sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

HOIVAKOTI EI HOIVAA VAAN TAPPAA!

Marin haukkui Orpoa, kun tämä vastusti hoitajamitoituksen nostoa - samaan aikaan Marin toimi Orpon ohjeiden mukaan Tampereen luottamushenkilönä. Jos tuo täytti kaksinaamaisuuden kriteerit, niin kuvottavuuden kriteerit Marin saa siitä, ettei hänen hallituksensa ole puuttunut mitenkään pörssiyhtiöiden kelvottomiin vanhuspalveluihin. Tumput suorana ministerit katsovat kuinka pörssiyhtiöt kanavoivat verovaroja pahimmillaan veroparatiisein. Tämä jos mikä, ei nakerra, vaan ahmii Suomen veropohjaa ja uhkaa laadukkaita peruspalveluita. Saavatko vanhukset saman kohtelun kuin eläkeläiset Rinteen lupaaman vappusatasen suhteen?

Uutiset Kiuruvedeltä ovat kerrassaan kammottavia: ATTENDON HOIVAKODISSA 9 VANHUSTA ON KUOLLUT KORONAAN. Taustalta löytyy kammottavaa säästämistä: siivouksessa, lääkkeissä, sairaanhoidossa, henkilökunnan mitoituksessa. Attendon tekee tulosta sillä, että hoivakodin huonosti hoidetut ja kaikin tavoin laiminlyödyt vanhukset rypevät paskassa ennen kuolemaansa. Samalla Attendon korkein johto niittää mahtavia palkkoja aivan, kuten viikatemies vanhuksia hoivakodissa. Haluan vielä korostaa Attendon tekevän tilinsä vanhusten itse vanhuuden päivien turvaksi maksamillaan rahoilla.

Valtamedia vaikeni aikansa asiasta, mutta onneksi se nousi lopulta julkisuuteen. Ylä-Savon sote-kuntayhtymä reagoi välittömästi tapahtuneeseen ja otti toimintavastuun hoivakodista. Eniten tässä ihmetyttää se, että hallitukset, eivät Rinteen tai Marinin ole mitenkään reagoineet po. hoivakotien ongelmiin vaikka niiden ihmishenkiä vaatineet ongelmat ovat olleet jo reilun vuoden julkisessa keskusteluissa samoin kuin, yritysten johtajien muhkeat palkat. Ehkäpä ministerit tuntevat nimisympatiaa kiuruveteläistä hoivakotia kohtaan. Hoivakoti kantaa nimeä Kallionsydän, joten paha sen touhuihin on kivisydämisten ministerien puuttua!

Linkki: 

Vakavia puutteita hoidossa ja hygieniassa, 9 hoivakodin vanhusta kuollut koronaan – Näin Attendon toimitusjohtaja vastaa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!