keskiviikko 8. marraskuuta 2017

TEEMMEKÖ KOULUA LAPSILLE VAI PÄÄTTÄJIEN MONUMENTIKSI?

Uudenkaupungin lähihistoria avautuu yhtä tragikoomisena kuin hinkumiehen savuava kulkuneuvo, jonka hiilijätöstä voi verrata suunnattomuudessaan päästäisen pöksyihin iskostuneeseen sarvikuonon jarrutusjälkeen. Samaa kaliberia sopimattomuudessaan ovat olleet myös määrätyt esittelijät ja päätösten toteuttajat, kuten myös päättömiä päätöksiä tehneet päättäjät. Kun muualla maksetaan virkahenkilölle mm. siitä, että hän luo toimivan kouluverkon ja pitää opetuksen laadun korkeana; meillä tämäkin kääntyi toisinpäin eli virkahenkilö vei valmistelullaan lapsilta koulut ja romahdutti opetuksen tason. Kun muualla kaavoitetaan sinne, minne ihmiset haluavat rakentaa ja rakennetaan sinne ja siten mihin ja miten haluavat asua, kääntyy tämä meilläkin päälaelleen.
 
Tänäpänä meininki näyttää yhtä mallittomalta. Jos vilkaisette ympärillenne pohtimismielellä, havaitsette miltei maagisen ihmeellisyyden. Helpottaaksenne arviointianne vetäkääpä koulujen ympärille kilometrin säde ja tarkastelkaa minne rakennetaan ja missä elämispuitteet ovat lapsille suotuisimmat. Meillä ei kehitetä tai edes päivitetä niitä kouluja, joiden lähelle rakennetaan ja joiden lähellä lasten on mukava ja turvallista kasvaa. Meillä suunnitellaan jättikoulua sinne, missä lapsimäärä vähenee ja uudetkin asunnot jäivät tyhjiksi. Olemmeko todellakin upottamassa miljoonia siihen, että valmistelemme kaupungistamme tuleville sukupolville kunnallisten virheinvestointien vitsimuseota?

9 kommenttia:

 1. Tuo on juurikin totta. Kaupunki laajenee Vohdensaaren-Lepäisten suuntaan,jossa lähin koulu on Saarnisto. Samaten Rakennetaan Salmelle, joka on Hakametsän koulun aluetta. Poharin lähelle taidetaan rakentaa enimmäkseen vanhuksille palveluasuntoja. Tietty,jos sedät on viriilejä, kuten Niinistö,niin lapsiakin voi tulla. Sitäuutta oppimisympäristöä vois kokeilla ensin pienemmässä koulussa, josko se toimisi siellä.

  VastaaPoista
 2. Uudessakaupungissa pannaan rahaa koulukuljetuksiin eikä opetuksen laatuun.

  VastaaPoista
 3. Minäkään en ymmärrä kiimaa, jolla isoa koulua ajetaan kuin käärmettä pyssyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulua pienennetään, vanhan korjaaminen ei kannata sen takia rakennetaan uusi.
   Sellainen on kiiman tausta.

   Poista
 4. Kokoomus ajaa kokoomusrehtorille palkankorotusta. Siinä on syy ison koulun ajamiseen. Samalla lopetetaan muita kouluja. Typerät keskustalaiset ja Forss ovat tyhmyyttään mukana.

  VastaaPoista
 5. En ole missään tekemisissä palkan suuruuden kanssa. Valtuusto oli yksimielinen koulukeskuksen rakentamisesta. Muut ilmeisesti ovat viisauttaan mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko päätetty muusta kuin elinkaarimallista?

   Poista
 6. Nyt järki mukaan kun vielä on mahdollista lopettaa koulukeskuksen suunnittelu, ottakaa huomioon myös lasten tulevaisuus, eikä vai virkamiesten ja poliitikkojen hyvinvointi.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Meidän päätöksentekoomme ei kuulu perehtyminen. Päättäjät luottavat uskon varassa kaikkeen esitettyyn vähät välittäen faktoista. Nytkään ei tarvitsisi muuta kuin tehdä pieni kiertoajelu ja kaikille selviäsi samantien tulevaisuuden koulujen tilantarve.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!