perjantai 17. elokuuta 2018

VINKSAHTANUT PÄÄTÖKSENTEKO JOHTAA DEMOKATUIHIN!

Miksi mikään ei etene - miksi kaupunkilaisten raha  pakenee harakoille - miksei kaupunki kasva, vaikka sinne syntyi tuhansia uusia työpaikkoja - ELI MIKSEI MIKÄÄN MUUTU? Pieni tarkastelu poliittisiin kuvioihimme avaa vastauksen em. kysymysketjuun. Ennen vaaleja uusia nuoria ehdokkaita mainostetaan uusina tuulina, ketkä tuovat raikkautta päätöksentekoon. Vaalien jälkeen läpimenneille uusille tekijöille todetaan tylysti: NYT SINUN TÄYTYY OPETELLA KUINKA YHTEISIÄ ASIOITA HOIDETAAN. Uudet valtuutetut komennetaan takariviin vanhan vallan takaajiksi. Jos uusi valtuutettu alkaakin toimia vaalilupausten mukaisesti, käy hänelle kuin Rainer Tähtiselle aikoinaan demareissa - mies jäi yksin omassa ryhmässä vaikka välillä paperit lentelivät sanojen vakuudeksi valtuustossa.

Jos uusi kyky nousee kertaheitolla huipulle aina hallitukseen asti, kuuluu hänen lojaalisuutensa vanhan vallan vankkumattomana tukijana ennalta warmistettuihin asioihin. Isossa ryhmässä yksittäinen valtuutettu, kuka pistää kaupunkilaisen edun puoleen ja konsensuksen edun edelle saa toimia, mutta jos hän vahingossa pääsee hallitukseen tai alkaa saamaan tukea muualta, joutuu hän omiensa ja konsensus porukoiden painostuksen kohteeksi. Juha Aaltosen valtuustohistoria kertoo karun esimerkin tämän sortin käytännöistä. Vuosien saatossa systeemimme kääntyi niin, että puolueen etu ja kaupunkilaisen etu ajautuivat selkeään ristiriitaan. Kun vielä huomioidaan puolueiden kaveri/toverihissi, jossa et saa astua ylemmän varpaalle vaan joudut tukemaan häntä sokeasti vaikka omat ajatuksesi toteuttaisivat kaupungin etua paremmin, olemme synnyttäneet käsittämättömän systeemin - Äly, mielikuvitus ja tieto häviävät aina poliittiselle hierarkialle. Jos ottaisimme esimerkin hevospuolelta: Meillä sikisi systeemi, jossa pyritään jalostamaan mahdollisimman hidasta hevosta!

Toimintatyylimme noudattaa seuraavaa toteutusuraa: Jos ei valmistelu ei tyydytä hallitusta eikä hallitus kykene entraamaan sitä laadukkaammaksi, perustetaan toimikunta, joka koostuu virkahenkilöistä ja hallituksen pöydän ympärillä istujista eli samoista tyypeistä, ketkä eivät kyenneet laadukkaaseen valmisteluun ja sen muokkaamiseen kaupungin ja sen asukkaiden etuja palvelevaksi. Jos epäonnistujia löytyi aluksi reilut kaksikymmentä ja heistä valitaan toimikuntaan esim. viisi, ei voi mitenkään perustella, että mainitun toimikunnan myötä tieto, taito, mielikuvitus tai osaaminen kohoaisi huimemmaksi. Tämän väittämän karmean totuuden paljastaa mmainitun mallin mukaan kyhätty onneton elinkaarimallipoppoo, joka ei vieläkään kykene antamaan vastauksia Juha Aaltosen tai Varpen antamiin kysymyksiin!

