tiistai 28. toukokuuta 2024

RAUHANPUISTO RAUHAAN?


Kaupungin keskustan muodonmuutos herättää julkisuudessa massiivista marmatusta. Pitääkö tuota möykettä pieni vähemmistö vai onko kritiikin taustalla kaupunkilaisten enemmistö, sitä emme mediatilanteestamme johtuen saa,  mediatilanteestamme johtuen,  koskaan tietää. Meillähän ykkösmedia jättää varjoonsa jopa Neuvosto-Karjalan, joka ylisti kaikkea valmistelua ja toteutusta olipa se sitten kuinka surkeaa ja epäonnistunutta. Vapaan median puuttuminen vie demokratialta toimimisedellytykset. Mediamme ei toimituksellisesti edistä valtuutettujen tasa-arvoista esiintuloa vaan se valitsi muutaman tyypin, ketkä saavat näkemyksensä julki. Näin meillä on menty ja mennään, joten onko ihme, kun väki on kaupungissa vähentynyt lähes 19 000 asukkaasta vajaaseen 15 000 uusikaupunkilaiseen. Korostan mainitun pudotuksen tapahtuneen ilman vähäisintäkään kritiikkiä valmistelua kohtaan. Ainoastaan valmistelua kohtaan kohdistunutta kritiikkiä on saanut kritisoida.


Wintterin valmistelu eteni useista hoputusyrityksistä huolimatta niin hitaasti, jos eteni ollenkaan, että kaikkea mahdollista hyötyä ei po. kiinteistökombinaatista tulla koskaan saamaan. Viivoitin vieköön, suoraan sanoen tuntuu, etteivät kaupungin päättäjät tahikka valmistelijat hoksanneet sitä potentiaalia ja mahdollisuuksia, minkä Wintteri piti sisällään. Jokainen hoksaa, että Wintterin avaus latistuu pannukakuksi eikä sinne saada säväyttävää avajaisesiintyjää, mikäli talon toimintaorganisaatiota hiotaan ja tapaa valmistella avajaisia lähestytään vielä marraskuussa 2024. Kyseessä on sadanmiljoonan euron hanke ja mahdollisuus, joka jäi hyödyntämättä valmistelun flegmaattisuuden vuoksi. Meillä on kaupungissa johtajuusongelma, jonka päättäjien enemmistö siunaa olan kohautuksella. Päättäjistä, ketkä hymyilevät kasvokkain valmistelulle, mutta puristavat samaan aikan taskussaan nyrkkiä, ei ole mitään positiivista riemua kaupunkimme asukkaille. 


Ehdotankin, että esim. Rauhan puisto, Myllymäki ja vesitornikin rauhoitetaan tämän valtuustokauden osalta niin, ettei niitä mullisteta eikä muokata, vaan niiden tulevaisuus nostetaan osaksi ensikeväänä käytävien kuntavaalien vaalikeskustelua. Samaan vaalikeskusteluun liittäisin kaupunkiorganisaatiouudistuksen eli tavoitteen luoda kaupunkiorganisaatio, joka taantumuksellisten epäonnistumisten selittelyn sijaan vie tätä kaupunkia positiivisin mielin ja valmistelun kautta eteenpäin hallitun kasvun uralle. Jokainen lukuja ymmärtävä hoksaa, että valheellisilla tulkinnoilla ja Uiton ruplan maksukykyyn luottamalla meillä uusikaupunkilaisilla jää luu käteen. Me emme yksinkertaisesti pärjää nykyisellä valmisteluorganisaatiolla tämän päivän kuntakisassa. Jos emme puutu siihen tulevana valtuustokautena, koko valtuustokausi saattaa jäädä itsenäisen Uudenkaupungin viimeiseksi. Valmistautukaamme avoimin mielin ja rehellisesti vaaleihin ja hyödyntäkäämme käytännön toimissa vaikkapa Crushellin taustahenkilöiden onnistumista eli annetaan heidän hoitaa Wintterin ensimmäinen vuosi kotiin yhdessä paikallisten urheiluseurojen kanssa.

25 kommenttia:

  1. Rauhanpuiston remonttia suunniteltiin kun kirjaston budjetissa ei ollut ulkopuolta. Rauhanpuistohan ulottuu kirjaston seinään

    VastaaPoista
  2. Tilasäästöjä haettava nyt koko ajan molemmat silmät auki. Myös Crusellin tilat on asetettava myyntilistalle. Winteriin on tulossa kaupunginvaltuuston kokoustilat. Myös teatterin toiminnot mahtuvat Wintterin tiloihin. Joko alkaa kirkastua, mihin Wintter kaupunkia vie.

    VastaaPoista
  3. Mikä vika on Rauhanpuistossa? Hoidetaan sen nurmikot ja istutukset kuten ennenkin. Siinä se.

