sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Uusikaupunki kasvaa ja kasvu on vahvaa, jos..!


Uusikaupunki kasvaa nyt sittemminkin sikses rajulla vauhdilla, että uusien mereltä tulijoiden tieltä joudutaan nostamaan, aiemmin saapuneiden, veneitä maihin.

Uudessakaupungissa on käynnissä muutama yksityisen alan investointia, joilla tähdätään kaupunkilaisille tarjottujen palveluidenparanemiseen. Pisimmällä on S-marketin laajennus/ehostus. Hanke on jo riittävän pitkällä, jotta voi todeta sen jääneen kaupungin kasvuun nähden liian pieneksi - armottomat aamusta iltaan ärsyttävät ruuhkat puhuvat puolestaan. Esittämääni näkemystä alimitoituksesta vahvistaa kaupungin toinen laajennus/ehostuskohde K-market, jossa niin ikään väkeä käy julmiksi jonoiksi asti.

Ajansaatossa kaupunkikuvamme on kasvanut ennustamattomasti ja siten muodostunut melkoisen erikoiseksi. Kun kolmen lähes keskustassa sijaitsevan ostoskeskuksen välissä on varastoineen melkoinen rakentajankauppa, lisää se liikenteellisiä ongelmia, joiden seurauksena väki alkaa karttaa kyseisiä palveluja. Pahimmillaan tästä seuraa tulevaisuuden ostosmatkojen suuntautuminen muualle. Uudessakaupungissa olisi viimeinkin syytä paneutua kaavoitukseen sekä tosissaan että ammattitaidolla. Jos emme pian puutu virkahenkilövalmistelun tasoon, luomme toimimattoman kaupungin, joka koetaan lähinnä mahdollisuutensa käyttämättä jättäneenä vitsinä.

Keskustasta kuuluu positiivisia kiinteistöuutisia, sillä niin K kuin S avaavat siellä elintarvikeliikkeensä piakkoin. Näiden perässä syöksyvät asiakkaat keskustaamme ja niin nyt tyhjillään olevat liiketilat alkavat täyttyä.  Ainoat synkät varjot keskustan virkoamisen ylle väijyvät päättäjien ja valmistelijoiden suunnalta. Keskustaa elävänä pitänyt kaikkien kaupunkilaisten kirjastoa ollaan määrättyjen tyyppien ponnistuksin siirtämässä rauta-aitoilla ympäröityyn ja valvontakameroita vilisevään keskitysleirimäiseen kompleksiin. Tämä kaikki tapahtuisi vastoin kirjaston käyttäjien ja henkilökunnan toiveita. Tässä vaiheessa keskustamme henkiin herättäminen tarvitsee kaikenkaltaisen toiminnan joka ohjaa sinne lisää väkeä.

Meidän Alicenkatua siunaa laajuus, joka mahdollistaa isompienkin massojen yhtäaikaisen jalankulun, pyöräilyn, autoilun ja pysäköinnin keskustassamme. Kaikilla kulkumuodoilla niin kengillä kuin zeppeliineillä saapuvat tulijat täytyy vastaanottaa keskustaan, sillä yrittäjillämme on tarvetta, tilaa ja tarjontaa heille. Päättäjiemme päätöksellä ja valmistelijoiden valmistelulla vahvistetaan  keskustamme tulevaisuus. He antavat vastauksen kysymyseen: Tuleeko keskustastamme kaikkien kaupunkilaisten ja iloisten vierailijoiden vilkas viihtymispaikka vai kuolleen kaupungin autio keskus, jossa vain apaattinen torivahti vaeltaa orpona todellista ystävää etsien ja jossa kaukaa massakyydillä saapunut kolkko ikivalittajan haamu huutaa yöhön: MIST SAIS VIILI?

Tulevaisuudensuunnitelumme on menneisyytemme vanki, niin pahasti olemme laiminlyöneet palveluiden ja puitteiden päivittämisen. Uudessakaupungissa piisaa rutkasti entrattavaa. Kaupungissa on tehtävä pikaisesti suuria ja laaja-alaisia päätöksiä, jotka sisältävät runsaasti yksityiskohtia. Jotta erottaisimme silakan parvesta, täytyy valmisteluamme ja päätäntäämme hajottaa sekä jakaa usealle taholle. Valmistelumme on saanut viime vuosina uutta tuulta ja tuloksia on alkanut niiden myötä syntyä. Ehkä tarvitsemme hiukan lisää uusia näkemyksiä niin täältä kuin toisaalta? Loppujen lopuksi kaiken onnistumisen takaa monipuolinen keskustelu, johon valmistelijat osallistuvat kaupunkilaisten toiveita kuullen ja noteeraten. Jos onnistumme tässä, meille tarjotaan juuri niin hyvät puitteet ja palvelut kuin haluamme ja samalla takaamme onnistuneet Uudenkaupungin 500-vuotisjuhlat!   

