perjantai 31. toukokuuta 2024

SIKSI ÄÄNESTÄJÄ HÄVIÄÄ ja MUUTOSTA EI TULE



Jossain, miltei meressä, näytti vaalien jälkeen selvältä, että nyt rahan hakkaaminen, joka aiemmin oli siunattu äänin 6-5 loppuu äänin 7-4. Uusia luvattuja tuulia odotelleet jäivät muutoksen puhureista paitsi. Nyt on kolme vuotta jatkettu tuolla aiemmin äänestykset 6-5 voittaneella linjalla parhaillaan jopa 8-3 äänestystuloksilla ne siunaten ja kuten jokainen voi uumoilla, negatiivisesti kehittyvän, kaupungin talous näyttää tulevina vuosina äärettömän ankealta. Päätöksenteossa vallitsevat yksinkertaiset viidakon lait, vahvat pyörittävät paikkajakoa/päätöksentekoa vain omaa etua ajaen. Tässä vaiheessa äänekkäimmistä köyhien puolustajista, opetuksen kehittäjistä, ikäihmisten ymmärtäjistä sekä lasten ja nuorten puolustajista kuoriutuu usein puolueen napahenkilöitä eli systeemin petoja, ketkä ovat valmiita myymään viimeisenkin vaalilupauksen, kunhan vain saavat hääriä vallan huipulla.


Vaalien jälkeisessä maailmassa vanhoilla päättäjillä on takanaan kokemusetu sekä sopivat verkostot, joilla haetaan konsensusta yli puolueiden. Mitä laajemmin kokeneet päättäjät pääsevät häärimään, sitä vähemmän ns. uudet tuulet pääsevät tuivertamaan. Heidät koulutetaan ensin talon eli puolueen ja kunnan tavoille ja tämän jälkeen he eivät erotu mitenkään nykyisistä vallankäyttäjistä vaan ovat päätöksissään edeltäjilleen lähes klooninomaista jatkumoa. Jos erehdyt pitämään vaikkapa vaalilupauksistasi tai omista päätelmistäsi kiinni, sinut pistetään takariviin, yritetään painostaa ruotuun tai saatat lentää ulos koko ryhmästä. Kun kaikkeen tähän sotketaan ryhmäkuri ja sen linjaavat puolueen paikalliskihot sekä kaveeraus virkahenkilöiden kanssa, voidaan todeta demokratian hämärtyneen lopullisesti ja siksi vaalilupausten vesittyneen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikään ei muutu.

Todellisuudessa tänään viranhaltijat jatkavat samoilla paikoilla entistä ja eilistä varmemmin, vaikka kaikki faktoihin nojaavat tunnusluvut kertovat kaupungin taantuvan ja ajautuvan kohti taloudellista katastrofia. Todellinen maksutalous ja taseessa pyörivät summat sekoitetaan tarkoituksellisesti eikä siitä seuraa mitään taloudellisesti mairittelevaa. Jatkossakin onnettomaan suohon valmistelun seurauksena kaupungin sotkeneet valmistelijat hakevat tukea päättäjiltä. Kun päättäjistä yli puolet ajavat tehtävässään vajavaisesti onnistuvan virkakunnan etua vahvistaen heidän asemaa kaupungissa, kääntää päättäjien enemmistö silloin tylysti selän kaupunkilaisille. Valmistelun epäonnistumiset sekä saamattomuus selitellään mitä epätoivoisimmilla tavoilla ja he ketkä puuttuvat kaupungin murheelliseen valmisteluun, saavat päälleen pahan ilman linnun tai häirikön manttelin. Totuus onkin se, että mitä pehmeämpi arvoja ajat ja mitä vahvemmin ajat kaupunkilaisten etua, sitä kovempi sinun tulee olla. Voiko olla normaalia, että kaupungin väkiluvun esittäminen, opetustulosten vertaaminen muuhun Suomeen, talouden uhkakuvien julkituominen tai muutosten esittäminen katastrofivalmisteluun, ovat yhteisökyvyttömyyttä, vastarannan kiiskesi asettumista? Emmekö me ole kaupunkilaisten luottamushenkilöitä, joiden tehtävä on nostaa esille kaupunkimme parannettavia magdollisuuksia ja vaatia valmistelijoilta kohtuullisen laadukasta työtä? Hatun nosto heille, ketkä ovat median ja ns. päättäjäenemmistön sekä virkakunnan mielestä hako väylällä - TE OLETTE TODELLISIA TAISTELIJOITA!

