sunnuntai 19. toukokuuta 2024

ILJA JANITSKILLE PATSAS PASILAAN!




Valtamedian hampaisiin joutuminen tekee tavallisen meikäläisen elämästä täyttä helvettiä. Tapaus Ilja Janitskin osoitti tämän karulla tavalla. Vaikka mies makasi kuolinvuoteellaan tuskissaan, sivallettiin häntä yhtä säälimättömästi sanan ruoskalla kuin aikoinaan laiskaa puuvillan poimijaa nahkavitjalla Alabamassa. Hiukan aiemmin valtamedia oli puolustanut omaansa Iljan hyökkäyksiltä vaatien tälle inhimillistä kohtelua ja Iljalle rangaistuksia. Lopulta Ilja kiikutettiin vapaasta Euroopasta tänne toverioikeuden tuomittavaksi. Kyseessä on maailman mittakaavassakin melkoisen kuvottava manööveri ja ihmisjahti, joka kohdistui kuolemansairaaseen ja puolustuskyvyttömään Suomen kansalaiseen, joka vaan sattui suhtautumaan mediamme ulostuloihin skeptisesti ja laukoi lauseensa tältä pohjalta kaiken kansan kuultavaksi.

Ilja Janitskin mielipiteet ja ulostulot eivät aina olleet tyylikkäämmästä päästä, mutta provosoivalla tyylillään hän sai valtamedian ärsyyntymään ja tekemään itsestään merkittävän mediavaikuttajan. Jos valtamedia olisi jättänyt reagoimatta Janitskin julkaisuihin, kovinkaan moni ei olisi tiennyt miehestä yhtään mitään. Siispä saamastaan valtavasta julkisuudestaan Ilja Janitski saa kiittää valtamedian herkkähipiäisiä, mutta sitäkin idioottimaisempia vetäjiä. Kun tutkailemme valtamedian käänteitä Iljan poismenon jälkeen, voi vain todeta miehen olleen oikeassa: muistakaapa Vilhelm Junnilaan kohdistuneet, täysin perättömät ja kuukausia toistuneet, nazisyytökset ja, tehtäväänsä täysin kelvottoman ja pääministeriksi sopimattoman, Sanna Marinin perusteeton ylistäminen uuden polven ihmeellisenä ja inhimillisenä kansakunnan johtajattarena. Kuten Ilja Janitskin totesi, meidän valtamediamme oli ja on yhä täysin mätä pienen piirin etuja ajava hyvä veli/sisko -kuvio.

Meillä blogieliitti, kukkahattutädit ja tuulihattusedät, koostuvat, omasta mielestään kaikki tietävistä, pääkaupunkiseudun professoreista, dosenteista ja vastaavista, ketkä omalla työajallaan, siis palkan tekstistään saaneina, julistavat omia, kirjoittajalle turvallisia, pikkurohkeita harmaita näkemyksiään. Ilja puolestaan haastoi avoimesti ja provosoiden muut taistoon niin rohkeilla vedoillaan, että ottelun tuoksinnassa rungot tutisivat ja lopuksi valtamedia huusi oikeuslaitosta apuun. Jos Ilja Janitskin julkaisun nimi olisi ollut jotain muuta kuin MV-lehti, olisi se nopeasti saanut mainostajat mukaan ja vakaan talouden, nyt nimi sulki nuo rahoittajat pois kuvioista. Valtamediamme,kuten myös valtaeliittimme pelkää jonkun tavallisen kulkevaisen seuraavan Iljan esimerkkiä ja luovan uuden nasevan uutis/mielipideväylän nykyiseen tiedotus/keskustelu/mielipideilmastoon vaihtoehdoksi nykyiselle näennäisrohkealle pääkaupunkilasiselle minäite, muut ei mitään -kirjoittelulle. Tämän vuoksi Ilja Janitskin tarvitsee oman patsaan muistuttamaan maailmaa lieksalaismiehen Hurttien maalivahdin luovuudesta ja rohkeista ulostuloista. Oikea paikka patsaalle on Pasilassa poliittisten toimittajien ikkunan alla muistuttamassa, että ajattelevia ihmisiä on muuallakin kuin tämän talon sisällä.


