tiistai 24. heinäkuuta 2018

PIKAOPAS: Keskusta ja vähän muutakin kukoistamaan!

Pikaratkaisu keskustan elävöittämiseen löytyisi kahdesta kasitien hirsikojusta - molemmin puolin Laitilaa parkkipaikoilla. Näihin houkuteltaisiin turisteja pysähtymään, tarjottaisiin kahvit aikuisille ja limut ja mansikoita lapsille. Perheelle myytäisiin viiden kympin passi, johon liittyy käynti esim. museoissa, kiertoajelu moottoripyörän kyydissä tai muuten Pyhämaassa, kaupunkijunareissu ja pikku risteily kaupungin edustalla, melonta tai kartingelämys jne.. Tavoitteena olisi saada perheet pysähtymään Uudessakaupungissa edes siksi aikaa, että heille tulisi nälkä ja he söisivät täällä. Seuraavana vuonna tavoite voisi olla turistien yöpyminen Uudessakaupungissa.

Jotta ensivuoden tavoite onnistuisi, tulisi meidän kunnostaa ainakin yksi uimaranta eikä leirintäalueen modernisointikaan mikään asiaa jarruttava investointi olisi. Jos ensivuodelle keskustankehittämiseen on rahaa varattu 400 000€, niin em ajatusten toteutus ei jää rahasta kiinni. Talvella keskustaa elävöittävät seurat ja järjestöt sekä teatteri. Kun täällä on junnujen koripallo, ringette, jääkiekko turnaus saapuu kaupunkiimme runsaasti pelaajien vanhempia, heidät voitaisiin seurojen toimesta tarjousesitteitä jakamalla paikallisiin yrityksiin - tästä hyötyisivät ainakin urheiluliikkeet ja ravintolat. Teatteriseurueethan kaupungin palkkalainen ohjaa jo yhteen liikkeeseen - ehkäpä tätäkin käytäntöä voisi laajentaa.

Kaupungin keskusta kehittyy, kun kaupunki kasvaa. Mitään vippaskonsteja siihen ei ole. Te voitte verrata Hinnerjokea ja Las Vegasia: ensimmäiseen ei tehty mitään eikä siellä juuri kukaan edes hiljennä - toista ei ollut, mutta siihen lyötiin rutkasti rahaa ja sinne saapuu ihmisiä maailman ääristä. Pitkässä juoksussa ja harkiten voimme kasvattaa kaupunkiamme ja sen seurauksena vilkastuttaa sen keskustaa. Paras idea lienee merkittävän tornitalon, jossa on liike, pysäköinti ja asuintilaa rakentaminen keskustaan. Kun sen huipulle tehdään näköalaravintola ja naapurin uusi terveyskeskus on keskustan vilinä saanut positiivisen ruiskeen.

Kaiken täytyy tapahtua suunnitelmallisesti, sillä kunnallistekniikassamme piilee, laiminlyöntiemme vuoksi, aikapommi, meillä on yhä rempalleen pääsyt kiinteistömassa, joten tehdään se, mitä Juha Aaltonen on esittänyt jo 20 vuotta sitten ja pidetään mielessä se, mitä Esa Aaltonen korosti eli elinkeinopohjaamme on laajennettava ikävien yllätyksien minimoiseksi. Uudessakaupungissa on otettava riskejä, mutta hulluttelemaan ei pidä ryhtyä.

Muistakaa myös se, että monet suomalaiset haluavat asua maaseudulla ja meillä on maaseudulla runsaasti tilaa kunnon maalaiselämään. Kaavoittamalla voimme muuttaa ryteikköiset rannat kaupunkilaisten viihtymiskeitaiksi ja asuinalueiksi. Nyt ne eivät palvele edes marjan poimijoita. Minä en etsi syyllistä, mutta Lahtisen tietotaitoa ja konekivääriä minä kaipaan tähän taisteluun. Joten eikö pistetä tuulemaan ja suunnitelmat alulle. Aivan ensimmäiseksi voisimme pystyttää mainitut kojut kasitielle ja poistaa sen häpeätahran, että vaikka meillä on meri ihan rannassa, se ei ole lähellä keskustaa uimarannassa!

152 kommenttia:

 1. Hyviä ajatuksia, mutta liian vaikeita tänne.

  VastaaPoista
 2. Juu. Uusikaupunki on edelleen tien päässä. Uuteenkaupunkiin täytyy aina erikseen tulla tai poiketa isommilta väyliltä. Henkilöjoukkoliikenne ei toimi riittävän sujuvasti Ukiin tai Ukista. Suurten joukkojen liikuttamiseen pitäisi satsata oikeasti ja nopealla aikataululla. Esimerkiksi olkoon vaikka ns. Tyks-juna Kupittaalle.
  Ukin kaupungin rahapanostuksella junatkin saataisi nopeammin liikkeelle.

  Miten olisi yhteinen kauppakeskittymä Laitilan kaupungin kanssa?
  Ajatuksena se, että miksi rakentaa joka pitäjään puolityhjillään lämmitettäviä marketeita. Yksi iso ja palveluillaan houkutteleva pytinki kylien maantieteelliseen keskipisteeseen ja siihen erityisen hyvä joukkoliikennöinti. Asiaa voi laskea takaperin, että mitä maksaa useamman hehtaarin pytinki moneen paikkaan, joiden käyttöasteet (asiakasmäärä/vrk) ovat matalat. Miljoonalla kun tekee aika monta reissua joukkoliikennevälineillä.

  Yksi vielä. Eikö nyt jos koskaan pitäisi suunnitella osa uudesta kouluhallipytingistä sellaiseksi, että osa tiloista voisi toimia ilta-, yö- ja loma-aikoina majoitustiloina!
  JAa

  VastaaPoista
 3. Liinamaja ja riippumatot ovat näpertelyä Javan ja Juhan esitysten rinnalla. Huvittavaa on se, että liinamaja ja riippumatto ideoijat saavat työstään palkan, mutta Java ja Juha jakavat ideansa ilmaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat kauppakeskus tai -keskittymät vaan pyörii.. Lopettakaa se unelmointi niistä.

   Poista
  2. Antakaa poikain unelmoida vai onko esittäjät vääriä ajatuksiensa kanssa?

   Poista
  3. Onhan tuossa paljon muutakin kuin kauppakeskusta ja keskittymää, mutta aina ollaan periaatteessa vastaan kaikkea mitä Valkonen ja Aaltonen esittää ja se maksaa Ugille miljoonia.