Hannah Arendt luonnehtii politiikan korkeammaksi toimeksi, jossa ihminen käyttää yhteisen hyvän eteen koulutuksensa, älynsä, kokemuksensa ja mielikuvituksensa sekä siinä sivussa kunnioittaa muiden yhteisten asioiden hoitoon osallistuvien vastaavia ominaisuuksiaan. Meillä tämä muuttui täydeksi utopiaksi. Ainoastaan oma vallanhimo ja oman aseman tavoittelu näyttää päättäjistämme tärkeältä. Kukaan heistä ei välitä pyrkyryydenkiihkossa vähääkään omista rajoitteistaan saati, että kunnioittaisi toisten luottamushenkilöiden itseään parempia apuja. Kaiken tämän takaavat nöyrät nuoleskelijat, ketkä toivovat kielensä tarpeeksi rusketuttua pääsevänsä vaikkapa lautakunnan puheenjohtajaksi. Kun hallituksessa kaiken huipuksi istuu onnettomien valmistelijoiden alaisia, voi paletin rahoittaja kaupunkilainen enää ainoastaan pelätä pahinta, toivoa vähemmän pahaa tai muuttaa pois!

Edellä mainitulla tyylillä valtaan päässeet päättäjät muistuttavat ravihevosia, jotka starttaavat jopa autolähdöstä väärään suuntaan kaviouralle. Heidän kaikki kykyynsä ja tarmonsa rajoittuu oman aseman säilyttämiseen. Kun omat kyvyt eivät riitä, äänestetään, oman maineensa menetyksen pelossa, asiantuntijalautakunnan päätökset nurin. Sinänsä koomista, että puolueet, jotka istuttivat lautakuntaan alan parhaat osaajat äänestävät tämän päätökset nurin. Eikä tässä kaikki, sillä lautakunnan osoittautuessa hallitusta kirkkaasti osaavammaksi ja peräti sitkeäksi, lopetetaan se kokonaan. Näin ajaudumme tilanteeseen, jossa hetken mielijohteesta ja täysin epädemokraattisesti syntyy demokatuja ja jätetään kaupungin edun vastaisesti kiinteistöjä myymättä. Tässä pisteessä voidaan todeta päättäjien eksyneen armottoman kauas demokratiasta ja kaupungin sekä sen asukkaan parhaaksi toimimisesta. Eikä tämä rustaus koske pelkästään yhtä isoa puoluetta tai päättäjää!

20 kommenttia:

  1. Tuossa Javan alustuksessa piilee totuuden siemen, mutta miten saadaan muutos aikaiseksi. Helpompi saada lotossa seitsemän oikein kuin politiikassa muutos, lähes mahdotonta.

    VastaaPoista
  2. Nyky valtuuston suurimmat ja tyhmimmät valtuutetut ovat Matti Ankelo ja Sami Laaksonen. Rehellistä työtä ei ole tehty päivääkään ja järki juoksee klimpeissä, silti ollaan olevinaan joka asian asiantuntijoita.

    VastaaPoista
  3. Jos Järvinen ja Laaksonen lähtisivät, riidat loppuisivat siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, tarvitaan luutia laajemmalla rintamalla

      Poista
  4. Entäs henkilö, jolle Kaupunginjohtaja on vain "kumileimasin"? ...päättää lähimiten kaikesta.Java kun vertaa
    tätä touhua Hitlermeiningiksi niin meillähän on kaupungin oma sellainen

    VastaaPoista
  5. Uutiskooste U:gista. Keskusta täynnä ihmisiä taiteiden yössä. Uutinen vai valeuutinen? Saa ihan itse arvuutella. Uutiskuvista ainakin näkyy samoja ihmisiä joita näkyy eläkeläisten torilla. Muuttiko tori nyt Alisellekadulle ja sehän on jotain aivan uutta?

    Toisaalla haastateltiin kaupunginjohtajaa, joka sanoi haasttelussa että kaikki päätökset käy hänelle. Mielenkiintoista johtajuuuta ja palkka juoksee.
    Tässä vielä ennuste Ukiin pohjoisesta naapurikaupungista. Samanlaisia jäävuoria uhkaa törmätä sielläkin kaupunkiin kuin täällä.
    http://ls24.fi/uutiset/rauman-talouteen-ennusteilla-iso-lovi-alijaamaa-jopa-10-miljoonaa-euroa

    Onhan kaupungeilla jotain yhteistä kun verotulot ja menot karkaavat toisistaan kiihtyvää vauhtia.

    VastaaPoista
  6. Kuka tätä kaupunkia johtaa? Ukipro ja Laaksonen kertovat tekevänsä niin kuin kj. käskee. Sekavaa.

