perjantai 3. elokuuta 2018

DEMOKRATIAN IRVIKUVA: Luvataan sairaala ja yöpäivystys - tarjotaan tekonurmi!

Tuskin kukaan vastustaa kaupungin viihtyvyyden lisäämistä tai kaupunkilaisten elämisen ja olemisen laadun parantamista. Asioilla on kuitenkin tärkeysjärjestys. Jos olemme laiminlyöneet kunnallistekniikkamme niin pahoin, että vesijohtomme ja viemärimme ovat tikittävä miljoonien eurojen aikapommi, jos terveyskeskuksessamme henkilökunta sairastuu sisäilmaongelmien vuoksi, jos koulumme ovat korjauskelvottomia ja uimahallimme samoin, lienee syytä ihmetellä, mikseivät valtuutettumme puutu näihin perusasioihin, vaan pistävät tässä tilanteessa keskustan kaunisteluun 900 000€? Sopiikin kysyä, kumpi on tärkeämpää: Juomavesi, terveterveyskeskus vai tekonurmi siellä, missä ei pelata jalkapalloa?

Uusikaupunkilaiset päättäjät ovat kuin hönö autoilija,  kuka säästää öljynvaihdossa ja pistää öljynvaihtorahat Wunderbaumeihin ja karvanoppiin. Jokainen, vähänkin autoilusta ymmärtävä tietää, öljynvaihdon ja huoltojen välttämättömyyden ja sen, että öljynvaihdon voi siirtää ehkä kerran tai kaksi. Lopulta kuitenkin tulee autoilulle loppu, kone hajoaa ja siinä sitä istut Wunderbaumeja nuuhkien ja pysähtyneitä karvanoppien katsellen, kun matka ei edisty ilman isoa remonttia ja taloudellista uhrausta. Jos valtuutetut olisivat vastuullisia, he toimisivat koko lailla toisin, eivätkä luottaisi tuuriin ja kymmeniä vuosia vanhojen putkien pitävyyteen.

Meidän pitäisi tehdä pitkäaikainen realistinen suunnitelma, jossa tunnustamme päättäjien tekemät laiminlyönnit ja varaudumme niiden korjauksiin. Kuvitelkaapa nyt tilannetta, jossa olemme lyöneet 50 miljoonaa euroa kiinni yhteen rakennushankkeeseen, korjanneet terveyskeskusta miljoonalla eurolla sekä kattaneet pääkadun miljoonalla eurolla ja yhtäkkiä miljoonien korjaustarve realisoituu pääkadun viemäreistä ja vesijohdoista. Siinä tilanteessa eivät kevyet kaunistukset auta, kun koko Alicenkatu avataan ja paloautot ryhtyvät rahtaamaan vettä keskustan asukkaille. Ehkäpä tulevaisuudessa vaalilupauksemme ja todellisuuden olisi kohdattava: Nyt he ketkä eivät antaneet junnujalkapalloilijoille tekonurmea, mutta lupasivat sairaalan yöpäivystyksen jatkuvan, tekevät tekonurmen sinne, missä ei pelata jalkapalloa - TÄSTÄ ON TOIMIVA DEMOKRATIA JA KAUPUNGIN JA SEN ASUKKAIDEN PARHAAKSI TOIMIMINEN KAUKANA!

42 kommenttia:

 1. Mikä ihme joukkopsykoosi sai ihmiset äänestämään Walaa vaikka jokaisen ajatuskykyisen olisi pitänyt tajuta yöpäivystyksen ja leikkausten loppuvan. Aika muuttuu. Ambulanssit eivät ole enää kuljetusvälineitä vaan ensihoito yksiköitä. Leikkauksia ei tee enää yleislääkäri vaan erikoistunut kirurgi. Meillä tämäkin palvelu on huippuna saatavissa tunnin päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ajoitettu vaaliadressi ratkaisi PRO menestyksen.