   Poista
  4. Käsittämätöntä vaahtoamista "kauppakeskuksista". Kyllä tämän kaupungin elo, kehitys ja tulevaisuus on kiinni ihan muista elementeistä, kuin joku "kauppakeskus".

   Poista
  5. Jos ihmiset tekevät ostoksensa tällä, jää heidän rahansa omille yrittäjille ja Uuteenkauppunkiin kehittämään palveluita. Myllyyn viedyt rahat eivät hyödytä ukilaisia sen enpää kuinliinat tai riippumatot.

   Poista
  6. Väestöpohjasta johtuen tähän kaupunkiin ei tule Prismaa, Citymarketia, Giganttia, Dressmania, Poweria, XXL:ää, jne jne, joten kertokaahan nyt kauppakeskushaaveilijat, että mitkä liikkeet/ketjut oletatte tänne kylään tulevan.

   Poista
  7. Eipä lannistuta eikä pelästytä ei-, ei tule eikä koskaan sanoja. Joten tässäpä alla sitten johdatus seuraavaan keskukseen, nimittäin asiakaspalautePakettien käsittelyhalliin. Katsokaapa ao. linkistä tavaravirtojen määrä per vrk. Aika iso osa tulee tavarakiertoon uudestaan kun asiakas ei otakaan tilaamaansa tavaraa eikä kaukomaan lähettäjä ota tavaraa enää rahtina takaisin. Monessa maassa ollaan ihmeissään tämän expopaisuvan pakettiliikenteen kanssa. Mittaluokka selviää ao. linkistä ja Posti on vain yksi toimija tässä tavarakaaoksessa.

   https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/689146-postin-jattiterminaalin-lapi-kulkee-pian-yli-5-000-lavallista-tavaraa-paivittain

   JAa

   Poista
  8. ...niin. Kai valtaosa blogikriitikoista muistaa, että Ukin kpi on mukana sijoittajana mitä erilaisimmissa halleissa, pienaluksissa ja jopa rakennusliikkeessä.
   Että tälläinen taustaksi elävöittämiskeskusteluun.
   JAa

   Poista
  9. Entäs kuinka tähän erinomaiseen palautuskeskukseen palautetut paketit palautetaan verkkokaupoille heidän varastoihinsa. Eihän palautetut tuotteet hylkyyn mene, vaan hyllytetään nettikaupassa uudelleen myyntiä varten. Miksi siis heikentää nettikaupan kannattavuutta ja jouheutta ylimääräisellä keräyspisteellä. Hölmö idea ja kertoo ehdottajien tietämättömyydestä nettikaupan rakenteesta ja toiminnasta.
   Olleellista on myös se, että tuotepalautukset tulevat vähenemään siinä vaiheessa, kun palauttaminen tulee ostajalle maksulliseksi. Tämä muutos on tulossa väistämättä Suomessa, monissa muissa maissa toimitaan jo tuolla tavoin.

   Poista
  10. Indokiinasta kuluitta lentokoneella tulleet pikkupaketitko tämä 8.08 aikoo palauttaa Indokiinaan jonkun nettikaupan hyllylle takaisin kuluitta vai?
   Siihen ei ole mahdollisuutta.

   Ehkä jatkamme rättien ripustamista. Nyt ne menee kierrätyksenä hikinauhoiksi ja edelleen myöhempänä käyttönä niistä saa autojen putsirättejä. Näin talous pyörii Ukissa kun rätit vaihtaa omistajaa.
   Ne voidaan välivarastoida teräksen ja oluiden varastohalleissa joita Uki paikkakunnalla omistaa. Näin on hyvä eikö.
   Kuihdutaan lisää helteessä mutta jäähän meille rätit. Moro.

   Poista
  11. Mitäs tämä ehdotettu "palautuskeskus" sitten tulisi tekemään niiden palautuneiden indokiinalaisten tuotteiden kanssa. Nehän ovat joko tilaajan tai tavaratoimittajan omaisuutta. Ai niin sä toteutat sitä ukilaista järjenjuoksua, että ne tuotteet siirtyisivät noin vain ukilaisen "palautuskeskuksen" omistukseen. Voi että hyvää päivää, ei ihme että hommat junnaa, jos paikalliset jokamiehen ajatushautomot miettivät 9.12 tasolla.

   Poista
 4. Hyvä sisko järjestelmä turvaa kavereille suojatyöpaikan ja kivaa puuhastelua.

  VastaaPoista
 5. Ei, vaan kaupunginvaltuusto!

  VastaaPoista
 6. Voi valon vähyyttä! Palautuskeskuksessa noutamatta jäänyt tavara odottaa uutta skandinaavista tilaajaa. Mutta ripustelkaa te rättejä ja ostelkaa 100 000 eurolla viisi riippumattoa ja kirotkaa, kun koulu on homeessa, uimahalli korjauskelvoton, jäähalli hajoo, terveyskeskusessa sairastuu henkilökunta. Mutta tärkeitä on, että rätei, lumpui ja riippumatoi piisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on järkeä. Jospa päättäjät keskittyisivät olennaiseen. Ei kukaan tule tänne katsomaan kahdenkympin riippumattoa. Jos joku riippumatosta on kiinnostunut, hän ostaa sen itselleen.

   Poista
  2. Vai tavaroiden palautus muuttuisi maksulliseksi? Näin kirjoitti klo 8.08 kommentoinut. Etätavarakaupassakin pätee palautussäännöt.

   https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/verkkokauppa-posti-ja-puhelinmyynti-etamyynti/peruutusoikeus-etamyynnissa/

   https://www.kuluttajaliitto.fi/tietopankki/ostaminen-ja-kuluttajansuoja/koti-ja-etamyynti/kaupan-peruuttaminen/
   Kai ideana voisi olla se, että kaikki maan palautetavara kulkisi "hallin" kautta ulos ja sisään. Nyttenhän tavaraa muuten makuutetaan kuljetusliikkeiden varastoissa järjettömiä määriä ihan suomitasollakin.
   Säilytysaika on vaihteleva tavaraerän käsittelyn mukaan. Isoa osaa halpamaista tuoduista ei palaudu halpamaahan. Jonnekin ne tavarat päätyvät: jonkun kaupan hyllyille jonnekin, hävitetään, lahjoitetaan tai muuttuu jonkun sopimuksen mukaan varastoijan omaisuudeksi.