    VastaaPoista
  4. Paras olisi jättää Rauhanpuisto rauhaan se on hieno noin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on täällä 5, jotka olemme samaa mieltä!

      Poista
  5. Muistakaa, asukkaitten mielipiteillä ole mitään merkitystä päätöksentekoon, näin yksi valtuutettu aikoinaan väitti.

    VastaaPoista
  6. Blogisomevaikuttaja J. Valkonen voisi kertoa mielipiteensä, että tarvitaanko Crusell-viikoilla ja Wintterissäkin prideviikolla liputus? Se on nyt kuuma puheenaihe paikallislehden tekstaripalstalla. Lisäksi sillä saadaan huomio kiinnitettyä pois oikeista kaupungin päätännän kipukohdista.
    Vai mennäänkö edelleen enemmistön ehdoilla?
    Muistetaan tämä, että samansukupuolisia ei vielä vihitä Ugissa – Kirkkoherra Juhana Markkulan mukaan seurakunnassa odotetaan kirkon yhteisiä päätöksiä.

    VastaaPoista
  7. Tietääkö joku, miksi pääkirjastoon on asetettu käyttökielto tänään viranhaltijapäätöksellä?

    Löytyy täältä
    https://uusikaupunki.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=official_frames&p=viranhaltijap%C3%A4%C3%A4t%C3%B6kset

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorison riehumisen takia.

      Poista
    2. Joku häirikkö on saanut porttikiellon kirjastoon. Ennen porttikieltoja tuli ravintoloihin mutta ajat muuttuvat ja nyt sen voi näemmä saada myös kirjastoon mikä aikoinaan olisi ollut täysin uskomatonta. Häirikköä kun opettaa "isällisin keinoin" niin loppuu häiriköinti.

      Poista
  8. Kiitos käväisyistä ja keskustelun kehittämisestä oivin viestein. Ehkä, joku suihkulähde olisi mukava Rauhanpuistossa. Muuten pitäisen sen ennallaan, mutta jos joku jotain mukavaa ja kaikille hyvän mielen tuottavaa keksii, niin ei muuta kuin keksimään - ajatustoimintaa ei saa rajoittaa tässäkään tapauksessa. Kukin liputtakoon koska lystää, mutta yhteisillä varoilla tapahtuvia liputuksia voidaan rajata ja näin säästetyt rahat suunnata muualle vaikkapa terveydenhoitoon, ikäihmisille tai nuorille. Mielummin suon lähimmäisenrakkauden näkyvän konkreettisissa teoissa kuin liputuksissa jonkun jo korjatun asian puolesta.

    Melko mystistä on nuorison remuaminen kirjastossa, tosin niin hiljaisessa paikassa remuamis- ja äänikynnys lienee varsin matala. Ei olisi omassa nuoruudessani tullut mieleenkään, koska silloin näitä valvottuja nuorisopaikkoja oli paljon ja kaikenlaiseen toimintaan: huilun soittoon, matematiikka kerhoihin, lukupiireihin, jääkiekkoon, pesäpalloon, örveltämiseen jne.. Veikkaan siis, jos noita paikkoja ja paljon muita vaihtoehtoja ei kohdallani olisi ollut, niin kaipa aikanani olisin itsekkin suunnistanut kirjastoon. Nuoret ovat aina samanlaisia, sen sijaan vanhemmat ja heidän tyylinsä nuoria kohtaan vaihtelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Nuoret ovat aina samanlaisia, sen sijaan vanhemmat ja heidän tyylinsä nuoria kohtaan vaihtelee."

      Tässä on ehkä se suurin huoli. Vanhemmat eivät osaa/pysty/halua/ehdi kasvattaa lapsiaan ns. normikansalaisiksi vaikka heillä on siihen velvollisuus vanhempina. Vanhemmuuden velvollisuutta eivät kaikki vanhemmat edes valitettavsti ymmärrä. Jälki näkyy päivälehtien lööpeissäkin.

      Poista
  9. Ei meijän Jaska oo tommonen. Se vaan polttelee pilvee faijan kanssa ja "lainaa" muiden pyöriä myyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratkaisu löytyy varmasti teidänkin perheen tai kommentoijan ongelmiin.

      Poista
  10. Ennenvanhaan kirjastonhoitaja heitti niskasta pihalle riehujat. Edes vartia ei enää auta, missä mennään? Tärkeintä on nyt saada sateenkaariliput liehumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennenvanhaan kirjstontonhoitajan ei edes tarvinnut poistaa riehujia. Kirjaston sääntöjä kaikki noudattivat jo lähtökohtaisesti. Ei ollut riehujia vaan kirjastossa oli todella rauhallinen ja kodikas ilmapiiri.

