torstai 6. tammikuuta 2022

MIELLYTÄ MIELLYTTÄVILLÄ VAALIKONEVALHEILLAVaalikoneet on nostettu jollekin ihmeelliselle jalustalle kuvaamaan totuutta ja ehdokkaan edustamia arvoja. Todellisuudessa vaalikone ei välttämättä kerro vähäisintäkään totuutta ehdokkaasta. Vaalikoneissa ehdokkaat vastaavat kysymyksiin siinä toivossa, että saavat paljon ääniä. Vaalikonevastausten ohessa ehdokkaat korostavat luottamustehtäviä, joita ovat itselleen rohmunneet.

 Jos äänestäjä ihan tosissaan haluaa perehtyä ehdokkaisiin, hän menee kuntansa sivuille ja katsoo, miten ehdokas on äänestänyt taloudesta päätettäessä. Vain se ja ainoastaan se kertoo totuuden ehdokkaan arvoista. Ensimmäinen asia mikä selviää pöytäkirjoista, on se, kuuluuko ehdokas maan hiljaisiin takarivin Tiinoihin ja Taaveihin, jotka eivät saa suutaan auki, vaan äänestävät isojen tyttöjen ja poikien ohjeistuksen mukaan.

Esimerkiksi Uudessakaupungissa viiden minuutin vilkaisu riittää kertomaan sen, että useat vaalikoneissa ja vaalipuheissa palveluja puolustavat ehdokkaat, pistävät vanhat talot ja kaiken kivan huuhaan terveys- ja turvallisuuspalvelujen edelle. Ole siis tarkkana, ettet pety ja äänestämiesi terveyspalvelujen sijaan rahoillasi ostettua kiinalaista graniittia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!