keskiviikko 1. toukokuuta 2024

OTETAAN KASVATUKSESSA MALLIA NEUVOSTOLIITOSTA !




Jossain organisaatioiden tehokas toimimattomuus pistetään järjestykseen kunta, valtio, armeija, yliopisto, YLE, Neuvostoliitto ja VSV. Aina järjestys ei kuitenkaan ole tuo ja pääsemme irvailemaan ja naureskelemaan tyylille, jossa Neuvostoliitto ominen ihmemetodeineen sijoittuu huonompaan päähän listaa. Lasten tasa-arvosta pyrittiin pitämään jokseenkin hyvin huolta, ainakin paremmin kuin meillä nyt, Neuvostoliitossa. Jos unohdetaan kommunistiökyt ja heidän lastensa saama erityiskohtelu, niin tämän jälkeen yhteiskunta pyrki päiväkodeissa ja kouluissa tasoittamaan kotitaustoista johtuvia eroja. Ensimmäinen asia, jonka me voisimme oppia mainitusta, lienee se, että tunnustamme kotien ja vanhempien erilaisuuden. Lisäksi meidän tulee ottaa huomioon lasten erilaisuus eikä unohtaa keskinkertaisuuksista poikkeavia Gaussin käyrän ääripäitä.

Muistaakseni kirjassa lasten päivähoito Neuvostoliitossa, nostettiin esiin sitä, että esim. pöytäkunnan jokaisen lapsen tulee jossain vaiheessa nousta esiin omilla lahjoillaan niin, että koko pöytäkunta hyötyy tästä. Siispä opettajan on ohjattava tapahtumia niin, että vuoroillaan kaikki lapset ovat parhaita ja muut lapset hyötyvät yhden paremmuudesta. Kun lapsia ryhdytään kasvattamaan näin jo pienestä pitäen, tulee heistä itsevarmoja, mutta myös yhteisöllisiä ja siinä sivussa, myöhemmät kiusaamiset kuten syrjäytymisetkin kyetään pitkälti eliminoimaan. Kyseessä oli tupla voitto, niin yhteiskunnalle kuin sen jäseneksi kasvavalle yksilölle. Meillähän asiaa lähestytään aivan eri tavoin, mittariksi otetaan jo alun alkaen raha: kuinka kyetään mahdollisimman edullisesti tarjoamaan siedettävää varhaiskasvatusta lapsille - jos ette usko, katsokaa varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja, voiko yliopiston käymällä tienata vähemmän?

Eiköhän meidän tulisi viimeinkin pysäyttää tämä hyvinvointiyhteiskuntamme rippeitä helvettiin vievä juna ja ohjata se oikeille raiteille. Päättäjien tai heitä ohjaavien ministeriöiden virkahenkilöiden arvomaailma pitää entrata inhimilliseksi. Kun katseli Marinia ja kuuntelee Purraa tai Tuppuraista jne., voiko löytyä itsekkäämpiä tyyppejä, jotka vähät välittivät ja välittävät maakuntien tavallisista asukkaista, yrittäjistä, duunareista ja heidän terveydestään ja lapsistaan huolehtivista virkahenkilöistä eli heistä, ketkä koko tämän paskan maksavat ja pitävät pyörimässä. Kun nyt soten seurauksena ajetaan kuntia niin ahtaalle, että he joutuvat säästämään lisää lapsista, nuorista ja hyvinvointivaltion rakentaneiden ja eläkkeensä maksaneiden ikäihmisten tuloista, olemme ajautuneet julmaan viidakon lakeja noudattavaan yhteiskuntaan. Maakunnan kuntapäättäjän on vaikea noudattaa inhimillisiä arvoja, jos päätökset ohjataan pääkaupunkiseudulta niin, että olemme vain säästökohde, jonka resursseja leikataan koko ajan. Totuus on se, että sellaisella yhteiskunnalla, joka ei pidä huolta vanhuksistaan ei ole uskottavuutta ja sellaisella, joka ei huolehdi lapsistaan ei ole tulevaisuutta!


