sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

KORONATUKIA HÄRSKISTI JULKKISKAVEREILLE?

Business Finland jakoi 100 000 € koronatuen Huutokauppakeisarin kauppahuoneelle, joka toimii omistamissaan tiloissa ilman palkattuja työntekijöitä. Kun otetaan huomioon omistajien tulot, niin kyseinen 100 000€ on tuhti lisä viimeisen viivan alla näkyvään suureen summaan. Kun todetaan Business Finlandin perustehtäviin kuuluvan yritysten auttaminen kansainvälistymisessä, lienee odotettavissa Huutokauppakeisari ohjelmassa uuden tyylisiä kielivalikoimia. Ehkäpä piankin Aki haastaa arameaa vai edetäänkö helpomman kautta ruotsin kieltä praataten.

Ministeri Lintilä julisti kuinka tärkeitä nyt jaettavat koronatuet ovat ja että niitä ei jaeta yrityksille, joilla on ollut ongelmia ennen koronapandemiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa lukuisten pienyritysten ajautumista konkurssiin. Ministeri Lintilä tai Business Finland eivät tiedä, kuinka moni pienyritys on keplotellut vuodesta toiseen maksaessaan palkkoja, veroja, vakuutusmaksuja, sotuja jne.. Moni tällainen yrittäjä elää pienillä tuloilla talonsa pantanneena ja nyt yritykset pistetään lihoiksi ja niiden työntekijät marssitetaan kilometritehtaiden kautta tukiluukulle rasittamaan valtion ja kuntien taloutta. Kyseinen kuvio osoittaa totaalisen tietämättömyyden pienyritysten tilasta tämän päivän Suomessa ja niinpä osittain 1990-luvun virhe toistuu.

Se mitä ministerit, ministeriöt tai Business Finland eivät tiedä pienten yritysten arjesta, sen tietää verottaja. Verottajan tiedostoista löytyvät ne yrittäjät, jotka vuodesta toiseen hoitavat velvoitteensa niin omalta kuin työntekijöidensä osalta - ehkä tämä tapahtuu - joskus myöhässä, mutta tapahtuu kuitenkin. Tämän päivän Suomessa verottaja ymmärtää, ettei yritystä kannata tappaa, jos se odottelun avulla pysyy pystyssä. Miksei verottajan annettu hoitaa koronatukivyyhtiä yritysten osalta? Ja muistakaa, verottajan tiedostoista löytyvät myös ketkut. Ja etenkin niihin yrityksiin, joita ei löydy verottajan tiedostoista, tulisi valtiovallan suhtautua varauksella eikä ainakaan ryhtyä niiden kanssa miljoonakauppoihin.

LINKKI:

Marinin hallituksen hätätuet: Business Finlandin koronarahaa eniten it-alalle ja liikkeenjohdon konsulteille

1 kommentti:

  1. Huutokauppakeisari on Iltapäivälehdissä ilmoittanut myyvänsä yrityksen ja luvannut muuttaa Espanjaan 100000 euroa on hyvä alku

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!