sunnuntai 26. elokuuta 2018

MANTSINEN VALITSI RAUMAN - NUKKUIKO UKI ONNENSA OHI VAI:::

Liperissä toimiva Mantsinen, yritys, josta Uusikaupunkikin osti satamanosturin, laajentaa Raumalle. Voimakkaasti vientiin satsaava pohjoiskarjalainen yritys tarvitsee laajentuakseen kokoonpanotiloja rannikolta. Siksipä yritys vuokraa tilat Euroports Raumalta. Toiminnan Mantsinen aloittaa Raumalla niinkin pian kuin kuluvan vuoden syyskuussa.

Väkisinkin herää kysymys: MIKSI EI UUDESSAKAUPUNGISSA? Mitä elinkeinopuolemme on touhunnut tämän asian eteen tai edes sen eteen, että saisimme elinkeonpohjaamme laajemmaksi, eikä kaikki olisi autotehtaan varassa? Uskon, että logistisesti emme olisi mitenkään hävinneet Raumalle ja Uusikaupunki olisi voinut olla jopa edullisempi vaihtoehto.

Vai onko ongelmamme siinä, että Raumalla tiedetään kaikki, mitä Uudessakaupungissa tarjotaan? Onko meillä suora tietolinkki kaupunginhallituksesta Rauman virkamiesjohtoon? Tuntuu hiukan siltä, että nykyhenkilöityksellä kaupunginhallituksemme vei välttämättä palvele kovin onnistuneesti Uuttakaupunkia. Kunhan kyselen, en epäile enkä syytä, mutta loppuun kysyn: Palkkaisitko sinä yrityksesi hallitukseen kilpailevan yrityksen toimitusjohtajan puolison?

Linkki Talouselämän juttuun:

Mantsinen laajentaa Raumalle – tehostaa vientikaupan logistiikkaa

17 kommenttia:

  1. Mitä puuhaa Ukin elinkeinojohtaja. Ei paljon mitään ole kuulunut vuosien varrella...

    VastaaPoista
  2. Alustuksen viimeinen kysymys on hyvä. Missään muualla tämä ei onnistuisi.

    VastaaPoista
  3. En tiedä asiasta mitään, mutta Euroports on Rauman satama ja sillä on ilmeisesti vapaata hallitilaa heti muutaman viikon sisällä vuokrata, ellei jo ensi maanantaina silloinhan alkaa syyskuu. Ukissa tällaiseen ei ole mitään mahdollisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantsinen on suuri yritys. Se tekee paljon kansainvälistä kauppaa. Tuskin se kahden viikon varotusajalla tekee ratkaisuja. On perusteltua kysyä, miksi yritys ei tullut Uuteenkaupunkiin. On perusteltua kysyä elinkeintoimintamme tehokkuutta. On perusteltua kysyä, onko hallituksen jäsenellä liian läheiset suhteet naapurikaupungin huipulle. Mantsinen on hyvä esimerkki yrityksestä, joka kelpaisi molemmille kaupungeille. Kaupungit kilpailevat keskenään.

      Poista
  4. Selittelyjen sijään pitäisi päättäjien olla kiinnostuneita elinkeinoasiamihen tekemisistä. Tätä se on aina ollut täällä huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, höh. Luuletko tosiaan ettei Forss tiedä miten ja millä aikataululla neuvotteluja käydään. Hän kertoi Raumalla tilojen olleen valmiina, meillä olisi tarvinnut aloittaa hallipolitiikka. Sopimuksesta olisi kulunut n. 2 vuotta tilojen valmistumiseen.

      Poista
    2. Silläkin on merkitystä, että Raumalla pääsee vuokralaiseksi. Ugissa pitä vuokran yhteydessä lyhentää lainaa ja määrätyn ajan kuluttua lunastaa halli.

      Poista
    3. Höh höh, älä puhu paskaa. Meillä on halleja vaikka kuinka. Esimerkiksi legendaarinen rättihali, jossa yrittäjä sai toimia vuosia ilman vuokraa. Eikä tuolloin hallin nouseminen kauaa kestänät

      Poista
  5. Kh saa selvitykset elinkeinojohtajan tekemisistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on näemmä enemmän facebook- ja mediamiehiä unohtaen että ne eivät luo uusi paikallisia työpaikkoja.

      Poista
  6. Toivottavasti myös tekemättäjättämisistä.

    VastaaPoista
  7. Kh hereillä vai mitä Java?
    http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/8121

    VastaaPoista
  8. Kiitos käynneistä kommenteista ja kysymästä! Nyt olemme karmealla tavalla todistaneet, että ihmiset eivät muuta kaupunkiin, jonka puitteet ja palvelut laahaavat kymmeniä vuosia keskivertoa jäljessä - tämä ei onnistunut vaikka työpaikkoja tuli tuhansia. Jospa kaavoittaisimme muutakin kuin parakkeja ja kerrostaloja, jospa rannalta asunnot menisivät kaupaksi vai pitäisikö meidän tehdä positiivisia päätöksiä, jotka tähtäävät laadukkaaseen elämään nukkumisen ja työn teon välillä vai auttaisiko tilanteeseen riippusänkyjen lisääminen ja lämmityksen asentaminen niihin talven varallle? Ehkäpä Alicellekadulle voisi ripustaa talveksi lumilapioita tai lumikolia ellei peräti valtavia, sähköputkista tehtyjä valaistuja himmeleitä, joita Vannannaksen kaupungissa tulisi keksijän mukaan kutsua Himlereiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota sinä olet hokenut jo kaksikymmentä vuotta. Vaihda levyä.

      Poista
  9. Tarvitaan asiallisia ja myös ulospäin kohtuunäköisiä vuokra-asuntoja. Halpoja ei tuskin kukaan voi rakentaa. Niiden vuokrataso on lähellä 15e/m2/kk ja taas voi kysyä, että miten niitä asuntoja voi vuokrata alle 2000e kuukausituloilla. Ostovoimaa ei juuri jää vuokranmaksun jälkeen muuhun kuin pakollisiin. Se siitä rantarakentamisesta.

    VastaaPoista
  10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Rantatonteilla voi asua muutkin kuin autotehtaan työntekijät. Se meillä on todistettu, että ihmiset eivät muuta työn perässä tänne, mutta hienon asuinpaikan vuoksi, jotkut ovat valmiita muuttamaan. Monipuolista tontti/asuntotarjontaa ja tekemistä työn ja unen väliin, siinä ovat minun ehdotukseni asukaspulaan - jokainen voi esittää omat näkemyksensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ollaan myöhässä. Olisi pitänyt toimia aikaa sitten.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!