torstai 23. huhtikuuta 2020

UHKAILEVAT PÄÄTTÄJÄT JA PAINOSTAVAT VIRKAHENKILÖT

Kaupungissa tehtiin taas kerran yksimielinen päätös ihan puhtaasti 43-0 ja kuinkas ollakaan, ennen kuin asiasta on uutisoitu mediassa alkaa jumalaton ruikutus: MEITÄ UHKAILTIIN, VIRKAMIES PAINOSTI MEITÄ! Sen ymmärrän, jos tavalliset kaupunkilaiset, joilta valmistelu salattiin, ihmettelevät sekä esittävät niin kärkkäitä kysymyksiä kuin toimivia vaihtoehtoja, mutta kuinka paikalla istuneet valtuutetut voivat väittää, että heitä painostettiin?

Miten yksi valtuutettu voi painostaa muita, jos kaikilla on yksi ääni? Kyse on yksinkertaisesti siitä, että toiset saavat suunsa auki, ottavat sitä ennen asioista selvää ja esittävät asiansa uskottavasti. On aivan turha haukkua valtuutettua uhkailijaksi tms., koska hän on yksi neljästäkymmenestäkolmesta ja hänet voidaan äänestää nurin 42-1. Mutta jos ei edes yritä äänestää kammottavaa uhkailijaa nurin ja valittaa jälkeenpäin joutuneensa uhkailun kohteeksi, on täysi pelle, nynny, valtuustossa istuva tyhjän pantti, joka ei kykene ajamaan kaupunkilaisten etua.

Älkää siis haukkuko sitä, kuka otti vallan, vaan heitä, ketkä sen antoivat demokraattisessa valtuuston kokouksessa, jossa jokaisella valtuutetulla on tasan yksi ääni. Muistakaa nyt, sillä ei ole paskankaan merkitystä antaako ehdokas vaalitilaisuuksissa kuinka kauniita lupauksia, esittääkö hän valtavia kehitysvisioita, jos HÄN EI SAA VALTUUSTOSSA SUUTAAN AUKI ja KYKENE PUOLUSTAMAAN ÄÄNESTÄJIÄÄN! Jos olette äänestäneet tuppisuita paskahousuja ja myöhäisruikuttajia, haukkukaa heitä älkääkä Järvistä. Kuten nyt käytännössä näette, vaaleissa annoitte äänenne Järviselle!

Vielä naurettavampana pidän sitä, jos valtuutetut syyttelevät virkahenkilöitä painostamisesta. Millä helvetillä virkahenkilö voi painostaa valtuutettuja, kun tällä ei ole yhtään ääntä ja valtuusto voi jopa erottaa virkahenkilön, kenen toiminta ei tyydytä päättäjien enemmistöä. Pidän kerrassaan käsittämättömänä myös tätä: Kun ns. tavalliset kaupunkilaiset esittävät media palstoilla valmistelijoille kysymyksiä, joihin heiltä ei tipu vastuksia - MIKSEIVÄT VALTUUTETUT VIE NÄITÄ KYSYMYKSIÄ ETEENPÄIN, vaan ruikuttavat, kun ei saada vastauksia: tekemällä valtuustoaloitteen asia etenee saman tien hallituksen pöydän kautta valtuuston käsiteltäväksi - SIHY:n OSALTA AIKAA ON OLLUT MONTA VUOTTA!

Itse olin aikoinaan SIHY:n kannalla, mutta sen alkaessa paisumaan, muutin mieltäni etenkin muutamasta syystä: Varhaiskasvatus ei kuulu SIHY:n kaltaiseen paikkaan, Uudenkaupungin opetusta ei voi jäättä pelkän oppiympäristöopetuksen varaan eli emme voi ensimmäisenä maailmassa luopua maailman parhaasta opetusjärjestelmästä, kolmanneksi kirjaston siirto(tämä käytännössä tappaa nykyisen kirjaston ja kaupunkikeskustan lopullisesti) ja kaupungin nykyinen taloudellinen tilanne, syvenevä muuttotappio sekä vallitseva pandemia. Jos olisin kuitenkin ollut äänestyksessä mukana hävinneellä puolella ja vaikka olisin jättänyt eriävän mielipiteen, yrittäisin kampittamisen sijaan tehdä päättäjänä kaikkeni, jotta SIHY toteutuu mahdollisimman onnistuneesti kaupunkilaisten parhaaksi.