   Poista
  2. Terveyskeskusta tullaan korjaamaan ehkä 10 miljoonalla kun kaikki vaiheet ja väistötilat ynnätään yhteen. Putkistoissa muhii lähes yhtä iso pommi kun maasta ja merestä löytyy vielä valurautaviemäreitäkin.
   Kouluprojektin kustannukset ja nämä mainitut yhteensä tuovat niin suuren sopeuttamispaineen Ukin talouteen ettei 90-luvun puolivälissäkään tehdyt leikkaukset taida riittää.
   Ei hyvältä näytä tämä ennuste uusia matalapalkkaisia veronmaksajia ajatellen. Tervetuloa Uuteenkaupunkiin. Meillä on Suomen korkein veroprosentti!

   Poista
 2. Sitä luulisi, että aikuinen tietäisi paremmin. Käyttäytyisi asiallisesti. Aikuismaisesti. Ei kiusaisi.
  Ei se niin mene.

  Kiusaamiselle on monia syitä. Lindforsin mukaan aluksi on tärkeää määritellä, koska on kyse kiusaamisesta, ja koska ei.

  – Ensinnäkin kiusaamiseen tarvitaan henkilö, joka sitä tekee, ja toinen henkilöä, joka on kohteena. Lisäksi tarvitaan suotuisat olosuhteet. Kiusaaminen tarkoittaa myös sitä, että kohde kokee asian kiusaamisena. Se voi tapahtua myös niin, ettei kiusaaja tiedä kiusaavansa, mutta toinen kokee sen kiusaamiseksi. Kyse voi olla paitsi psykologisesta, myös rakenteellisesta näkökulmasta. Tilaisuus tekee tavallaan varkaan. Työpaikalla voi esimerkiksi olla tilanne, jossa kiusaaminen on mahdollista, Lindfors sanoo.
  Kiusaaminen on pitkäaikaista toimintaa, jossa on selkeä epäsuhta: toisella on enemmän valtaa kuin toisella. Kiusaamisessa voi olla mukana muitakin ihmisiä. Lindforsin mukaan "nettikiusaaminen” ja ”kiusaaminen” termeinä ovat laajoja aiheita, joiden määritelmiä on hyvä pohtia tarkemmin.

  – Mitä on kiusaaminen? Kuka on aikuinen? Miten ne määritellään? Mikä se näkökulma on? Onko sellainen henkilö aikuinen, joka käyttäytyy huonosti netissä ja kiusaa? Lindfors toteaa.

  – Mitä kiusaaja saa kiusaamisesta, oli hän sitten 22, 32, 42 tai 72 vuotta? Onko sillä merkitystä, minkä ikäisestä ihmisestä on kyse? Kiusaamisen määritelmä on, että se on pitkäaikaista. Onko se kiusaamista, jos joku heittää kommentin johonkin isoilla kirjaimilla ja käyttäytyy epäasiallisesti? Määritelmät on hyvä miettiä.

  Sille, miksi aikuinen kiusaa, on monia syitä. Esimerkiksi työpaikalla ihminen saattaa pyrkiä pönkittämään asemaansa.

  – Netissä se on tietyllä tapaa toisenlaista. Netissä tapahtuva kiusaaminen on usein kytkeytynyt kiusaamiseen, joka on olemassa "livenä", Lindfors sanoo.

  Netissä esiintyy epäasiallista käytöstä henkilöön menevien kommenttien, kirosanojen ja arvostelujen muodossa. Lindforsin mukaan aikuisen nettikäyttäytyminen voi olla ikäkysymys.