53 kommenttia:

  1. Taitaa kunnallinen päätöksenteko noudattaa tuota kaavaa.

    VastaaPoista
  2. Kuuluvalla äänenellä yes, silloin on yhteistyökykyinen.

    VastaaPoista
  3. Jos tulokkailla on liian fiksut ajatukset niin sehän alkaa pelottaa näitä vanhoja puoluejääriä. Nopeasti ojennetaan ja näytetään, missä rivissä tulokkaan jakkara on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti näin se menee, tietyissä puolueissa. Persut ei tee ryhmä päätöksiä.

      Poista
  4. Saastamoinen joutu lähtemään kun käytti järkeä.

    VastaaPoista
  5. Vain hullu tai alistuja lähtee ehdokkaaksi. Ihmiset, jotka olisivat päteviä hoitamaan kaupungin asioita ovat liian fiksuja lähteäkseen politiikkaan.

    VastaaPoista
  6. Uusikaupunki on naurunaihe. Vaimo kirjoittaa miehestä kirjan ja sitä kehutaan. Miksi se on omakustanne, jos se on niin hyvä?

    VastaaPoista
  7. Laittakaas nyt riviin ja nimetkää isojen Ukilaisten puolueiden vanhat politiikkojäärät jotka tyrannisoi tulokkaita.

    VastaaPoista
  8. Kiitän käymisistä ja kommenteistanne! Kukas tuntee paremmin puolisonsa metkut ja meinaukset kuin parin toinen puolisiko. Jos tältä pohjalta syntyy positiivissävyinen kirja omasta siipasta, se lienee vain ja ainoastaan hyvää mainosta. Mitähän teidän puolisonne kirjottaisi ja etenkin paljastaisi teistä- olisiko enempi hyvää vai huonoa? Itse muistan oman vaimoni joskus tokaiseen minusta ja touhuistani: Ainoa asia, missä hän oli hyvä, oli tupakointi ja senkin mies meni lopettamaan. Jokainen julkaistu sana, jossa kerrotaan päättäjästä on positiivinen asia. Kun sanoja on monta, täytyy osata lukea myös niiden välit.

    USA:lle sota on kaukana, joten he suhtautuvat konfliktiin varsin rauhallisesti. Toista on meidän tilanne, olemme NATO-maana Venäjän rajanaapuri ja Pietarikin on tuossa ihan liki. Venäjä tulkitsee meidän olevan osapuoli sodassa. Sen tulkintaan ei vaikuta pätkääkään se, kuka aloitti sodan tai kuka on oikeassa. Huolestuttavinta on se, että, alkuviikosta USA:n aseilmoituksen jälkeen, Kiina perui tulonsa Geneven tapahtumaan, jossa oli tarkoitus tähdätä po. sodan lopettamiseen. Ei tämä hääviltä näytä ja pohdituttaa kovasti, minkälainen joulu meillä on näkösällä ja onko edessä kylmä talvi. Toivoisin ja odottaisin presidentiltämme aktiivista roolia rauhan aikaansaamiseksi. Sitä tykönäni ihmettelen, miksi esim. YLE aika tarkkaan vaikenee pyrkimyksistä, jotka tähtäävän Venäjän-Ukrainan sodan lopettamiseen - tämä lienee sotaan sekaantuneen maan propagandaa. Olisiko ihan ihmishenkien säästyämisen vuoksi inhimillistä tarttua Putinin 100 kilometrinturvavyöhyke-ehdotukseen ja laitta alulle neuvottelut sekä katsoa mihin ne johtavat, tuskin nykyistä huonompaan tilanteeseen. Tulevissa maamme ratkaisuissa ei ole Suomen osalta kyse mistään kevyestä jutusta vaan koko maan ja maanosan tulevaisuudesta. Nyt pitäisi tunteiden sijaan nostaa järki inhimillisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Korostan näiden olevan maallikon mietteitä, joten olen avoin ajaytuksille ja otan niitä vastaan mielelläni, mutta vihaa haluaisin karttaa, sitä on jo kylvetty riittämiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryssäviha sumentaa suomalaisten herrojen ajatukset. Ja jos sota tulee tänne, ei se meidän herroja ja niiden perheitä koske, lapsille on perustettu koulu Espanjaan.

