torstai 16. huhtikuuta 2020

HELSINKILÄINEN MYY ASUNTOSI HETI - KOHTA EI OLE OSTAJIA

Koronan aikana pääkaupunkilaisten halu paeta asuinseudulta kasvoi valtavaksi pakkomielteeksi koronaepidemia muuttaessa kulmakunnan asunnot äärimmäisen ahdistaviksi vankikomeroiksi. Mikä voi tuntua kammottavalta kuin elää eritettynä jossain kivitalossa, jossa ei tunne naapureita ja jonka läheltä ei löydy ensimmäistäkään palvelua. Pääkaupunkiseudun elämisen ankeus rätkäistiin sen asukkaiden silmille, kun Oodit, Kiasmat, Ooppera, Kansallisteatteri jne. suljettiin. Toisin kuin maakunnissa, Helsingissä vapaa-aika ei perustu tekemiseen vaan järjestetyn toiminnan tai näyttelyn seuraukseen. Kun ihminen leipiintyy sivusta seuraamiseen, hän hoksaa elämänsä passiivisuuden vasta, kun ulkoinen tarjonta loppuu. Sen seurauksena syntyy armoton apatia ja pakkomielle päästä pois kotoa.

Pääkaupunkilaisten tyytymättömyyden asuinseutuunsa todistaa sikäläisten invaasio maakuntiin. Pääkaupunkilaiset eivät halua enää kokea eristyshelvettiä. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä onhan täysin erilaista, jos pääsee kerrostalovankeuden sijaan nauttimaan, puhtaasta ilmasta, saa kävellä vapaasti luonnossa ja touhuta aktiivisesti jotain, mikä pitää kehon terveenä ja mielen virkeänä. Koronakokemukset heilauttavat monien arvot äärilaidalta toiselle, tämä ei voi olla heijastumatta arkielämän puitteiden rahalliseen arvoon. Jos nyt Helsingin keskustassa sijaitsevan kaksion hinnalla saa, maakunnista luonnon äärelle rakennetun ison omakotitalon, tulevaisuudessa asumiskohteiden rahallinen arvo kääntyy päälaelleen.

Pääkaupunkiseudun kuplan puhkaisee lopullisesti maamme taloudellinen tilanne. Velkaantunut Suomi joutuu sijoittamaa voimakkaasti vientiteollisuuteen ja sitä turvaavaan elintarviketuotantoon sekä välttämättömiin peruspalveluihin. Suomi joutuu väistämättä ajamaan aalas tehotonta byrokratiaansa, rajaamaan kansantalouden perustaa syöviä viihde ym. investointeja. Jopa omistava luokka joutuu tinkimään muiden työstä kertyvistä osingoista ja vastaavista. Emme voi enää käyttää kansa työn tuloksia esim. siihen, että keskieurooppalaiset voivat lentää täältä Kaukoitään edullisesti. Kaikki tämä vaikuttaa pääkaupunkiseudun asuntojen hintaan, joten HELSINKILÄINEN MYY ASUNTOSI NYT, HUOMENNA SE SAATTAA OLLA MYÖHÄISTÄ!

1 kommentti:

  1. Valtamedian eniten varjelema uutinen on Helsingin asuntokupla.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!