keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

LOPETTAVIEN LISTA: BUSINESS FINLAND - HVK - THL

Business Finland kirjoitti viimeiset murheelliset luvut suomalaiseen koronavirustarinaan. Jokainen vähänkin järkevä ihminen hoksaa, että meidän tulee päästä koronapandemian jälkeiseen aikaan turvaamalla ne yritykset, joihin koko Suomen hyvinvointi perustuu. Tällöin luulisi tukemisen keskiöön nousevan elintarviketuotannon, energiatuotannon, vientiteollisuuden ja logistiikan. Mutta mitä tekee Business Finland: JAKAA RAHAA KONSULTEILLE, BLOGISTEILLE ja HUUTOKAUPPAKEISARILLE ja PÄÄMINISTERIN MIEHEN TYÖNANTAJALLE. Tukiperusteet löytyvät kehittämisestä. Sopii kysyä, kumpi on hyödyllisempää kehittää mitään tuottamatonta rahan pyörittämistä niihin taskuihin, jotka ovat jo miltei täynnä muiden tekemästä työtä kupatulla rahalla, vai tukea mainittuja Suomen hyvinvoinnin takaavia sektoreita?

Jos Business Finland ei ymmärrä, että meidän tulee kehittää niitä talouselämän sektoreita, jotka luovat yhteiskuntaamme sitä pyörittävän varallisuuden eikä joitain joutavia konsultteja tms. jotka hyötyvät jo syntyneestä varallisuudesta, on Business Finland vieraantunut yhteiskunnan realiteeteista. Konsultit ja vastaavat ei luo mitään tyhjästä. Meillä täytyy olla se osa yrityksissä kunnossa, joka luo kaiken perustan ja tukee yhteiskunnan tukirakenteita. Jos mainituilla yrityksillä ei ole toimintaedellytyksiä, ei niillä ole kehitysedellytyksiäkään eikä silloin tarvita kehityskonsultteja.

Verottajalla on kaikki tiedot yrityksistä, niiden toimialoista, viennistä, tuonnista, kuinka ne ovat hoitaneet velvoitteensa ja verottajalla on jopa yritysten pankkiyhteydet tiedossa. Verottaja tietää myös ne yritykset, jotka ovat kitkuttaneet, maksaneet palkat työntekijöille ja hoitaneet muutkin velvoitteensa, joskus se on tapahtunut myöhässä, mutta aina asiat on hoidettu. Moni yrittäjä pistää tiukan tullen talonsa pantiksi, jotta voi maksaa palkat, kehittää yritystä ja turvata työntekijöiden tulevaisuuden, vaikka yrittäjä itse joutuisi välillä elämään köyhemmin kuin työntekijänsä. Verottaja tietää tämänkin.

Jos verottaja tietää kaiken edellä mainitun, voi perustellusti kysyä: MIHIN TARVITSEMME BUSINESS FINLANDIA, joka vetää välistä ja jakaa yhteisiä tukia mitä mystisimmillä KEHITYSPERUSTEILLA? Jos meidän tulisi jotain tehdä maamme tulevaisuuden takaamiseksi, meidän tulisi päästä eroon Business Finlandeista ja vastaavista. Tähän päästään virtaviivaismaistamalla yhteiskunnan toimintoja karsimalla pykäläviidakkoa ja sääntösekamelskaa. Muutoksen seurauksena byrokratian rattaat eivät nakerra Suomen elinkeinoelämän pohjaa, sille välttämättömiä julkisia/yksityisiä palveluja. Siis kehitetään yhteiskuntaa heittämällä ns. nolla kehittäjät helvettiin!

