perjantai 27. lokakuuta 2017

Uudenkaupungin verotulot kasvavat räjähdysmäisesti!

Viime valtuustokaudella Uusikaupunki nostettiin, armottomien miljoonien eurojen virheinvestointien jälkeen, nousu-uralle. Menneen valtuustokauden lopussa syntyi päätöksiä, jotka luotasivat kaupunkimme talouden positiiviseen suuntaan. Viime kauden valtuustoa saamme kiittää siitä, että Uudessakaupungissa kyetään viimeinkin edes puhumaan valoisasta tulevaisuudesta ja jopa riitelemään merkittävistä huomiseen kohdistuvista visioista. Uusikaupunki saa kiittää autotehdasta maamme myönteisimmistä tulevaisuuden näkymistä. Autotehdas kasvatti työntekijämääränsä vajaasta tuhannesta miltei neljääntuhanteen ja yhä odotellaan lisärekrytointeja. Realistina täytyy todeta, että ilman autotehtaan osaamisesta siinnyttä menestystä taapertaisimme edelleen lasku-uralla.

Aiemmin talousarviokeskusteluissa kamreerittaremme ennakoi Uudenkaupungin verokertymän alakanttiin. Ainoastaan Pertti Haverinen ihmetteli ja puuttui verokerokertymän pienuuteen. Syy kamreerittaren toimiin löytyi tehdyistä päätöksistä, jotka syöksivät kaupunkiamme syvempään ja yhä syvempään taloudelliseen hautaan. Mikäli hän olisi ollut realistinen, olisivatko kaupunkimme päättömät päätökset kasvattaneet miljoonien eurojen virheet kymmenien miljoonien eurojen suuruisiksi? Olisiko muutaman talon sijaan tehty kymmenien kenties satojen talojen Tontonmäki projekti, olisiko opetustoimen kokoukset pidetty Yellowstonessa ja teknisen lautakunnan kokoukset Havaijilla entä lentelisikö torivahti työsuhde helikopterilla?

Nyt tilanne on, kiitos autotehtaan, aivan toinen. Kaupunkimme työttömyys väheni tuntuvasti. Uutta porukkaa pukkaa kaupunkiin niin, ettei taloja ehditä rakentaa samaa tahtia. Viimeinkin me voimme törsätä, mutta viimeinkin se täytyy tehdä harkiten ja nostaa kaupunkimme palvelu- ja puitetaso 1980-luvulta sellaiseksi, että se toimii vielä vuonna 2100. Uudenkaupungin verotulot nousevat miljoonilla euroilla lasketusta ja mitä rohkeammin investoimme, sitä varmemmin saamme lisää uusuusikaupunkilaisia ja turvaamme kaupunkimme menestyksekkään kehityksen.

14 kommenttia:

 1. Kuule Java. Löysin yhden virheen. Työsuhdehelikopteri on yhdyssana.

  VastaaPoista
 2. koko juttu on silkkaa paskaa

  VastaaPoista
 3. Javan kirjoitukset ovat ala-arvoisia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista plus oikoluvusta! Olkaa onnellisia, että maailmasta löytyy muitakin lukuvaihtoehtoja. Eilän täällä oli nauttimassa lukuelämyksestä 19 vierailijaa, tänään määrä tippunee 17..

  VastaaPoista
 5. Tämä alle kopioitu on suora kopio Harto Forssin blogikommenteista:
  "
  Tarmo Kangas kirjoitti28.10.2017 klo 13.05

  Hallinto- ja kuntalain säännöksissä sanotaan, että " VIRANOMAISEN ( ei siten yksittäisen valtuutetun tai muun intressitahon ) on huolehdittava asian riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemiseksi tarpeelliset tiedot ja selvitykset ".- Valtuustolle tulevien asioitten valmistelusta vastaa KHALL ( ei siten esim Jai Nikkari). -.Valmistelun tulosten tullsi näkyä esityslistalla ja sen liitteissä. 

  Nyt ollaan päättämässä 40 milj. euron hanketta. - Jos katsotte esityslistaa, sieltä ei löydy yhtään ainoata liitettä eikä selvitystä, ei laskelmaa, ei tietoa vaihtoehdoista.- On ainoastaan asian käsittelyteksti ja päätösehdotus. 

  Se, että hankkeen tiimoilta on tehty tutustumisreissuja eri kaupunkeihin ja KH on saanut hyvinkin paljon informaatiota Inspiralta ym. tahoilta, ei poista sitä puutetta, että asiaa ei ole valmisteltu lain edellyttämällä tavalla eli kirjallisesti ESITYSLISTALLA. 

  Forss on ilmeisen hyvin informoitu hankkeesta. Useimmat muut valtuutetut ovat olleet joko omatoimisen tiedonhankinnan, lehtijuttujen tai jonkun oman ryhmänsä aktivistin välittämän tiedon varassa. - Laki lähtee siitä, että näin ison hankkeen päättämiseen tarvittavien eri vaihtoehtojen, kustannuslaskelmien ym. selvitysten tulee olla VIRANOMAISEN tuottamia ! - Valmistelu tässä asiassa on ollut jollei nyt suoraan lainvastaista - ainakin surkean ala-arvoista ! MOT

  Vastaa

  Möhkäle kirjoitti 28.10.2017 klo 13.17

  Avoimia kysymyksiä möhkälettä eli "kaikki rakennetaan yhteen" ajatuksissaan haluaville?
  Mihin suuntaan uusi uima- ja mahd. monitoimihalli aiotaan rakentaa nykyisestä Pohitullin hallista katsottuna kun koulusiipi ilm. monikerroksisena olevasta keittiöstä lukioon päin?
  Alla vähän perspektiiviä mthallin tilavaateesta. Täysimittainen kenttä palveluineen vaatii tilaa jopa 45m×70m yhteen tasoon!

  http://salibandy.fi/pelaaminen/olosuhteet/esimerkkejahalleista/elenia-areena/

  Nyt tuntuu siltä, että tämä mthallin tilavaade (yhteen tasoon) on möhkälettä kannattavien ajatuksista kadonnut. Vai onko tästä möhkäleestä nähtävissä jokin perspektiivi tai asemointikuva? 
  JAa
  "

  VastaaPoista
 6. Hallitus on valmistellut asian niin huonosti, että se täytyy palauttaa. Jos näin ei tehdä, alkaa pitkäaikainen valitusprosessi.

  VastaaPoista
 7. Heikki Walan mielipide löytyy täältä
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/4089

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tämä alkaa olla oman alustuksen paikka teemalla: PERSE EDELLÄ PUUHUN!

  VastaaPoista
 9. Rakennuskustanukset eivät muuttu rakennetaan sitten millä mallilla hyvänsä.

  VastaaPoista
 10. Voi kai noinkin kirjoittaa. Elinkaarisopimusaikaa vs pääurakka-aikaa ei voi verrata.

  VastaaPoista
 11. Ei ne muutu, mutta Kaupunki rahoittaa vaan kustannukset erilailla.

  VastaaPoista
 12. Hienompi sana lobbaus, ei sekään muuta rakennnuskustannuksia eikä maksutapoja.

  VastaaPoista
 13. Elinkaarimalli tarkoittaa sitä samaa,kun vuokraasuminen.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!