51 kommenttia:

 1. En nyt syyttäisi kaupunkisuunnittelua kauppojen ahtaudesta. Meillä on ollut tontti varattuna Ukin "myllylle" ja aikanaan siitä käytiin neuvottelua erään keskusliikkeen kanssa. Keskusliike meni puihin eikä kaupungin tehtäviin kuulu kauppakeskuksen pito "villinä" ketjujen ulkopuolisena takijänä. Nyt on ahdasta määrättyinä aikoina kaupoissa. Uskon sen helpottavan 2:n keskusta kaupan ja K-Market Kaunisrannan auettua. Tämä ei tietenkään ole holocaust, mutta antaa kaupoille lisää aikaa. Tonttia kyllä tulee tarvittaessa.

  VastaaPoista
 2. Voistko kertoa, kuka haluaa siiirtää kirjaston? Tiedän sitten, etten äänestä ko. henkilöö ensi vaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kokoomuslaiset Valkosen kaverit suunnittelevat kirjasoa Pohitulliin, sinne se on pienellä präntätty. Pohitulliin tulee kaikenikäisten viihtymiskeskus, jossa kukaan ei viihdy. Keskustelussa julkisuuteen nostetaan vain elinkaarimalli. Siitä kiistelevät päättäjät eivätkä humaa mitä tuli päätettyä.

   Poista
 3. Mitä meinaatte tehdä vanhalle ja kenties julkisivuiltaan suojellulle kirjastotalolle? Jotain tolkkua päättäjiltä ja virkamiehiltäkin aletaan jo toivoa.

  VastaaPoista
 4. En nyt lähde nimeämään kirjaston siirron kannattajia sillä nämä mielipiteet ovat keskusteluissa lausuttuja.

  VastaaPoista
 5. Javalta kyselen kirjaston siirron kannalla olijoita. Kokoomus ja Nikkari?

  VastaaPoista
 6. Kiitos Hartolle ja kumppaneille kommenteista ja kysymyksistä! Käsittääkseni Nikkari on tehnyt suunnitelman, joka ei ole tyyppiä ota tai jätä, vaan siitä voidaan toteuttaa tarpeelliseksi katsottu osa ja jättää esim. kirjasto ja päiväkoti toteuttamatta. Minä en ole ollut missään tekemisissä paikallisen kokoomuskerman kanssa vaalien jälkeen eikä minua ole ensimmäiseenkään kokoomustilaisuuteen kutsuttu, joten ei voi tietää puolueen jäsenten kantaa kirjaston siirtoon. Minä en ole siirtämässä po. rakennusta mihinkään päinvastoin siirtäisin enemmän kaupungin mahdollisia arkipalveluja keskustaan KAUPUNGIN OMISTAMIIN TILOIHIN!

  Jos katsomme rakentajakaupan sijaintia ja sen osalta toteutettuja liikennejärjestelyjä, älyttömiä risteyksiä katukivetyksiä, yritystä tunkea jättituulimyllyt keskustaa jne., en voi mitenkään puhua tyylikkäästä ja onnistuneesta kaupunkisuunnittelusta. Keskustaan täytyy saada jotain muutakin kuin kauppoja - enkä tarkoita autojen häätämistä Alicenkadulta, silloin kuolevat kaupat ja palaamme pattitilanteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä helvettiä sinä roikut jossain kokoomuksessa. Liity sinne missä sinua kuunnellaan. Sinulla on paljon annettavaa tälle kaupungille.

   Poista
 7. Sinä 16.06 kommebtoinut. Mikä olisi Javalle sopiva kattojärjestö, viiteryhmä tai puolue? Sininen tulevaisuus, perussuomalaiset, Keskusta?

