torstai 21. helmikuuta 2019

POSITIIVINEN PR SYNTYY VIERAAN KIRJOITTAMANA

Aki Mykkänen sai mukavasti palstatilaa Länsi-Suomessa. Samalla Uusikaupunki sai positiivista julkisuutta mediassa.


Tämän aamun Länsi-Suomessa lähes aukeaman mitalla, kerrotaan kiinalaista nuorisokiekkoa eteenpäin vievästä kaverista. Tämä kaveri liittyy isolta osalta Uudenkaupungin urheiluhistoriaan. Kiinassa nuorisokiekkoilua eteenpäin vie Aki Mykkänen. Todella positiivinen juttu kertoo niin Mykkäsestä kuin Kiinasta sekä jääkiekosta ja nostaa myös Uudenkaupungin myönteisessä mielessä julkisuuteen.

Uudenkaupungin saadessa hehkutusta osakseen tapahtuu se yleensä vain paikallismediassa, jossa jotain paikallista tapahtumaa ja sen puuhahenkilöä ylistetään paikallisille ihmisille tyyliin: UPEETA, VALTAVAA. Jokainen voi kuvitella mainitun perinteisen kaveritoimittajan kaverista kirjoittavan jutun uskottavuutta verrattuna Länsi-Suomen juttuun, jossa raumalainen toimittaja kirjoittaa kiinassa työskentelevästä uusikaupunkilaisesta Aki Mykkäsestä.

Rohkenen väittää Aki Mykkästä uusikaupunkilaiseksi, sillä siinä määrin aktiivisesti hän ottaa Kiinasta asti osaa Uuttakaupunkia, liikuntaa ja politiikkaa koskeviin keskusteluin. Viimeksi eilen sain vastata Facebookissa Akin Mykkäsen kommenttiin. Akin kommentit ovat kärkkäitä, idearikkaita mielipiteitä ja ratkaisuehdotuksia, joilla ei etsitä kavereita vaan pyritään saattamaan asiat paremmalle tolalle.

Aki Mykkänen tekee työtä Kiinassa, kantaa huolta Uudestakaupungista ja saa raumalaisen lehden kirjoittamaan itsestään. Aki tekee jotain, mikä saa lehdet kirjoittamaan itsestään. Tällaisella journalismilla nostetaan Uudenkaupungin arvoa, jota ei tee jonkun täysin älyttömän paikallisen idean toitottaminen paikallislehdessä. Toisen ja vieraan kirjoittama juttu on arvokas, mutta kaveripiiristä kumpuava paikallisjuttu herättää lähinnä sääliä tai inhoa mediaa kohtaan ja osoittaa armottomasti kirjoittajan ammattitaidottomuuden toimittajana.

Käytännön esimerkiksi otan perinteisen seiväshyppy vertauksen. Jos minä esim. väitän hypänneeni eilen Crocsit jalassa kuusi metriä korkealla olleen riman yli, kukaan ei usko sitä. Mutta jos Harto kertoo minun hypänneen kuuden metrin korkeudella olleen riman yli saattaa siihen jopa joku uskoa varsinkin, jos hän täydentää väittämäänsä kuvalla tai videolla. Siis teot ratkaisevat. Uusikaupunkilaiset olkaa rohkeita ja tehkää jotain positiivista, josta muutkin kirjoittavat muualle eikä ainoastaan teidän paikalliset kaveritoimittajat paikallislehteen - OTTAKAA ESIMERKKIÄ AKI MYKKÄSESTÄ!

1 kommentti:

  1. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta. Haluan todistaa siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonin lainayritykseltä. Sain 60000 euron liikelainan HUOMAUTUS: Se on luotettava ja aito Jos olet kiinnostunut lainan saamisesta, ota yhteyttä suoraan EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!