Koomiselta tuntuu määrättyjen tyyppien hehkutus SIHY-päätöksen jälkeen. Juuri nämä vanhat  parrat, ketkä sanovat aina taistelleensa SIHY:kaltaisen systeemin puolesta, estivät kaupungin kehityksen kymmenen vuotta sitten. He hakkasivat rahaa huuhaaelinkeinopolitiikkaan, täysin älyttömiin hankkeisiin, myivät kaupunkilaisten omaisuutta, päästivät kaupungin omaisuuden huonoon kuntoon ja ajoivat kaupungin lähes kymmenenmiljoonan euron velkoihin. Toisin sanoen, nämä nyt SIHY:ä ylistävät tyypit pistivät SIHY:n verran rahaa taivaan tuuliin silloin, kun muutamat esittivät opetuksen laadun parantamista, vapaa-ajan puitteiden päivittämistä ja kaupungin omaisuuden ja kunnallistekniikan kuntoon saattamista. Otetaanpa vielä yksi ihan konkreettinen esimerkki: Vakka-Suomen Panimo - Kaupunki pisti sinne peruspääomaa ja takauksia lähes kolmemiljoonaa euroa. Nyt tuo posahti kaupungin kontolle, mutta muistakaa kuka vastusti peruspääoman antamista ja takausta: PALJON PARJATTU TIMO A. JÄRVINEN. Loppuun totean: ÄLKÄÄ ÄÄNESTÄKÖ TUPPISUITA PASKAHOUSUJA, JOITA LÖYTYY VAALIEN ALLA JOKA KOLKALTA!

Kävikö todella niin, että Harto Forssin poistuessa, poistui valtuustosta rakentava kritiikki ja ääni, joka vaikutti päätöksiin. Harto Forss toi asiansa julki hallituksessa/vaaltuustossa äänestämällä. Blogissa, turuilla ja toreilla Harto perusteli kantaansa, johon hän oli ammentanut tietoa kaupunkilaisilta. Harto Forss ei selitellyt jälkikäteen: Kyl mää, mutku isot pojat kiusaa! Kunnioitus Harton pitkälle työlle meidän kaikkien parhaaksi!

7 kommenttia:

 1. Jos valtuustossa syntyy riittavan yksinkertainen enemmistö niin asia tulee ratkaistuksi.Niin kävi.Aluksi hankitaan noin 100 miljoonaa euroa,Sitten puretaan noin 10:n miljoonan omaisuus ja sitten töihin.Kylla rahaa on ja lisaa hankitaan silla tarvetta on.

  VastaaPoista
 2. Hienoa että investoidaan uusiin rakennuksiin, mutta onko tämä nyt järkevää räjäyttää kaikki kerralla maan tasalle, siinä lapset ja koulujen henkilökunta kärsivät eniten, eikö voisi rakentaa koulu kerrallaan valmiiksi ja sitten purkaa seuraava, riski on olemassa kun kaikki kerralla hajoitetaan että jää vain tyhjä monttu jos rakennusliikkeellä jostain syystä tulisi taloudellisia vaikeuksia, esimerkkejä ukissa on jo tarpeeksi, mitä järkee nyt tässä projektissa on jättää jäljelle pohitullin keittiö ainoa rakennus mikä tutkitusti on purkukuntoinen ja koneet loppu. Onkohan tässä sihy projektissa mukana ketään muuta kuin Kivistö joka ymmärtää vähäsenkin rakentamisesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiöt uusittiin äskettäin molemmissa kouluissa.

   Poista
  2. Kivistöhän on arkkitehti. Menes kysymään joltain työmaalta mitä arkkitehti ymmärtää rakentamisesta. Tätä meidän omaakin, koko kaupungin arkkitehtiä, on tullut kusetetuksi :)

   Poista
  3. Juuri kuten edellinen totetaa kusetettu on. Ei arkkitehti tidä mitään paskaputkien vedosta ja tokko on niistä kiinnostunutkaan

   Poista
 3. Tuntuu siltä,etta be huutavat eniten,jotka tietävät vähiten.Tontonmäen asiantuntijat eniten äänessä.Siellä riitti miljoonamenetykset,nyt tarvitaan paljon suurempi rahakasa tyhmyyden alttarille

  VastaaPoista
 4. Hölmöilyt haudataan pikaisesti.Kaupunginhallitusen hautaustoimisto. ( maksettu ilmoitus )

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!