    VastaaPoista
  7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eipä löydy kaupunginjohtajastamme hitlerimäisyyttä, mitä johtajuuteen tulee - tämä lienee hyvä asia. jos johtajuuden suunta oli sama. Jos te hiukankin perehdytte tidotuksen historiaan, havaitsette vahvan yhtenevyyden meidän ja nazien tiedottamisessa: Henkilöpalvontaa - hyvät vastaan pahat - faktaojen piilottaminen UPEETA, VALTAVAA hehkuttamisen alla - vaihtoehdottomuus - kritiikin ja vaihtoehtojen esittämisen kielto - orjamoraalisten loosereiden vankkumaton tuki.

    Taiteiden yö oli onnistunut, joskin pettymys heille, jotka lukivat tapahtuman otsikon eli luulivat tapahtuman kestävän yli yön tai ainakin paria tuntia kauemmin. Muutamassa viikossa kyhätyksi tapahtumaksi voidaan puhua onnistumisesta, mutta missä oli ykköslaulajamme ja ykköskirjailijamm? Varsinkin jälkimmäinen tulee tapahtumissamme ihmisten kanssa mukavasti juttuun ja saa joukot hyvälle mielelle. Sonjalle kiitokset tapahtumasta!

    Rauma on kulkemassa kohti jäävuorta, jos käytämme paikallisia kielikuvia. On mielenkiintoista nähdä kuinka käy Rauman telakan, jonne Rauman kaupunki upotti muistaakseni 25 miljoonaa euroa. Yksi laiva siellä on tehty, mutta jatkotilauksista ei ole tietoakaan. Raumalla on luotettu laivaston tilauksiin, mutta nyt sieltäkin on alkanut kuulumaan: Ei Raumalla. Toivotaan laivaston tilausten menevän Raumalle, se oli tämänkin kulmakunnan etu. Ehkäpä meidän tulisi keskittyä omaan talouteemme. Jäävuori on kauempana kuin siitä viimeeksi varoteltaessa, mutta nykymeiningillä lähestymme sitä paljon nopeammin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö Raumalla ollut aikoinaan kymmenien miljoonien eurojen varannot ja nyt velkaa ja paineita veronkorotuksiin.

      Poista
  8. Näin Rauman kaupungin tilinpäätöksestä 2015
    "
    Kaupungin rahavarat vähenivät tilikauden aikana 36,8 miljoonaa euroa pää johtuen toteutettavien
    investointien rahoittamiseksi. Kaupungin kaikki rahastosijoitukset ja määräaikaistalletukset
    kotiutettiin. Rauman konserniyhteisöille myönnettiin lainoja 10,3 miljoonaa euroa ja kaupungin
    nettoinvestoinnit olivat 27,8 miljoonaa euroa.
    "

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauman kaupungin velka per asukas on todella pieni. Verotuloja kertyy kyllä ja vanhaa rahaa löytyy kassasta. Muuten hyvä, mutta mikään jäävuorivertaus ei sovi. Naurettavaa paskapuhetta katkerilta ihmisiltä.

      Mutta asiaan ja korrektisti. Raumalla on arvioitu ennekin näissä länskärin jutuissa jo 3 vuoden aikana, että menee pakkasel, mut ei ole vaa mennyt. Jos nyt tää vuosi menee " vähemmällä voitolla" ,niin mitä sitten. Johtuisikohan investoinneista tulevaisuutta varten, joita on PAKKO TEHDÄ! Niin, kuin teidänkin varmaa pitäisi harkita vastaavaa ??

      Kannattaa kattella mitä on menossa. Ilman mitään mielipide tai huutokilpailua.
      Tietoa löytyy hyvin, eikä tarvii arvuutella:

      Suunnitelmat 2030 tähtäimellä löytyy:
      https://www.rauma.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-ja-maankaytto/vireilla-olevat-kaavat/

      Jotain uudishankkeita:
      https://www.rauma.fi/asuminen-ja-ymparisto/uudishankkeet/

      T: Reilu 10 vuotta sitten Ugista Raumalle muuttanut. Koittakaa kestää siellä.

