keskiviikko 19. tammikuuta 2022

PERSUJEN RIIDOISTA JA EHDOKKAIDEN ARVOISTA

 Minut, eräiden väittämien mukaan, heitettiin pois persujen paikallispuheenjohtajan paikalta ja Uudenkaupungin perussuomalaiset ovat riidelleet itsensä hajalle. Vaikka väki on uudistunut, yhdistyksen hallituksen jäsenmäärä lähes triplaantunut, niin Uudenkaupungin-Pyhärannan perussuomalaiset ovat yhtenäisempi kuin koskaan. Ilman mitään ympäripuhumisia ja ryhmäkuria olemme äänestyksissä suomalaisten perusarvojen puolella. Tämän todistavat pöytäkirjat niin Uudenkaupungin valtuustosta kuin hallituksesta.

Viimeksi maanantaina kaupunginhallituksessa persut muun oikeiston kanssa halusi turvata A-killan toiminnan rahoittamisen. Vasemmiston neljä jäsentä, jotka syytävät rahat kiinalaiseen graniittiin ja puistoihin, haukkasivat ansaitusti hopeaa. On muuten syytä korostaa, että demarien Heli-Päivikki Lauren ei ollut hallituksessa sabotoimassa A-killan jatkoa. Hän ei ole ollut myöskään valtuustossa karsimassa sosiaali/terveyssektorin toimintaa.

En minä ketään käske äänestämään Heli-Päivikkiä, mutta ihan vihjeeksi sanon, että vaalikoneiden ja vaalimainosten sijaan, on parempi tutkailla pöytäkirjoja ja äänestyksiä, niistä selviää ehdokkaan todellinen arvomaailma ja käytännön toiminta. Kun kerran tuli puheeksi muiden puolueiden ehdokkaat, niin täytyy myös mainita kokoomuksen Laura Kontu, hänkään ei ollut valtuustossa karsimassa sote-menoja, sama koskee myös Lauran eilistä äänestyskäyttäytymistä hallituksessa, hän puolusti A-killan jatkomahdollisuutta. Muutenkin pidän Lauraa, jonka vieressä istun valtuustossa, keskustelukykyisenä, vastaanottavana ja asioihin perehtyvänä luottamushenkilönä, joten hänessä on potentiaali puolustaa uusikaupunkilaisia aluevaltuustossa.

Uudenkaupungin persujen aluevaaliehdokkaat Mika Toivonen ja Johanna Hurme ovat määrätietoisesti ja tinkimättä puolustaneet lakisääteisiä sote-palveluita valtuustossa ja hallituksessa. Maanantaina hallituksessa näin teki Johanna Hurme. Minä en lähde suosittelemaan tai ehdottamaan, ketä jonkun pitäisi äänestää. Nostan esiin em. neljä valtuutettua, joiden toiminnan puolesta pöytäkirjat puhuvat. Vai voitko kuvitella, että sellainen aluevaltuutettu, joka ei omassa kaupungissa puolusta heikompia, voisi puolustaa heitä turkulaisten paineen alla?

Persujen muut paikallisehdokkaat po. vaaleissa ovat Arto Laukkanen ja Mikko Saari. Molemmat ovat tekijämiehiä. Mikko on ottanut melkoisen roolin tarkastuslautakunnassa ja toimii yhdistyksen sihteerinä. Siinä on mies, joka taatusti pitää mitä lupaa. Hänen kanssaan on helppo jutella ja hän vie varmasti asioitasi eteenpäin aluevaltuustossa. Arto Laukkanen on muuttanut Raumalta Pyhärantaan, joten on jokseenkin tuore kasvo Vakka-Suomessa. Yhdistyksen varapuheenjohtajana hän on näyttänyt osaamisensa ja idearikkautensa ja edellisten vaalien alla. Artolla lienee meikäläisistä parhaat suhteet puolueen johtoon Riikka Purraan.

