sunnuntai 23. tammikuuta 2022

EDUSKUNNAN 152 NOLLAA!

Suomessa puhutaan demokraattisesta oikeusvaltiosta, jossa äänestäjien tunnot pääsevät esiin, kun kannatusta on tarpeeksi. Miksi sitten tarvitaan sote-uudistus, jos asiat ovat näin ja perusteluna käytetään sitä, että meillä ei ole rahaa sote-palveluihin? Asiaa sopii pohtia syvällisemmin, sillä Suomen bruttokansatuote on yli kaksinkertaistunut 1970-luvulta, jolloin maahamme luotiin tasa-arvoinen terveydenhuolto, koulut, tiet jäähallit, uimahallit, lentokentät eli hyvinvointi-Suomi?

Nyt meillä kansalaiset eivät saa lakisääteisiä peruspalveluja suurimmassa osassa maata, mutta toisaalla tehdään miljardeilla euroilla metroja, tunneleita, tanssin taloja jne. Maamme rahat valuvat pääkaupunkiseudulle, jossa hallintoaateli käyttää niitä häikäilemättömästi omaksi hyödykseen. Jos elämme demokratiassa, niin on hyvä pohtia syytä vallitsevaan tilanteeseen!

On aivan turha syyttä pääkaupunkilaisia Suomen epäoikeudenmukaisesta rahanjaosta, joka on romuttanut hyvinvointi-Suomen. Pääkaupunkiseudulta nousee eduskuntaan 48 kansanedustajaa - Helsingin vaalipiiristä 22 ja Uudenmaan vaalipiiristä 36. Vika vallitsevaan tilanteeseen eli rahojen riittämättömyys tasapuolisiin terveyspalveluihin on muun Suomen 152 kansanedustajassa. He ovat pääkaupunkilaiskollegojen vietävissä. Pohdipa itse, maakunnan äänestäjä, mitä sinun kansanedustaja on tehnyt sinun ja asuinseutusi eteen - juhla- ja vaalipuheita ei lasketa?
2 kommenttia:

  1. Eipä äkkiä tule mieleen.

    VastaaPoista
  2. Maailman ohuimpien kirjojen sarja jatkuu kansanedustajien saavutuksilla.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!