maanantai 20. marraskuuta 2017

Ekovaihtoehto villasukalle: KENKÄKOMPOSTI!


Villasukat tuntuvat miellyttäviltä, mutta niiden tuottaminen jättää armottoman hiilijalanjäljen ja aiheuttaa tuskaa ja kurjuutta joko villan kasvattajalle tai poimijalle. Lampaista villaa otettaessa tuotantoeläimen jalat sidotaan kuten pahimmassa sadoleikissä. Tämän jälkeen lampaalta nirhataan villa ilman minkään kaltaista persoonallista kohtelua. Lopulta karvansa menettänyt lammas paiskataan nolona ja viluisena käyskentelemään omiensa joukkoon.

Toinen vaihtoehto villasukkien materiaaliksi löytyy luonnosta puuvillan muodossa. Tässä tapauksessa hyväksikäytettyjen ryhmään kuuluvat puuvillan poimijat. Kilotaksalla he keräävät helteiseltä pallolta materiaalia, joka ei paina juuri mitään eli tienestit muodostuvat varsin kehnoiksi. Ja jos puuvillanpoimija saa tienesteillään hankittua soittimen vie senkin herrat. Tämä pitää taatusti paikkansa, koska siitä on tehty laulukin. Ihmisten ja eläinten kunnioittamisen ja inhimillisyyden nimissä meidän tulisi löytää vaihtoehto niin villa- kuin puuvillasukille!

Ruohonleikkaamisen yhteydessä, jokainen sitä harjoittanut on tuntenut katkenneen heinän lämmön ja tuoksun. Ehkäpä voisimme varastoida kesällä leikatut ruohott talvenvaralle ja sujauttaa ne pakkaskelillä talvisaappaaseen lämmittämään jalkaa. Jos vielä vetää housujen lahkeet saappaiden varsien päälle, kenkäkomposti lämpöenergia nousee ylös pitäen myös reidet ja keskivartalon suojassa vilulta, joten voimme vähentää kalsarikantaamme ja edelleen pienentää hiilijalanjälkeämme.(SAA KÄYTTÄÄ VAPAASTI.)

3 kommenttia:

 1. Miettikääs kaakaopapujen poimijoita. Orja ja lapsityövoimaa käytetään ja nestele vielä ostaa tälläisiltä rosvoilta ja saatika kuluttajat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tai taimaalaiset marjanpoimijat Suomessa.

   Poista
 2. Alinan on toteuttettava Javan ekokenkä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!