tiistai 19. helmikuuta 2019

SUOMI EI OLE ENÄÄ DEMOKRATIA!

Meillä käytetään valtion korkeimmasta päättävästä elimestä nimitystä eduskunta, jossa kansanedustajat edustavat kansaa. Vaalien tuloksena kansan tuntojen ja halujen tulisi kanavoitua eduskuntaan. Jotta tämä toteutuisi, täytyisi eduskunnan muistuttaa kansaa. Kun tarkastelee kansanedustajien taustoja, huomaa helposti, että kansaa edustavat pitkälti ammattipoliitikot, lisäksi muutamat ammatit loistavat yliedustuksella ja toisten ammattikuntien edustus puuttuu lähes kokonaan.

Otetaan esimerkiksi Suomen suurin tehdas Uudenkaupungin autotehdas. Sieltä ei löydy ensimmäistäkään kansanedustajaehdokasta. Työväenpuolueetkin valitsivat ehdokkaiksi kaupungin kaikista yhdestä tohtorista ehdokkaaksi kaksi tohtoria. Tämä mahdollistuu siten, että toinen tohtoreista asu pääkaupunkiseudulla - joko Suomen tai Viron. Uudenkaupungin autotehtaan työläiset eivät voi äänestää työväenpuoleen kansaedustajaehdokasta, joka tietäisi edes hitusen tavallisen kansalaisen ongelmista.

Puolueet päättävät, ketä sinä voit äänestää ja Uudenkaupungin tapauksessa puolueet päättävät senkin, että autotehtaan työntekijä ei voi äänestää ehdokasta, joka tuntisi tavallisen duunarin ongelmat ja toiveet. Kumpikaan työväenliikkeen ehdokkaaksi valitsema po. tohtori ei tule menemään vaaleissa läpi, mutta se ei kuulu puolueiden tavoitteisiin. Puolueet haluavat ensinnäkin sen verran ääniä Uudestakaupungista, jotta heidän nykyiset kansanedustajansa saisivat jatkopestin. Toinen puolueiden tavoite piilee siinä, että ne pyrkivät kasvattamaan sitä kansanosaa, joka ei äänestä.

Nämä nukkuvienpuolueen lähes neljäkymmentä prosenttia äänioikeutetuista mullistaisivat koko eduskunnan miehityksen, jos he löytäisivät sopivan ehdokkaan - IKÄVÄ VAAN TÄLLAISTA EHDOKASTA EI LÖYDY TÄMÄN VAALIPIIRIN TYÖVÄENPUOLUEIDEN LISTALTA. Todellisuudessa Arkadianmäellä uusikaupunkilaista autotehtaan duunarin tavoitteita ajaisi paremmin tehtaan johtajistoon kuuluva kansanedustaja, kun työväenpuolueiden nyt valitsemat tohtoriehdokkaat.

Aikoinaan, silloin, kun maamme kehittyi kukon askelin, eduskunnassa duunarit edustivat duunareita ja herrat herroja. Nyt tilalle ovat astuneet, ministeriöiden virkamiesten sätkynukkeina häärivät, ammattipoliitikot. Aikoinaan valta kulki puolueissa kentältä ylöspäin, nyt puolueiden pieni eliitti piirikihoineen määrää sen, ketä kenttä saa äänestää. JOS EI VOI ÄÄNESTÄÄ EDES LÄHELLEKÄÄN HALUAMANSA KALTAISTA EHDOKASTA, EI SILLOIN VOI PUHUA DEMOKRATIASTA!

5 kommenttia:

  1. Olen taas kanssasi melkein samma mieltä.

    VastaaPoista
  2. Niinhän sitä sanotaan, että eduskunta on kansa pienoiskoossa, ja kansanedustaja kansalainen pienoiskoossa - no henkseleistä ainakin. Mutta vakavammin, kun henkilöitä äänestetään ja ääni menee lähinnä puolueen hyväksi, niin kyllähän ne listavaalit alkavat olla kiinnostava vaihtoehto.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vierailuista ja Forssille, Koskelalle ja anonyymille kommeteista! Listavaalit tuskin kasvattavat demokratiaa ja muutosmahdollisuutta nykymeininkiin. Jos muutosta ei tule saattavat keltaliivit saapua Suomen kaduille ja saada kansan sympatiat!

    VastaaPoista
  4. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta. Haluan todistaa siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonin lainayritykseltä. Sain 60000 euron liikelainan HUOMAUTUS: Se on luotettava ja aito Jos olet kiinnostunut lainan saamisesta, ota yhteyttä suoraan EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!