perjantai 15. marraskuuta 2013

Uusi kaupunki 2021

Senaattikiinteistöt ovat päättäneet purkaa kaupungin keskustassa olevan tyhjän toimitalon. Aikoinaan talossa toimi posti, pankki ja ennen sulkemista thaihierontaliike. Senaattikiinteistöt perustelevat ratkaisuaan kalliilla vartioimiskuluilla, talo on ollut kylmänä jo monet vuodet alueen huonon elinkeinotilanteen johdosta.

Pakolaiskeskus lopettaa vanhan sairaalan ja terveyskeskuksen tiloissa. Päätöstä perustellaan sen syrjäisellä sijainnilla, joka tekee asiakkaiden kotouttamisen mahdottomaksi, koska kosketusta kantaväestöön ei synny. Lisäksi lähellä oleva vaarallinen tehdas vaarallisten aineiden käsittelyyn ja kuljetukseen keskittynyt satama-alue herättää turvattomuuden tunnetta niin pakolaiskeskuksen asukkaissa kuin työntekijöissä.

Tyhjäksi jäänyt jäähalli vuokrataan myrkyllisten aineiden välivarastoksi. Pahoin vuotavaa vanhaa jäähallia tullaan käyttämään ns. kesävarastona, jolla pyritään eliminoimaan auringon paisteen vaikutus herkästi lämpöön reagoiviin myrkkyihin.

Entisen kaupungin viimeinen koulu on päätetty lopettaa voimakkaasta poismuutosta johtuvan lasten vähenemisen seurauksena. Samassa kiinteistökompleksissa, tien toisella puolella toiminut kartinghalli suljetaan samaan aikaan asiakaspulan ja konkurssin välttämisen vuoksi. Alkujaan tyhjäksi jäänyt koulukompleksi rakennettiin ammattikouluksi ja kauppaopistoksi, sittemmin sinne siirtyi lukio ja myöhemmin kaupungin koko koulutoimi keskitettiin ko. kiinteistöryppääseen.

Entiset paikkakunnan lehdet liitetään yhteen maakuntalehden nettijulkaisuun. Lehtiä toimittanut toimittaja jatkaa vanhana työntekijänä tulevat kolme kuukautta, jonka jälkeen hän sittemminkin jää eläkkeelle. Syy ratkaisuun on lukijakato. Vankilasta tavoitettu entinen päätoimittaja paheksuu vanhan julkaisun lopettamista hätiköinniksi ja korostaa lehden positiivisen uutisoinnin oleva seudun yhtenäisyyden tae ja sen menestyksen toivo.

Museovirasto vaatii asukkaista ja liikeyrityksistä tyhjäksi jääneisiin historiallisiin rakennuksiin kohdistuvien velvoitteiden mitätöimistä. Viraston mielestä on taloudellisesti kohtuutonta vaatia kunnossapitoa rakennuksilta, kun koko kaupunki on jäänyt tyhjäksi asukkaista. Samainen virasto perustelee päätöstään kiinteistön omistajien heikolla taloudellisella tilanteella ja ehdottaa arvokkaan irtaimiston siirtoa maamme muualla oleviin museoihin sekä koko entisen kaupunki keskustan luovuttamista puolustusvoimille kaupunkisotaharjoitusalueeksi.

Viestintä- ja liikenneministeriö esittää kaupunkialueella olevan sataman ja varastoalueiden keskittyvän vaarallisten aineiden kuljetukseen ja käsittelyyn. Ministeriön tavoitteena on keskittää kaikki maamme vaarallisten aineiden vienti ja tuonti ko. satamaan. Käyttöönottoa puoltaa sen edullisuus, koska EU:n vaatimalla varoalueella ei ole asutusta.

Lähes uusi vuokrakerrostalo puretaan. Reilun viiden vuoden ikäinen ja alkua lukuun ottamatta käyttämättömäksi jäänyt vuokrakerrostalo on päätetty purkaa. Kiinteistön toimivat osat ovet, hissit jne myydään voimakkaasti kasvaneeseen naapurikaupunkiin!Syksyllä 2022 turistibussien kolonna pysähtyi torille, jossa sadoille autosta laskeutuneille aavekaupunkikiertoalueen osallistujille tarjottiin ilmaista makkaraa ja kahvia. Kaikki katsoivat vakavina ja hiljaisina keskellä toria seisovaa patsasta. Äänettömyyden rikkoi papan kanssa liikkeellä olleen pikku tytön kysymys. Hän osoitti sormella keskellä toria seisovaa 30 m korkeaa, virnuilevaa miestä esittävää patsasta ja kysyi: -Onko tuo Jumala?
Surullinen pappa pyyhki silmä kulmaa ja kuiskasi murheellisesti ääni väristen:- Ei, se on saatana! Hän unohti lapset sekä vanhukset ja teki tästä hienosta paikasta aavekaupungin, siitä on kymmenen vuotta, kun täällä vietettiin makka.....

