä on tapahtunut. Täällä kommenttien kirjoittajien korvat heiluvat niin, että taitaa tulla pyörremyrsky.

  VastaaPoista
 35. tavallinen kuntalainen29. marraskuuta 2013 klo 17.21

  Ei kai valtuusto voi valita henkilöä virkaan tietämättä mikä on palkka ? Olenko tämän kunnan korkeimman päättävän elimen roolista väärässä?

  VastaaPoista
 36. Sitä edellisen kaupunginjohtajan aikana johtavat virkahenkilöt saivat 2000.00mk/kk,jos kerran vanhoja muistellaan.

  VastaaPoista
 37. Valtuusto valitsi kj Vainionkin virkaansa eikä tiennyt miehen tulevaa palkkaa. Kh päätti palkan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkkatoiveen tiesi. Pelttari on esittänyt PALKKAVAATIMUKSEN joka ylittää virasta maksettavan palkan . 4000€. Tämä ylittää kjn palkankin mistä seuraa kierre kaikkien johtajien palkkojennostamiseksi. Eikö millään oikeisto ymmärrä. Kovapäisiä koko jengi.

   Poista
 38. Kivat illat ja kiitokset vierailuista sekä kommenteista! Jos haluaa hyviä työntekijöitä on pakko olla valmis maksamaan hyvää palkkaa! Niin se vaan maailmassa menee, että hyvät tienaa hyvin ja me huonot huonosti! Jos haluamme kokeneen, paikkakunnan olot tuntevan, jämäkän ja kokeneen muutosjohtajan, hänen tekemistään tuloksista täytyy olla valmis myös maksamaan. Kokonaan toinen juttu on se, jos muutos ja kaupungin kehittäminen ovat kuoliaaksi säästämisen jalkoihin jääviä korusanoja. Jälkimmäisessä tapauksessa meidän kannattaa säästää ja yrittää, jospa joku sivari ottaisi homman hoitaakseen varusmiehen päivärahalla.

  VastaaPoista
 39. Maija Junkola-Lehtonen jakaa nyt Facebookissa tietoa palkkahässäkän osalta:

  "Maija Junkola-Lehtonen

  Sotejohtajan valinnan saaman julkisuuden takia olen ollut yhteydessä Lisa Pelttariin, jonka hallitus valitsi ehdolle sotejohtajaksi. Olen keskustellut hänen kanssaan alustavasti työtehtävistä ja palkkatoivomuksesta. Tämä ei ole normaali käytäntö virkoja täytettäessä, mutta tässä tilanteessa on hyvä selventää asioita jo tässä vaiheessa valintaprosessia.
  Pelttari on valmis ottamaan sotejohtajan tehtävän ohella hoidettavaksi myös terveyskeskuksen johtavan lääkärin tehtävän. Johtavan
  lääkärin tehtävä on ollut avoinna, eikä hakijoita ole ollut. Terveyskeskuksen lääkärit ovat hoitaneet sitä oman toimensa ohessa, tällä hetkellä
  sopimus on 31.12.2013 asti.
  Tällä perustella hän esittää palkakseen 6500 euroa sote-johtajan tehtävästä ja sen lisäksi 2500 euroa terveyskeskuksen johtavan lääkärin
  tehtävästä. Tässä olisi alkua rakennemuutokselle, jota kipeästi tarvitsemme.
  Mikäli valtuusto valitsee Pelttarin tehtävään, hallitus sopii hänen kanssaan työtehtävistä, tavoitteista ja palkasta tarkemmin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpas tehokas " vanhus". Luulen, että sote- puolella on ihan tarpeeksi yhden ihmisen tehtäväksi. vaikka olisi nuorikin.

   Poista
 40. Paskahousu Forss jäi taas törkeästä valheesta kiinni. Kuinka se kehtaa näyttää naamaansa kaupunkilla.

  VastaaPoista
 41. Kiitos käväisyistä sekä viesteistä! Päinvastoin Harto osoitti, mitä kansalaisjournalismi on parhaillaan. Ilman hänen rooliaan ei olisi syntynyt keskustelua eikä olisi nyt kaikkien luettavana olevaa tietoa. Politiikka on kuin lentomäkihyppyä: TYYLILLÄ EI OLE VÄLIÄ, SILLÄ PITUUS RATKAISEE!

  VastaaPoista
 42. SOME:ssa (esim. Facebook) asioita nimellä kommentoivat virkamiehet tai luottamushenkilöt toimivat virkavastuulla eivät yksityishenkilöinä. On tainnut jäädä tämä huomioimatta monelta.

  VastaaPoista
 43. Mielipide tämäkin toisten mielipiteiden joukossa.

  Koskaa ei saa valita entistä henkilöä joka on ollut ennen talon palveluksessa,siinä joutuu aina mieliskelemään näille valitsijoille ja siipelijöille.

  VastaaPoista
 44. Pitääkö oikeasti paikkaansa että jotkut Ukin viranhaltijat kommentoivat esim. Facebookissa todennettavasti nimellään tätä sotejohtajan valintaa? Voitko vahvistaa, Java
  t. 31.7 tehty pyörälenkki ennen saunaa

  VastaaPoista
 45. Minusta asiallinen keskustelu on aina paikallaan käydään se sitten missä hyvänsä.

  VastaaPoista
 46. Kiitos käymisistä ja viesteistä! Keskustelua Facebookissa käy muutama valtuutettu ja lukuisat aktiiviset kuntalaiset. Jotkut virkahenkilöt vastaavat, kun kysytään. Joskus organisaatioon palaaminen on huono asia, joskus tieto organisaatiosta on hyväksi!

  VastaaPoista
 47. Onko Lisa Pelttarikin ollut kaupungin palkkalistoilla semminkn kun minä muistan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!