Jos tarkastelemme THL:ä tai HVK:a, niiden toimet osoittavat karusti, ettei niihin voi luottaa, ei normaalioloissa saati kriisin sattuessa. Molemmat mainitut tahot pettivät niin lupaukset kuin antamansa ennusteet. Tuollaisina kyseisiä lafkoja tarvitsevat vain niiden johdossa häärivät, kyseenalaisilla taidoilla varustetut johtajat, jotka lähes järjestään nostavat mammuttimaisia palkkoja. Ne tahot joiden tulisi turvata ihmisten turvallisuus kaikissa olissa tai kehittää tätä maata ovat osoittautuneet tehtävissään onnettomiksi rahareijiksi. Kun niiden toiminnan ja osaamattomuuden seurauksena suomalaisia jopa kuolee, lienee perusteellisen kehittämisen aika, jotta maamme selviää tästä kriisistä edes jotenkin ja seuraavasta koettelemuksesta kunnialla!

3 kommenttia:

 1. Toinen toistaan hullumpia uutisia puskee joka päivä ja Bimboviisikko vaan keikistelee televisiossa.

  Nyt sekin Ohisalon itkemä Saddam Husseinin armeijan murhamajuri löytyi hengissä. Turvapaikan saanut tytär sai väärennetyillä papereilla varmaan hyvät korvaukset ja isot hautausrahat.

  Suomessa on varmaan jo tuhansia näitä Saddamin sotilaita ja poliiseja viettämässä ikuista lomaa tappotöiden jälkeen. Meinaako Ohisalo rakentaa niistä oman armeijan, jolla se kana kukistaa Suomen miesväestön.

  Suomessa on hieno nuoriso, enkä toivo heille mitään pahaa. Koronavirus on nyt kuitenkin tuhonnut Suomen talouden ja pitää miettiä voiko siitä seurata jotain hyvääkin.

  Nyt ehkä loppuu "Suomi on kokoaan suurempi" haihattelu, emmekä enää anna kehitysapua yhtä paljon kuin upporikas Norja. Kun emme pysty!

  Loppuu myös pakolaisten kolmen vuoden kotoutuslomat ilman mitään velvollisuutta mihinkään. Siinä ajassa ja sillä rahalla saadaan suomalaisnuorista insinöörejä.

  Tulee rankka talouskuuri ja kansa palaa sorvin ääreen.

  Paitsi, jos heppatytöt jatkavat hallituksessa. Nyt kansa on saatu jo hyväksymään, että otamme 20 miljardia velkaa. Business Finlandista ja muusta näemme mihin ne rahat tullaan käyttämään.

  VastaaPoista
 2. Toisaalta ihmettelen miten noilla nuorilla naisilla pää kestää, kun joka päivä pitää selittää ja valehdella toinen toistaan pahempia munauksia.
  Ennen vuoden 1967 sotaa Israelin yhteiskunta oli täysin pysähdyksissä, 10.000 hautaa oli valmiiksi kaivettu ja puoli miljoonaa arabia ja tuhansia panssareita seisoi rajoilla. Juutalaisia oli kolme miljoonaa ja valtio vain Uudenmaan läänin kokoinen. Israelin puolustusministeri Jitzhak Rabin sai hermoromahduksen!

  Sanna Marin on vielä kova sana tulevaisuudessa, mutta Maria Ohisalo vaarallinen koko Suomen kansalle. Pekka Haavisto pitää homohaaremia ulkoministeriössä, niin kuin joku sulttaani.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja Nils-Aslakille kommenteista! Eiköhän koronaviruksesta poraudu niin syvä hauta, ettei Marin sieltä enää nouse. Kannattaa muistaa, että ilman Marinin ja Andessonin vitkuttelua koronan torjunta olisi alkanut Suomessa tuhtisti nopemmin. Olisimme parhaimmillaan Itävallan tilanteessa ja moni ihminen olisi säilyttänyt henkensä. Vielä enemmän ihmettelen Marinin hallituksen toimia hoivapalveluiden suhteen: Vanhuksia kuolee kuin kärpäsiä huonon hoidon seurauksena ja niitä tarjoavien yritysten johtajat omistajat tienaavat miljoonia euroja - HALLITUS EI TEE MITÄÄN ONGELMAN KORJAAMISEKSI!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!