   Poista
  3. Mikäli verkkokaupan tilausrutiinissa iloitetaan tilaajalle, että hän vastaa palautuksen kuluista, niin silloin hän myös yksiselitteisesti niistä vastaa.
   Linkissäsi mainitulla palautusoikeudella ei ole mitään tekemistä palautusten kulujen maksun suhteen.

   Poista
  4. Sinulle 15,23, joka olet aivan ulkona asiasta josta yrität kirjoitella.
   * palauttaminen tulee muuttumaan maksulliseksi, se on vain ajan kysymys
   * kuten edellä joku mainitsi, niin säädökset nettikaupan palatusoikeuksista eivät määrittele sitä, kuka vastaa palatuskuluista
   * tavaraa ei makuuteta kuljetusliikkeiden varastoissa, vaan tavara on myyjille logistisia palveluja tarjoavien yritysten hallinnassa mikäli myyjä ei itse ao. toimia hoida
   * ja höpöhöpö sun säilytysajoille
   * vai että oikein hävitetään, lahjoitetaa ,,,,?
   Ota nyt herran tähden selvää alaan liittyvistä asioista, niin et tee ihan hölmöä itsestäsi.

   Poista
  5. Palautetut ja noutamattomat avarat myydään uudelle tilaajalle tai myydään isoissa pop up myymälöissä. Mitään ei hävitetä tai lahjoiteta. No ehkä ruokaa.

   Poista
 7. Hep etenkin 16.02 ja vähän 17.41
  "tavaraa ei makuuteta kuljetusliikkeiden varastoissa, vaan tavara on myyjille logistisia palveluja tarjoavien yritysten hallinnassa mikäli myyjä ei itse ao. toimia hoida"

  Tavarat eivät varastoidu "netissä" vaan ovat "Nyttenhän tavaraa muuten makuutetaan kuljetusliikkeiden varastoissa järjettömiä määriä ihan suomitasollakin."
  Tarkennus, että tavarat ovat jonkun varastossa joko huolintaliikkeen tai kuljetusliikkeen. Voidaan käyttää tietysti logistisia palaveluita tarjoavasta toimijasta.

  Joten ellei myyjä ota palautustavaraa vastaan niin missä on tavaroiden säilytyspaikka? Vastaus on tavaraa ei makuuteta kuljetusliikkeiden varastoissa, vaan "tavara on myyjille logistisia palveluja tarjoavien yritysten hallinnassa mikäli myyjä ei itse ao. toimia hoida.
  Tarkennus, että tavarat ovat jonkun varastossa joko huolintaliikkeen tai kuljetusliikkeen.

  Yhteenvetona,
  palautustavarat tarvitsevat varastotilaa eli hallitilaa eikä sellaista tilaa ole keskitettynä Suomessa liekö muuallakaan.

  Joten paluu alkuun.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin tuntuu olevan vaikea tajuta, että keskitetylle palautuskeskukselle ei ole tilausta. Tuollaisen keskuksen perustaminen olisi paluuta menneisyyteen. Kuinka voi olla vaikeaa ymmärtää, että palautukset ohjautuvat kulloisenkin myyjän omaan varastoon tai sen logistiikkaa hoitavan yrityksen varastoon. Näissä pisteissä palautunut tuote tarkastatetaan ja yksikköpakataan uudestaan uutta myyntiä varten.Hyvin useasti tämä yhteistyökumppani vastaa
   kuljetuksesta valmistajalta sekä hoitaa mm. tullimuodollisuudet.
   Mikäli tavara ostetaan ulkomaiselta toimijalta, jolla ei toimipaikkaa Suomessa ole, niin eipä juuri palautukset onnistu (sanoo suomalaiset säädökset mitä tahansa). Tällöin ei niin tyhmää ostajaa olekaan, että lähettäisi tavaran johonkin keskukseen, kun saa rahojaan takaisin.
   Ydinkysysymys onkin, että miksi yrityksen kannattaisi kierrättää palautukset Uudenkaupungin/palautuskeskuksen kautta, kun heillä on jo yhteistyökumppanit, jotka hoitavat koko logistisen ketjun??

   Poista
  2. Mikään ei muutu ellei joku suutu! Mahtavasti sanottu Sonja Stenmanilta facebookissa.
   Mutta kysymys alla eli
   puuttuuko tästä lauseesta jotain: "Tällöin ei niin tyhmää ostajaa olekaan, että lähettäisi tavaran johonkin keskukseen, kun saa rahojaan takaisin."

   Taidanpa heittää vielä jonkun uuden keskusidean lisää ikäänkuin "anonyymien tyrmättäväksi".
   Hyväähän kannattaa odottaa.
   JAa

   Poista
  3. Palautuskeskus on osa logistiikkatoimintaa. Tavaran turha varastointi on nykyään kallimpaa kuin rahtaaminen. Eikö nyt ole kyse niistä paketeista, joita ei noudeta tai ovat esim. väärän kokoisia. Ei pitäisi olla vaikeaa lähettää palutuskeskuksesta 42 numeron kenkää sille joka on vahingossa tilannut 41 numeron kengät. Varmaankin samoja nettitarjouskenkiä, takkeja ja housuja lähetellään runsaasti. Joku saa liian suuret toinen liian piene ja pautuskeskus minimoi turhan tavaroiden lähettelyn ja palauttamisen toiseelle puolelle maailmaa. Tämä on win win juttu.

   Poista
  4. Näyttäisi puuttuvan. Eli "kun ei saa rahojaan takaisin".
   Kyllähän noita keskuksia voisi kehitellä vaikka kuinka. Esim. talvisaikaan omakotiasujilla ja miksei yrittäjilläkin ympäri Suomea rikkoutuu lumitöissä lumilapiot ja -kolat. Käyttäjät voisivat lähettää rikkoutuneet kapineensa repareerattavaksi ao. keskukseen. Näin saataisiin oletettavasti luotua monta uutta työpaikkaakin Uuteenkaupunkiin. Kesällä vastaavasti voitaisiin sitten korjata haravat.
   Elintarvikepuolella taasen keskuksen väki voisi kerätä, pakata ja lähettää ravintoloille ohi ammuttujen jäniksien lihoja gourmet-ruoan valmistusta varten.
   Ei muuta kuin aivot surraamaan, niin ideoita alkas syntyä.