      Poista
  9. Miten oli ennen ? Haapasalon Villen Venäjän sarjat kertovat tavallisista venäläisistä.
    Haapasalo ei mitenkään ylistä (melkein ehkä päinvastoin) Venäjää tai venäläisyyttä mutta venäläisten arki tulee esille. Hyvää kritiikkiäkin sarjoissa on.
    Hyvä alku voisi olla esimerkiksi:
    https://areena.yle.fi/1-3823939


    Voi olla, että monille Venäjä ja venäläisten arki ei mitenkään ole saavutettavissa muuten kuin Villen sarjojen kautta.


    VastaaPoista
  10. Voiko vastarintasoturi Valkonen osoittaa jotenkin todeksi, että juuri sinun näkemykset kaupungin asioiden hoitamisesta vastaa kaupunkilaisten edun ajamista? Ei ole paljon toreilla tai tekstaripalstalla näkynyt Javan ajatuksia ylistäviä ulostuloja. Lähinnä toiveita siitä, että herra poistuisi valtuuston kokouksista mesoamasta. Trumpilaista ajattelua tuollainen naurettava uhriutuminen ja muiden arvostelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milloin valtaapitävät ovat kehuneet oppisitiota ? Kuntapoliikka on melko kaukana, ainakin ajatuksen tasolla, trumppilaisesta ajattelusta. Sama koskee Biden:in ajatuksia. Valtuusto on paikka jossa valtuutetut voivat esittää asioita ja kommentoida. Tämä kuuluu demokratiaan. Käsittämättöntä on jo esittää toive jonkun valtuutetun poistumisesta.

      Tämä kaupunki on jo "kusessa" olisi vaikka puolet valtuustosta olisi kokoomuslaisia ja toinen puoli demareita. Ne, jotka ovat kaupungin ongelman aiheuttaneet eivät pysty niitä korjaamaan. Vai oliko Einstein väärässä ?

      Poista
    2. Trumpilaisella ajattelulla tarkoitetaan tässä tapauksessa totuutta vastaan taistelemista valheellisia väittämiä esittämällä. Valitettavasti Putinin esimerkin johdolla autoritarismi on nostamassa päätään maailmalla ja asioita pyritään edistämään yksittäisten henkilöiden haluamaan suuntaan totuudesta välittämättä. Myös Java kirjoittaa usein siihen sävyyn kuin hän omistaisi koko kunnan ja heidän mielipiteensä.
      Autoritarismille ei ole tässä maassa tilaa. Jos ajatuksesi ei saa enemmistön kannatusta edes kunnan asukkaiden keskuudessa, niin on nieltävä mukisematta se fakta. Jos väittää faktoja vääriksi, niin on trumpisti.

      Poista
  11. https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2024/05/politiikan-myrskyisat-tuulet-ja-yhteisen-tekemisen-unohtaminen/

    VastaaPoista
  12. Miten kirjoittajat täällä ja Ukin sanomissa tekevät sen eteen, että politiikassa myrskyisät tuulet laantuisivat?

    VastaaPoista
  13. Hienosti Matti Ankelo pitkitti uusien ylioppilaiden lakitustilaisuutta. Wintterin rakentamisen pitkittymistä ja sen semmoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kuuntelin sujuvasti ja jotain inttihöpinöitä tais olla

      Poista
  14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän jo kymmenen vuotta sitten ja ennen sitä olisi pitänyt valita toinen tie, jota selkein vaihtoehtoisin esityksin tarjosimme yhdessä Juha Aaltosen, Rake Tähtisen, Seppo Maikolan ja Joni Lohimiehen kanssa. Harjoitettu politiikka on synnyttänyt väestökadon ja ajanut kaupungin talouden katastrofaaliseen tilaan. Samalla tämän jäävuorta lähestyvän Titanicin komentoisillalle on pakkautunut niin paljon väkeä, ettei siellä ole enää tilaa kääntää ruoria ja reivat kurssia turvalliseen suuhtaan. Veikkaan ettei yksikään äänestäjä ole halunnut tätä. Kyse on tiedotuksesta ja sen valheellisuuden aiheuttamista harhaluuloista, joihin kuuluu mm. mesomiseni valtuustossa. Yhdestäkään pöytäkirjasta ei löydä aiuttakaan merkintää, jossa minun käytökseeni valtuustoissa tai lautakuntien kokouksissa olisi sanallakaan puututtu.

