keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

VIIKATENAINEN PÄÄMINISTERI MARIN

Ensin Marin hallituksineen vitkutteli koronatorjunnassa. Muutaman viikon hän katsoi taudin leviämistä ja vasta kun presidentti oppositio löi nyrkkiä pöytään, ryhdyttiin estämään pandemiaksi kasvaneen koronaviruksen leviämistä. Seuraava vaihe, Uudenmaan eristäminen, toteutettiin niin, että se sai aikaan väen tungoksen maakuntiin. Pääkaupunkiseudun tyypit käyttivät hyväksi ne muutamat päivät, joina pääsi vapaasti levittämään tautia ympäri Suomen. Nyt tuosta on vierinyt juuri sen verran aikaa, että ennen Uudenmaan sulkemista tapahtunut koronan levittäminen näkyy maakunnissa.

Nyt Marinin hallitus toteaa taudin levinneen sen verran paljon maakuntiin, ettei pääkaupunkiseudun eristämiselle löydy laillisia perusteita. Totta kai korona levisi maakuntiin, kun se sinne levitettiin oikein levittämällä. Marin haluaisi terveydellisistä syistä jatkaa Uudenmaan eristämistä, mutta hän pelkää lakia ja pykäliä eli omaa asemaansa. Olisipa pääministeri, joka pistää suomalaisten terveyden pykälien edelle. Marin voisi tuoda Uudenmaan eristämisen jatkamisen eduskunnan päätettäväksi, mutta sehän näyttäisi ulospäin vastuun siirtämiseltä ja sitähän Marinin ego ei kestä. Niinpä Marin nojaa päätöksessään THL:n asiantuntijoihin - toisin kuin eduskunnasta THL:stä löytyy syntipukkeja, joita voidaan potkia kilometritehtaalle tuleviin kuoleman tapauksiin vedoten.

Marin vetoaa pääkaupunkilaisiin ja uusimaalaisiin, jotta nämä eivät matkustaisi maakuntiin Tämä taas tuntuu lähinnä tuuleen huutamiselta. Kaikkihan muistavat miten suositukset tehosivat, ennen Uudenmaan ja ravintoloiden sulkemista pääkaupunkilaisiin - sen lisäksi, että tauti levitettiin ympäri maata, täyttyivät Helsingissä yökerhot sadoista ilkamoijista. Olemmeko saaneet O.V. Kuusistakin vaarallisemman pääministerin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!