lauantai 22. tammikuuta 2022

NAZIEN ÄÄNI JA ÄLY JULKI MEDIASSA!

On jokseenkin ihmeellistä, kun vapaan median maassa vain muutamat päättävät sen, mitä sopii julkaista. Valtamedian keskiö, noin viisi päätoimittajaa luo suomalaisen tiedottamisen linjan. Tämä ei mitenkään voi olla toimiva ja vahva perusta niin sanotulle länsimaiselle demokratialle, joka ei voi onnistuneesti toimia ilman tasapuolista ja moniarvoista tiedon tarjontaa!

Median tulee luottaa ihmisten älyyn ja uutisoida asiat tasapuolisesti. Mikäli näin ei tehdä, syntyy uusia tiedonvälityskanavia, jotka täyttävät sen aukon, mikä jää tyhjäksi noin viiden päätoimittajan koplan pyörittämältä valtamedialta. Nämä po. aukon täyttäjät ovat yllensä räyhätyylisiä ja varsin harvoin mitään muuta kuin yhden suunnan räikeitä äänitorvia. Niin räikeitä, etteivät ne saavuta massoja vaan pysyvät oman salaseuramaisen pienen piirin pätemiskanavina vai oletko sinä piipahtanut nazisivuilla tai muilla ääriainesporukoiden viestimissä? Joitakin po. sivut kiinnostavat ja jotkut löytävät niistä uusia ajattelumalleja sekä toimintatapoja rikastuttamaan elämäänsä.

Yleensä kyseisiin poppoisiin elokapinaväkeen, nazeihin jne. ajautuu yhteiskuntaskeptisiä nuoria. He kuuluvat kuppikuntiin, joista valtaväestö, kiitos vaikenevan valtamedian, ei tiedä yhtään mitään. Jos äärijärjestöjen arvomaailma olisi julkaistu laajalti ja se saavuttaisi työpaikkojen kahvipöytäkeskustelut, joissa ääriporukat, niissä muhivan älyttömyyden vuoksi, saisivat yleisen tuomion, harva lähtisi hämäriin kuppikuntiin mukaan vai liittyisitkö sinä porukkaan, jota pidetään umpikaheleiden kotipesänä? Tämän vuoksi valtamedia täytyisi avoimesti päästää eri kuppikuntien näkemykset esiin vaikka ne eivät toimittajien ajatusten valtavirtaan sopisikaan.

1 kommentti:

  1. Kyllä tuossa on hyvin pitkälti ajatusta, olettaisin jopa faktaa. Kiinostava näkökulma, kyllä valtavirrasta ajatteleva hyvin nopeasti tuomitaan, se antaa pohjan uuden luomiseen ties mihin.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!