   Poista
 8. Nyt kun alisesta kadusta näyttää osa olevan kävelykatua, niin pitäskö koko keskusta muuttaa autottomaksi. Autonrakentajien kylä oikein. Tästä päivästä lähtien käyn Laitilassa tai Pyhärannan salessa ruoka ostoksilla ja vaatteet haen Raumalta. Huonekalut ym. tilaan netistä. Paljonko sitä rahaa mennyt jo noihin älyttömyyksiin? Oisi uimaranta jo kunnossa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata laittaa koko keskustaa autottomaksi, sehän olisi ihan tyhmää. Miksi käyt Laitilassa tai Pyhärannassa ruokaostoksilla? Eikö ugista saa enää ruokaa?

   Poista
  2. Pienituloisen ei ole varaa asioida Salessa, hinnat sen verran runsaat. Tarpeeton putiikki ainakin meikäläiselle.

   Poista
  3. Pienituloisen on pakko käydä Myllys, muuten ei jää rahaa elämiseen. Kaupunki voisi järjestää bussikyytejä sinne. Silloin olisi varaa Uudenkaupungin kalliisiin vuokriin.

   Poista
 9. Viimisetkin parkkipaikat menee noitten hulluuksien kanssa. R-kioski ym. menettää asiakkaita, sekä muutkin liikkeet kävelykadun varrelta. Kaupunki vaan menettää verotuloja noilla hyvä sisko tukityöpaikoilla ja järjestelmillä. Eikö tarkoitus olisi lisätä asiakas määriä ja sitä kautta verotuloja? Minä kannan rahani ilo mielin järkevämpään kuntaan ja tuen sillä tavalla niitä. Täytyy myös alkaa miettimään roskien tyhjennys firmaa Laitilasta ja kaikkea muutakin, että rahani eivät valu tähän tulevaisuuttaan tuhoavaan kylään. Ehkä voisi jopa talon myydä, niin jäisi myös pakolliset verotulot osaltani kaupungilta saamatta ja ne saisi paljon fiksummat naapurikunnat.

  VastaaPoista
 10. Luontoa tuodaan kaupungin keskustaan. Muovinurmikkoa ja betonia. Täällä ovat ääliöt päässeet valtaan. Ostosmatkani suuntautuu Raumalle tai Myllyyn.

  VastaaPoista
 11. Laittakaa Juha ja Java kuntalaisalote, että hauki on kala. Kohta valtuusto päättä yksimielisesti, että hauki on lintu.

  VastaaPoista
 12. Mietin tässä, että asuuko siinä Alisenkadun kävelykatu osuuden kerrostalossa joku kaupungin virkaatekevä? Sitten ymmärtäisin taas tämänkin kusetuksen. Joskus valitettiin jatkuvasti liikenteestä ja niiden musiikista alisellakadulla. Tekstari palstalla ukin sanomassa....

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eipä taida mennä em. ideatkaan läpi, ei edes uimaranta. Kun joskus arkeologit tutkivat kaupunkiamme, he varmaan ihmettelevät täällä asuneen AMISH-tyyppejä, kun viimeinen kaupungissa tehty rakennelma on hevoistenjuottokaivo!

  VastaaPoista
 14. Ens viikolla virkailijat tulee lomilta niin kysyn heti kenen viranhaltijapäätöksellä suljetaan katuja. Sitten pyydän oikaisua lautakunnalta tai kaupunkinhallitukselta. Tämä pelleily ei voi jatkua. Suuret remontit seisovat terveyskeskuksessa kun suunnitelmat ei etene. Työaika menee demoissa ja suuri joukko työmtekijöitä altistuu sisäilman haitallisille mikrobeille terveyskeskuksessa kun työnantaja ei osaa priorisoida töitä.

  VastaaPoista
 15. Valtuusto päätti yksimielisesti antaa keskustan kehittämiseen 900 000 euroa. Turha syyttää virkamiehiä.

  VastaaPoista
 16. Asioiden priorisointikyky puuttuu päättäjiltämme. Jälkiviisautta löytyy senkin edestä. Mikseivät keskustan kehittämistä nyt arvostelevat valtuutetut puuttuneet asiaan valmisteluvaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketkä valtuutetut ovat arvostelleet keskustan kehittämistä?

   Poista
  2. Facebookissa vähän

   Poista
  3. Saiskos nimiä.

   Poista
 17. Tyypillinen uusikaupunkilainen kehityskeskustelu. Vaikka Juha ja Java esittää selkeitä vaihtoehtoja, lopuutulokseksi tulee mitään ei kannata tehdä. Edes Javan esittämän uimarannan voisi tehdä.

  VastaaPoista
 18. Tarkoitatko tätä blogin "kehityskeskustelua"? Tämä taitaa olla hieman väärä paikka. Täältä kaupungin pitäisi käydä nappaamassa vinkkejä?
  Kuka tietää vaikka uimaranta olisi jo suunnitteilla, ei sitä täällä ensimmäiseksi ilmoiteta.
  Itse en oikein ymmärrä tätä uimarantavouhotusta. Uimarantoja meillä on pilvin pimein. Minulla ei ole ollut ikinä ongelmia päästä uimaan.

  VastaaPoista
 19. kehittämiseksi.

  Kohdealueena on tori, Rauhanpuisto sekä osin myös Alinenkatu.

  Konkreettisilla kokeiluilla pyritään löytämään ratkaisuja viihtyisyyden lisäämiseksi.

  Esimerkiksi kadunpätkä voidaan muokata viihtyisäksi kävelykaduksi sekä torille ja Rauhanpuistoon voidaan koota erilaisia oleskelutiloja ja aktiviteetteja.

  Demokadun tavoitteena on osallistaa laaja kirjo kaupunkilaisia ja erilaisia sidosryhmiä suunnittelemaan ja testaamaan keskustan kaupunkitilaa.

  Asukkaat ja keskustan yrittäjät saavat omakohtaista kokemusta siitä, miten muutos voisi vaikuttaa keskustan elämään.

  Tavoitteena on synnyttää yhteinen kokemus aina suunnittelusta lopputuloksen arviointiin saakka.

  Projektin suunnittelu- ja toteutusvaiheessa hyödynnetään muiden muassa työpajoja, talkoita sekä verkkosovellusta ideoiden kehittelyyn.

  Kokeilu etenee vaiheittain, ja sijoittuu heinäkuun lopusta syyskuun alkuun.

  Demokatu Uusikaupunki -projektia hallinnoi Ukipolis Oy ja sen toteutuksesta vastaa Uudenkaupungin kaupunki.

  Hanketta tukee Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka Leader-rahoituksella.

