perjantai 31. elokuuta 2018

YHTEISILLÄ VAROILLA ÖKYILLE KIVAA VAI OIKEESTI KIVAA?

Meillä ei välitetä tuon taivaallista tavallisista kaupunkilaisista. Kuin aatelisvallan aikaan, köyhiltä kerätään rahat ökyjen kotkotuksiin. Pöyristyttävämpänä esimerkkinä pidän riippusängyt ympäristöineen. Niissä ökyttäret  köllöttelevät ja niiden välttämättömyyden he itsekeskeisesti nostavat esiin omilla foorumeillaan. Ökyttäret tykkäävät vanhoista esineistä ja taloista, ne tuntuvat ökyttäristä niin kivoilta, että tähän kivaan upotellaan miljoonia euroja.

Mistä rahat kaikkeen heidän kivaan?: sitä ei saa ökyttäriltä ja heidän nöyriltä tukijoiltaan udella. Moisen kyseleminen ei ole kivaa, se rtuomitaan välittömästi tykkäysten saattelemana äärimmäisen  negatiiviseksi. Totuus on kuitenkin se, ettei rahaa ole. Kaiken kivan rahoittamiseksi pitää ottaa velkaa, jättää tavallisen kansan tarpeet toissijaisiksi, lomauttaa, korottaa veroja und taksoja ja jopa lopettaa määrättyjä apuatarvitseville suunnattuja toimintoja.

Kaikki tämä vain siksi, että joillakin täytyy olla kivaa ja tämän kivan toteuttamiseksi kaikki konstit ovat sallittuja. Eikö tämä ole aivan saman kaltaista puuhaa kuin aatelisaikoina: Kansa painoi töitä niskalimassa, hyötymättä itse mistään mitään. Tavalliset pulliaiset saivat ainoastaan katsoa sivusta ja hurrata, kun vallasväki käytti kansan työtuloksen juhliin, linnoihin, matkoihin, joutaviin rakennelmiin eli kaikkeen siihen, mitä joutilaat ökyt pitivät kivana.

Nämä tämän päivän aateliset eli monopoliasemassa olevat yrittäjät ja työväenlaulut itselleen omineet ökyt ajavat taustajoukkoineen kaupunkimme taloudelliseen kurimukseen ja useat kaupunkilaiset inhimillisten kärsimysten keskelle. Sopiikin kysyä: TÄTÄKÖ VAALIEN ALLA LUVATTIIN. Eikö todellakin olisi tärkeämpiä rahan reikiä kuin muutamien itsekkäiden kivaa haluavien kivan kustantaminen. Eikö se olisi ihan oikeasti kivaa, jos pistettäisiin kaikille ikävät asiat kuntoon niin, että kaikilla olisi hyvä olla ja elää.

Terveyskeskuksessa eivät potilaat parane vaan jopa henkilökuntakin sairastuu, koulu ja uimahalli ovat purkukunnossa, kunnallistekniikka vetää viimeisiään eli kunnnan on vaikea suorittaa sen lakisääteisiä palveluita. Eikö meidän kannattaisi keskittyä näihin olennaisiin, kaikkia kaupunkilaisia koskeviin asioihin. Pöyristyttävintä on Stoppi asuntojen kimppuun käyminen, jotta ökyttärille piisaa lisää rahaa heidän kivan toteuttamiseen.

Kaupunkimme päätöksenteko on halvaantunut kaupunkilaisille tärkeistä asioista, niistä ei edes kerrota mitään. Sen sijaan ökyjen jonninjoutavat koohotukset etenevät julkisuuden positiivisessa hehkutuksessa. Väitetään niiden etenemistä avitettavan jopa väärään tietoon nojaamalla. Kuitenkaan yksikään luottamushenkilö ei halua selvittää valmistelun jakaman tiedon todenperäisyyttä - SAAKO MEILLÄ PUHUA PUPPUA PÄÄTTÄJILLE, JOTTA VALMISTELUN ETENEMINEN TAATAAN?

Uudessakaupungissa valtaan sukkuloivat samat tyypit lakeejoineen kuin silloin, kun kaupunki teki Tontonmäen, hakkasi rahaa soijatehtaaseen, kaavoitti Janhuan älyttömästi, teki typeriä risteyksiä, upotti miljoonia vanhanaikaisiin katulamppuihin, lopetti koulut, nosti veroja, ajoi kaupungin talouden kuralle, lomautti kaupungintyöntekijöitä jne. jne.. Nyt tämä porukka lakeejoineen tekee kaiken kivan ohella uutta organisaatiota. Mielestäni heiltä ei todistetusti löydy tähän tehtävään vähäisempiäkään eväitä.