Ja muutama sana minusta puheenjohtajana ja tehtävän jättämisestä. Jo ensimmäisessä kokouksessa totesin, että jätän nämä hommat kuntavaalien jälkeen. En ole mikään järjestöihminen enkä vähääkään tittelinkipeä. Esim. en kertaakaan osallistunut puolueen piiritason kokouksiin tai tapahtumiin.Onnistuimme tekemään Uudenkaupungin Pyhärannan perussuomalaista avoimen ja ulospäin suuntautuvan uskottavan puolueosaston.


Suuren kiitoksen annan yhä sihteerinä jatkavalle Mikko Saarelle, jonka kanssa homma sujui ilman vähäisintäkään ongelmia. Suurin työ ja vastuu meillä oli kuntavaalien ehdokas haastatteluissa, joka vei runsaasti aikaa ja kahvia. Pahoittelen, että kaikkia emme voineet ottaa listoille, teimme ratkaisut Uudenkaupungin etua ajatellen.

Hyvillä mielin luovutan puheenjohtajan tehtävät Esa Aaltoselle. Hänellä on huomattavasti paremmat eväät kuin minulla viedä puoluetta eteenpäin. Itse jatkan paikallispolitiikassa niin valtuustoryhmän puheenjohtajana kuin hallituksessa. Mitään erimielisyyksiä ei ole eikä tule ja ovet persuihin ovat auki kaikille, joten ota yhteyttä Mikkoon tai Esaan!

 

Valtuuston äänestyslista Johanna Hurmeen esittämästä ja Mika Toivosen kannattamasta       hallituksen esittämien sosiaali- ja terveyssektorin säästöjen perumisesta. LINKKI:

 Hallituksen 17.1.2022 äänestys A-killan rahoituksen mahdollistamisesta. Ei on tässä tapauksessa kyllä

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Ari. Arvostan työtäsi kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi!

   Poista
 2. Herra Valkonen voisi olla sotkematta muiden puolueiden vaaliasetelmia, jos ei edes oma puolue kiinnosta.

  VastaaPoista
 3. Heh heh. Yksikään poliitikko ei jätä puoluessa johtopaikkaa ellei lennä pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä monivuotisen politiikan kokemuksen perusteella sanoa, että on yleistä "vetäytyä' tehtävistä ja pitää vain keskeisimmät kuten Java nyt on tehnyt. Vain diktaattorit pitävät kynsin hampain paikastaan kiinni

   Poista
 4. Mitä Valkonen sotkee, kyllä demarit sotkivat itse. Vasemisto, vähempiosasten puolustaja. Pöytäkirjat kertoo totuuden, en kyllä aluksi uskonut, mutta pakko oli kun luin pöytäkirjan, kyllä mulla nyt käsitys muuttui ko puolueesta.

  VastaaPoista
 5. Hah. H-P ei uskaltanut tulla kokoukseen. Siitä se poissaolo johtui, luulen. On aluevaaleissa ehdolla, ei uskaltanut tulla kokoukseen. Ei ollut pokkaa äänestää demareista poiketen eikä samalla tavalla.m.o.t.

  VastaaPoista
 6. Mikähän se Saaren rooli Tarklassa on? Rivijäsen,yksi muiden joukossa. Ei mitään sen erikoisempaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensikertalaiseksi Saari on ottanut ison roolin tarkastuslautakunnassa. Hyvin hoitaa lautakuntapaikkaa.

   Poista
  2. Kiitos terveisistä Mikko Saari ��

   Poista
 7. ..Ihan vaan sellaista kommentoin tähän vetäytymiskeskusteluun: sanoin aika monelle ääneen ennen valtuuston budjettikokousta, että tuossa kokouksessa viimeistään nähdään, mitä viime kesän vaalitulos käytännössä tarkoittaa. Ennustukseni meni ihan nappiin eli selkeää oikeisto-vasemmistoasetelmaa Ukissa ei ole. Lisäksi sanoin, että tuon kokouksen jälkeen on tarpeen harkita, että onko järkevää koko politikointia ylipäätään jatkaa.