  VastaaPoista
 20. Tunteeko joku anonyymin jolla ei ole ikinä ollut ongelmia päästä uimaan? No hyvä että kirjoitti ajatuksensa meille. Kyllä uimarannan luulisi olevan hieman edustavampi mitä nyt kaupungista löytyy. Mikä muuten on Ukin pääuimaranta, Hiu vai Karhuluoto?
  Onko niiden kyljessä jotain palveluja tai uimavalvojat?

  VastaaPoista
 21. Santtiorannan leirintäalue sijaitsee puistomaisen kauniilla alueella, meren rannalla, Uudessakaupungissa. Kaikki viihtyisän kesäkaupungin monipuoliset palvelut ovat lähellä. Torilta on leirintäalueelle matkaa reilu 1 km. Erinomainen sijainti palvelee sekä saariston rauhasta, että kaupungin vilskeestä nauttivia.
  Lapsiystävällinen uimaranta, leikkikenttä, leikkimökki ja kalastusmahdollisuudet tuovat koko perheelle iloisia kesämuistoja. Leirintäalueelta voi vuokrata polkupyöriä. Leirintäalueella on myös vesiurheiluvälineitä, joten voit vuokrata mm. kajakkeja ja kanootteja.
  Vastaanoton kahvila ja pieni sekatavarakauppa ovat auki silloin kuin vastaanottokin.

  Oho.

  VastaaPoista
 22. Tietämätön kysyy että nko Santtion leirintäalueella yleinen ja valvottu uimaranta?

  VastaaPoista
 23. On yleinen, ei valvottu.

  VastaaPoista
 24. Leirintäalueen rannalle ei saa tuoda omia eväitä ja alue on yleisilmeeltään ränsistynyt. Mielummin haluaisin 900 000 eurolla uimarannan kuin riippukeinun, jossa yrittäjä odotaa miestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka on kieltänyt omien eväiden tuonnin uimarannalle?

   Poista
  2. Kuka siellä uimarannalla sitten käy kun on talvi, kevät, kylmä ja sateinen kesä, syksy?
   Oletko käynyt montakin kertaa kesällä uimassa? Entäs syksy, talvi, kevät?

   Poista
 25. Ränsistynyt uimaranta.

  VastaaPoista
 26. Älkää narisko. Onhan meiilä purkukunnossa jo oleva uimahalli jossa voi käy rospuuttokeleillä. Kohta sekin varmaan julistetaan käyttökieltoon.

  VastaaPoista
 27. Uuusikaupunki tarvitsee kunnollisen uimarannan eikä mitään muovimattoa päkadulle. Leirintäalue pitää purkaa ja tehdä uudelleen.

  VastaaPoista
 28. Niin voisihan siihen leirialueen kupeeseen tehdä vaikka ostoskeskuksenkin.

  VastaaPoista
 29. Kyllä uimarantoihin täytyy panostaa. Ilman kunnollisia uimarantoja meillä ei ole mitään. Laitetaan rannat kuntoon, niin ihmisiä ja rahaa alkaa virrata kaupunkiin ja kaikilla on kivaa. Talvi, kevät, kylmä ja sateinen kesä, syksy voivat kuitenkin tuoda ongelmia. Tähän ongelmaan pitäisi keksiä joku ratkaisu.

  VastaaPoista
 30. Leirintäalueen läheltä löytyy kauppa, jossa väki ei käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ja verovaroilla pyörivä norjalainen päiväkoti. vetäkää vaan päättäjille punaista mattoa pääkadulle.

   Poista
 31. Kertokaahan nyt millainen sen uimarannan pitäisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrvallisella kulkureitillä ja lähietäisyydellä asutuksesta oleva hiekkaranta, jossa lapset voivat turvallisesti leikkiä, merivettä ja puita antamassa varjoa.

   Poista
  2. Hiu, Santtio ja Ykskoivu. Miksiköhän Ykskoivun uimaranta suljettiin uimareilta? En muista enää syytä. Joku varmaan muistaa. Ykskoivun rannan ja Madonmaan väliin mahtuisi kyllä ranta jos halutaan tai kävelysillalla Madonmaan puolelle.

   Poista
  3. Käykääs Paimiossa katsomassa, suuri ja hieno ranta melkein keskustassa leikkipuistoineen, saunoineen ja kioskeineen. Ja taitaa siellä olla koirillekin oma alueensa.

   Poista
 32. Kuten näkyy, Ukissa on paljon korjattavaa ja asioita rempallaan tai rempan alla. Se tarkoittaa lähivuosina mammutimaisia rahamenoja, jotka pitää verovaroin kustantaa. Ja jo nyt, vero%:mme on Suomen korkeimmassa kolmanneksessa.

  Sitten kävelykatuun. Katsoin lehtijutusta tänään, että kävelykadun valmisteluihin osallistui Alisellakadulla kymmeniä talkoolaisia. Jäin miettimään, että mikä tuo kävelykatu on nyt juridisesti. Onkohan se jo yhteinen rakennustyömaa, koska siellä on työskentelemässä useampia toimijoita yhtäaikaa ja peräkkäin? Mitäköhän silloin tapahtuu kun tuolla alueella sattuu onnettomuus tai tapaturma?
  Kuka vastaa ja mistä? Kuka on tilaaja/rakennuttaja?
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alisellakadulla on matto. Sen alle loukkaantuneet lakaistaan.

   Poista
 33. Jo on naurettava demokatu viritys. Olisi tässä kaupungissa tärkeämpiäkin rahareikiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäs naurettavaa siinä on? Ihmiset näyttävät kerrankin viihtyvän keskustassa ja nauravatkin vielä.

   Poista
 34. Kaupunkilaiset ovat pettyneitä demokatuun. Pakkahuoneella moni ihmetteli kaupungin rahan käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä tavoin ovat pettyneitä? Mitä olivat odottaneet?

   Poista
 35. Katu oli tyhjä puoli kuusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on o!lut jo useamman vuoden ajan.

   Poista
 36. Piti käydä oikein katsomassa. Jäin kyllä ihmettelemään miten se kävelykatuosuus palvelee Alistakadun toimintaa. Kuulin myös, että Alisellakadulla olisi 10 tyhjää liiketilaa. Onkohan?

  VastaaPoista
 37. Kaupunkilaiset olivat todella tyytyväisiä demokatuun. Kiittelivät kovasti kaupungin rahankäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä puhu paskaa, en tyytyväisyyden sanaa kuullu. Suurin osa ihmetteli, mikä rakennelman tarkoitus on. Jotkut kauhistelivat betonia ja itäsaksalaista ilmettä.