    Saa mennä aina muutaman päätoimittajan taakse, kun minua on viimeksi moitittu plarissa. Sillin näitä nimettömiä kirjoituksia julkaistiin satoja ja vastinettani ette nähneet koskaan - olisikohan syy sama, miksi Stalinin aikana ei pahemmin saanut kehua Trotskia. Meidän mediamme on luotettavuudeltaan totaalisen ala-arvoinen ja lauantaina se astuu moka mielessä aivan uudelle tasolle. Jos tuollaisen mokan tekisi isommassa julkaisussa tennari heilahtaisi takalistoon, mutta valtaeliitti paskat välittää asioiden uutisoinnin oikeellisuudesta, heille tärkeintä on, että kokouksissa on kivaa ja kokouspalkkiot juoksevat.

    Huomiokaa sekin, että vaikka väki lähtee tästä kylästä kuin helium puhjennesta vappupallosta, niin joillakin on edessä kissanpäivät. Heidän osalta tämä toteutuu varsinkin silloin, kun suoritetaan pakkoliitos suurempaan kuntaan. Tuolloin meidän virkahenkilömme pääsevät isompaan organisaatioon, jossa heidän palkkansa suhteutetaan uuden aiemminkin suuremman hallintokuvion mukaan. Taitaapa olla niin, että komentosillan väelle on varattu luxuspelastusvene shampajoineen. Siellä he voivat ilakoiden naureskellen ja nostaa kuplajuomaa, kun Titanic matkustajineen törmää jäävuoreen ja uppoaa ajan hautaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vittu mitä paskaa tulee aina vaan enemmän. Ei mitään mahdollisuutta saada aikaan järkevää mielipiteiden vaihtoa. Onneksi tämän blogin kirjoituksilla on varsin mitätön painoarvo, kun laiva kulkee eteenpäin. Vuosien päästä huomaat, että se on yhä pinnalla. Ui perässä jos jaksat.

      Poista
    2. on tainnut mennä tunteisiin. tarvii sinun varmaan alkaa kirjoittelemaan parempia juttuja

      Poista
  15. Tähän seuraavaan voi muutkin kommentoida kuin blogisti itse. Asiantuntijalta hyytävä skenaario: Putinin voitto ajaisi maailman kaaokseen
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/441915c8-a997-4e18-a8a9-554ed2a358bf

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä ja kysymästä! Venäjän sotamenestyksen hinta on ollut sellainen, että se hoksaa ettei Venäjällä ole mitään resursseja miehittää Puolaa tai Suomea saati Ruotsia. Jo nyt Putin on tuonut julki ajatuksia turvavyöhykkeistä Ukrainaan eli ilmaissut halun sodan lopettamiselle. Tämän jälkeen Venäjältä menee vähintään kymmenen vuotta pistää sodan seuraukset kuntoon, joten Ukrainan sota on imenyt Venäjän sotavoiman ja saamme elää po. sodan jälkeen rauhassa.

      Poista
    2. Suomi on saatava elintarvikkeiden ja energian suhteen omavaraisiksi. Kansalaisia on koulutettava toimimaan kriistilanteessa. Harjoituksia ja tiedotusta Ukiin.

      Poista
  16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eikö juuri se ole järjellistä keskustelua, kun katsotaan ensin, miten meillä on sujunut ja sen jälkeen todetaan virheet ja lopuksi pistetään ne kuntoon. Meillä on selkeä ongelma kaupunkiorganisaatiossa, se ei kykene tuottamaan riittävän laadukkaita palveluita, kun vielä koko paletti pyörii tehottoman raskasti eli MAKSAA - MAKSAA - MAKSAA, niin väki on muuttanut täältä pois (parhaimmillaan uusikaupunkilaisia oli reilut 18 000 nyt vain vajaat 15 000). Se jos mikä on tyytymättömyyden merkki. Kaupunki on asukkaita, ei sen asukkaat onnettoman virkakunnan elättämistä varten.