  VastaaPoista
 8. Tietämätöntä kokoomusjuristia ei kannata seurata. Yt vale upposi hallitukseen, myös demareihin, jotka olivat valmiita pistämään kaupungin työntekijät kilometritehtaalle. Javan oli Ugin ensimmäinen persu eikä Javan sieltä lähdön jälkeen ole kaupungissamme ollut kunnon perusuja.

  VastaaPoista
 9. Kaupungin väkiluku kasvaa ja poliisin tehtävien myös. Liberaali alkoholikulttuuri alkaa näkyä toreilla ja turuilla kuten viime viikonloppuna. Mitenköhän kaupunki pysyy vauhdissa mukana? Tämä näkyy kaupoissa, ravintoloissa, liikenteessä ja asuinalueilla.

  VastaaPoista
 10. Ulkoistetaan poliisi. Vartijat tekevät saman työn halvemmalla.

  VastaaPoista
 11. Poliisin uutisia viikonlopulta
  Uudessakaupungissa fileerausveitsellä itsensä varustanut mies lähti sunnuntain vastaisena yönä asunnostaan ulos ja uhkasi lopettaa itsensä. Paikalle hälytetyn poliisin sinnikäs puhuttaminen sai miehen luopumaan aikeistaan. Muutenkin Uudenkaupungin alue on vilkastunut huomattavasti, autotehtaan työllistävä vaikutus ja rekrytoidun työvoiman liberaalihko suhde alkoholiin näkyvät selkeästi myös poliisin tehtävämäärissä.

  VastaaPoista
 12. Hallituksessa istuu poliisi. Luulisi viestin levottomuuksista menevän nopesti työpaikalle.

  VastaaPoista
 13. Kyllähän viesti voi perille mennä ei välttämäti auta kun kerran poliiseja on liian vähän kenttä työssä.
  Kiitos poliitisten päättäjien, turvapaikanhakijoiden määrän kasvaessa syö poliisien vähäisiä resursseja entistä enemmän, jatkossa silloin muuhun kentävalvontaan ei riitä resurseja.

  VastaaPoista
 14. Kiitos käynneistä ja kommentointiosion käytöstä! Jos juristi kerää mukavan omaisuuden työllään, häntä ei voitane pitää alallaan tietämättömänä. Ihmisillä on muitakin kuin poliittinen rooli elämässä, joten heitä ei ole syytä totaalisesti mollata ihmisinä poliittisten toimiensa vuoksi. En missään olissa lähtisi säästöjen toivossa korvaamassa poliiseja yksityisillä vartijoilla - mielestäni poliisien määrä ja näkyvyyttä täytyisi lisätä vahvasti!

  Paikallisilla persuilla on ollut ja on joukossaan lukuisia hyviä päättäjiä: Virtanen, Tuominen, Salminen jne. ja odottakaapa, kun Esa Aaltonen pääsee vauhtiin! Kokoomuksessa on niin ikään hyviä tyyppejä, joiden kanssa olen mainioissa väleissä, mutta puolueen kermaa ei ole kanssani yhteistyökykyinen - vika saattaa olla minussa. Palataan pian tähän kokoomuslaisuuteeni, kun on jotain uutta kerrottavaa

  VastaaPoista
 15. Siis tarkennuksena että kokoomusjuristeja on kolme Ukissa jotka häärii kunnallispolitiikassa.

  VastaaPoista
 16. Niin se Javan pääluottamusmieskaveri Kolkka on ainoana vasemmiston edustajana heittämässä työkavereitaan pihalle kun on äänestänyt elinkaarileasing mallia tänään kaupunkinhallituksessa. Talkkarikaverit, siivoojat ja keittäjät tykkää varmaan tästä.

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kuulin juuri hallituksen maagisesta 6-5 päätöksestä ja lapahokkarin ratkaisevasta päätöksestä. Toivottavasti ei pidä kutiaan, mutta eipä olisi ihme - minun pääluottamusmiehet tulevat kokoomuksen vasemmalta puolelta eli vasemmistoliitosta.
  Niinpä, kokoomuksessa on kolme juristia!

  VastaaPoista
 18. Johan oli tempaus Japolta. Mutta esimies oli esittelijänä.

  VastaaPoista
 19. Japolla on kiitollisuuden velka kun teknisessä keskuksessa on useampi esimies jotka ovat ymmärtäneet Japon tarpeita.

  VastaaPoista
 20. Saikohan kokoomuskolkka palkankorotuksen?