   Poista
  2. Voi ei, eikö kukaan sinun kavereista tykännyt? Oliko mitään positiivista? Olisko jotain parannusehdotuksia?

   Poista
  3. Käyttäkää rahat johonkin hyödyllisen. Vaikka terveyskeskuksen homeongelmien korjaamiseen.

   Poista
  4. Ethän määrittele muiden puolesta, mikä on hyödyllistä ja mikä ei!

   Poista
  5. Kai ihmisten terveys on tärkeämpää kuin Alisenkadun näpertely.

   Poista
 38. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tehty mitä tehty, nauttikaa siitä. Minusta toteutus on onnistunut, kun huomioidaan kuinka nopeasti rakennelma tehtiin. Nyt ideariihi toimimaan päässä jos toisessa ja esittämään jatkoa - rahaa on 900 000€ + EU sun muut rahat. Hankkeelle on 43 valtuutetun siunaus, joten muutosta voi haikailla seuraavissa vaaleissa. Emme saaneet yöpäivystystä, mutta saimmepa maton ja suihkulähteen Alicenkadulle!

  VastaaPoista
 39. Nopeudesta joopa joo. Voin sanoa että ihme ettei ketään jäänyt nostojen alle. Uteliata ja ohikulkevia ihmisiä kulki nostopuomien ja taakkojen alta mutta hommaa vaan jatkettiin.
  Ei ainakaan ammattilaiset toimi noin.

  VastaaPoista
 40. Keskeinen katualue suljettu. Paljonko kaupunki laskuttaa tästä katualueesta vuokraa vai onko näillä tempauksilla erikoiskohtelu?

  VastaaPoista
 41. Voi voi. Nyt on toteutuksesta huoli. Mitkä nostopuomit? Meinaatko että kaupunki maksaisi kaupungille kadusta vuokraa? Varmasti on erikoiskohtelua. Järki mukaan ja ostoksille. Ohhoh ja voivoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako kuka tahansa tehdä kaupungin kaduilla mitä tahansa ilmaiseksi?

   Poista
  2. Autan sen verran sinua ongelmasi kanssa, että vastaan,ettei saa kuka tahansa. Nyt voit olla rauhallisin mielin.

   Poista
  3. Esimerkiksi sontiminen on kielletty.

   Poista
 42. Ajatukset ne sinkoilee aamuöisin. Jokos eilen 13.06 kysyttyihinkin tuli vastaukset. On tämä varsinainen ajatushautomo vai hautaamo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ole negatiivinen, mene kävelykadulle kävelemään ja unohda kaupungin ikävät asiat. Kyllä valtionvarainministeriön virkamiehet tulevat pistämään kaiken kuntoon.

   Poista
 43. Miten sen Alisenkadun keinonurmen päällä saa kävellä sateella vai saako.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normaalisti voit kävellä.

   Poista
  2. ,,, ja ottaa voi vaikka juoksuaskeliakin. Pitääkö teille kaikki neuvoa?

   Poista
 44. Riippuu lämmöstä ja kosteudesta
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/07/uhka-tekonurmen-alla-kasikirjoitus

  VastaaPoista
 45. Kävelykatu oli aamulla aika ruokottomassa. Kuka hoitaa ja maksaa siivouksen.

  VastaaPoista
 46. kuka vastaa kunnossapidosta

  VastaaPoista
 47. Turvallisuutta, käytäntöjä tai rahaa vaativiin kysymyksiin ei tule koskaan vastauksia. Niin tuttua, niin tuttua

  VastaaPoista
 48. Tämä taitaa olla väärä paikka kysyä mitään, koska täällä ei tunnetusti faktatieto jyllää.

  VastaaPoista
 49. Perusesimerkki asenteellisuudesta ja valemediasta.

  VastaaPoista
 50. Niinpä. 28.7 klo 13.06 tulleeseen kommenttiin on edelleen vastaus tulematta sieltä projektitoimiston suunnasta. Tietohan pitää olla siellä.

  VastaaPoista
 51. Tiedonnälkäiset voinevat tiedustella sieltä projektitoimistosta. Kyllähän näitä blogeja piisaa ja niihin vastaamista riittäisi, mikäli julkinen taho tuohon leikkiin (tarpeettomasti) ryhtyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihmeellistä kun aikaa piisaa selittelyyn ja muuhun, mutta asiatietoa kysyttäessä aika loppuu heti.Sitä en ymmärrä, miksi jotkut puolustelevat, tiestoa rahasta tai turvallisuuudesta tule. Ehkä tämä kertoo kommetoijan suhteen demokatuun.

   Poista
 52. Hyvä tuo Juhan huomio yhteisestä rakennustyömaasta. Kuka tosiaankin hoitaa kaikki velvollisuudet ja ilmoitukset esim. verottajaan päin? Onkohan näillä puuhastelijoilla hajuakaan mistään velvollisuuksista?

  VastaaPoista
 53. Tämä taitaa olla väärä paikka kysyä mitään, koska täällä ei tunnetusti faktatieto jyllää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla ainoa paikka, jossa edes kysytään faktatoietoa ja toistetaan kysymys, jos sitä ei tule. Joten, saisko niitä vastauksia.

   Poista
 54. Lehtitiedon mukaan demokadun rakennelmien pystyttämiseen osallistui kymmeniä henkilöitä. Olivatko esimerkiksi nämä Winnovan suomenkieltä opiskelevat perehdytetty tähän rakennustyöhön vai mitä työtä he tekivät ja kenen toimijan alla he olivat sopimussuhteessa eli miten he olivat tapaturmavakuutettuja?

  Kuka tilasi nämä työntekijät? Syntyikö sopimussuhde työn tilaajan ja Winnovan välille?
  Kenen hallinnoima tämä demokatu-projekti todellisuudessa on?
  Nämä rakennustyötä ja yhteistä rakennustyömaata muistuttavat asiat ja olosuhteet pitää selvittää etukäteen. Sitten on myöhäistä, kun tapahtuu jokin henkilövahinko. Vahingonkärsijää ei välttämättä lohduta tieto, että henkilöturvallisuusasioihin ei oltu varauduttu etukäteen.

  Uusia sormia tai silmiä ei saa kaupasta! Sormettona ja vain toisella silmällä elo ei kuulema ole mukavaa.
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla väärä paikka kysyä mitään, koska täällä ei tunnetusti faktatieto jyllää.
   Kannattaa suunnata kysymykset jonnekin aivan muualle.

   Poista
  2. Missään muualla ei faktatietoa edes kysytä, joten vastauksia Juhan kysymyksiin, kiitos.