      Poista
  9. Rauman omat sivut ovat samaa tasoa kuin Ukin sivut Kosken aikana. Totuus on toinen ja tulevaisuus yhtä musta. Väki vähenee, verot ja velka nousee.

    VastaaPoista
  10. Raumalla harjoitetaan amaa eileinkeinopöllöilyä kuin Ukissa. Jäähän meille halli politiikka toimi 70-luvulla, mutta nyt ajat ovat toiset.

    VastaaPoista
  11. Velka per asukas on lähes 10 pienempi kuin Ukissa. Tätä taustaa vasten Uki on ajamassa siihen jäävuoreen. Täällä on syytä olla huolissaan kaupungin tulevasta pakkovelkaantumisesta eli koulu- ja terveyskeskusinvestointi on nyt tikun nokassa vaarallisesti keikuttamassa paattia väestön ikärakenteen vinoutumaa unohtamatta. Ukin vertaaminen Raumaan on kyseenalaista. Tilinpäätöksistä asiat selviää.

    VastaaPoista
  12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Autotehdas antoi tuhansilla uusilla työpaikoilla Uudellakaupungille megamahdollisuuden ja se on jäänyt kaupungin puolelta käyttämättä. Edellinen valtuusto antoi positiivisilla päätöksillään sykäyksen kaupungin kasvulle. Nykyinen valtuusto ei pystynyt niitä toteuttamaan. Ongelmasta on turha syyttää Walaa, isoilla ryhmillä on ollut riittävästi aikaa vaihtaa hallituksen ympärillä istuvat negatiiviset tyypit yhteistyökykyisempiin.

    Jos Raumalla ongelmana on yksi telakka, meillä ongelmana on kaikki tekeminen. Raumalla ongelmat nostetaaan esiin ja niistä keskustellaan. Meillä keskeiset päättäjät välitä tuon taivaallista kunnallistekniikan romuamisesta, kiinteistöjen rapistumisesta, yksityistettyjen palveluiden laadusta, kaupungin puitteiden jämähtämisestä 1980-luvulle tai kaupungin työntekijöiden työoloista. Riemuitaan demokatua ja syydetään miljoonia vanhaan tarpeettomaan kiiteistöön, josta olisi voinut päästä eroon. Meidän päätöksentekoamme voidaan pitää valon vähyyden riemuvoittona.

    VastaaPoista
  13. "Maahanmuutto on avittanut Ruotsin talouskasvua, sillä se on nuorentanut väestön keski-ikää.

    Silti kotouttamisessa on osin epäonnistuttu. Viime vuonna Ruotsissa tapahtui 320 ampumavälikohtausta, joissa osapuolena oli nuorisojengi.
    Yhteensä 42 ihmistä kuoli."
    HS kolumni tänään sunnuntaina 19.8

    VastaaPoista
  14. Näin Forssin blogissa
    "Järkyttynyt kirjoitti 19.8.2018 klo 09.05
    Kuulin eilen kj:n käyttäytymisestä kohauttavan uutisen. Kh:n pitäessä neuvottelutaukoa kj menee vasemmiston ryhmäkokoukseen. Kj:n kuuluu ja on aina ollut puolueeton. Hänen kuuluu tehdä esityksensä vain kuntalaisten etua ajatellen.
    Vastaa
    Hmm kirjoitti 19.8.2018 klo 09.27
    Kj ainoa mahdollisuus on totella vasemmistoa, muuten sekin hylkää ja se on sitten menoa. Ikävä tilanne jota Vasemmisto ei todellakaan jätä käyttämättä. Jos kj olisi viisas, hän tekisi johtopäätöksen."

    VastaaPoista
  15. Oikeisto valitsi sätkynuken kaupunginjohtajaksi ja vasemmisto ryhtyi nykimään nuken narua. Viime kevään operaation jälkeen johtaja on entistä tukevammin vasemmiston otteessa. Oikeistoa johtaa typerykset.

    VastaaPoista
  16. Rauma saa yliopiston nousevan varhaiskasvatuksen kampuksen.
    Aloituspaikkoja lisätään lakimuutoksesta johtuen.
    Tämä tuo Raumalle positiivista nousua, jonka eteen on tehty töitä.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!