  VastaaPoista
 21. http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/3912

  Painavaa asiaa Laaksoselta joka on ihan eri mieltä kuin vaikka Forss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laaksonen perustelee kantansa selkeästi. Mitä mieltä Valkonen on kiintiötohtorin ajatuksista?

   Poista
 22. T Järvinen haukkuu facessa Walan esitystä mihinkään johtamattomaksi. Walan hän haukkuu tahdottomaksi demarien juoksupojaksi. Toiset eivät pystyvät ainoastaan haukkumaan yhteistykykyisiä päättäjiä. T Järvisen kateus on käsinkosketeltavaa.

  VastaaPoista
 23. Järvisen nallipyssy paukkuu ja Forss osoitti olevansa tyhjin tynnyri.

  VastaaPoista
 24. Miehissä on eroa. Laaksonen perustelee kantansa, kun Järvinen haukkuu vastapuolen. Murheellista, Forss kuuluu Järvisen hengenheimolaisiin.

  VastaaPoista
 25. Kiitos käynneistänne ja kommenteistanne! Miehissä on todellakin eroa heidän rustatessa tekstiä - toisilla on nimi, toisilla ei. Sami Laaksonen perustelee näkökantansa vähintäänkin kiitettävästi. Mainitun toisen henkilön tekstistä minulla ei ole havaintoa, mutta tuskinpa hän perusteettomia väittämiä esittää.

  VastaaPoista
 26. Järvinen pisti Laaksoselle ja Aaltoselle jauhot suuhun. Käykää vilkaisemmassa. Kohta kohdalta Järvinen tyrmää Laaksosen. http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/3920

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota noin. Saimme tähän Sami Laaksosen mielipiteeseen äskettäin Timo A. Järvisen vastineen myös ukinyt.fi- sivustolle. Po. elinkaarisopimus-asia aukesi varmaan taas maallikoille hivenen paremmin. Tosin vielä ei selvinnyt se, miksi elinkaarimalli tai sitoutuminen ulkopuolisen toimijan kanssa eräänlaiseen "vuokrasuhteeseen" eli elinkaarisopimukseen näppituntumalta vain 20-30 vuodeksi olisi U:gin kaupungille kokonaisedullisempi vaihtoehto - tarkoitan tässä yhteydessä tavanomaisten rakennusten elinkaaria, jotka ovat noin 50-70 vuotta miten sitten tilaaja asiaa määrittelee (ei uimahalli)? Jos "se" osa-ajan elinkaarisopimus-sitoutuminen eli sopimustekninen sitoutuminen olisi yksiselitteisesti edullisempaa niin miksi muut kunnat ja kaupungit eivät tee kaikkia isompia rakennushankkeitaan elinkaarisopimuksilla? Onko Ukissa korkeampi osaaminen rakennusten elinkaarikustannuksia laskettaessa vai muissa kunnissa edelleen Ukia parempi?
   JAa

   Poista
 27. Järvisen vastaus Laaksoselle on hyvä. Mutta vastasiko se omien työntekijöiden käyttöön uusia rakennuksia ylläpidettäessä ja mitä maksaa rakennusten lunastaminen omaksi sopimuksen päätyttyä.

  VastaaPoista
 28. järvinen ja Laaksonen puhuvat asiaa, mutta Forss munasi itsensä ja osoitti olevansa itse tyhjä tynnyri.

  VastaaPoista
 29. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Sopii kysyä, kuinka elinkaarimallirakentamisella poistetaan muita malleja paremmin koulujemme polttavat ongelmat kuten, kiusaaminen, tupakointi jne.? Pistetäänkö vielä viisivuotiaat näiden ongelmaisten kanssa samojen panssariaitojen sisään? Asiaa olisi syytä pohtia ja suunnitella tarkoin, jottei vahingossa koulun sijaan luoda lapsille kauhujenkukkulaa.

  VastaaPoista
 30. Meillä yksityistetään vaikka väkisin. Se on kokoomuksen tyyli. Päiväkodit ulkoistetaan vaikka ne tulevat yksityisinä kalliiksi. Miksei siihen puututa. Ja missä Wala, siellä ongelma. Mies ei osallistu koskaan keskusteluihin.

  VastaaPoista
 31. Hah Walan ei tarvitse osallistua 3.5 vuoteen yhteenkään keskusteluun. Nyt rullaillaan puheenjohtajana joka kokouksessa mihin ehtii. Uskokaa vaan että näin se menee.

