perjantai 28. tammikuuta 2022

VENÄJÄ VOITTAJA UKRAINAN KRIISISSÄ



Venäjä tekee kunnon tilin Ukrainan toimiensa herättävän epävarmuuden seurauksilla. Kyse on vain ja ainoastaan talouspolitiikasta ja Venäjän vientitulojen maksimoinnista. Tätä eivät meidän ns. asiantuntijat ja poliittiset klovnit, kuten Kanerva ja Haavisto hoksaa. Heidän povaama Venäjän hyökkäys Ukrainaan on täysin älytön ajatus Venäjän kannalta, se olisi sodan seurauksien suurin häviäjä ja pelaisi itsensä pahasti nurkkaan ja tekisi maasta Kiinasta riippuvaisen, jopa niin voimakkaasti, että Venäjää voisi pitää tuolloin kaikkena muuna paitsi suurvaltana - Venäjästä tulisi kasvavan Kiinan vasallivaltio ja energian tuottaja.

Niin kauan, kun Ukrainan kriisi kestää, pysyvät raakaöljyn ja maakaasun hinnat korkealla. Ukrainan kriisin myötä po. energialähteiden hinnat ovat tuplaantuneet ja tämä sataa etenkin Venäjän laariin. Kyseessä on viimeisiä öljyyn liittyviä hintapiikkejä! Mitä kauemmin Ukrainan epävakaus jatkuu, sitä kauemmin maakaasun ja raakaöljyn hinta säilyy tuottajille edullisena. Huvittaa lienee se, että viimeisen maakaasun hinta hyppäyksen ylöspäin aiheutti USA:n presidentti, kun hän nosti esiin Saksan riippuvuuden Venäjän maakaasusta.

Putin ei ole tyhmä ja tekee Ukrainan kriisillä vauhdikkaasti valuuttavarantoa Venäjän kassaan. Meidän asiantuntijoiden ja politiikkojen tulisi lopettaa kriisispekulointi, joka nojaa kylmänsodan geopoliittisiin asetelmiin. Nyt on kyse taloudesta, teknologiasta ja uudesta maailman järjestyksestä. Suomen kannalta olisi järkevintä pohtia tasapuolisesti ja ilman taantumuksellisia ennakkoasenteita kaikkia mahdollisia ilmansuuntia maamme parhaan ja turvallisimman tulevaisuuden takaamiseksi. Pahimmilla Suomi hukkuu teknologiassa jälkeen jääneen EU:n kanssa köyhyyden ja kurjuuden valtioksi.

 

LINKKI:

 

Raakaöljyn hinta 


 


 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!