32 kommenttia:

 1. Hienoa Java ! Science fictio- kirjallisuuden harrastetuin muoto on nykyään fantasiascifi. Alustuksesi oli vähän kumpaakin: fantasiaa ja sitä alkuperäistä. Varmaan tästä lahkolaiset vetävät herneen nenäänsä.

  VastaaPoista
 2. Kaikki muu tuntuu uskottavalta mutta tuo voimakkaasti kasvava naapurikaupunki... onko se Laitila ? Ei se ainakaan Rauma tunnu olevan.

  VastaaPoista
 3. Miten niin jos täältä kopioidaan laboratorissa testattu telakkakiinteistötkin.

  VastaaPoista
 4. Java miksi olet negatiivinen mustamaalaaja.

  VastaaPoista
 5. Jahas että Java kävi vetämässä torilla nimensä addressiin aluesairaalan säilyttämisen puolesta. Vai vasta netissä?

  VastaaPoista
 6. Eivät nuo addessit päättäjiin mitään vaikuta, kyllä se kaupunkissakin nähtiin koulujen puolesta lähes kaksituhatta nimeä ei vaikutusta taisivat nimenkerääjät saada vain naljailua osaksi.

  VastaaPoista
 7. Harto blokis kirjoitetaan, että sairisis on joku tutkimuslaitos.
  Onko sulla tietoa java onko????????

  VastaaPoista
 8. otti ja tuota... sano toi noi niin..

  VastaaPoista
 9. Minä en alkuunkaan käsitä noita "yhdistytään Raumaan" -puheita. Onko tosiaan niin, että yksi jumalaksi kohotettu vie meidät vielä sinnekin.? Epäpyhempää allianssia on vaikea kuvitella. Laitilan vielä ymmärtäisi, jos sellaiseen mennä pitäisi.

  VastaaPoista
 10. Myrsky tulee... onko saha terotettu?

  VastaaPoista
 11. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Laitoin adressiin nimen netissä - kiitos muistutuksesta! Taitaa aluesairaala asiassa talous jyrätä inhimillisyyden ja adressin yli - sellaiset ovat arvot tämän päivän Suomessa! En tiedä Harton blogista enkä Sairisten tutkimuslaitoksesta. Tutkiminen on Harton ja hänen kavereidensa heiniä tai pikemminkin tutkintapyynnöt ja lopputulosten salailu. Jos jatketaan nykymallilla, taloudellinen tilanne meidät vie osaksi Raumaa. Vahvan talouden ja positiivisten tulevaisuuden näkymien myötä löydämme YHTEISTYÖKUMMANIT pienistä kunnista ja vältämme pakkoliitoksen Raumaan. Sahat ovat aina valmiina, joskin Nissanissa.

  VastaaPoista
 12. "Tutkintapyynnöt ja lopputulosten salailu". Enpä ole härskimmästä kunnallispoliittisesta tempusta kuullut enkä nähnyt kuin tämän toisen valtuutetun veäminen näihin kiusauskuvioihin. Ei luulisi, että ylimmässä johdossa olevat ihmiset toimivat noin. Vaikea siinä on puolustautua rivivaltuutetun kun on sana sanaa vastaan ja toista sanaa edustaa palvottu sankari. Tosin hyvin tavalliseksi kuolevaiseksi osoittautunut sankari, jonka johtamistaidot näyttävät keikuttavan kaupunkilaivaa pienellä viiveellä.
  Ei tuo Valkosen scifijuttu kovin kaukaa ole haettu. Kyllä Uuttakaupunkia vietiin poliisin ja päätoimittajan avulla, jopa niin, että vihjaistiin jo valtuustokauden alussa Mörnessä, että luottamusmiehet pidetään kurissa tuon seinän takana olevan viraston avulla. Muistan kuinka siitä Ukin Uutissa. kirjoitti edesmennyt Haapalakin. Taisi Aaltonenkin jotain sen suuntaista kirjoittaa, että silloinen KJ tunsi kostonkierteen puristavan kurkkuaan.