  VastaaPoista
 32. Järvinen kirjottaa Laaksoselle ettei saa maalata pirua seinäinälle. Käytännössä tämä tarkoittaa ettei saa varautua ongelmiin. Tulee mieleen Walan aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvinen puhuu täyttä asiaa kirjoituksessaan.

   Poista
 33. Minua ihmetyttää, kun kukaan ei puutu opetukseen. Puhutaan ainoastaan rahoituksesta. Yhtä olennaista on puhua siitä, miten rahoituksella poistetaan opetuksemme ongelmia.

  VastaaPoista
 34. Opetussuunnitelma on aika uusi. Pedagokisessa suunnittelussa katsotaan tarkennetaan opetussuunnitelmaa ja suunnitellaan tilojen käyttö. Opettajat rehtorin johdolla huolehtivat järjestyksestä ja sääntöjen noudattamisesta. Mitä muita ongelmia on tai mihin pitäisi puuttua rakennussuunnittelussa. Toivoisin herjauksiin hieman perusteita ja nimet esiin vain raukat ampuvat selkään.

  VastaaPoista
 35. Täyttä asiaa on Forssinkin kommentti, tyhjät tynnyrit kolisevat. Laaksonen soittaa suutaan ja jättää pöytäkirjantarkastamatta. Tilaisuudessa jossa asia tulee kollegipon päätettäväksi hän ei tee muutosesitystä pöytäkirjaan. Mikä siellä päässä viiraa?

  VastaaPoista
 36. Forss ei kestä, jos joku ei ole samaa mieltä.

  VastaaPoista
 37. Herjattiinko pöytäkirjassa Forssia?

  VastaaPoista
 38. vassarit käy sisäistä valtataistelua.
  Forss ja Laksonen haukkuvat toisiaan säälimättä.
  Forss on patamusta porvari ja Laaksonen tyhjä tynnyri.
  Tapelkaa pojat saatte tupakkaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Forss puolustaa plokissa anonyymina itseään ja ottaa vastakkaisia kommentteja pois. Siinä vasemmistoliiton yhdenmiehen opposiittiö.

   Poista
  2. En ole koskaan näin menetellyt. Kerro yksikin kommentti jossa näin olisin menetellyt. Juuri äsken minua syytettiin samasta kuin sinäkin. Pystyin todistamaan väitteen perättömäksi. Heitäppä sinä nyt jotain todisteita.

   Poista
  3. En käy valtataistelua. Olen vapaaehtoisesti luopunut hallitus paikasta ja yhdistyksen puheenjohtajuudesta. Valtuustossa olen äänestäjien armosta ja ehdokkudestakin olisin luopunut, mutta katsoin ehdokkuteni hyödyttävän vassareita. Käyn taistelua siitä ettei 50 vuotinen vasemmistolaisuuteni kaadeta lokasankoon pikimustanporvarin nimellä.

   Poista
 39. Kiitos käynneistänne ja kommentoinnista!
  Jospa nyt lopetettaisiin tämä ite oot tai meidän isä voittaa teidän isän tasoinen inttäminen. Kaikki kunnia kaikille nimellä ja nimettömästi kommentoineille, mutta ehdotan hiukan yksilöidympää kritiikkiä. Harto on vienyt julkista keskustelua eteenpäin kymmenen vuotta ja vastaillut asiallisiin kysymyksiin asiallisesti, joten häntä voidaan pitää kaupunkimme sananvapauden uranuurtajana. Sami Laaksonen on tuonut oman lisänsä keskusteluun - eikö ole hyvä, että tiedätte miesten näkemykset ja faktat, joihin heidän näkemyksensä nojaavat.
  Hartolle vielä sen verran, että eikö yleensä rakennus suunnitella tarpeen mukaan eikä tokaista: Katso tuli autotalli, täytyy ostaa auto tai katso tuli torikoppi, palkataan torivahti jne.. Koulun suhteen meillä vikaan lopettamalla viisi koulua. Sen sijaan, että talous olisi mennyt lupausten mukaan kuntoon taloutemme romahti ja alkoi raju lapsiperheiden pako kaupungista. Nyt olisi korjattava mm. tämä virhe eikä sitoa kaupunkimme lapsia yhteen panssariaidoin ympäröityyn kouluun. Nykypäivää ovat vaihtoehdot. Suosittelen kysymään vaikka Sanna Lovenilta kuinka nykyinen puheenjohtaja ja valmistelija hoitivat aikoinaan lautakuntaa - SIINÄ EI OPPILAITA AJATELTU!

