keskiviikko 15. marraskuuta 2017

KEHITETÄÄN KOULUTOIMEA JA SÄÄSTETÄÄN KYMMENEN MILJOONAA EUROA!

Uusi koulurakennus ei ole mikään itseisarvo, joka parantaisi opetuksen laatua ja oppilaiden oloja. Pahimmillaan väärä kouluinvestointi murskaa opetuksen laadun tai lasten järkevästi suunnitellun koulunkäynnin. Meillä on mystinen mania rakentaa jättimäinen koulu varsin epäviihtyisään miljööseen. En usko kovinkaan monen lapsen, vähiten päiväkoti-ikäisten, tallustelevan riemurinnoin joka aamu panssariaitojen ympäröimälle paljaalle golgatamaiselle koulukukkulalle. Olemmeko vakavissamme tarjoamassa lapsillemme koulukyyditysten lisäksi raamatullista kärsimysnäytelmää keskitysleiriympäristössä?
 
Koskapa keskustassa, opetustoimelta saamieni tietojen mukaan, koululaisten määrä vähenee, tuntuu kahelilta rakentaa sinne uusi kymmenenmiljoonan euron koulu vain siksi, että sinne on aikoinaan tehty miljoonilla euroilla kaksi virheinvestointi keittiötä. Miksi emme toimi järkevästi ja sijoita lapsia jo olemassa oleviin kaupungin tiloihinHei, otetaan käyttöön Seikowin koulu, johon sijoitetaan Pohitullin oppilaita. Niin ikään voisimme ottaa käyttöön Pohjoiskulman koulun ja siten helpottaa Saarniston ankaraa tilanpuutetta, joka ahdistaa, ahdistaa ja ahdistaa vuosi vuodelta enemmän ja enemmän.
 
Loput keskustan oppilaat voisimme sijoittaa nykyisiin Novidan tiloihin. Ikäluokkien pienentyessä, sieltä on pakko löytyä tilaa muutaman vuoden sisällä. On selvää, että oppilaitoksen vapaata tilaa ilmentyy Uudessakaupungissa, sillä päätäntä valta oppilaitoksen tulevaisuudesta on vahvasti Loimaan kulmakunnalla. Ja hei, keskitytään kaupungin palvelujen päivittämiseen monitoimihallin/uomahallin osalta, eikä unohdeta jokaiseen autokaupunkiin olennaisesti kuuluvaa moottoriurheilupuistoa. Nämä tulisi toteuttaa kaupungin 2050 tarpeet huomioiden motolla: INVESTOIDAAN KAUPUNKILAISEN ETU HUOMIOIDEN!

4 kommenttia:

 1. Koskapa keskustassa, opetustoimelta saamieni tietojen mukaan, koululaisten määrä vähenee, tuntuu kahelilta rakentaa sinne uusi koulu.
  Javakin sortunut tilastojen sokeaan uskomiseen juurihan siitä syytä koulut lopetettiin kun lasten lukumäärä tulee vähentymään huomattavasti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommentistasi! Tässä tapaukset tilastot vastustavat huomioitani. Pohitullin täietämiin nousee ikäihmisille suunniteltuja kansainvälisten yritysten laitoksia eikä perheasuntoja kuten Salmen suunnalle tahikka Crushell-puistoon.

  VastaaPoista
 3. Oma lapseni on ainakin tykännyt, kun keinonurmikenttä, uimahalli, jäähalli, hiihtoputki ovat lähellä koulua. Koulun jälkeen voi myös helposti käydä Nuorisotalolla ja kirjastossa. Lisäksi valinnaisaineissa on oikeasti valinnaisuutta (ryhmäkoot niissä tarpeeksi isjoa). Itselle Pohitulli alueena on kätevästi työmatkan varrella, jos on ollut tarvis viedä lapsi kouluun. Java, tiedoksi, että kaikki eivät halua pienten kyläkoulujen yhdistelmäluokkia, varustettuna (hyvällä tuurilla) mainiolla opettajalla tai huonolla tuurilla surkealla. En tiedä ymmärrätkö, että miksi muut ovat aina niin väärässä.

  Minä en ateistina voi kyllä hyväksyä tätä: "panssariaitojen ympäröimälle paljaalle golgatamaiselle koulukukkulalle. Olemmeko vakavissamme tarjoamassa lapsillemme koulukyyditysten lisäksi raamatullista kärsimysnäytelmää keskitysleiriympäristössä?" Kiitos Java, että tulet tekemään kaikkesi (eli kirjoittelet blogia, muutamilla hauskoilla kirjoitusvirheillä täydennettynä, ehkä ensi vaaleissa ehdokkaana vaikka sdp:n listoilla) ettei raamatullinen kärsimysnäytelmä toteudu. Miten me muuten nimetään aidattu autotehtaan alue? Minä ehdotan Autolaaksoa, olisko kuitenkin KUOLEMANLAAKSO parempi?

  Ymmärrän toki, että keinonurmikentän, uimahallin, jäähallin ja hiihtoputken voi rakentaa myös esim. Kalannin tai Pyhämaan kunnan alueelle tai vaikka Salmelle, jos kerran kunnan asukkaat niin haluavat.

  Olen Javan kanssa samaa mieltä, että muonitoimi/uimahallin rakentamiseen voisi keskittyä nopeammin. Moottoriurheilupuistosta en ole samaa mieltä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja mukavan raikkaasta kommentista!
  Esitin yhden näkemyksen mielestäni sopivasti yliampuvan ja poikihan se jotain. Ikävää, että suurin osa aiheen viesteistä tulee kännykkääni. En niitä enää viitsi tänne lisäillä. En enää harkitse ehdokkaaksi lähtöä, olen tulevien vaalien aikaan nykyistä tuhdisti vanhempi kärttyinen ukko, jonka päässä harmaa aivosolu etsii katoavia kavereitaan. Lisäksi yritän tosissani vieroittaa itseäni paikallisesta politiikasta, mutta se on tuhottoman vaikeaa.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!