    Kaupunkimme tähän jamaan valmistellut virkahenkilöjohtomme on pyrkinyt muualle, jopa nykyistä pienemmällä palkalle, mutta eivät ole päässeet - se on ongelma, joka on maksanut meille miljoonia euroja ja maksaa jatkossakin, jos emme pääse heistä eroon. Rohkeus ja innovatiivisuus voi pelastaa tämän kaupungin ja taata sen tulevaisuuden. Ensi vaaleissa ratkaistaan se, siirrrymmekö viimeoinkin, vuosikymmenien tuskaisen ontumisen jälkeen, menestyksen mainingeille vai imaiseeko tämän kaupungin säälimätön kurjuuden kurimus. Päättäjiltä vaaditaan sitä rohkeutta ja osaamista, mitä valmistelusta ei löydy!

    VastaaPoista
  17. Anonyymi1. kesäkuuta 2024 klo 21.25 kerro nyt mikä on paskaa, sinun tekstisi vai onko kaupunki kasvanut?

    VastaaPoista
  18. Mitkä ovat näkemyksesi mukaan ne näkyvimmät todisteet, jotka osoittavat viranhaltijoiden toiminnan aiheuttaneen merkittävää muuttoliikehdintää negatiiviseen suuntaan? Vai olisiko kuitenkin autotehtaan työtilanne se kaikkein merkittävin ja luonnollisin syy tämän hetken asukasmäärään? Vaikea on kuvitella kovinkaan yleiseksi tällaista keskustelua:

    "Moi, oletteko te muuttamassa jonnekin?"
    "Joo, Uudessakaupungissa on niin huonot viranhaltijat, että päätettiin lähteä toiselle paikkakunnalle."
    "Mutta eikös teillä ole työpaikat ja elämä muutenkin mallillaan?"
    "No joo, mutta ne viranhaltijat ovat niin onnettomia, että kyllä me nyt lähdetään."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eihän ne ymmärrä kuka asioista ollut päättämässä. valtuutetut on kuin koiria mitkä kulkee virkaihmisten talutuksessa

      Poista
  19. Virkamiesten työn huonous näkyy korkeana verona ja huonolna palveluina. Jos ois paremmat virkamiehet olisi vetovoimaa. Pitäisi tuon jokaisen hoksata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millä perusteilla Uudessakaupungissa on huonot palvelut? Onko joitakin esimerkkejä huonoista palveluista, jotka ovat niin huonoja, että se vaikuttaa asukasluvun kehitykseen?
      Entä millä perusteella nykyisen verotason voi vierittää viranhaltijoiden aiheuttamaksi?

      Jos esitätte väittämiä, niin ne täytyy osata perustella sillä tavalla, että niistä voi löytää edes jonkinlaisen totuuden. Ei asiat muutu todeksi sillä, että niitä vain todetaan esittämättä todisteita.

      Poista
    2. Kouluruoka surkeeta, opetus ei toimi, keskustassa ei talvikunnassapitoa, muutenkin keskusta on tuhottu tyhjäksi, tori tapettu, rannat rakennettu vaarallisiksi, vanhukset unohdettu, lapset paistuvat päiväkodeissa, tiet surkeassa kunnossa, pyöräteiden kunnostus laiminlyöty, kirjasto väistötiloissa jo neljättä vuotta, kaupungin rakennusomaisuus kohtuuttoman suuri, nuoret mekkaloi kirjastoissa, kun niille ei ole kokoontumistiloja, liikuntapaikat jätetty huonoon kuntoon, Kalanin koulun sisätilaongelmia ei saatu kuntoon, koko ajan vesijohdot paukkuvat jossain, siinä muutama

      Poista
    3. Uki on kuin sodan jäljiltä. Rakennusmonttuja, murskekasoja ja keskeneräisiä sokkeleita. Ei houkuta, ei.

      Poista
  20. Anonyymi2. kesäkuuta 2024 klo 8.23 väärinymmärtävä idiootti.