  – Riippuen siitä, minkä ikäinen ihminen on kyseessä, kultaiseen käytökseen netissä ei välttämättä ole kasvanut, vaan internet ja siellä keskusteleminen ovat tulleet hänen elämäänsä myöhemmin. Nuoret ovat kasvaneet netin kanssa ja heillä on oma suhtautuminen ja kulttuuri siellä, Lindfors kuvaa.
  Toisaalta varmasti osa nettikiusaamista on kasvottomuus. Se on osa nettikiusaamisen rakennetta. Voi heittää minkä kommentin tahansa. Ei tarvitse kohdata ihmisen katsetta, surua, kyyneliä tai mitään, mihin se johtaa. Voin vain kommentoida, mitä kommentoin, sillä ei ole väliä.
  Mutta miksi? Miksi ihminen huutelee törkeyksiä netissä? Miksi toisen blogia ja kirjoitustapaa ruoditaan keskustelupalstoilla? Lindforsin mukaan on vaikeaa selvittää, miksi ihminen reagoi juuri sillä tietyllä tavalla.

  – Voi siinä kateudestakin olla kysymys. Voi myös olla, että bloggaajan tapa kirjoittaa ja ottaa kantaa asioihin ärsyttää henkilöä. Hänellä on toisenlainen näkemys ja arvot.

  Jos kommentit satuttavat, rakentava tapa reagoida olisi antaa palautetta kommentoijalle: sanasi tuntuvat pahalta. Se, onko palautteesta apua, on eri asia.
  Palautteen antaminen netissä ei ole hankalaa, mutta se, minkä vastaanoton se saa, onkin toinen asia. Siitä puuttuu kohtaamisen ulottuvuus, jossa henkilöt kohtaavat toisensa. Voi olla vaikeaa yksin lähteä siitä. On hyvä, jos on joku, kenen kanssa peilata asiaa, Lindfors sanoo.

  – On hyvä miettiä sitä, onko keskusteleminen sen arvoista. Onko sen arvoista olla tässä keskusteluyhteydessä, kannattaako käyttää energiaa ja aikaa tähän kohtaamiseen ja tästä asiasta palautteen antamiseen? Palautteen voi antaa, sitten poistua keskustelusta tai vaikkapa yhteisöstä. Mielestäni on hyvä miettiä, mikä merkitys tällä on hyvinvoinnille. Jos se alkaa heijastua siihen, että herää yöllä, tai miettii asiaa ja tulee paha mieli uudestaan ja uudestaan, onko tarkoituksenmukaista kytkeytyä tähän kasvottomaan henkilöön, josta ei välttämättä tiedä, onko hän mukana oikealla nimellään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko alustuksessa jotain kiusaamista? Valkosella hyvin perusteltu näkökanta, joka kylläkin on vastoin valtuuston yksimielistä linjaa.

   Poista
  2. Ei ole, ei mitenkään. Neuvoksi näille kansan valitsemille, että perehtyisivät ihan oikeasti ja käyttäisivät aikaa ainakin talousarvioiden eriteltyihin sisältöteksteihin ja niille esitettyihin rahasummiin. Olette itse hyväksyneet suuret määrärahat keskustan elävöittämisen "alle" ja nyt osa teistä parkuu toteutusta. Vähintä, mitä voitte enää tehdä, poistakaa budjetin kehyksistä vuosille 2019 ja 2020 kirjatut 400000€ molemmilta vuosilta. Tosin kh voi keskeyttää kuluvalle vuodellekin osoitetun määrärahan käytön. Siirtäkää ne 400000+400000€ terveyskeskuksen ja vesihuollon toimintojen turvaamiseen. Ne ovat kuntalaisten Peruspalveluja, ei keskustan elävöittäminen.
   Keskustan "elävyys" menetettiin silloin kun isot marketit rakennettiin Ketunkalliolle. Viimeiset naulat keskustaajaman elävyyteen tai arkkuun tuli silloin kun alko ja toinen apteekki muuttivat näiden nyt laajennettujen markettien kylkeen.

   Poista
  3. Ajan henkeen sopivaa yleistä peruspyöritystä jota on kaikkialla. Tässä ei ole mitään uutta ja käytännössä lisäarvo on yhtä tyhjän kanssa. Suurimmalle osalle aikuisista asiat ovat selviä kuten myös Lindfors toteaa. Jos asiat etenee kuten Lindfost korostetusti tuo esille niin parempi on pysyä pois keskusteluista tai ei ainakaan pitää blogia. Sama koskee myös facebookia, whatsappia, instagramia etc.

