keskiviikko 22. toukokuuta 2024

MENIKÖ PAKOTTEET JA NATO-PÄÄTÖS PIELEHE HEH HE?


Aikoinaan asiantuntijoista kärkevin julisti Venäjän kaatuvan muutamassa viikossa lännen asettamiin pakotteisiin. Toisin on käynyt, etenkin pakotteiden asettajat ovat pudonneet polvilleen ja näistä etunenänässä Suur-Saksa vaikeroi energiaongelmiensa ja niistä sikiävien teollisuuden vaikeuksien vuoksi. Murheellisinta on kuitenkin se, että me kiristämme vyötä, ei vaikuta vähääkään itänaapurin sotamenestykseen, päin vastoin veli venäläinen rynnii rintarottingilla sinne, minne mielii ja sota kylvää hävitystä, tuskaa ja kuolemaa. Toinen pohtimaan pistämä juttu löytyy NATO-kontrahtistamme ja etenkin siitä, onko se lisännyt meidän turvallisuuttamme tai edesauttanut rauhan saapumista Ukrainan tietämille. Jotenkin tuntuu, että hehkutetun viidennen artiklan turvatakuut ovat Suomen osalta kutistumassa Viron ilmavoimien tulitukeen.


Mielestäni kaikki eskaloituu, kuten hienosti todetaan, päivä päivätä hälyttävämpään suuntaan. Olisiko parempi löytää rappuset, jotka vievät synkän pimeyden sijaan sinne missä häämöttää edes hitusen rauhan valoa ja aloittaa rappustaminen mainittuun suuntaan. Eiköhän Putinkin ole hoksannut sisimmässään, että kammottavasti kuoleman viikatteella nuoria miehiä niittävästä sodasta olisi parasta päästä pinkin miten eroon. Sen sijaan, että kasataan aseita puolelle ja toiselle eli kiihdytetään ja vahvistetaan rintamia, voisiko joku valtionpäämies edes sivulauseessa mainita sanan rauha. Pahimmillaan käy niin, jotta sota askeltaa eri vaiheiden jälkeen varsin ripeästi, meidän konnuille. Olisiko viimeinkin rauhan ajatusten ja puheiden aika ettei tarvitse pohtia vaihtoehtoa: Valitseeko USA Suomen puolustamisen ja kolmannen maailmansodan.

12 kommenttia:

  1. Vaikee on rauhaa tehdä kun kumpikaan ei anna piiruakaan periksi. Suomessakin rauhasta puhuminen on tuuleen huutamista. Miten saatu Syyriaan rauha tai Israeliin ym.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä olet harvinaisen oikeassa. Eikä rauhaa tule, jos kukaan ei puhu siitä.

      Poista
    2. Nyt ei puheet rauhasta riitä vaan tarvitan tekoja. Ukrainankin on syytä myöntää todellinen tilanne.

      Poista
  2. "Valitseeko USA Suomen puolustamisen ja kolmannen maailmansodan"

    Helppo vastus: Ei kumpaakaan.

    VastaaPoista
  3. Taitaa sota kestää kestää vielä ainakin vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja lopputulos on jo nyt näkyvissä. Sotaa ei saada loppumalla sotimalla vaan tekemällä rauha. Näillä näkymillä ajaudutaan väistämättä tilanteeseen, jossa Ukraina heiluttaa aikanaan valkoista liinaa. Ukraina voisi sen jo tehdä nyt ja sääästää tuhansien ihmisten hengen ja välttää raskaat tappiot kaikessa. Pitääkö odottaa siihen asti että Ukrainan taivaalla näkyy enemmän kuin yksi aurinko ?

      Poista
    2. Länsi keskittynyt ainoastaan aseapuun. Missä on aloitteet sodan lopettamiselle ja osallistuminen aloitteisiin rauhan saavuttamiseksi?

      Poista
  4. Mitä, kun Venäjä anna mitään periksi. Mistä neuvotella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukrainan vejänkielisistä alueista voi neuvotella

      Poista
  5. Sota loppuu heti ku Venäjä vetäytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millä saat sen houkuteltua vetäytymään? Ei se sotimalla sieltä lähde.

      Poista
    2. Ei lähde ja turha puhua rauhasta, kun rauha pitäisi tehdä pelkästään Venäjän ehdoilla.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!