Eikö edes isoissa puolueissa löydy ryhtiä ja lujuutta palauttaa johtajien mieliin vaalilupaukset ja reivata päätöksentekomme ökyjen kivan toteuttamisesta lähemmäs kaupungin ja sen asukkaiden parasta. Päättäjien harrastama impulsiivinen koheltaminen vie kaupungin tuhoon. Me tarvitsemme faktoihin perustuvaa suunnitelmallisuutta. Me tarvitsemme paikallista vallankumousta. Neuvostoliitossa tehtiin viisivuotissuunnitelmia, joita juhlittiin vaikka suunnitelmat eivät toteutuneet. Meillä ei saada edes viisivuotissuunnitelmaa aikaiseksi, mutta silti päättävät juhlivat ja matkustavat kaupunkilaisten rahoilla.

Linkki:

Stoppi Nuorisoasunnot

16 kommenttia:

 1. Demokatua ei tehdä ilmaiseksi, joku vetää kunnon liksat. Tämä ei koskenut ulkomaalaisia demokadun pystyttäjiä, he olivat talkoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo toimitilat kielivät isosta rahasta. Kaupungin kalleimmalla paikalla ja uudet konttorikalusteet. Ei niissä pienellä palkalla työskennellä.

   Poista
  2. Luottamusmiehet kaveeraavat vrkamiesten kanssa saadakseen itselleen etuja. Lea Myllymäki jo sai itselleen Sari Rantasen siipeilystä työpaikan. Nyt Sami Laaksonen ja Leena Arvela-Hellen ovat kuin perse ja paita kokouksissa ja vapaa-ajalla. Varmaan kaupunki järjestää työpaikan tyypille joka ei ole autotehtaan hihnallekaan kelvannut.

   Poista
  3. Kuulin että demokadun vetäjän kuukausiliksa on vähän yli neljä tonnia.

   Poista
  4. Projektivastuullinen on kaupunginarkkitehti. Hänellä varmaan on.

   Poista
 2. Arvela-Hellenin ja Laaksosen peli on kh:kokouksiaa on yököttävää katsottavaa. Tohtorilla ei ole kylä kikki kotona.

  VastaaPoista
 3. Kh:n pöydän ympärillä on säännöllisesti noin 11+3+2+satunnaiset asiaperustaiset esittelijät/virkamiehet. Miten tuo 16.57 kirjoitettu kommentti pitää tulkata muuten kuin tuon sisäpiirin kirjoittaman ihmisen kirjoittamaksi?

  VastaaPoista
 4. Tämä on aivan mahdotonta menoa. Kokoomuksen Tomi Salo ylistää sitä facessa.

  VastaaPoista
 5. Kokoomus kannattaa demokatuja ja vastaavia. Kokoomuksen peli on kaksinaamaista.

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä kommenteista! Eikös Myllymäki oli Stoppin taustajärjestön puheenjohtaja. Tuntuisi oudolta, jos hän toimisi omaa lafkaa vastaan. Ja jos niin toimisi, niin eikö hänet äänestettäisi ulos koko yhdistyksestä? Minulla ei ole mitään tietoa kokoomuksen linjauksista. Saloa pidän järkiveikkona sen perusteella, mitä häntä opin ennen vaaleja tuntemaan.

  VastaaPoista
 7. Kh matkustaa taas päivää aiemmin kuntamarkkinoille. Viime vuonna majoituttiin Strand hotelliin 1 hengen huoneisiin 400 E yö ja ja illalla syötiin 5 ruokalajin päivällinen. Wale&co:ta ei köyhyys kiusaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stoppi asuntojen säästöillä reissaa leveesti maailmalla.

   Poista
 8. Käsittämätöntä, jos demokadun vetäjä saa 4 000€ kuukaudessa. Missä paikka oli auki.

  VastaaPoista
 9. Projektivastuullinen on kaupunginarkkitehti. Hänellä varmaan on palkka yli 4000€ kuukaudessa. Eihän osin talkootöillä voi tienata tuollaisia summia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastuullinen on eri henkilö kuin projektin vetäjä. Kukaan ei tee talkoilla noin isoa työtä.

   Poista
 10. Lue facebookista heinäkuun kirjoituksia miten on projektin rahoitus rakennettu.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!