    VastaaPoista
  21. Kiitos käynneistä, jo on ollut vilinää, ja kommenteista! Muistakaa nyt sekin, että silloin, kun autotehtaan vahvat rekrytoinnit alkoivat Uudessakaupungissa, muu Suomi eli vielä syvää lamaa. Tämä ei juurikaan näkynyt positiivisena väestön kasvuna kaupungissamme. Ilman Ukrainan sotaa väestömme olisi pudonnut vielä rajummin. Oikeilla toimilla kaupunki olisi kasvanut, mutta jopa Wintteristä taitaa tulla melkoinen riippa kaupungin talouteen. Kyse ei ole vikainvestoinnista, vaan mahdollisesti siitä ettei rakennuksen mahdollisuuksia ole osattu/viitsitty hyödyntää. Jonkun poppoon piti kehittää Wintterin toimintaa, mutta eipä mitään tapahtunut ja nyt alkaa olla liian myöhäistä haalia mitään merkittäviä tähtiä talon avajaisiin. Toivon olevani väärässä ja kaikkien ymmärtävän, että kyseessä on paljon enemmän kuin pelkkä koulun juhlasali. Tätä on hoputettu, mutta siitä ei ole ollut apua - olisi pitänyt jättää asiaa koskeva aloite paljon aiemmin, kuten tilapäistä valiokuntaakin käsittelevä aloite.Älkää nyt sättikö toisianne, jotenkin koomista, kun nimettömät haukkuvat toisiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tällä nimettömä säti toisiaan vaan asiosta keskustellaan. Toisin on luottamushenkilöiden kohdalla eri luottamustoimissa johon ehkä viittasit.

      Poista
  22. Miten Wintterin vetovoimasta voi olla tässä vaiheessa huolissaan, kun se ei ole vielä edes valmis? Rakennuksellahan on ollut jo paljon vetovoimaa, vaikka se ei ole vielä käyttäjille avautunut, joten se lupaa todella hyvää vastaanottoa.
    Rakennuksen mahdollisuuksien hyödyntämistä on vähän vaikea arvioida niin pitkään kuin se on työmaavaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä kysymyksestä ja visiiteistä! Kyseessä on 100 miljoonan euroon rakennus ja mahdollisuus. Hyvissä ajoin olisi täytynyt perustaa tulosvastuullinen yhtiö järjestämään tapahtumia Wintterissä. Kaupunkiorganisaatiossa ei ole yhtään tämän luokan tapahtumahankkeen kanssa työskennellyttä, ehkä siitä johtuu ymmärtämättömyys ajan suhteen. Sopimuksia urheilun keskusjärjestöjen kanssa maaotteluturnauksista, konsertteja ja tapahtumia. Ikävä kyllä ollaan pahasti myöhässä, jos aiotaan tehdä näyttävät avajaiset, toivottavasti jotain löytyy. Mitä enemmän ja isompia tapahtumia Wintterissä järjestetään, sitä edullisemmin paikalliset seurat ja järjestöt saavat sieltä tilaa. Toivon, että kaikki menee putkeen, nyt Wintterille tukea ei kapuloita rattaisiin.

      Poista
    2. Wintteri on fiasko vaikka miten yritetään paikata tehtyä virhettä. Tämä ei ole pessimismiä vaan todellisuutta. Kaikki tekevät virheitä elämässään niin myös kaupunki. Kaikkien positiivisten mahdollisuuksien taustalla on kuitenkin niiden epätodennäköinen toteutumisen mahdollisuus. Kaikkea voi visioida vapaasti ja rakentaa pilvilinnoja. Unelmia pitää olla mutta kun puhutaan liiketoiminnasta niin niille pitää jokin muukin peruste kuin mahdollisuus ja unelma. Nyt perustetaan toimi toitamaan asioita. Onko tulevalla toimenhaltijalla kyky muuttaa multa kullaksi ? Todenäköistä on että hän on kuten muutkin virkahenkilöt ja Uusikaupunki jatkaa ennakoidulla tiellä ilman suuriakaan muutoksia. On myös pessimistinen ja realistisempi näkemys tilanteen kehityksestä mutta jätetään se tällä kertaa.

