tiistai 14. elokuuta 2018

UUSIKAUPUNKI NUKKUU ONNENSA OHI!

Uusikaupunki tehnee varmaankin hölmöyden maailmanmestaruuden. Tuskinpa millään muulla paikkakunnalla, missä työpaikat kasvavat tuhansilla, kerrannaisesti mahdollisine sivuvaikutuksineen jopa yli 5 000 työpaikalla, väkiluku ei juuriikaan kasva. Kyseessä lienee historiallisesti megamerkittävä munaus jo siksi, että viime vuonna kaupunki juhlavuotensa ansiosta olisi voinut nousta valtakunnan ja jopa kansainväliseen julkisuuteen. No mitäpä tuosta juhlavuodesta muistetaan? -Uudessakaupungissa presidentti otettiin vastaan kuin kuokkavieras eikä hänelle tarjottu edes kahvia - lienee moukkamaisuuden maailmanennätys. Toinen merkittävä muisto liittyy lapsiin, joita koulun mäeltä marssitettiin torille kuin vankeja konsanaan, siellä heitä odotti yhtye, jota useimmat koululaiset tuskin tunsivat.  Kolmas muisto liittyy aikoinaan niin mahtaviin maakunnasta väkeä keränneiden Merefestien floppiin ja mitä ilmeisimmin lopetukseen merkittävänä maakuntatapahtumana.

Kaikki edellä mainittu markkinoitiin kaupunkilaisille tyylillä: UPEETA, VALTAAMutta viestintäosaamattomuudesta johtuen kaupunki ei saanut juhlavuotena juurikaan kansainvälistä saati valtakunnallista näkyvyyttä. Positiivisesta julkisuudesta vastasi lähinnä autotehdas. Jos olisimme halunneet tänne asukkaita, olisi meidän tullut toitottaa viime valtuustokauden saavutuksia ja tulevaisuuden visioita: UUSIKAUPUNKI PISTI TALOUTENSA KUNTOON YHDESSÄ VALTUUSTOKAUDESSA JA UUSIA UUSIKAUPUNKILAISIA ODOTTAA UUSI KOULU, UUSI MONITOIMITALO JA UUSI UIMAHALLI! Mutta tätä emme kertoneet ja niinpä väkiluvun kasvu näyttää jääneen vain pieneksi pyrähdykseksi - Pään nostoksi pinnalle ennen lopullista hukkumista.

Nykyinen riitelystä ja osaamattomuudesta kielivä valitustemme virta ei vedä vapaaehtoisia mukaan, vaan saa, päin vastoin,  kynnelle kykenevät siirtymään turvalliselle rannalle. Viestintämme uho on kuin alkujaan niin hienot sateenvarjot, jotka ajan kuluessa ja totuuden tullessa ilmi näyttävät halpuutensa haalistumalla ja rispaantumalla räjähtäneeksi sekä vaaralliseksi riippuvaksi romuviritykseksi. Meillä fiksuus ei maksa mitään ja siksi sitä ei käytetä! En etsi syyllisiä, vaan haluan, että viimeinkin ihmiset valitaan kyvykkyyden eikä kaveruuden perusteella tehtäviin. Vasta silloin tässä kaupungissa toimitaan sen asukkaiden parhaaksi ja Uusikaupunki aloittaa hallitun kasvunsa. PALLO ON MEILLÄ, MUTTA KUINKA KAUAN - NOUSUKIITO EI OLE LOPUTON ILMIÖ!

Linkki UKINYT:n juttuun:
Asukasluku junnaa paikallaan

10 kommenttia:

 1. java se tietää aina kaiken

  VastaaPoista
 2. Tuttua Valkosen jälkiviisautta.

  VastaaPoista
 3. Taitaa Valkonen olla kuitenkin enimmäkseen oikeilla jäljillä. Kaupunki ei ole juuri kaupunkia kehitysrahoilla siunannut viime vuosina. Kaupunki ei kehity valotolppien vaihdolla eikä Pasklahden reunojen uusilla lankuilla.
  Ehkä nyt Kalannissa on sitä "oikeaa" kaupunkikehittämistä? Kalantitalon kustannuksista kannattaa lukea täältä
  http://uki01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183501-5

  Katsokaa eriävä mielipide ettei totuus kehittämisen kustannuksista unohdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo tulee purkkien säiltyspaikalle hintaa. Kahdensantuhannen tulo muuttui miljoonan kuluksi.

   Poista
 4. Asian esittelyssä on tuotu esiin kaupan kohteena olleessa kiinteistössä olevat useatkorjaustarpeet ja niistä
  aiheutuvista kustannuksista tehty arvio. Kokouksessasuullisessa esittelyssä tuotiin esiin vielä lisää tosiasioita, joitten perusteella p.o.kiinteistön myymättä jättäminen tulee maksamaan kaupungille erittäin paljon.

  Kaupungilla on tällä hetkellä meneillään useampia hyvin hintavia investointeja ja kaupungin työntekijämäärä on
  erinäisten tarpeitten takia jatkuvassa kasvussa. Kaupungin talouden kantokyvylle muodostuu kohtuuton rasite p.o. kiinteistönkorjaamisesta ja ylläpidosta, huomioiden, ettei kiinteistöllä ole kaupungille juurikaan käyttöarvoa.Koska kuntalain 69§ mukaan luottamushenkilön on toimittava luottamustoimessaan siten, että hän
  edistää kunnan ja sen asukkaitten etua, katson olevani pakotettujättämään edellä mainittuun päätökseen eriävän
  mielipiteen.

  Mika Sjöblom
  Kaupunginhallituksen jäsen

  VastaaPoista
 5. Mikalle täydet pisteet. Enemmistö toimii täysin vastuuttomasti. Näin luodaan tarve lomauttaa kaupungin työntekijät tai nostaa veroprosenttia.

  VastaaPoista
 6. Pikkuhiljaa kaupungin talous tomutetaan juustomuottipalatsilla, demokadulla ja vastaavilla. Pelkästään demokatuun juustomuottien varastointiin menee kaksi miljoonaa. Luulisi tälle summalle löytyvän parempaakin käyttöä.

  VastaaPoista
 7. Kaupungintyöntekijät äänestävät vasemmistoa, mutta vaalien jälkeen vasemmistolle joutavat puukupit ovat heitä tärkeimpii.

  VastaaPoista
 8. Vasemmiston touhu on käsittämätöntä sekoilua.

  VastaaPoista
 9. Hallituksen puheenjohtaja Heikki Wala luetaan myös Uudenkaupungin vasemmistoon. Vai epäileekö joku vielä?

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!