      Poista
    2. Milloin kirjastonhoitajan on tarvinnut ennenvanhaan heittää riehuja pihalle ? Ei koskaan, väitän.

      Poista
  11. Kännykät käteen 5 vuotiaille ja sähköpotkulaudat 7 vuotiaille niin johan sitä 10 vuotiaana on niin koukussa niihin ettei näe, kuule tai ota ulkopuolelta enää aikuisten tavallisia virikkeitä vastaa. Sen sijaan kännykästä nähdyt väkivaltavideot ovat ottaneet vallan mielikuvituksesta jo niin paljon että yhteiskunnan rajojen ymmärtäminen on jo hämärtynyt ja kaikenlaiset rikoksien rajamailla liikkuvat hahmot alkavat kiehtoa nuorta mieltä. Tupakaa ja muita aikuisten piristeitä tai myrkkyjä kokeillaan ja niiden käyttäjiä palvotaan.
    15 vuotiaille alkaa jo joillekin olla hankalaa saada kengännauhojen solmiminen mutta porukassa on silti kiva hillua ilman rajoja.
    Tähän kun lisätään eri kulttuureista tulevat nuoret niin hyvää tulee. Tämä on edessä
    https://yle.fi/a/74-20088047

    Näkyy muuten jo Ukissa!!!

    VastaaPoista
  12. Vankilamaailman koulima Kaisa Tammi koulukodeista: ”Meillä on nuoria, joiden halu elää on olematon”
    https://yle.fi/a/74-20090731

    VastaaPoista
  13. Helsinkiläiseen päiväkotiin jouduttiin palkkaamaan vartija
    https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010455536.html

    VastaaPoista
  14. Kiitos käynneistä ja loistavasta näkemystenjaoasta! Pistän uuden alustuksen, joka sivuaa vietystänne. ! Kiitos motivoinnista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika väsynyt argumentti Valkoselta väittää sateenkaarilipusta joksikin merkittäväksi yhteisillä varoilla toteutettavaksi rahakysymykseksi. On myös todella absurdia väittää sateenkaariliputusta tarpeettomaksi sillä perusteella, että ongelmat parisuhteiden tasa-arvon toteutumisen välillä olisi jotenkin JO KORJAANTUNUT asia. Ottaen huomioon kuinka paljon keskustelua ja arvostelua koko pride herättää, niin todella kaukana ollaan vielä korjaantuneesta asenteesta. Vähän sama kuin väittäisi, että rasismi katosi perussuomalaisista hallituskauden alussa annetun rasismitiedonannon jälkeen.

      Ei ollut myöskään yllätys, että Valkonen kirjoitti tällä sivustolla hiljattain kunnioittavan tekstin edesmenneestä Ilja Janitskinista. MV-lehti ja alunperin koko perussuomalaisuus on perustunut valtamedian ja demokraattisesti valitun enemmistövallan haastamiseen tekaistuilla väittämillä. MV-lehti halusi esimerkiksi lietsoa vihaa ja ennakkoluuloisuutta maahanmuuttajia keksimällä itse ulkomaalaisten tekemiä raiskausuutisia. Kun poliisilta tiedusteltiin niistä, niin selvisi ettei mitään raiskausta ollut koskaan tapahtunutkaan. Muutama urpo oli kuitenkin ehditty saamaan uskomaan niihinkin satuihin ja vaikutettua siten ihmisten ajatteluun täyden paskapuheen voimin.
      Tällaisia samanlaisia täysin hatusta vedettyjä väittämiä ja väkisin keksittyjä kauhukuvia jotkut tuppaavat kirjoittelemaan myös Uudenkaupungin viranhaltijoista ja mukamas "kaveripäätöksiä" tekevistä kuntapäättäjistä. Jos enemmistö päättäjistä olisi oikeasti jotenkin tyytymätön viranhaltijoiden työhön, niin kyllä sitä vastaan varmasti toimittaisiin.
      On naurettavaa keksiä kaikenlaisia puutteita kaupungin asioiden hoidossa, joita ei edes ole. Näin halutaan antaa vain kuva, että itse toimisi kaupunkilaisten ritarina "vilpillistä" toimintaa vastaan. Naurettavaa pelleilyä.

      Poista
  15. Mihin tarvitaan prideliputusta?
    Ei mihinkään! Ei sitä ole ennenkään tarvittu ja elämää on pystytty jatkamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastatkaa ensin jotenkin järkevästi perustellen, että minkä ongelman pride-liputus aiheuttaa? Keitä loukkaa se, että muistutetaan tasa-arvosta ihmisten välillä seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta?

      Poista
  16. Miksi näitä asioita pitää erikseen julistaa? Taitaa olla myös niin, että näiden vähemmistölippujen taakse kääriytyy myös seksuaalirikos-vähemmistöjä. Pedofiilejä, raiskaajia tms.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!