lauantai 11. huhtikuuta 2020

MARININ HALLITUS HAKOTEILLÄ!

Koronaviruksen hoito alkoi Suomessa toppuuttelemalla. Priimus motorina häärivät pääministeri Marin ja opetusministeri Andersson. Jopa Ohisalo ja Halla-aho puhalsivat yhteen hiileen viruksen nopeiden torjuntatoimien puolesta. Mutta mainitut kaksi ministeriä jarruttivat ripeää puuttumista epidemian torjumiseen. Marin halusi Amerikkaan ja Vogueen, Andersson taisi olla vain periaatteessa vastaan.

Niin presidentiltä, HUS:n johdolta kuin Aki Lindeniltä tuli voimakkaita esityksiä ripeän reagoinnin puolesta, mutta ministerimme luottivat THL:n kuin HVK:n tietoihin ja lupauksiin. Käytännössä tämä tiesi tuhansien suomalaisten lentomatkustajien valumista pitkin Suomea ilman kontrollia ja ohjeistusta. Jo tässä vaiheessa olisi ollut syytä suhtautua THL:n osaamiseen skeptisesti. Viimeistään, kun HVK:n lupaus sen varastoista löytyvien miljoonien hengityssuojien pelastavan Suomen epidemialta, osoittautui katteettomaksi puhjenneeksi kuplaksi, olisi ministerien täytynyt reagoida THL:n ja HVK:n uskottavuusvajeeseen.

Kyseessä on globaali ongelma, jota hoidetaan maailman joka kolkassa kunkin maan omalla tyylillä. Sen sijaan, että pääministeri härkäpäisesti luotti THL:n ja HVK:n ennusteisiin ja lupauksiin, olisi täytynyt katse siirtää maailmalle. Aki Linden nosti esiin Singaporen tavan hoitaa pandemiaa. Myös Etelä-Koreassa ja Itävallassa saatiin hyviä tuloksia maissa harjoitetulla viruksen leviämisen torjunnalla. Viimeistään nyt meidän tulisi kääntää katseet sinne, missä epidemia on kyetty hoitaamaan onnistuneesti ja unohtaa omat mutu pohjaiset ennustajat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!