   Poista
 3. Kiusatut ovat h3rkkähipiäisiä jotka eivät kestä tosiasioita.

  VastaaPoista
 4. Hyvä vertaus tuo """auton moottorin öljynvaihdon unohtaminen ja ostetaan sillä "säästyneellä rahalla" wunderbaumeja, tehdään tekonurmi paikkaan jossa ei voi harrastaa tai oikeasti pelata.
  Kieltämättä nyt tuo demokatu kylkiäisineen alkaa tuntua vahvasti tosiasioiden koristelulta. Peitelllään isompia ongelmia. Niitä on jo tiedossa riittävästi.
  Harmi vain että itse on maksamassa tätä näköalattomuutta. Vaikka en uutta koulua tarvitsekkaan niin arvostan hanasta tulevaa juomakelpoista vettä ja paikkakunnalla olevaa perusterveyshuollon yksikköä eli sit terveyskeskusta.
  Missä muuten on Wala? Ei ole antanut vielä puoltavia lausuntoja demokadusta.

  VastaaPoista
 5. Java retoriikka on kiusausta. Natsiniinat ja puuhapirkot esimerkkinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusaus. Kinkku-, broiler- vai lohikiusaus? Nälkähän tässä tulee, perkele. Muistetaan, että verovaroin tehtäviä toimia voi arvioida, arvostella, haukkua ja kehua.
   Nythän toteutetaan jollain asteella keskustan alueen elävöittämistä. Siitä on puhetta pulpunnut. Valtuusto on tämän mahdollistanut. Sinun valitsema päättäjä. Joten mikäs ongelma meillä.

   Poista
  2. Leimaaminen natseiksi on alhaista päättäjien aliarvioimista ja kiusaamista.

   Poista
 6. Ketäs päättäjää nyt on leimattu? Nimiä esiin niin puntaroidaan. Oliko alustuksessa jotain väärin?

  VastaaPoista
 7. Älkää unohtako uimarantaa. Se on saatava. Unohdetaan kaikki muu ja rakennetaan maailman hienoin uimaranta.

  VastaaPoista
 8. Unohdus tuota uimarantaa riivaa. Moneen vuoteen kukaan ei ole vaatinut uimarantaa, kesät on olleet sellaisia. Siitä on jo ehkä 10 vuotta Käätyjärven ruppauksesta. Silloin suunniteltiin uimarantaa Laitilantien puolelle. Taisi rahaakin ollut pari vuotta varattuna. Kovin keskusteltiin hautausmaan valuma vesistä eikä kesät olleet sellaisia, että olisi kovin uimarantaa haluttu. Nyt tuli taas uima kesä ja puhutaan uimarannasta. Ilma on jo alkanut kylmetä, mutta ei tällä kertaa unohdeta uimarantaa.

  VastaaPoista
 9. Ennen kuin kukaan enempää innostuu: Tunkekaa ne uimarantaunelmat johonkin hyvin syvälle! Kyllä täältä uimarantoja löytyy jo tarpeeksi.

  VastaaPoista
 10. No heei! Jos se uimaranta tehtäs keskustaan. Miten olis torille? Ei taida olla missään muualla Suomessa. Sit voitas sanoa et tul toril uima. Meil on uimrant iha keskustas.
  Vitsi, vitsi.
  Mitä Käätyjärveen tulee niin sen vesi ja pohjarakenne ei sovellu uimiskäyttöön. Sitä on tutkittu. Ruoppauksestakin on jo 20 vuotta ellei yli.