   Poista
  3. Täältä ja Forssin blogista se faktatieto useimmin löytyy.

   Poista
  4. Demokatu Uusikaupunki -projektia hallinnoi Ukipolis Oy, sen toteutuksesta vastaa Uudenkaupungin kaupunki ja hanketta tukee Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka Leader-rahoituksella.

   Justiinsa. Toinen taho hallinnoi ja toinen vastaa. Kumpi on siis tilaaja?

   Poista
 55. Ilman Javan ja Harton blogeja kukaan ei tietäisi Uudenkaupungin asioista yhtään mitään.

  VastaaPoista
 56. Tämä taitaa olla väärä paikka kysyä mitään, koska täällä ei tunnetusti faktatieto jyllää.
  Veikkaan, että Uudenkaupungin kaupungin sivustolta löytyy yhteystietoja. Sinne vaan etsimään oikea henkilö ja sitten vaikka sähköpostilla kysytte asianne. Tämä taitaa olla väärä paikka kysyä mitään, koska täällä ei tunnetusti faktatieto jyllää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä faktat ovat todellisia faktoja ja niihin voi kysyä täydennystä jokainen. Eikä niitä täällä kyseltäisi, jos valmistelu olisi avointa tai kaupungin sivuilta löytyisi vastauksia.

   Poista
  2. No kuka niitä faktoja on täällä kertomassa, kun valmistelu ei ole avointa ja kaupungin sivuilta ei löydy vastauksia? Pitäisi varmaan palkata joku tiedottaja kaupungille.
   Vain täältä löydät todelliset faktat, et mistään muualta.

   Poista
  3. Hah. Tämän päivän piristys että
   Sinne vaan etsimään oikea henkilö
   Kuka olisi se oikea henkilö siellä kaupungin nettisivuilla????

   Poista
  4. Hyväsiskomafia, nazi-niinat, katudemonit, mitä näitä nyt on. En tunne heitä, mutta java voi varmaan sinulle kertoa nimet.

   Poista
 57. Jos Havarinen, Aaltonen ja Valkonen olisivat valtuustossa, olisi keskustahanke tullut esille jo valtuustokäsittelyn yhteydessä ja kaupunkilaiset olisivat päässet vaikuttamaan demokatuhankkeeseen. Forss on liian yksin valtuustossa, ei saa tukea muilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaatko hieman, en ymmärtänyt.

   Poista
  2. 100+400+400tuhatta euroa ei todellakaan kannata sijoittaa keskustan elävöittämiseen vaan keskustan vesi- ja viemärihuollon saneeraukseen. Seuraavaksi varmaan Ukissa tulee vedelle keittokehoitukset kuin nyt Naantalissa, Raisiossa, Maskussa ja Nousiaisissa.

   Keskustan viemäriverkoston saneeraukseen on suunniteltu vain 450tuhatta ja keskustan vesiverkoston saneeraukseen 300tuhatta 2020 mennessä. Keskustan alueella on vielä jopa valurautaviemäreitä.

   Poista
  3. Tämä ei voi olla näin että
   "Laaditaan visiot keskustan kehittämiseksi ja elävöittämiseksi mm. tutkimalla Alisenkadun
   kattamismahdollisuutta kahden korttelin osalta." Hintalappu jopa 900tuhatta. Herätkää jo.

   Poista
 58. joku voisi kertoa järkiperustelut mältintien pyörätien rakentamiselle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähänkään et löydä vastausta täältä.

   Poista
  2. Tähänkään ei löydy järkiperusteita nistään.

   Poista
 59. Ehkä kommentit koetaan kiusalliseksi ja siksi vaietaan tai sitten asiat on hoitamatta. Syitä voi vain epäillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko siis kommentteja täällä? Tämä ei taida olla sellainen paikka, jota kaikki ovat velvollisia lukemaan, saatikka vastailemaan kysymyksiin. Suurin osa tämän blogin kirjoituksista on täyttä paskaa. Saattaisi olla aika raskasta yrittää bongata jostain välistä asiallinen kysymys.

   Poista
  2. Kuka määrittelee asiallisen kysymyksen, ilmeisesti virkamies vastaaja, joka ei vastaa kaupungin sivuilla. Meidän valmistelumme ja päätöksenteko ovat silkkaa sontaa, jos tuon tyylin ilmaisuihin lähdetään.

   Poista
  3. Okei, korjaan tekstiä totuudenmukaisemmaksi.
   Saattaisi olla aika raskasta yrittää bongata jostain välistä KYSYMYS.

   Poista
  4. Tilaaja- ja isännän vastuu taitaa olla edelleen kesälomalla tai sitten niitä selvitellään jälkijunassa JAan kysymysten jälkeen. Tämä huomiona.

   Poista
 60. Olisi aika päivittää kunnallistekniikkamme eikä upottaa rahoja pienen piirin puuhasteluun.

  VastaaPoista
 61. Älä unohda uimaranta.

  VastaaPoista
 62. Esitin kerran sähköpostitse (allekirjoituksena vain etunimeni) Nikkarille yksinkertaisen kysymyksen ja vastauksena sain: "Vastaamme mielellämme kysymyksiin omalla nimellä esitettynä ja virallisia väyliä pitkin."

  Joten kyllä aika hankalaksi menee niiden vastausten saaminen. Mitäköhän tuo olisi tehnyt sukunimelläni???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköst sähköpostista yleensä näy myös sukunimi niin ilmeisesti sähköpostikaan ei ole virallinen väylä.

   Poista
  2. Mihin perustat uskomuksesi, että sähköpostiosoitteissa aina näkyisi lähettäjän nimi/nimet?

   Poista
  3. Yleensä näkyy, ei aina.
   Tarkkuuta kommenttien lukuun.

   Poista
  4. Sähköpostissa näkyy nimi, jos on nimellään on ottanut osoitteen.

   Poista
  5. Tuon teorian mukaan Javan sukunimi on 666.

   Poista
 63. Voi voi. On kyllä kovin hankalaa. Onko sukunimesi niin vaikea kirjoittaa, vai etkö vain uskaltanut esiintyä omalla nimelläsi?

  On kyllä vaikeaksi tehty pienen ihmisen elämä. Onneksi saatiin taas uusi vinkumisen kohde.

  VastaaPoista
 64. Mikä on kysymyksille se virallinen väylä joita käyttämällä voi saada virkamiehiltä virallisen vastauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi virallisista väylistä on sähköpostin lähettäminen virkamiehelle, joka hoitaa/vastaa asiasta, josta yhteyttä otat. Ei vaikeeta ei!

