maanantai 20. marraskuuta 2017

Suomen kansainvälistymisen jarru ja nolaaja: PÄÄKAUPUNKISEUTU!


Jokainen vähänkin maailmaa kiertänyt voi todeta, ettei pääkaupunkimme ole maailman metropolien rinnalla muuta kuin hikinen käpykylä. Pääkaupunkiseutumme ei tarjoa mitään sellaista, mitä et löytäisi Pariisista, Berliinistä tai Luulajasta. Ne samat vierasmaalaisille tutut asiat mitä pääkaupunkimme tarjoaa kansainvälisille tulijoille, ovat paljon pienempiä ja vain surkeita anteeksipyyntöjä suurkaupunkien mahdollisuuksien rinnalla. Pääkaupungiltamme puuttuu suomalaisuuden myötä kaikki ulkomaalaisia kiinnostava eksoottisuus, joten pitkälti siksi Suomi hävisi jälleen yhden kamppailun EU-virastosta.

Mikä olisikaan ollut Turun, Tampereen, Kuopion, Jyväskylä tai Rovaniemen kansainvälinen vetovoima lääkevirastokisassa. Nämä paikkakunnat ovat luonnoltaan ja juuriltaan suomalaisia eikä Venäjän vaikutuksesta kasvanutta arjen harmaata Petroskoi-tyylistä ikävää kaupunkimiljöötä. Lisäksi pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuu suomalaisuudesta ja kotijuuristaan aidosti ylpeitä ihmisiä eikä mitään kaikkea vierasmaalaista apinoivaa muiden suomalaisten työtä siivestävää ja huonolla itsetunnolla varustettua hallintohenkilöstöä ja juppiporukkaa.

Vaikka Kuopio ei kelpaa pääkaupunkilaisille Suomen lääkekeskukseksi, on se kansainvälisesti ajateltuna pääkaupunkia paljon mielenkiintoisempi paikka. Vilkkaat ja ystävälliset ihmiset sekä kaunis suomalainen luonto yhdistettynä neljään vuodenaikaan luovat eksotiikkaa, kiinnostusta ja vetovoimaa, toisin kuin surullisen ankea pääkaupunkimme. Kannattaisiko jatkossa vastaavia virastoja houkutella Suomeen suomalaisuudella ja luonnolla - se on käynyt selväksi ettei pääkaupungillamme ole vähäisintäkään kansainvälistä vetoa. Loppujen lopuksi kaiken ratkaisee osaltaan Finnavia, joka voisi edistää lentoyhteyksiä parantamalla todelliseen Suomen saapumista ja matkailua kantaeurooppalaisten Aasian matkailun sijaa.

5 kommenttia:

 1. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005453757.html?share=9cfd8487e44390a7f7bd9b7d9aa7b307

  VastaaPoista
 2. Helsinki on yhtä suomalainen kuin Jokerit.

  VastaaPoista
 3. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711212200548095_pi.shtml

  VastaaPoista
 4. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711212200548494_u0.shtml

  VastaaPoista
 5. Kas tässä keskeisestä Suomesta
  http://www.jyvaskyla.fi/hippos/hanke

  Sen verran vielä että on ihan oikein kun Mugaben pojalla on pari uutta Rolls Royceä ja 60000 dollarin rannekello. Omalla työllään on varmaan hankkinnut.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!