      Poista
    3. Wintteriin ei ole pakko niiden mennä, jotka sen jo tässä vaiheessa fiaskoksi haukkuvat. Itseasiassa se on jopa toivottavaa, että selkänsä kääntäneet eivät paikalle koskaan ilmesty avosylin ja housut kintuissa, kun huomaavatkin sen olevan ihan saatanan hieno ja vetovoimainen rakennus.

      Poista
  23. Palvelupäällikön rekrytointi Wintteriin on nyt huomenna päätöksenteossa kaup.hallituksessa. Ok?
    Muistakaa se, että virkamiehet saavat palkan siitä, kun he tekevät päätösesitykset kunnallispoliitikoille, jotka tulevat vapaa-ajallaan tekemään päätökset virkamiesten esityksiin.
    Aivan hyvin voi siis todeta, että virkamiesten tekemiset näkyy katukuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan oikein, mitään ei toteuteta ilman valmistelijoiden valmistelua. Heidän käden jälki näkyy kaikkialla.

      Poista
    2. Luottamushenkilöt muka uhrautuvat kuntaisten edustajina ja kaupungin edun nimissä osallistumalla vapaa-ajallaan kaupungin päätöksentekoon ? Näkemys tämäkin. Taitaa todellisuus olla enemmäkin aivan muuta ja syytkin toisaalla.

      Poista
  24. Kyllä java on monessa asiassa oikeassa. Kun pieni piiri päättää mitä tehdään, ns diktatuuri - demokratiaa. Kun seuraa tarkasti äänestystuloksia, saa hyvän kuvan kuka päättää. Kaupungin toimintakulttuuria lähes mahdotonta muuttaa. Kysellä ei voi johtavilta virkamiehiltä kun tulkitaan häiriköiniksi. Perustellaan, kaikki pitää hyväksyä kun näin ja näin paljon jo käytetty aikaa valmisteluun. Sitten tuodaan kokouksiin pikapäätöksiä joihin ei ole mitään mahdollisuuksia perehtyä kuin ostaa sika säkissä.

    VastaaPoista
  25. Meillä keskustelu vaihtoehto virkamiesvalmistelulle on koettu negatiiviseksi. Löytyykö syy tähän virkamiesvetoisesta hallituksesta. Suurin osa hallituksen jäsenistä on entisiä vation ja kuntien virkamiehiä. Ei tarvi ihmetellä, miksi virkamiessympatiat hallitsevat hallituksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi olla niin että kaupunkia johdetaan sympatialla. Kaupunkia pitää johtaa järjellä, joka nyt näyttää olevan kateissa.

      Poista
  26. Suurempaa muutosta ei tule 10 vuoteen. Niin kauan isojen puolueiden vanhat jäärät ovat vallan kahvassa kiinni kunnes ovat täyttäneet 80.

    VastaaPoista
  27. Jos näin on niin selväähän se miksi Uusikaupunki on seuraavat vuotta tilanteessa, jossa mikään ei kehity, kulut kasvavat, väestökato jatkuu, verot nousevat jne. Ja tämänkö saavat aikaan nyt yli 70 vuotiaat "jäärät" ? Seuraavat "jäärät" ovat nyt 60 vuotiaita eli kaupunkiako johtavat "jäärät" jatkossakin ?

    VastaaPoista
  28. Ehkä kannattaa katsoa ketä siellä ison puolueiden nokkapaikoilla on. Ei se sen vaikeampaa ole.

    VastaaPoista
  29. Kun muutosta on yritetty niin niin äänestystuloksista löytyy dokumentit ketkä ovat kuuluvat virkamiespuolueeseen. Ne, ketkä ovat enemmistössä.
    Kaupungin väkiluvun kehitys, väestörakenteen kehitys, velkaantumisen kehitys. Siinä ovat mittarit enemmistön onnistumisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan sama ketkä ovat enemmistössä. Sama peli jatkuu. Vaikka olisi menty vähemmistön päätöksillä niin sama olisi tulos.

      Poista
    2. Ei olisi sama peli, rahaa olisi säästynyt paljon.

      Poista
    3. Salatun kokouksen yksimielinen valtuuston päätös Wintteristä

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!