   Poista
  2. U:gin verkkosivujen mukaan voi lähettää spostia osoitteeseen kirjaamo@uusikaupunki.fi

   Poista
  3. Jos haluat mobiililla ottaa yhteyttä niin:
   https://www.tivi.fi/Vinkit/viranomaisasiointi-siirtyi-mobiiliaikakauteen-6730572

   Poista
 65. Vastauksia keselevät ovat osoittaneet todeksi kaksi asiaa. Kaupungin virkamiehiltä ei saa vastauksia mihinkään. Heiltä kannata kysyy mitään. Ei edes sitä, mistä vastauksia kannattaa kysyä.

  VastaaPoista
 66. Intoa riittää selittelyyn miksei vastauksia tule, mutta itse vastauksen antaminen on mahdotonta. Ärsyttävän uusikaupunkilaista.

  VastaaPoista
 67. No niin. Ei muuta kuin facebookiin ja haistattaan paskat kaikille jotka ei ymmärrä vihreiden lainsäädäntösihteerin mielenosoitusta nousua valmistelevassa lentokoneessa. Olkaa yleisharmistuneita tai jotain. Minne tämä vihreys vielä johtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Ukin valtuustossa ei ole yhtään viehreää, joten antaaolla.

   Poista
 68. On sinivihreäksi itseään tituleeraava kyyasiantuntija T. Kangas ��

  VastaaPoista
 69. Kohta testataan Alisenkadun sadevesiviemäröintiä. Rajujen ukkoskuurojen todennäköisyys kasvaa tunti tunnilta. Jään miettimään, miten sadevedet oikeasti valuvat asfaltin päälle levitetyn keinoruohikon päältä sen alla ja sivuilla oleviin sadevesikaivoihin. Ukkossateista saattaa tulla demokatuun odottamaton vesielementti. Pahimmoillaan keinoruohikko edesauttaa veden kulkeutumista kadunpätkän ympärillä sijaitsevien rakennusten rakenteisiin.
  Kannattaneekohan varautua myös veteen ja taajamatulvaan. Vai olisikokohan asia jo huomioitu projektin riskianalyysissä?
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka monta sadevesikaivoa maton alla on?

   Poista
  2. Vastaus on pyöreä nolla, huono provo.

   Poista
 70. Facebookista Tatu Oxanen
  "
  Suomalaisten äänestyskäyttäytyminen EI vaikuta ilmastonmuutokseen. Vaikka Suomen koko energia- lämmitys- vesi- ja liikenne infra, sekä kaikki tuotannollinen toiminta mukaan lukien ruuan tuotanto ajettaisiin alas, vaikutusta maailman hiilidioksidi-päästöihin ei pystyisi tarkimmallakaan mittarilla löytämään vaan muutos mahtuisi mittavirheen sisään.
  Siksi tuntuu oudolta että laskutaidottomat toimittajat puhuvat ilmastonmuutoksesta kuin se olisi ilmiö johon suomalaiset voisivat äänestyskäyttäytymisellä vaikuttaa, ajatus on absurdi. Ei ole myöskään mitään näyttöä siitä että suomalainen/eurooppalainen "moraalisäteily" toimisi "esimerkkinä" muille, joskin esimerkkejä päinvastaisesta löytyy runsaasti. (Trumpin valinta, yhdysvaltojen irtautuminen ilmastosopimuksesta, Brexit, Kiinan vuosittain kasvavat päästöt)
  "
  Mutta mitä noista ilmakehän muutoksista. Sen sijaan ihanaa on että demokratia toimii Ukissa niin voidaan verovaroilla puuhastella helteellä sateenvarjojen, riippumattojen ja päivitellä tilannekuvia erilaisiin nettipalveluihin työajalla. On tämä mahtavaa joten ollaan kaikki tätä samaa mieltä. Ei saa olla negatiivinen ja kehityksen jarru.

  VastaaPoista
 71. Uimarannan kunnostamisella ja hoidolla voidaan lisätä rannan virkistyskäyttöä sekä parantaa uinti- ja veneilymahdollisuuksia.

  Uimarannan kunnostamiseen on monia hyviä tapoja. Hoidossa on hyvä ottaa huomioon myös maisemalliset tekijät sekä rantakasvillisuuden ja rannan eliöstön elinolosuhteiden kohentaminen.

  Yksinkertaisimmillaan uimarannan kunnostaminen voi olla pieniä siivous- ja hoitotoimenpiteitä käsityökaluilla tai yksittäisten terävien kivien poistoa sekä rannalle ajautuneen ja pohjaan painuneen kasvimassan keräämistä. Suurempia rannan kunnostustöitä voivat olla rannanruoppaus ja rannan muotoilu tai rannan vahvistaminen kivillä.

  Uimaranta on yleiseen käyttöön tarkoitettu rakennettu tai luonnon ranta, millä on vähimmäistason varustelu ja hoito ja ylläpito on sovittu joko julkisen tai yksityisen tahon vastuulle. Uimapaikka on mikä tahansa uimiseen käytetty luonnonvarainen ranta.

  Jos paikalle ohjataan käyttöä, tulee se varustaa kuten vähimmäistasoinen uimaranta. Sekä uimarannan että uimapaikan on täytettävä turvallisuusvaatimukset. Suunnittelussa otetaan huomioon esteettömyys mahdollisuuksien mukaan. Tässä käsitellään ei virallisen uimarannan kunnostusta.

  VastaaPoista
 72. Onko Ukissa yhtään kaupungin ylläpitämää uimarantaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudenkaupungin alueella on 11 kaupungin ylläpitämää yleistä uimarantaa, joista osa on meren ja osa järvien rannoilla. Lähimpänä kaupungin keskustaa sijaitsevat Santtionranta ja Hiunranta, joista erityisesti Hiunranta on ihanteellinen pienille lapsille.

   https://uusikaupunki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikunta/uimaranta

   Poista
  2. Hiunranta on aivan liian vaarallinen liikenteellisesti, jos pieniä lapsia ajatellaan.

   Poista
 73. Ja vielä meinataan Santtiontien ja Hiuntien risteyskin rakentaa ilman hidastetöyssyjä, vaikka Hiuntie on tunnettu rallipätkä nuorison, ja vähän vanhempienkin keskuudessa. Voi hölmöyttä, saa nähdä jääkö auton alle ensiksi lapsi vai vanhus.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!