tiistai 28. marraskuuta 2017

MONIKULTTUURISUUDEN HEDELMÄT: Pepperoni, makaroni, mikrofoni

Erilaiset kulttuurit pystyvät aina antamaan toisilleen jotain. Tarvitaan ainoastaan kykyä tarjota uusia asioita ja vastaanottaa niitä. Näiden perustana on molempien osapuolten niin oman kuin toisen kulttuurin kunnioittamisessa. Me saamme kiittää kiinalaista kulttuuria paperista ja siitä poikineesta hyvinvoinnista. Oluen suomista hetkistä ja oluesta seuranneesta menestyksestä joudumme kumartamaan egyptiläisille. Ilman Teslaa ja sähköä koko maailman eläminen ja oleminen olisi varsin paljon raskaampaa.

Koko maailma saa kiittää onnistumisistaan eri kulttuurien tuottamia keksintöjä ja niiden kansainvälistä jatkojalostamista. Kun kulttuurit kuuntelevat tasavertaisesti toisiaan, ne myös yleensä hyödyttävät toisiaan. Tämä on kiistaton tosiasia. Sen sijaan, jos kulttuurien välillä ilmenee kitkaa, ovat seuraukset varsin tiheästi kammottavia: Muistakaa kuinka Etelä-Amerikan vahvat intiaanit kohtelivat heikompiaan, kuinka belgialaiset hääräsivät Kongossa, kuinka britit levittivät kuolemaa siirtomaissaan. Toisen kulttuurin kunnioittamisen puute synnyttä aina tuskaa, katkeruutta ja kuolemaa.

Kun vieraalle kulttuurilla ja sen tuloksille on aihetta kumartaa, on silloin eittämättä kumartamisen paikka. Mutta nöyristelyyn ei ole syytä alistua koskaan. Nöyristelevä kulttuuri on heikko ja tiellä tuhoon. Sama pätee raa'alla voimalla ja julmuudella omia asukkaitaan hallitseviin valtioihin. Nämä väittämät todistavat todeksi Rooman valtakunnan, osmanien valtakunnan, tsaaridynastian Kiinan keisariajan jne. lukuisten satoja vuosia suurvaltoina hellineiden valtakuntien tuhoutuminen.

Meiltä Suomessa puuttuu oman kulttuurin kunnioitus. Samaan aikaan, kun maassamme kauhistellaan naisten ahdistelua, lähetämme sotilaita turvaamaan hallintoja, joiden oikeuskäytäntöön kuuluvat naisten kivittämiset. Me olemme valmiita syömään koppakuoriaisia ja sirkkoja, kun muutkin kulttuurit tekevät niin. Mielestäni tämä on häpeämätöntä nöyristelyä ja oman kulttuurin ja omien perinteiden väheksymistä. Naisten kivittämistä en hyväksy enkä ymmärrä. Mutta ymmärrän, jos sirkat ovat syöneet sadon, niin jotainhan sitä on syötävä, vaikkapa sitten sirkkoja. Samoin ymmärrän sirkkojen syönnin, jos otuksia lentelee niin tiheään, että suun kautta hengittäessä tukehtuu niihin. Mutta sitä en ymmärrä, että täällä ryhdytään kasvattamaan etelässä vitsaukseen asti yleisiä sirkkoja - se ei voi olla ekologisestikaan järkevää.

Suomi on ollut hieno maa ja sellaiseksi se tulisi myös palauttaa. Mutta koskaan Suomi ei palaa entiseen menestykseensä, jos emme ylpeästi itse nosta leijonan häntäämme kuin rotan pennuilleen saalistanut emokissa. Emokissan pennut kuolevat nälkään, jos emo ryhtyy myötäilemään ja nöyristelemään rotille. Samoin käy suomalaisen kulttuurin ja silloin kärsijöiden kastiin liittyvät myös he vierasmaalaiset, jotka olisivat saaneet turvaa aitosuomalaisesta Suomesta. Meidän täytyy palauttaa kansallinen itsetuntomme ja lopettaa vähä-älyinen vierasmaalaisuuden apinointi ja hyysääminen - SE EI OLE HIENOA, VAAN HUONOA SUOMALAISUUTTA JA MONIKULTTUURISUUTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!