  VastaaPoista
 40. En oikein ymmärrä kysymystäsi. En tunne miten Ankelo ja Parviainen asioita hoitelivat. Kyllä nyt hiukan liioittelet. Meidän entinen kamrreri, viisas mies, joskus hän sanoi ettei tiedä yhtään kylää josta olisi ensin lähteneet koulut ja sitten asukkaat, aina se on ollut päinvastoin. En nyt ole viime aikoina perehtynyt Kalannin kylien lapsi ja asukkaiden lukumäärän. Lokalahdelta lopetettiin aikojen kuluessa 3 koulua. Kaikista loppuivat lapset. Lokalahden kk:n koulussa myös lapsimäärä laski jo huolestuttavasti, nyt se on mukavasti elpynyt ja näyttää elinvoimaiselta. Maaseudulta ovat torpparit, mäkitupalaiset ja kirvesmiehet. Minä vain täällä kitkuttelen muinaisjäänteenä. Olisipa meidänkin kyläkoulu aikanaan suljettu. Meiltä oli kouluun 4,950 km. Lapseni menivät sinne pilkkopimeässä pyörällä pääkalloliukkailla teillä. Nyt jos joku lapsi neille selkosille syntyy tai muuttaa niin hän pääseen taksilla kk:ään jossa on hienot tilat ja pätevät erikoisaineiden opettajat. Minusta kaupungin keskustaan tarvitaan uusi koulu jossa voidaan oppilasmäärää kasvattaa 150. Eivät kaupungin uudet asukkaat tule läheskään kaikki keskustaan. Saarnisto on ollut jo pitkään kasvusuunta ja tulee olemaan edelleen. Pian on aika pohtia uusitaanko tai korjataanko ja laajennetaan Saarniston koulu? Se olisi jo aika nyt tehdä, mutta emme vuosiin rakentaneet mitään ja nyt on kaikki kaatumassa yhtàikaa päälle.

  VastaaPoista

 41. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Uudessakaupungissa oli 1.1. 2009 15 897 asukasta koulujen lopetuksen jälkeen alkoi lapsiperheiden väestöpako ja sen myötä asukaslukumme romahti muutamassa vuodessa ollen alimmillaan 2016 15 371. Samalla huoltosuhteemme muuttui huolestuttavaan suuntaan. Menetimme asukkaista, verotuloja ja velkaannuimme . Muuttoliike ei enää 2000-luvulla ole samatyyppistä työnperässä muuttamista kuin aikoinaan. Ajat ja olot ovat muuttuneet, maaseudulla on vetovoimaa, jos se kohtelee koko perhettä, myös lapsia, hyvin.

  Varmaankin Harto muistanet kuinka hallitus joutui aikoinaan muuttamaan mm. opetustoimenjohtajan mielivaltaisia nimityksiä. Varmaankin Harto muistat kokoussekoilut, joissa jopa lautakunnan enemmistö marssi ulos. (Taitaa olla ihan oman alustuksen paikka.) Kuten mainitsin Harto , kysy Sannalta, jos et muista.

  VastaaPoista
 42. Kyllä jotain ulosmarsseja on mielessä. En muistele kovinkaan paljon menneitä, mieluummin menen eteenpäin. Nytkin on Ukin historian suurin investointi esillä, sote tulee ja pienempiä tärkeitä asioita on pilvin pimein. Ei joka paikkaan voi revetä mikäli aikoo olla tiedolla päättämässä eikä luulolla. Blogisi Java kyllä alkaa tuoda mieleen blogien alkutaipaleen. Silloin tänne kirjoittaessani sain hyeena lauman kimppuun. Seuraava kommentti on tosi käsittämätön, minkähän porukan sisäpiiriläisen kirjoittama. Olisi mahtavaa saada tietää noiden selkään ampujien nimet. Noin raukkamaisista teoista Villissä Lännessä hirtettiin tekijä. Täällä saa lymytä pusikossa kakkaa heittämässä.
  Taidan jättäytyä pois täällä kommentoimisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoitteluni! Kyseinen kommentti oli törkeä, joten poistin sen!

   Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!