  VastaaPoista
 11. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Meillä on tärkeimpiäkin puutteita kuin uimaranta, mutta, kun pistämme uimarantoja turhempiin juttuihin jopa miljoonan, lienee paikallaan edes esittää toimivaa, modernia, monipuolista, palvelevaa ja turvallista uimarantaa. Tein talvella esityksen, että joku kippaisi pari hiekkakuormallista sopivaan kohtaan ja saisimme oivallisen uimarannan lähelle keskustaa. Mutta jos tätä ei tarvita ja asiasta tehdään demokraattinen päätös, niin sitten uimarantaa ei tule, eikä siinä mitään - KYSEESSÄ EI OLE MIKÄÄN LAIN VELVOITTAMA PALVELU. Olen Harton kanssa samoilla linjoilla, joten kiitos Hartoille linjoista, jottei tarvitse kulkea orpona yksin omilla linjoilla.

  Meidän hallintomme toimii nazityylillä, se ei ole edes mikään mielipide vaan selkeä todistettavissa oleva fakta. Tein alustuksen asiasta esimerkein, mutta siinä on peräti 84 kappaletta kuivakasta tekstiä. Yritän saada puristettua pituuden pienemmäksi, jottei jutun pituus nosta onnettoman alustuksen lukukynnystä kohtuuttomasti. Meillä häärii vallassa pieni piiri, joka määrittelee häikäilemättömästi ja itsekkäästi, mikä' on positiivista ja siten tuomitsee vaihtoehtoja esittävät negatiivisiksi. Tästä löytyy mainioita esimerkkejä entisestä arkkipiispasta yrittäjään, mutta näistä hieman tuonnempana.

  VastaaPoista
 12. Eiköhän kerätä uimarantaa varten kolehti. Ei pari hiekkakuormaa paljon maksa. Parilla hiekkakuormalla saadaan aivan mahtava uimaranta, ehkä suomen paras. Siellä kelpaa javan polskutella ja ottaa aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielummin minä menen perheeni kanssa uimarannalle kuin keskelle kaupunkia, jossa lapset eivät voi leikkiä.

   Poista
 13. Eiköhän pitäisi jo kysyä valtuutusta moiseen kolehtiin valtakunnankulttuurikamarista (Reichskulturkammer). On nimittäin niin että sellaiselle kolehdille pitää saada tämän kamarin hyväksyntä. He kamarissa päättävät kaupungin kulttuuri-, taide- ja viihdeasioista poikkeuksena uimarannoille sijoitettavat taidetalot.
  Terveisin kaupungin tiedotusta valvova Joseph G.

  VastaaPoista
 14. Propaganda musst es sein.
  http://oppimateriaalit.internetix.fi/fi/avoimet/0viestinta/tiedotusoppi/p1_johdatus_tiedotusoppiin/7_joukkotiedotuksen

  VastaaPoista
 15. Sitähän se on. Varsinaista paikallislehden propagandaa! Asian toistoa sivusta toiseen. Valittaen pitää todeta että US on tiensä valinnut päätoimittajansa johdolla tässä demokadun uutisoinnissa. Nyt meni jo yli laidan ja yli mittasuhteiden.
  Tämä 40000 euron hanke on kuin joku vallankumous kaupungissa. En millään jaksa ymmärtää mitä järkeä asiaa on ylirummuttaa. Kaikki viritelmäthän joudutaan keräämään ennen syyssateita pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos US tuntuu pettävän lukijan, niin onneksi täältä blogista saa puolueetonta, objekttivista ja kehityshenkistä tietoa. Kiitos teille kaikille. Ikävää, että 99,9% ihmisistä ei ymmärrä teidän suurta viisauttanne.

   Poista
  2. Kyllä tämä blogi on aivan mahtava paikka. Pelkkää faktaa jo vuodesta 2013.

   Poista
  3. Samaa mieltä kahden edellisen kanssa. Hienoa uutena asukkaana saada luotettavan tuntuista tietoa kaupungin asioista.

