torstai 2. huhtikuuta 2020

KORONAVIRUS EI UHKAA TALOUTTA

Koronaviruksen vaikutuksia maalataan turhan mustasävyisiksi. Kuvitellaan, että Suomi sulkeutuu osittain neljäksi kuukaudeksi. Suurin osa kaupasta, elintarviketuotannosta jne. toimii lähes täysillä. Osa sulkeutuneista toiminnoista on yhteiskunnalle ja veronmaksajille suoranaista säätöä. Kirjastojen, liikuntapaikkojen, kulttuurihallien, museoiden jne. kulut laskevat dramaattisesti. Yhteiskunta menettää ja säästää verovaroja koronan vuoksi.

Arvellaan, että neljänkuukauden koronavaikutus vastaa suomen Sulkeutumista totaalisesti kehdeksi kuukaudeksi. Tämä on alle kaksikymmentä prosenttia Suomen vuotuisesta taloudesta. Jos summa rahoitetaan lainalla, joka maksetaan kymmenessä vuodessa takaisin, nostaa kunkin vuoden kuluja kahdella prosentilla. Tämä kaksi prosenttia voidaan kerätä, joko karsimalla turhaa yhteiskunnan harjoittamaa rakentamista esim. tuottamattomalle pääkaupunkiseudulle - voimme supistaa valtion tai kuntien byrokratiaa - voimme lisätä hyvätuloisten verotusta - voimme verottaa osinkoja vahvemmin.

Koronavirus rasittaa talouttamme, mutta se kyetään hoitamaan mainituilla vaihtoehdoilla, kunhan emme lähde rajuun munimiseen kuten 1990-luvun lamanhoidossa, joka aiheutti inhimillisiä kärsimyksiä ja pitkitti lamaa. Syy nykytyylin informaatioon lienee kuitenkin hyvin yksinkertainen: valtamedia kasvattaa koronaviruksen aiheuttamaa talousmörköä valmistellakseen tavallisten suomalaisten ja yrittäjien valjastamista koronaviruksen seurausten maksajiksi. Rohkenen epäillä köyhän kansan ja pienyrittäjien maksavan koronaviruksen seurauksia kymmenet vuodet, kuten kävi 1990-laman kanssa. Ökyt ja poliittiset ketkut eivät koronatalkoisiin osallistu, päin vastoin he rahastavat äärimmäisen härskisti tavallisia kulkevaisia koronaoperaatioidensa avulla.

3 kommenttia:

  1. Nyt on Java taas väärässä.Kuina voit ajatella niin,ettei Koronalla olisi merkitystä koko maailman talouteen ja myös plkkuisen Suomen tilanteeseen.Jos suomalaiset olisivat taikureita niin me pystyisimme ottamaan rusinat tästä sopasta ja pelastamaan osan tulevasta kurjuudesta.Taikureita emme ole ja sen olemme monta kertaa osoittaneet maailmalle.En ole pessimisti, mutta ennustan,etta kestaa ainakin viisi vuotta ennekuin Suomi on samassa talloudellisessa asemassa kuin nyt.Taloudellinen sekamelska on vasta alkamassa.

    VastaaPoista
  2. Java. Pistä luettelo Koronasta.Suurimmat hyotyjat ,suurimmat kärsivät?Kymmenen kumpaakin,niin.voimme Jatakas keskustelua .

    VastaaPoista
  3. Korona on jo aiheuttanut katastrofin jonka suuruutta ei vlela tajuta.Toipuminen viekymmeniä vuosia.Ukin Sihy unohtuu kuten Tontonmäki mutta Koronasta luetaan vielä historian kirjoista satojen vuosien jälkeenkin.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!