sunnuntai 24. helmikuuta 2019

KARJALAA TARJOTTIIN SUOMEN HALLITUKSELLE 1940

Meidän dosentti ja tohtorivetoinen historiabloggaaminen pelaa pitkälti valikoivalla muistilla ja sopivilla unohduksilla. Puhumme mielellämme joistakin asioista faktat valikoiden ja omia mieltymyksiä tukien. Tältä pohjalta muokataan esim. kansan NATO-kantaa. Onko valikoitujen blogikirjoitusten työajalla rustaaminen ja kansan mielipiteen muokkaus manipuloimalla tietoa, kansan rahoittamien yliopistojen tehtävä? - Ohjeeksi voikin todeta: Ennen kuin uskot tohtoria, dosenttia tai tutkijaa, lue kirjoja tai käytä edes Googlea ja vertaa ja pohdi tuloksia!

Suomen itsenäisyyden alkua käsiteltäessä unohdetaan varsin usein se, että Suomesta hyökättiin kolmesti Neuvosto-Venäjälle ja suomalaiset antoivat englantilaisille tukikohdan Koiviston niemeltä. Tuolta britit tekivät hyökkäyksiä Leninin puna-armeijaa vastaa mm. tuhoten sotalaivoja. Tämä sapetti Leninin porukoita melkoisesti, sillä valtaa hamuavat Venäjän valkoisten joukot olivat tuolloin  päässeet jo Pietarin raitiotieverkon sisäpuolelle. Yksi vaietuista Suomen tempauksista on tuolloisen Pietarin kylkeen perustettu suomalaisten rahoittama ja muutenkin avittama Kirjasalon tasavalta, joka ei varmaankaan lisännyt Neuvosto-Venäjän luottamusta Suomeen.

Totuuksilla ja puolitotuuksilla enemmistön päätä käännetään mieleiseksi. Tätä voidaan pitää ns. trollauksena ja demokratian vastaisena toimintana - DEMOKRATIA PERUSTUU LAAJAAN TIETOON, EI SOPIVASTI VALIKOITUUN TIETOON. Älkää siis luottako titteleihin, älkää valikoiko tarjottua tietoa mielipiteidenne tueksi, vaan etsikää rehellistä totuutta lähdeluetteloista. Palatkaamme tämän alustuksen otsikkoon, joka - yllätys, yllätys - pitää paikkansa, joskin siinä vaietaan ratkaisevasta osasta totuutta. Suomen hallitus, jolle Neuvostoliitto tarjosi Karjalaa, oli Suomen kansantasavallan hallitus eli toisin sanoen Terijoen tai vielä paremmin nimellä Kuusisen hallituksena tunnettu Stalinin nukkeviritys. Skeptisyydestä kumpuaa tieto : LUKEKAA ITSE, ÄLKÄÄ USKOKO KOVIMMIN KOLISEVIA DOSENTTEJA, TOHTOREITA TAI TUTKIJOITA JA JOS ETSITTE USKOA:  MENKÄÄ KIRKKOON!

6 kommenttia:

 1. Muutenkin tarvittaisiin vähän täydennystä. Kysymys oli nimittäin Itä-Karjalasta, tai tarkemmin sanottuna osasta siitä. Ei Suomen Karjalasta, jota ei tuolloin (oliko vuosi muuten oikeasti edes 1940, vai oliko se vielä edellisen vuoden puolella?) ollut vielä edes luovutettu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja tarkennuksesta! Kyse oli karjalankielisestä Karjalasta eli Itä-Karjalasta. Kiitos tarkennuksesta: Kuusisen hallitus perustettiin ja sai Stalinin siunauksen joulukuussa 1939. Koko kuvio oli mystinen, sillä samaan syssyyn Neuvostohallitus "osti" muutamat saaret ja maata Leningradin lähistöltä. Kirjoitus on tiivistetty ja tarkoitus herättämään kiinnostusta perehtymään asioihin, joista pitkälti vaietaan. Suosittelen lukemaan esim. Mainio pikku sota Mikko Ylikangas - Varjo Suomen yllä Stalinin salaiset arkistot Timo Vihavainen, Ohto Manninen, Kimmo Rentola, Sergei Zuraljov - Saksalainen Suomi 1918 Marjaliisa Hentilä, Seppo Hentilä - Heimosotien historia 1918 -1922 Jussi Niinistö. Myös YLE Arenasta löytyy hyviä laajasti asioita käsitteleviä historiasarjoja, joita on mukava kuunnella vaikkapa autoa ajellessa.

  VastaaPoista
 3. 30.11.1939 klo 6 aikaan kerrotaan ns. talvisodan alkaneen. Rauhan kerrotaan tulleen 13.3.1940 klo 11. Tuon ajanjakson välissä on siis tunnustettu Suomen silloinen hallitus joulukuussa 1939.

  VastaaPoista
 4. Pieni tarkistus osoitti, että YYA-sopimus Neuvostoliiton ja Suomen Kansanhallituksen välillä solmittiin 2.12.1939. Oikea vuosi on siis 1939.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynneistä ja kommenttien sisältämistä tiedoista! Neuvostoliiton ja Kuusisen hallituksen välinen "sopimus" on vähintäänkin ihmeellinen. Siinä luvattiin korvauksia Suomen kansalaisille jne.. Tuntuu kuin Neuvostoliitto olisi värkännyt "sopimuata" itsenäisen valtion kanssa. Kun muistetaan Karjalan työkansan kommuunin suomaisten julmat kohtalot ja Kuusisen asema hallituksensa jälkeen, ei kukaan voine uskoa Stalinin tarjonneen Suomelle todellista itsenäisyyttä. Tämän todistaa Edvard Gyllingin tyly kohtalo sen jälkeen, kun hän ryhtyi puhumaan itsenäisestä punaisesta Suur-Suomesta!

  VastaaPoista
 6. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!