  VastaaPoista
 13. Suomlaisessa johtamiskulttuurissa on yleistä, että johdetaan takapenkiltä.Uudenkaupungin tapahtumat viime valtuustokaudella olivat ainutlaatuisia ja erkoisia, harvassa kaupungissa virkamies johtaa koko palettia periaatteella" hajoita ja hallitse". Mielenkiintoista, että hallintosääntöönkin oltiin tekemässä muutoksia, missä kaupunginjohtajalle oltiin antamassa täysi tiedoitusvalta. En ole seurannut asiaa sen koommin. Menikö läpi? Toiusaalta, luotan kyllä kaupunginjohtajan malttiin ja harkintaan.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käväisyistä ja viesteistä! Virkahenkilö voi esitellä mitä vaan, mutta käsittämätöntä on se, että valtuutettujen enemmistö antaa mukisematta kaiken valtansa virkahenkilöjohdolle. Oma lukunsa lienee seksi, että valtuutetut antavat virkahenkilöstön vähätellä ja häpäistä itseään. Käsittämätöntä oli hallituksen jäsenten voimakkaan puolusteleva asenne virkahenkilöjohtoa kohtaan: Hallituksen jäsenen mielestä valtuustolle ei kuulunut tieto siitä, miksi, nyt turhaksi osoittautuneeseen, tiehankkeeseen täytyi upottaa lähes 900 000€. Näin romutettiin kaupungin talous, luotiin nykyinen lomautustarve ja pakko palvelujen alasajoon.

  VastaaPoista
 15. Että mikä 900000 euron tie on osoittautunut nyt turhaksi ja minkä perusteella? Jotain pitäisi nyt saada väitteen vakuudeksi vaikka tutkimustulos, kolaritilasto, ylläpidon kohtuuton kustanus tai jokin selkeä fakta.

  VastaaPoista
 16. Kiitos käynneistä ja kysymyksestä! Autotehtaalta tehtiin kaupunkilaisten rahoilla älytön tienpätkä, jota perusteltiin rekkarumballa, jonka aiheuttavat satamasta tehtaalle ajavat rekat. Nythän kävi ilmi, että soijalaivat rantautuvat lastini purkuaikeissa Porin satamaan eli liikenne tulee kokonaan toisesta suunnasta. Enkä nyt tarkoita sitä, että Laitilan suuntaan tehtäisiin vastaava 900 000€ investointi. Totuushan on se, ettei nykyisestäkään tiestä olisi ollut uusikaupunkilaiselle veronmaksajalle mitään riemua vaikka laivat olisivat purkumielellä pyyhkäisseet satamaamme. Mutta koko homman suurin pointti on se, että hallituksen jäsen haluaa julkisesti salata valtuutetuilta lähes miljoonan veroeuron käyttökohteen! Tämä olisi ollut lehtiuutisen paikka, mutta olisiko silloin kiva, oikeistosta oikealta ohi ajava, vasemmistolaisen puoleen jäsen päässyt valtuustoon vanhan vallan takuumieheksi!

  VastaaPoista
 17. Älä Java kaivele aina vanhoja. Oletko koskaan katsonut asioita eteenpäin.

  VastaaPoista
 18. Voisko olla kyse siitä, että eväät eivät riitä muuhun .kuin vanhojen kaiveluun?

  VastaaPoista
 19. Tuskin tuota tietä edes kulkisivat soijarekat koska se ei mene soijatehtaalle. Mutta onhan näitä perusteltuja hankkeita ja investointeja muuallakin. Yhtenä esimerkkinä Kevajohtajalle hankittu erikoisvarusteltu avobemari. Kyllähän sellainen pitää olla kun asuu Kevan sijoitusasunnossa Helsingissä Katajanokalla. Sieltä on mukava lähteä näin marraskuussa avobemarilla aamuruuhkassa töihin. Ruuhkanpurkajaksi muuten tämä autotehtaantiekin on määritelty.

  VastaaPoista
 20. Alustuksessa on katsaus tulevaan. Vaihtakaa laseja ellette huomanneet. Tulevaisuuden tulkintaa jota varmaan kukaan ei toivo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annan mun nauraa, vai katsaus tulevaisuuteen.

   Poista
 21. Kiitos käynneistänne ja viesteistä! Kuinka nopeasti täällä asiat vanhenevat? Viidessä minuutissa vai vieläkin nopeammin. Kuinka tiehanke voi olla vanhentunut, kun tiekään ei ole vielä valmis? Jos valmistelu salataan niin paha asioista on puhua normaalin demokratian tapaan. Ryhmämme on tehnyt lukuisia ehdotuksia jo ennen tontonmäki/katulammpu/tieälyttömyyksien jne. syntyä. Esitimme esim. soijatehtaan rakentamista radan puolelle tietä, jolloin liikenneruuhkat ja miljoonien veroeurojen upottamiset olisi voitu korvata pistoraiteella. Mutta eihän se valtuustossa uponnut. Valtuutettujen päät kääntyivät ja suut olivat ymmyrkäisiä kuin silakoilla silakkaparvessa, joka ui kohti viimeisen troolin pohjukka!