LINKIT:


11 kommenttia:

  1. Blogisti Valkosen ylistämän julkaisun päätoimittajaksi ilmoitetun henkilön sähköposti on erikoinen.
    Mitä blogisti Valkonen tavoittelee näillä ulostuloillaan?
    Eikö perussuomalaisten paikallispolitiikolla ole enää kaupungin asioita murheinaan? Tietävästi blogisti on myös kaupunginhallituksen jäsen joten sitä taustaa vasten luulisi paikkakunnaltakin olevan jotain kirjoitettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäläinen sähköpostiosoite päätoimittajalla.

      Poista
  2. Sekin tässä blogistin kirjoituksessa herätti, mikä ei nyt ole ainut aihepiirin kirjoitus, että kenen asialla blogisti on tai kenen asiaa hän ajaa?

    VastaaPoista
  3. Aika erikoinen blogi, pisteet siitä.

    VastaaPoista
  4. Ehkä muistanette että kirjoittajalla on kokemusta lehdistöpaskasta ja perusteettomista poliisitutkinnoista.

    VastaaPoista
  5. Perussuomalaisten kannatus ei ole pudonnut hallitustaipaleesta johtuen paljoa. Nyt alkaa mustamaalaus paikallistasolla. Ps voittaa ukin vaalit.

    VastaaPoista
  6. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Nostan esiin ajatuksia ja mahdollisuuksia, jotka eivät välttämättä ole omia mielipiteitäni. Tarjoan aiheita kahvipöytäkeskusteluihin. Kaikkiaan näitä alustuksiani löytyy blokeistani reilut 2 000 ja joukossa on myös kunnallispolitiikkaa. En kehua tai ylistä MV-lehteä sisällöllisesti, mutta onhan se ilmiönä melkoinen. Kunnioitan Ilja Janitskia ihmisenä, joka nousi näkemyksineen tyhjästä julkisuuteen ja osoitti osaltaan mikä meidän valtamediamme oli ja on yhä. Sopii lukea vaikkapa Päivärinnan uusinta julkaisu, jossa sisäpiiriläisen tietoa YLE:stä ja sen tyylistä käyttää rahojasi.

    Mielestäni me tarvitsemme, sisäsiistien, näennäisrohkeiden, jokseenkin mitättömien ja itseensä jatkuvasti toistavien blogien joukkoon persoonallista plus tyylikästä räväkkyyttä, joka herättää kansan ajattelemaan ja jopa toimimaan. Ei mielipiteen esittäminen saa olla eikä ole minkään kuppikunnan tai etupiirin tahikka ammattikunnan erityisoikeus. Suomessa on reilut viisimiljoonaa erilaista ihmistä ja heitä kaikkia tulee kuunnella ja heillä on oikeus tuoda julki näkemyksensä. Valtamedia ei voi missään nimessä olla mikään tuomari, joka jakaa toimijat Iljan kaltaisiin pahoihin ja hyviin, kuten Elokapina. KIRJOITTAKAA!

    VastaaPoista
  7. Tuon varsinaisen blogitekstin viimeistä sivulausetta voisi kyllä täsmentää: ajattelevia ihmisiä on varsinkin muualla kuin tämän talon sisällä.

    VastaaPoista
  8. Ehkä tämä media asia on käyty läpi ja blogin pitäjän kanta tullut esiin useaankin kertaan. Olemalla valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä enemmän kiinnostaisi näkemyksesi paikallisista asioita. Ehkä niihin voi ainakin helpommin vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onnistu, kun demarit ja kokoomus on sopinut kaiken.

      Poista
  9. Kiitos käynneistä ja kommentoinnista! Raatihuone myyntiin ja katoksias polkupyörille, sellaisia päätöksiä tänään hallituksessa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!