   Poista
  4. Et sinä oikeasti täältä saa luotettavaa tietoa. Kannattaa uutena asukkaana lopettaa tämän sonnan lukeminen heti alkuunsa.
   Tuo 9.48 oli sarkasmia, toivottavasti myös 10.10 kirjoitettu.

   Täällä lahkon johtajan luulo ja oma mielipide muuttuvat faktoiksi, jonka sitten kaikki lahkon jäsenet mukisematta uskovat.

   Poista
  5. Merja is back!

   Poista
  6. Surullista, ei päässyt Euraan, ei päässyt Pyhärantaan. Ugin näytöt puhuvat puolestaan. Siinä totuus. Tänne voi kuka tahansa kirjoittaa oman totuutensa tai kyseenalaistaa toisen tpotuudwen tai esittää kysymyksiä. Ei onnistu US palstoilla.

   Poista
 16. Minä luovuin uskosta plariin jo Jussilan aikaan.

  VastaaPoista
 17. Kieltämättä tämän kesäisen lauantaiaamun plarin sisältö, toisto ja toiston toisto oli jokseenkin erikoista. Huomaa, että systeemi ja maailma ympärillä uinuu. Jokos ensi viikon lopulla aloittaa ensimmäiset koulut? Sitten päästään varmaan normaalimpaan uutisointiin. Sellaiseen, jossa asioilla olisi oikeat mittasuhteet. Demokadun uutisoinnin skaala on ainakin heilahtanut näillä keleillä ilmeisesti hellerajan yli. Ja tämä pätee muutamaan muuhunkin välineeseen ja alustaan.
  No. Vielä on kesää jäljellä!
  JAa

  VastaaPoista
 18. Anonyymi 4. elokuuta 2018 klo 11.01 voisi suhtautua muihin kirjoittajiin positiivisesti ja esittää omia kehitysehdotuksia. Niitä täältä viljellään. Jättäkää viimeinkin negatiivisuus.

  VastaaPoista
 19. Viimeisen lauseen voisi lisätä blogin nimeen. Sopii ku sialle ottatukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö sinun hiukan tutkailla tätä blogia tai omaa sisintäsi. Täällä esitetään jatkuvasti uusia ideoita ja vaihtoehtoja valmistelulle. Se ei voi olla millään mittarilla mitattuna negatiivista.

   Poista
  2. Jatkuvalla syötöllä positiivisessa hengessä. Jep.

   Poista
  3. Asioista keskustelu on positiivistaista ja muuut huomioivaa käytöstä. Negattivista käyttäytymistä on asioista keskustelevien osallistujien haukkuminen, se ei edistä mitään ja turmelee positiivisen ilmapiirin. Täällä käydään hyvää keskustelua. Ei anneta yhden negatiivisen riidanhaastajan tuhota sitä.

   Poista
 20. Suhteellinen käsitys tuo positiivinen ilmapiiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Kyllä täällä osataan negatiivinenkin kääntää positiiviseksi, vaatii vain hieman aivopesua.

   Poista
  2. Heille positiivinen keskusteluilmapiiri muuttuu negatiiviseksi, ketkä pelkäävät jotain avoimen keskustelun edetessä paljastuvan hämäryyksiä.

   Poista
 21. Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja värien loistaa. Täsmenyksenä, että tarkoitan mielipiteitä. Haittaako se jotain?

  VastaaPoista
 22. Kaksi tohtoria istuu hallituksessa ja molemmissa mainioissa blogeissa käydään rakentavaa keskustelua kaupungin tulevaisuudesta. Se on aika harvinaista tämän kokoisessa kaupungissa. Täällä sivistys ja koulutus ovat korkeassa arvossa. Uskon Uuteenkaupunkiin muuttamisen olleen myös oman tulevaisuuden kannalta hyvän ratkaisun.

  VastaaPoista
 23. Pitääkö olla huolissaan?
  Ammatillisesta opetuksesta katosivat opettajat

  https://yle.fi/uutiset/3-10333832

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!