  Juuri mikään ei ole muuttunut sitten vuoden 2012, jolloin olin viimeksi valtuutettuna ja kh:n jäsen.
  Myös Java on ottanut osaa kertomaani dialogiin. Se voi käytännössä tarkoittaa sitä, että varajäsenet saavat astua hoitamaan luottamustointa ainakin minun paikalleni. Java vastaa ja/tai vahvistaa kertomani niin halutessaan.

  Ts. liian usein tiedän jo etukäteen, miten asiat Ukissa etenee sen päätäntäketjun eri portailla. Lyhyesti sen voi ilmaista: turhauttavaa!

  Edelliseen sanaan kiteytyi pitkälti myös Javan toiminta kesän jälkeen.
  Katsotaan nyt, miten tämä politikointi tästä etenee: joko jatkuu tai ei.
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oletko turhautunut Javan toimintaan?

   Poista
  2. Missä niin olen väittänyt?
   JAa

   Poista
 8. Java ei tiedä mitään muiden puolueiden asioista ja nostaa saummassa muutaman ehdokkaan muiden edelle. Se on sotkemista, jos mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ainakin demarit julkaissut sisäisen tilansa viime lauantain Ugin sanomissa kun vaalimainoksessa oli nimilista ketä mitäkin äänestää.

   Poista
 9. Ei ole mitään sotkemista, jokainen joka seuraa politiikkaa tietää miten asiat on. Äänestykset kertoo kaiken, koska mielipide pöyräkirjoja ei pidetä. Moni hyvä valtuutettu on turhautunut ja heittänyt hanskat tiskiin. Kovat ajat on edessä, silloin ei ole varaa hakata rahoja katuihin ja puistoihin.

  VastaaPoista
 10. Keskustelemme Juha Aaltosen kanssa näoistä asioista, jos ei päivittäin niin keskimäärin useasti viikosta. Voin myöntää, että olemme myös pohtineet sitä, että tyhjän panttina, ilman vaikutusmahdollisuiutta, ei viitsi luottamustoimissa istua. Nyt näyttää paremmalta, kunhan sama tapahtuu isommissakin kuvioissa. Aika näyttää, mutta kuten Juha totesi, ei tällä iällä viitsi turhautuneena kököttää yhtään missään.

  Minä olen istunut lautakunnassa, jossa Heli-Päivikki on ollut puheenjohtajana. Hän hoiti tehtävänsä tyylikkäästi. Olemme usein olleet myös eri mieltä eikä se ole vaikuttanut väleihimme mitenkään. Laura Kontun kanssa olen jutellut ja istunut samoissa kokouksissa ja huomannut hänen ottavan asioista selvää ja vaativan tietoa päätösten tueksi. Arvostan suuresti molempia naisia. Siinä, äänestysten lisäksi, perusteet miksi nostin heidän nimensä esiin. Molemmille heille, kuten kaikille muillekin ehdokkaille menestystä vaaleihin.

  VastaaPoista
 11. Aika äänestys demarien kannalta. Tuota ei voi selitellä.

  VastaaPoista
 12. Vielä vasemiston Lii Grönlund äänestää demarien pillin mukaan, vähempiosasten puolustajat, ne, arvot, arvot ja arvot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasemmiston arvot rajoittuvat suosikkivirkamiehen hullujen munausten hyväksymiseen ja hänen munaustensa maksamiseen. Rahat otetaan vähempiosaisilta.

   Poista
 13. Janne Sjölund vaati kouluterveydenhuollon ja psykolgipalvelujen säilyttämistä, mutta valtuustossa ne oli hänelle säästökohteita. Jannen puheet ja teot ovat pahasti ristiriidassa.

  VastaaPoista
 14. Suurin osa kansasta äänestää mielikuvien perusteella, mutta totuus on aivan jotain muuta kuin mielikuvat, nyt se on tullut kongreettisesti esille demarien kohdalla äänestys päätöksissä. Ei pidä uskoa niihin mielikuviin, vaan ottaa asioista selvää.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!