9 kommenttia:

  1. Ihan kaikkea en ymmärtänyt, mitä kirjoittajan kynästä oli tullut. Ehkä johtuu vapusta.
    Muutamia huomioita kuitenkin. Pääkaupunkiseudulla on sama lainsäädäntö kuin maakunnissa.
    Ehkö kirjoittajan kannattaisi lähteä tutustumaan päiväkotien arkeen itä-Vantaalle ja Helsinkiin.
    Niissä jos jossain näkyy suomalainen s2-kehitys.
    Pientä esimakua siitä nähdään jo Ukissakin autotehtaan rekrypolitiikan jälkimainingeilla.
    Osa rekrytoidusta väestä jäi kaupunkiin odottamaan.
    Odotellaan vielä.
    Ratkaisukeinojakin pitää tarjota.
    Ensihätään Suomessa pitäisi saada lainsäädäntö, joka kieltää älypuhelinten käytön alle 15 vuotiailta. Aketaan sitten puhua kasvatuksesta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uusikaupunki on vientiellisuuden kannalta Suomen merkittävin paikkakunta, mikäli huomioidaan asukasluku. Meidän tulisi saada päättää omista toimistamme siinä missä soten ulkopuolelle jääneen pääkaupungin. Ei pääkaupunkiin joku Varha sano, että ei me hoidetakkaan tätä, mutta rahat viedään. Kun mainittu tapahtuu budjetin ja rahaa vieneiden päätösten jälkeen, ollaan mahdottomassa tilanteessa.

    Meidän ei missään tapauksessa tule ottaa mallia alueilta, jossa lapset tappavat toisiaan. Meillä tulee olla oikeus päättää itse kuinka hoidamme asiat ja kun kun otamme kasupungin merkityksen vientulojen suhteen, meidän kuuluu saada myös rahat toimiimme. Jos näin ei tapahdu, ollaan totaalisesti pielessä.

    Millään kielloilla ei syntyvää ongelmaa hoideta. Meidän on saatava resurssit laadukkaaseen opetukseen ja päätösvalta opetuksen järjestämiseen. Helsinki on kuin Moskova, joka imee maan tulot ja jakaa vastineeksi idiotismia.

    VastaaPoista
  3. Kyllä meillä oli aika toimiva koulu, (pisa tutkimukset) ennenkun sitä alettiin uudistamaan selvästi väärään suuntaan. Poliitikot eivät todellakaan aja yhteistä hyvää. Jotkut kehtaa aina vaatia omilleen lisää jo sovittuihin asioihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuvostoaikainen systeemi oli ilmeisesti parempi kun mm. Viro menestyy vieläkin hyvin vertailuissa. Väittämä poliitikot eivät aja yhteistä hyvää on täysin järjetön ! Poliitikot, riippumattta ketkä ja mistä puolueista, tätä maata johtavat kunnes jokin muuttuu todella paljon. Siihen asti on populismia haukkua poliitikkoja, aivan kuin huutaisi tuuleen.

      Poista
    2. Välitytikö Marin yhtään kansasta, entä pitikö Purra vaalilupaukset? Ei kumpikaan, vain hullu populisti puolustaa politiikkoja. Marin ja Purra välittävät vain itsestään.

      Poista
  4. Alustuksen video on parempi kuin itse alustus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno valinta alustukseen ! Sanat löytyy netistä myös englanniksi.

      Poista
    2. Kirjoittajalla on käsittämätön taito täydentää tekstiä musiikkivideoilla. Ranskaksi lauletaan ja englaniksi tekstitetään kertomus nuoren yksinäisyydestä. Huomio oppimisongelmat S2 lapsien kohdalla.

      Poista
  5. Tutkimus: Yläkoulun kännykkäkielto paransi tyttöjen mielenterveyttä ja arvosanoja

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000010384823.html

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!