keskiviikko 29. marraskuuta 2017

VANHA KOPELO ARKKIPIISPAKSI?

Samaan aikaan, kun eri tahot kauhistellen hehkuttelevat eritasoisia kopelointikokemuksiaan, yrittää vanha pappiskopelo ängetä takaisin pyhille estradeille ja aina niiden huipulle asti eli arkkipiispaksi. Muistaakseni historia kertoo, että hänen kopelointinsa, jota seurasi sanan mukaisesti ja toistuvasti kliimaksi, palkittiin aikoinaan tylysti. Pappi ei selvinnyt aktistaan pelkällä anteeksipyynnöllä tai luopumalla pyhästä virastaan, vaan hän menetti myös nirrinsä. Se oli silloin ja nyt on nyt. Yhteiskunnassamme ökyjen ja vallasväen syntiinlankeemusta seuraa kaikkialle näkyvä julkinen katuminen, joka palkitaan automaattisella anteeksiannolla.

Minulle on ihan sama kuinka mitä tavalliset ihmiset touhuavat keskenään, kunhan eivät vahingoita toisiaan eivätkä lapsia tai eläimiä tai romuta yhteiskuntamme arvopohjaa tai turvallisuutta. Kirkon opit ja käytännöt ovat satoja vuosia muokanneet arvomaailmaamme, kirkkomme oppeja saamme kiittää käytännöiksi muuttuneista käsitteistä kristillinen lähimmäisen rakkaus ja anteeksianto. Uskoimmepa tai emme, kirkko on vaikuttanut yhteiskuntamme moraaliin. Uskoimmepa tai emme, osaltaan pelkkä kirkon olemassaolo pitää moraalimme korkeana. Jotta näin olisi jatkossakin, täytyy kirkon auktoriteettien olla moraalilta korkeita - onhan hiukan eri asia jakaako raiskaajalle anteeksiantoa pappi tai toinen raiskaaja.

Minä en lähde neuvomaan ja vielä vähemmän ryhdyn tuomitsemaan, totean ainoastaan Isonkirjan ohjeiden mukaan: ÄLKÄÄ TUOMITKO; JOTTEI TEITÄ TUOMITTAISI - ÄLKÄÄ TEHKÖ VÄÄRIN, JOTTA PÄÄSETTE OHJAAMAAN JA TUOMITSEMAAN MUITA - NOPEAMMIN KUOLEMAANTUOMITTU PÄÄSEE PARATIISIIN KUIN HÄNEN TUOMARINSA! Kirkko voisi pohtia oman kutistumisensa syitä. Lisääkö kellokkaiden mielistely ja trendikkäiden asioiden ajattelematon nuoleskelu, kirkkomme uskottavuutta vai käykö niin ettei kohta kirkkoamme kaipaa muut, kuin maahanmuuttoluvanhakija ja parkkihallissa vihkimistä toivovat? Anteeksi anto on hieno asia, joten jos nyt annamme anteeksi vanhalle kopelolle, annammeko kohta anteeksi pedofiilille ja hänet valitaan ....?

2 kommenttia:

  1. Anteeksi. Forss ja Laaksonen tappelevat julkisesti facessa, Harton blogissa ja kaupungin hallituksessa. Ei heitä siis pidä tuomita vaan antaa jatkaa tappelemista. Annetaan siis anteeksi heille jotka ovat toisiaan vastaan sanasodassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Suomessa on kuulemma 24 000 tohtoria ja reilu tuhat tulee joka vuosi lisää. On siinä Hartolla vastusta - varsinkin kun hyökkäävät vasemmalta harhauttaen.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!