  VastaaPoista
 22. yks paska jälkiviisastelija java on. hajotti kaupungin yhteishengen. siitä alko ukin alamäki. juha ja järvinen kuuluu samaa kastiin.

  VastaaPoista
 23. Kommentti 11:53, etkö halua tuoda hankkeita laajempaan keskusteluun, demokratian piiriin. Tosin en ole varma kannattaako U:gin valtuustoon tuoda hiekkalaatikon rakentamista suurempia asioita. Sikäli Te jarrunsyöjät olette oikeassa. Katsokaa nyt itseännekin joskus.
  Mitä vanhojen muisteluun tulee, niitä ei saa koskan unohtaa. Onneksi on blogit.

  Mitä taas Järviseen ja miksei Aaltoseenkin tulee, siinä kaksikossa olisi potentiaalia, jos yhtä aikaa olleet mukana. Aaltonen taisi olla 16 vuotta, mutta joutui sitten Kristuksen viimeisten kiusausten ahdinkoon.

  VastaaPoista
 24. Kaupungin yhteishenki ? Diktatuuri ! Ei onistuisi Raumalla.

  VastaaPoista
 25. Mielenkiintoisia kommentteja kuten tämäkin: "Yks paska jälkiviisastelija java on. hajotti kaupungin yhteishengen. siitä alko ukin alamäki. juha ja järvinen kuuluu samaa kastiin".
  Siis häh. Yksittäisellä valtuutetullako on moinen vaikutusvalta? Jos niin on, kunnioitan Java Valkosen kirjoitustaitoja ! Jos kynällä saa Uki- laivan alamäkeen, on todellinen vaikuttaja. Paskaako sillä väliä, miten menee, jos yksi kaiken saa aikaan. Pääasia on vaikutusvalta.
  '
  NO, jos ihan tarkkoja ollaan YKSI henkilö kaupungin alamäen saikin aikaan ja TOINEN pitää huolen että henki pysyy huonona. Seuratkaa asioita ! Ja Tarkkailkaa kellä on matala suuttumiskynnys. Hiljattain taas jota kuta kiusattiin, pian sitten taas johtajan kaavussa oltiin oman median loisteessa.

  VastaaPoista
 26. Yrittäystävällisyys on tullut kalliiksi ja nyt siitä maksetaan kovaa hintaa. Demarivaltuutetut pitäisi pistää korvaamaan yhteisvastuullisesti tontomäki tappiot silloin voisi puhua poliittisesta vastuusta.

  VastaaPoista
 27. Mitäs jos sähkölinjoja raivaavat metsurit aloittaisivat lakon. Nyt olisi oiva hetki pyytää lisää liksaa. Yli 150000 taloutta taitaa olla jo ilman sähköä.

  VastaaPoista
 28. Kiusatun pariskunnan esikunta on taas vauhdissa kommenttien henkilökohtaistamisista päätellen. Taas osuu ja uppoaa kuin lasten pelaamassa laivanupotuspelissä. Onneksi työilmapiiri on hyvä.

  VastaaPoista
 29. Olemme hukassa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 30. Mitä yrittäjäystävällisyyttä Tontonmäki on ? Sehän oli suoranainen lahjoitus Finndomolle. Kysymys kuuluu, mitä Koski sai? Talot ostettiin kilpailemattomaan hintaan, koska Koski järjesti yhtiön kaupungin kanssa.
  Älkää enää viitsikö tulla puhumaan täällä niinsanotuista menneistä, joista ei saisi puhua.

  Epäilen, että kyseessä' oli lahjonta! Sitä on vaan vaikea todistaa, koska epäiltty on sentään jonkin sortin juristi.'

  VastaaPoista
 31. Kiitos vierailemisesta ja viesteistä! Jos tämä alustus oli varjo niin pistetäänpä seuraavasi valo samasta aiheesta. Eikö ahneita asianajajia ja loisivia lääkäreitä ole riittämiin rahastamassa ihmisten ongelmilla ja hädällä, joten metsurit tehköön työnsä sähkö kulkekoon sähäkästi jatkossakin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!