keskiviikko 20. helmikuuta 2019

KOKOOMUS: KYKYPUOLUE KYYKKYSSÄ!



Kokoomus hirttäytyy liian voimakkaasti kiinni uusliberalistiseen talouspolitiikkaan juuri silloin, kun sen karmeimmat esimerkit pullahtelevat esiin tavalla, jonka toimimattomuuden esim. vanhustenhoidossa hölmöimmätkin hoksaavat. Sinänsä Orpo oli oikeassa vastustaessaan hoitajien tarpeen desimaalivaatimusta, mutta tapa millä Orpo toi asian julki, antoi hänestä ja puolueesta kerrassaan säälittävän kuvan.

Lepomäki alkoi puhumaan nopeammasta menosta kohti liittovaltiota juuri nyt, kun kansan skeptisyys koko unionia kohtaan kasvaa. Kun samaan yhtälöön lisätään kansan kasvava NATO-vastaisuus, ei Kokoomukselle voi povata hääviä vaalimenestystä. Saas nähdä kuinka alas kokoomuksen kannatus rupsahtaa. Puolueen voi pelastaa ainoastaan omalla sarallaan kivestä kiveen auran kyntävä Keskusta. Bernerin rahakas ja itsekäs ratkaisu siirtyä ruotsalaispankkiin kääntää katseet pois Kokoomuksesta.

Tuntuu varsin todennäköiseltä, että Kokoomuksen kannatus alkaa syöksyä ja se voi pudota jopa ohi Keskusta 10 ja 15 prosentin välille. Se lienee selvää jo nyt, että molemmat mainitut puolueet voivat lopettaa puheet pääministeripuolueesta. Kokoomus tarvitsisi uutta mediajohdatusta, sillä Ellun kanojen apu ei enää auta! On mielenkiintoista nähdä SDP:n imu vai odottaako perussuomalaisia kolmas jytky?

2 kommenttia:

  1. Tuloksissa voi tulla suuriakin yllätyksiä, minä ainakin toivon niin. Päästäisiin osasta marttojen selittelykerhoista eroon.

    VastaaPoista
  2. Samat talouden ja muutkin reunaehdot ovat jatkossakin samat kaikilla puolueilla. "Sateentekijää" ei ole mutta äänestäjä voi äänestää vaiheeksi toisin kuin ennen. Mikää tuskin muuttuu mutta vaihtelu voi virkistää. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!